Results 1 to 15 of 18
Thread: Η ιστορια μου Παλευω 2 χρονια...
-
27-12-2016, 11:50 #1
Η ιστορια μου Παλευω 2 χρονια...
Με λενε Αντρεα και ειμαι 29 χρονων Πρωτη φορα γραφω εδω στο φορυμ.Πρωτη κριση πανικου σε καλη περιοδο της ζωη μου που επαθα μεσα σε τραπεζα με πολυ κοσμο πριν 2 χρονια ακριβως με επιασε μια ζαλαδα ταχυπαλμια πονος στο στηθος τρεμουλο και ζητησα ασθενοφορο νομιζα οτι παθαινω καρδια πηγα στο νοσοκομειο μου κανανε ηκδ δεν μου βρικαν τιποτα για μια εβδομαδα ημουν οκ αλλα ειχα στο μυαλο μου μηπως στο νοσοκομειο κανανε καποιο λαθος και δεν με εξετασαν καλα μεχρι που με ξαναπιασε μεσα σε καφετερια εκει που επινα καφε πηγα σπιτι και ξανακαλεσα ασθενοφορο με επισασε ποιο βαρια την δευτερη φορα και εκει μου ειπε ο γιατρος ειναι κριση πανικου ειχα 120 παλμους και οτι ειμαι μια χαρα και να παω σε ψυχολογο πραγμα που δεν εχω κανει μεχρι τωρα γιατι ειμαι φυκαλας σε μια δουλεια και μας ζητανε χαρτι απο παθολογο και ψυχολογο και αν παω θα φανει στο βιβλιαριο και θα με διωξουν.Απο τοτε η ζωη μου εχει αλαξει εχω ξαναπαθει κρισεις πανικου αλλα ποιο ηπιες και το παλευω στην αρχη μετα την δευτερη κριση δεν μπορουσα ουτε σουπερμαρκετ να παω με επιανε ζαλαδα ταχυπαλμια και ηθελα να φυγω γρηγορα αλλα ειπα ετσι εισαι θα κατσω με το ζορι και επιτιδες οπου εχει πολυ κοσμο και αρχισα να το ξεπερναω λιγο πηρα και http5 τρυπτοφανη εκεινο τον καιρο και το επαιρνα πινοντας σοκολατα για να μου ανεβασει την διαθεση και την σεροτονινη.Το καλοκαιρι και περισι και φετος ημουν πολυ καλα αν εξερεσω σε ενα beachbar που ειχα παει φετος και ειχε κοσμο ζαλιζομουνα και ηθελα να κανω εμετο γιατι δεν ειχα διαφυγη και οι τουαλετες ηταν γεματες στην τελικη μπηκα στην θαλασσα και μου περασε αλλα ειχα και εχω παντα στο μυαλο μου μην το ξαναπαθω και δεν περναω καλα οταν βγαινω εξω εχω μια νευρικοτητα και παλμους ανεβασμενους γυρω στους 90 τις περισσοτερες φορες και στην δουλεια πηγαινω με το ζορι τωρα τον χειμωνα γιατι ειμαστε κλεισμενοι 2 ατομα μεσα σε ενα σπιτακι και εχω νευρικοτητα και λιγο ταχυπαλμια μερικες φορες γιατι εχει κρυο και δεν μπορω να παω πουθενα και αν με πιασει οπως και εγινε πριν μια βδομαδα πηγα και καλα στην τουαλετα για να συνελθω ιπια κριση αλλα την επαθα. Το καλοκαιρι μου αρεσει στη δουλεια ειμαστε εξω και εχει ηρεμια και δροσουλα και δεν εχω καμια κριση.Και οταν μπαινω στο αμαξι με το παιδι που παμε για δουλεια αυτον τον και κανω αμαν να φτασουμε και εχω νευρικοτητα αλλα το καλοκαιρι ημουν μια χαρα σε αυτο το θεμα.Με προφαση την τελευταια κριση πανικου και της ανισηχιας που ειχα πηρα με συμβουλη ψυχιατρου της γιαγιας μου που ειχε ρωτησει η μανα μου της ειπε να παρω το seropram 20mg το οποιο αποφασισα και ξεκινησα μετα απο πολυ πιεση 2 χρονων ξεκινησα μια βδομαδα με μισο χαπι και τωρα εχω 7 μερες που παιρνω ολοκληρο δεν ειχα καμια παρενεργεια εκτος της ξηροστομιας λιγο ανυσιχιας και ποιο αργου οργασμου.Οι δικοι μου ειναι στην γερμανια και μενω με την κοπελα μου εδω.Oi δικοι μου ειναι κατα των χαπιων αλλα δεν γινεται αλλιως θελω να ζησω οπως πριν που δεν με ενοιαζε τιποτα χωρις ενοιες.Θα βγαλω διπλωμα αυτοκινητου το καλοκαιρι και αυτο με ανχωνει πολυ μην το παθω την ωρα των μαθηματων η των εξετασεων και ισως για αυτο να με πιανει να θελω να φτασω γρηγορα στην δουλεια οταν μπαινω στο αυτοκινητο με αυτο το παιδι που παμε για δουλεια.Με το χαπι ηδη παρατηρω μια βελτιωση αρχισα και νοιωθω ποιο ηρεμος 60 παλμους εχω και με λιγο ποιο καθαρη σκεψη.Ο υπνος μου λογω δουλειας ειναι συνηθως πρωινες ωρες αλλα κοιμαμαι καλα 7-9 ωρες.υπαρχει περιπτωση λογω του οτι δεν με βλεπει ο ηλιος τωρα τον χειμωνα και ξυπναω το απογευμα να με επηρεαζει???γιατι το καλοκαιρι ειμαι σχεδον τελεια.Επισης η δοσολογια του seropram 20 mg ειναι οκ η να παω στα 30mg???Ποτε συνησταται η σταδιακη διακοπη της θεραπιας γιατι δεν μπορω να παω στην ψυχιατρο.Eυχαριστω εκ των πρωτερων Χρονια Πολλα και καλη δυναμη σε ολους....
- 27-12-2016, 11:57 #2
γεια σου...μην ανεβαζεις δοσολογιες μονος σου..αναγκαστικα πρεπει να δεις γιατρο να σε βοηθησει...γτ δεν πας σε καποιον οποιονδηποτε? ειναι αναγκη να πας στον ιδιο?
επισης το αντικαταθλπτικο ειναι μακρα θεραπεια..δεν πρεπει να κοβεται πριν τους 6 μηνες..μη σου πω 1 χρονο..
αν το κοψεις κινδυνευεις με χειροτερη υποτροπη , εφοσον το ξεκινησες..πρεπει να ολοκληρωσεις την θεραπεια..γι αυτο πρεπει να μιλησεις με γιατρο να σε ενημερωσει για ολα.
27-12-2016, 12:06 #3
Αντε να δουμε σε ευχαριστω πολυ Αnxious θα δω πως θα παει και θα επισκευθω γιατρο.γινεται να παω και χωρις βιβλιαριο??? γιατι λογω δουλειας δεν γινεται να το εμφανισω στο γιατρο. καλη δυναμη σου ευχομαι ειδα οτι και εσυ ταλαιπωρεισαι πολυ ευχομαι να το ξεπερασουμε γρηγορα...
27-12-2016, 12:13 #4
αστα...τα χω παιξει...εχω θολουρα καθε μερα..κ περιμενω σαν ηλιθια να πιασει το φαρμακο.θολουρα ειχες κ συ?
σαν να μην μπορεις να σκεφτεις τιποτα..η μια σκεψη πανω στην αλλη.
μπορεις χωρις βιβλιαριο..αν πας σε ιδιωτικο γιατρο δεν χρειαζεσαι βιβλιαριο..
27-12-2016, 12:21 #5
Τι να κανουμε γμτ παλευουμε το σωμα μας δεν αφηνει την ψυχη και η ψυχη το σωμα μας να ηρεμησουμε τελειως.Οχι θολουρα δεν εχω αλλα σκεφτομαι συνεχεια ναι η μια σκεψη πανω στην αλλη τωρα με το φαρμακο σαν να εχω ηρεμησει καπως.θα φανει στην πραξη ομως οταν θα βγω σε κοσμο να δω πως θα ειμαι...
27-12-2016, 12:31 #6
ποσο καιρο παιρνεις το φαρμακο?
27-12-2016, 12:33 #7
7 μερες επαιρνα μισο χαπι και αλλες 8 μερες με την σημερινη ολοκληρο χαπι...
27-12-2016, 12:50 #8
ΩΡΑΙΑ.μια χαρα..γιατι θελεις να ανεβασεις?κατσε λιγο κανα μηνα με αυτη τη δοση να δεις πως θα παει..κ αν δεν πιασει στον μηνα τοτε πανε στον γιατρο.
εγω επαιρνα λαντοζ 45 μερες δεν επιασε(διοτι το εχω παρει αρκετες φορες κ εχω κανει ανοχη ειπε) κ με αλλαξε σε εφεξορ..εδω κ 4 μερες το παιρνω..δεν εχω καταλαβει κ τιποτα..πφφφ
27-12-2016, 12:58 #9
καλα λες θα το αφησω ετσι και αν δεν δω αλλαγη θα παω στο γιατρο.Εχεις τουλαχιστον 1 μηνα ακομα υπομονη.Ευχομαι να σε πιασει το εφεξορ να ηρεμισεις και να καθαρισει το μυαλο σου και το σωμα σου γιατι μεχρι να σε πιασει ανησυχεις ποιο πολυ...
27-12-2016, 13:23 #10
ΝΑΙ εχω αγχος αναμονης τωρα..θα με πιασει κ αν δεν με πιασει? ολο τετοια σκεφτομαι κ χανομαι..
θελει χρονο ναι..δεν το πιστευω απλα οτι το επαθα παλι! μου φαινεται σαν ψεμμα το οτι παλι τραβιεμαι με αυτο το στρες!!!!! εχω απογοητευθει πολυ!
27-12-2016, 13:25 #11
να σου πω την αληθεια μου..το εχω ξαναπερασει παλαιοτερα χωρις κανενα φαρμακο..αλλα αργησε παααρα πολυ..ημουν σαν χαμενη κανα 8μηνο κ παραπανω ισως..μετα τον 1 χρονο αρχισα μονη μου να συνερχομαι σταδιακα..κ ηρθα στα ισα μου..τι ειχα τραβηξει..καθε μερα κ κατι κουλο, καθε μερα τα ιδια κ τα ιδια συμπτωματα..
κ δεν πηρα ουτε ηρεμιστικο!! τιποτα..μηδεν.
27-12-2016, 13:29 #12
Μην απογοητευεσαι και προσπαθησε να χαλαρωσεις θα σε πιασει σιγουρα ειναι αλλη ουσια οποτε θα αντιδρασει θετικα ο εγκεφαλος σου σιγα σιγα....τι να κανουμε εχουμε ευεσθητο νευρικο συστημα και βαραει κοκκινα με το παραμικρο
27-12-2016, 13:58 #13
κ εσυ τρεμεις κ τετοια? το χεις απο παλια?
27-12-2016, 18:12 #14
28-12-2016, 17:16 #15
καλησπερα Anxious!το εχω απο την στιγμη που επαθα την 2 κριση πανικου αλλα το καλοκαιρι ειμαι μια χαρα εχω παρατηρησει οτι με πειραζει και οταν εχει υγρασια εξω.μερικες φορες δεν χορταινω την ανασα μου αλλα δεν δινω σιμασια και περναει.Οχι δεν τρεμω αλλα εχω ανχος μια νευρικοτητα στην αρχη οταν ειμαι εξω η στη δουλεια μετα απο καμια ωρα μολις συνηθησω ειμαι μια χαρα εχω το στομαχι μου οταν τρωω δεν χωνευει καλα οταν τρωω βαρια φαγητα οταν ειναι αδειο ειμαι μια χαρα πηγα για γαστροσκοπηση περισι αλλα δεν μπορεσα να την κανω γιατι πνιγομουν ουτε η μεθη δεν με επιανε και παιρνω κανενα zantac το αλλαξα απο το losec γιατι ειδα οτι με το seropram μπορει να υπαρξουν παρενεργειες στην καρδια γιατι η ομεπραζολη (losec) με την σιταλοπραμη (seropram) αποροφουνται απο το ιδιο κυταρο στον οργανισμο https://www.drugs.com/drug-interacti...35-1750-0.html