Results 1 to 15 of 18
Thread: Πως να μην με παιρνει απο κατω;
-
28-12-2016, 17:49 #1
Πως να μην με παιρνει απο κατω;
Καλησπερα,
Εδω και πολλα χρονια αντιμετωπιζω ενα προβλημα με τα κιλα μου. Η αληθεια ειναι οτι παιρνω φαρμακα που με εχουν παχυνει και συνεχιζουν να με παχαινουν. Εχω φτασει το ανωτατο 100 κιλα και καταλαβαινετε ψυχολογια, τωρα δεν ειμαι τοσο αλλα δεν παυει να με ριχνει το θεμα αυτο πολυ. Εχω φτασει σε απογνωση παρα πολλες φορες λογω κιλων (γιατι υπαρχει ρατσισμος, δεν μου αρεσει το σωμα μου, εχει τυχει να μη βρισκω αγορι λογω αυτου κτλ) αλλα μετα ξανατρωω. Ο λογος ειναι τα φαρμακα. Πολλες φορες παιρνω κιλα χωρις λογο, ιδιαιτερα οταν ειναι αυξημενη η δοσολογια των φαρμακων, οποτε και διαιτα να κανω δεν χανω, απλως δεν παιρνω αλλα. Τωρα ειμαι ψυχραιμη. Αλλες φορες με πιανει μια απαισιοδοξια που δεν περιγραφεται γιατι περνουν τα χρονια και εγω δεν ζω τη ζωη μου, ντρεπομαι να κυκλοφορησω, νιωθω τυψεις που τρωω, αισθανομαι το φαι σαν εχθρο κτλ. Εγω απο σας θα ηθελα αν γινεται να μου δωσετε κουραγιο και αλλαγη στον τροπο σκεψης, γιατι με εχει παρει πολυ απο κατω και εχω απογοητευτει οτι δεν μπορω να τα χασω τα περιττα κιλα, πιστευω υπαρχει πολυς ρατσισμος και στο μεταδιδουν κι εσενα το κομπλεξ τους οι αλλοι. Εντωμεταξυ αμα αδυνατισω θα μου αρεσει και το σωμα μου για το οποιο τωρα ντρεπομαι αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο, θελω να εχω περισσοτερη αυτοπεποιθηση γενικοτερα, να μου κανουν τα ρουχα μου κτλ. Οποιαδηποτε απαντηση με καλη προθεση ειναι ευπροσδεκτη. Σας ευχαριστω.Last edited by Deleted240217a; 28-12-2016 at 21:27.
- 28-12-2016, 19:13 #2
Αν δεν αποδεχτείς τον εαυτό σου, δεν θα τον αγαπήσεις ποτέ! Μπορεί η αυτοπεποίθηση σου να ρυθμίζεται με βάση τη ζυγαρία σου, αλλά αυτό αφορά μόνο την επιφάνεια του πράγματος. Είσαι σίγουρη ότι αν ήσουν 70 κίλα, ότι θα ένιωθες καλύτερα; Αν ναι, τότε ψάξε, ενημερώσου και αφιέρωσε κάποιο χρονικό διάστημα στο να χάσεις τα κιλά που σε βασανίζουν (θα βρεθεί ένας τρόπος, έστω κι αν χάνεις ένα κιλό στις δύο εβδομάδες). Ωστόοσο, για να είμαι ειλικρινής το θέμα βρίσκεται μέσα σου... ακόμα κι εσύ αντιμετωπίζεις ρατσιστικά τον εαυτό σου (ντρέπεσαι να βγεις έγω για παράδειγμα), γιατί σου το κάνεις αυτό; Εγώ έχω τα μισά κιλά από σένα κι όταν είναι εντελώς λειτουργική πέφτω κάτω από τα 50 κίλα κι όμως η χαμήλη μου αυτοεκτίμηση και η καταθλιπτικόμορφη οπτική που έχω, γενικά με βασανίζουν και με χτυπάνε ακόμα και σε αυτό κομμάτι... Δεν φταίει το πως φαίνομαι, αλλά το πως νίωθω! Κάτι παρόμοιο νομίζω ότι σου συμβαίνει... έχεις μαζέψει πόνο, κούραση, θλίψη, τα χάπια σίγουρα δεν βοηθάνε (στο θέμα των κιλών) ... κι όλο αυτό σε ρίχνει πάρα πολύ! Πρέπει να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς για τον εαυτό σου... και το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να σε προσέχεις και να σε αγαπάς!
28-12-2016, 19:58 #3
Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση, Ερις, επεσες σε ολα μεσα!! Πιστευω πως αν χασω τα κιλα μου θα αλλαξουν πολλα προς το καλυτερο και κυριως η διαθεση μου!! Μου ειναι πολυ δυσκολο να κανω διαιτα και να χανω τοσο λιγο η καθολου καθως το φαγητο ειναι το καταφυγιο μου. Αλλα θα το προσπαθησω. Πρεπει να μου γινει το κλικ.
28-12-2016, 20:02 #4
Όταν είσαι αδύνατη μαζεύεις κόσμο γύρω σου που έλκονται από την εμφάνιση δε σημαίνει ότι αυτοί που θα μαζέψεις γύρω σου αξιζουνε πρώτον κ δεύτερον δε σημαίνει ότι όλοι αυτοί σ αγαπάνε πρέπει να το απομυθοποιησεισ αυτό με την εμφάνιση αν θεσ να νιώθεις καλά
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
28-12-2016, 20:07 #5
28-12-2016, 20:12 #6
Κούκλα είχα φίλες κ κατάλαβα μερικά πράγματα πρώτον και δεύτερον μία ζωή πρηζω τα συκωτια κάποιας που μ αρέσει λεσ να μην κατάλαβα τι γίνεται ;
28-12-2016, 21:23 #7
Ωραια οπτικη ελις αλλα ετσι οπως σκεφτομαι τωρα υπαρχει μια πιθανοτητα να νιωσω καλα αν χασω τα κιλα. Αν σκεφτομαι οπως λες τι θ' αλλαξει;
28-12-2016, 21:34 #8
Αν χάσεις τα κιλά θα ομορφυνεισ θα μαζέψεις γύρω σου τους γύπες κ μετά θα τρέχεις πάλι αυτο πρέπει να καταλάβεις
28-12-2016, 22:05 #9
Α οκ καταλαβα
28-12-2016, 22:50 #10
Sad να τα χασεις τα κιλακια για σενα, να σε βλεπεις στον καθρεφτη και να θαυμαζεις τον κοπο και την προσπαθεια σου. Για κανεναν αλλο.
και αν δεν μπορεις να κανεις διαιτα, μη σκας, πηγαινε γυμναστηριο! Περπατημα! Και θα τα χασεις! και θα εκτονωνεσαι!!Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
28-12-2016, 23:35 #11
Μαρα έχεις δίκιο! Έτσι πρέπει να το δω!! Όσο για το περπάτημα δεν πιάνει σε μένα για να χάσω, άσε που πρέπει να είμαι καλά για να εκτονώνομαι, αλλιώς το βλέπω σαν αγγαρεία!
29-12-2016, 22:37 #12
Ενώ σήμερα ξεκίνησα τη μέρα μου πολύ θετικά και έφαγα μόνο ένα τοστ και ήμουν χαρούμενη, μετά έπεσα πάλι και έφαγα πάρα πολύ ειδικά τώρα το βράδυ, τι να κάνω, είμαι σε απόγνωση, νιώθω ότι και να κάνω δίαιτα δεν θα χάσω και με παίρνει από κάτω.......
29-12-2016, 23:56 #13
Θετεις 2 θεματα.
1.Αν πρεπει να χασεις κιλα ,και για πιο λογο
2. πως θα χασεις τα κιλα
Στο 2 (για να ξεκινησουμε με τα ευκολα) τα πραγματα ειναι απλα : μην τρως! .Ναι, ξερω θυμωσες τωρα και νιωθεις οτι σε κοροιδευω. Ομως αυτη ειναι η πιο απλη λυση . Αν τωρα παμε σε πραγματικους ανθρωπους, οχι, απλως να μην τρως δεν ειναι λυση. Αλλα να μην τρως συγκεκριιμενα πραγματα ειναι μια καλη λυση.
Αυτα που κοβουμε φυσικα ειναι τα ανθυειγινα και τα παχυντικα .Ας ξεκινησουμε με το συνδιασμο και των δυο ιδιοτητων: γαρυδακια (και πασα επεξεργασμενη τροφη σνακ), τυγανιτες πατατες , ζαχαρη (και καθε γλυκο με βασικο συστατικο την ζαχαρη) .Απο πισω ακολουθουν τα μονο παχυντικα, ψωμι και καθε αλευροειδη, φρουτα,σποραιλεα
Αν καποια τροφη περιεχει καποια απο τα παραπανω συστατικα καλο ειναι να την αποφευγεις .πχ ενα μπεργκερ εχει ψωμι και σαλτσα με ζαχαρη και σπορελαια
Μετα βλεπεις με τι θα γεμισεις το στομαχι σου για να μη πεινας: σαλατες ,κρεας ,ψαρια, ξηρους καρπους ,αυγα ,τυρια . Επισης με μια μικρη προσοχη(οχι κατι ιδιετερο ) τρως ανετα και ζωικο λιπος ,φυτικο λιπος (ελαιολαδο ).
Παρενθεση: Απαντηση στην ερωτηση ποσσα κιλα θα χασω και για ποσο καιρο πρεπει να κανω διαιτα. Σε αντιθεση με την ελατωση της τροφης , η αποφυγη συγκεκριμενων τροφων δεν ελατωνουν συνεχως το βαρος μας. Οταν "κοβεις " μια τροφη τοτε πηγενεις σε νεα κιλα βασης.Δηλ τωρα εισαι πχ 100 κιλα. Αν κοψεις το ψωμι θα πας 95. Αν κοψεις τις πατατες 94.Αν κοψεις και τις πατατες και το ψωμι 92. Ετσι ναι μεν στερησε μια τροφη αλλα ξερεις τι να περιμενεις απο την διαιτα σου και δεν πεινας ποτε αφου τρως οσο θες.
Πως θα κανεις την διαιτα: Ξεκινα με το πιο ευκολο .Εδραιωσε την διακοπη του ,δες το κερδος στην ζυγαρια και διαλεξε το επομενο πιο ευκολο . Σε λιγο καιρο θα τρως πιο υγεινα θα χασεις κιλα και θα νιωσεις υπεροχα.
Στο ερωτημα 2. ισως απαντησω αργοτερα , αλλα συνηθως γινομαι αποτομος και δεν θελω.
30-12-2016, 00:06 #14
Nightcrawler καταρχάς σε ευχαριστώ που απάντησες στο θέμα μου είναι χρήσιμες οι συμβουλές σου αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γίνεις απότομος. Εδώ μέσα δεν μπαίνουμε για να τη λέμε στον άλλον, αλλά για να δώσουμε και να πάρουμε βοήθεια.
30-12-2016, 00:10 #15