BULLYING - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 39

Thread: BULLYING

Senior Member
    Originally posted by krino
    καποιες φορες, πρεπει να τα βαλεις και με καποιον που ειναι αρκετα πανω απο εσενα.
    Δεν εχει σημασια αν θα νικησεις η θα χασεις, σημασια εχει εσυ τι σημαντικοτητα δινεις ο ιδιος στον εαυτο σου.
    Τετοια μαθηματα θα σε ακολουθουν σε ολοκληρη την ζωη σου.

και παλι εχεις θεωρητικα δικιο στη πραξη ομως υπαρχει μια παραμετρος που σε εμποδιζει να το κανεις αυτο.ο φοβος...

Banned
    Originally posted by Winston_man
    Originally posted by krino
    καποιες φορες, πρεπει να τα βαλεις και με καποιον που ειναι αρκετα πανω απο εσενα.
    Δεν εχει σημασια αν θα νικησεις η θα χασεις, σημασια εχει εσυ τι σημαντικοτητα δινεις ο ιδιος στον εαυτο σου.

και παλι εχεις θεωρητικα δικιο στη πραξη ομως υπαρχει μια παραμετρος που σε εμποδιζει να το κανεις αυτο.ο φοβος...

Δεν εχω αντιρρηση,
    ο φοβος μαλλον ειναι το πιο ανασταλτικο συναισθημα στον ανθρωπο.

Δεν ξερω αν εχει νοημα να το αναλυσουμε εδω,
    αλλα επι τροχαδην ανθρωπος που εχει νικησει το φοβο, εχει νικησει τα παντα στη ζωη του.

Senior Member
    Θα είχε ενδιαφέρον να ακουστεί και η πλευρά του θύτη . Γιατί αυτά τα παιδιά εκμεταλλεύονται την αδυναμία συμμαθητών τους , για να δείξουν την δύναμη τους και την μαγκιά τους ?
    Στην περίπτωση που ανέφερα κύριος υπεύθυνος είναι μαθητής που έχει αρκετά επιθετική συμπεριφορά την οποία προσπαθούν να περιορίσουν οι γονείς του με αυταρχικό τρόπο και ίσως αυτό να είναι το λάθος . Χωρίς να είμαι σίγουρη .

Είναι θέμα παιδιού τελικά ή θέμα ανατροφής η επιθετική συμπεριφορά που εμφανίζουν κάποια παιδιά ?

Senior Member
    Συμφωνω με τον Krino...και να πω οτι συνηθως τα εβαζα με τους πιο πανω απο εμενα,ημουν αδυνατος και κοντουλης στο σχολειο μετα πηρα τις φυσιολογικες μου διαστασεις,ειχα κερδισει και χρονια.
    Εαν καποιος ηταν πιο κοντος ή πιο αδυνατος απο εμενα...απεφευγα να τσακωθω....οχι οτι δεν τσακωνομουν.
    Βεβαια παντα οι νταηδες ηταν οι μεγαλοσωμοι συνηθως.
    Φυσικα να δωσω τον ορισμο νταης...εννοω νταης με την αθωα εννοια...δεν αντιμετωπισα οπλισμενους ή συμμοριες ή δεν ξερω τι υπαρχει εκει εξω τωρα,κυριως στις μεγαλουπολεις...ολα ηταν πιο αθωα.
    Θα είχε ενδιαφέρον να ακουστεί και η πλευρά του θήτη
    Δυσκολο αυτο...πρεπει να δεις τον εαυτο σου ως \"κακο\" και λιγοι τον βλεπουν ετσι.
    Συνηθως ολα γινονται για την πλακα.
    Να πω οτι προσωπικα παρολο που ημουν υπερβολικα \"καλουλης\" κατα τη γνωμη μου ως παιδι εχω κανει και τις παρεκτροπες μου και εχω φερθει ασχημα....τουλαχιστον εχω καταλαβει μερικες φορες οτι παρεκτρεπομαι.Οποτε μπορεις να πεις οτι στην συγκεκριμενη περιπτωση ημουν θυτης,οπως εχει συμβει και σε ολους μας.Οποτε καταλαβαινα οτι εκανα κατι ασχημο αισθανομουν ασχημα.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Originally posted by keep_walking

Συνηθως ολα γινονται για την πλακα.
    Και για την πλάκα και για κάποια \'\'κοινωνικοποίηση\'\' . Γιατί κάποια παιδιά συμμετέχουν για να ενταχθούν στην παρέα . Και από φόβο . (καλύτερα να είσαι στην παρέα του δυνατού)

Όμως τι είναι ακριβώς αυτό που κρύβεται από πίσω ? Γιατί είμαστε έτσι οι άνθρωποι που μερικές φορές γελάμε με τα παθήματα των άλλων και κάποιοι από εμάς μάλιστα ξεκαρδίζονται ?

Θα σου φέρω ένα παράδειγμα : Γνωστοί μου βλέπανε τα παρατράγουδα για να γελάσουν .
    Δεν μπορώ να καταλάβω πως γελάνε με την κατάντια του άλλου .

Edit : Θυμήθηκα ότι γνωστός μου έχει υπάρξει θύτης . Είχανε κάνει μια ομάδα και κάνανε διάφορες πλάκες , εκμεταλλευόμενοι την \'\'αδυναμία\'\' κάποιων . Όταν τον είχα ρωτήσει : ΓΙΑΤΙ ? , Μου είπε : Δεν θα τα κάναμε στον οποιοδήποτε . Ήταν χαζούληδες .
    Μου φάνηκε περίεργη η απάντηση . Λες και οι άνθρωποι χωρίζονται σε δυο κατηγορίες .

Senior Member
    Βλεπαν τα παρατραγουδα ε?
    Και εγω την ιδια απορια εχω.
    Πως γινεται μορφωμενοι ανθρωποι,καποιας α ηλικιας πανω στα καλυτερα τους να βλεπουν παρατραγουδα.
    Και αντε τα βλεπεις...ναι και εγω το εχω δει μερικες φορες παλιοτερα...νομιζω οτι τωρα εχει ξεφυγει τελειως...αλλα να συζητας και για αυτο στις παρεες?
    Δεν εχω τηλεοραση εδω και κατι μηνες και βλεπω καμμια ταινια στην οθονη του υπολογιστη...αισθανομαι πολλες φορες οτι σε μια συζητηση οταν ανοιγουν τετοια θεματα, ασχημα γιατι δεν μπορω να συμμετεχω...εντωμεταξυ πρεπει να το βλεπουν πολλοιιιιιιι γιατι ξερουν συνηθως ολοι γιατι μιλανε.Ειναι λιγο γελοιο να περιθωριοποιησε λογω του οτι δεν βλεπεις τις μπουρδες της TV.
    Ο αδερφος μου που του ειπα την παραπανω σκεψη...μου λεει μη λες βλακειες...ναι και τι λενε...τιποτα.
    Αλλα ξεφυγαμε απο το θεμα.
    Φανταζομαι ναι ειναι αυτο που λες...θελουμε να νοιωσουμε κατα καποιο τροπο ανωτεροι...αν και δεν προκειται να το παραδεχτουμε ποτε....ή ειναι πολυ επιφανειακο...δεν ξερω.
    Ειναι δυσκολο να κατανοησεις το τι σε ωθει σε καθε πραξη....εδω δεν εχω πχ προσωπικα ξεκαθαρισει γιατι μπαινω στο e-psychology.gr...ξερω οτι μου αρεσει...αλλα γιατι?
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Να πω την αλήθεια αν ήμουν εκπαιδευτικός αποκλείεται να μην παρέμβαινα. Υπάρχουν δύο ζητήματα. Το ένα είναι η προστασία και η καλλιέργεια άμυνας του θύματος και το άλλο είναι η συμπεριφορά των θυτών προς τους αδύναμους γιατί για μένα είναι το ίδιο σημαντικό.

Senior Member
    η απαντηση γι αυτους (τους νταηδες) πιστευω οτι βρισκεται στο ενστικτο της επιβιωσης, οπου επιτασει να εισαι με τους πιο \'\'δυνατους\'\', κι απο κει και περα απλα θεωρεις τον εαυτο σου δυνατο, αρα και εξουσιαστη, οποτε σου βγαινουν εγωιστικες συμπεριφορες και τασεις του στυλ γα**αω και δερνω. τα υπολοιπα απορρεουν απ αυτο τον χαρακτηρα που εχει αναπτυξει το ατομο.

Senior Member
    Edit : Θυμήθηκα ότι γνωστός μου έχει υπάρξει θύτης . Είχανε κάνει μια ομάδα και κάνανε διάφορες πλάκες , εκμεταλλευόμενοι την \'\'αδυναμία\'\' κάποιων . Όταν τον είχα ρωτήσει : ΓΙΑΤΙ ? , Μου είπε : Δεν θα τα κάναμε στον οποιοδήποτε . Ήταν χαζούληδες .
    Μου φάνηκε περίεργη η απάντηση . Λες και οι άνθρωποι χωρίζονται σε δυο κατηγορίες .
    Χαζουληδες ηταν ο λογος που \"βρηκαν και τα καναν\" κατα καποιο τροπο αλλα απλως δεν απαντησε στην ερωτηση...γιατι δεν ξερει την απαντηση ή αρνειται να την \"δει\"

Senior Member
    Originally posted by susperia
    η απαντηση γι αυτους (τους νταηδες) πιστευω οτι βρισκεται στο ενστικτο της επιβιωσης, οπου επιτασει να εισαι με τους πιο \'\'δυνατους\'\', κι απο κει και περα απλα θεωρεις τον εαυτο σου δυνατο, αρα και εξουσιαστη, οποτε σου βγαινουν εγωιστικες συμπεριφορες και τασεις του στυλ γα**αω και δερνω. τα υπολοιπα απορρεουν απ αυτο τον χαρακτηρα που εχει αναπτυξει το ατομο.
    Ενστικτο της επιβίωσης έχουμε όλοι . θέλεις να πεις οτι αυτοί απειλούνται απο κάτι και είναι ο μόνος τρόπος να \'\'ξεχωρίσουν\'\' και να τροφοδοτήσουν τον εγωισμο τους στα πλαίσια της κοινωνικής ομάδας ?

Senior Member
    αυτο που θελω να πω ειναι οτι ο καθενας ερχομενος στο σχολειο εντασσεται αναμεσα στους \'\'μαγκες\'\' και στους \'\'φλωρους\'\', προφανως αναλογα με τη συμπεριφορα, την εμφανιση και τις ιδεες του. απαξ και μπει στην ομαδα των \'\'μαγκων\'\' υιοθετει και το αναλογο αλαζονικο, εγωιστικο κι εξουσιαστικο στυλ ωστε να εχει την αποδοχη της ομαδας και να μην πεσει στην κατηγορια των \'\'φλωρων\'\'. πιστευω δηλαδη οτι ειναι και θεμα ομαδοποιησης (κοπαδοποιησης καλυτερα). επειδη γενικοτερα το σχολειο ειναι σκατα και ολοι εχουν προβληματα, οι \'\'δυνατοι\'\' επιβαλλονται στους \'\'αδυναμους\'\' ωστε να ξεσπασουν εκει τα κομπλεξ και τα προβληματα τους, εχοντας ετσι την αισθηση οτι ειναι δυνατοι κι εχουν εξουσια, κατι που ψυχολογικα αντισταθμιζει τα αλλα προβληματα τους.

Senior Member
    Ναι ισως...να ειναι μια προσπαθεια να ξεχωρισουν.

Senior Member
    Originally posted by Kleiw
    Ενστικτο της επιβίωσης έχουμε όλοι . θέλεις να πεις οτι αυτοί απειλούνται απο κάτι και είναι ο μόνος τρόπος να \'\'ξεχωρίσουν\'\' και να τροφοδοτήσουν τον εγωισμο τους στα πλαίσια της κοινωνικής ομάδας ?
    ναι ολοι εχουμε ενστικτο της επιβιωσης, αλλα εγω το εννοω με την εννοια του ενστικτου να προστατευεις τον εαυτο σου οχι μονο απο σωματικες απειλες αλλα και απο την απειλη της μη αποδοχης σου απο τους γυρω σου. ετσι επιλεγουν να ενταχθουν στην ομαδα των \'\'δυνατων\'\' ωστε να αποφυγουν το φοβο της μη αποδοχης. απο κει και περα αφου ενταχθουν στην ομαδα των δυνατων, οπως γραφω και παραπανω, υιοθετουν λογω κοπαδοποιησης το αλαζονικο κι εξουσιαστικο στυλ του δυνατου.

Senior Member
    Προσπαθεια να ξεχωρισεις...να νοιωσεις το αισθημα της αποδοχης...μιλαμε για βασικες αναγκες ολων των ανθρωπων,αλλα απανταει ουσιαστικα στο ερωτημα μας,μιας και ισχυουν για ολους...γιατι αυτοι ακολουθουν αυτη την πορεια?

Senior Member
    keep ισως επειδη καποιοι λογω του τροπου που μεγαλωνουν ενω πανε σχολειο (ανατροφη απο οικογενεια, επιδρασεις απο το περιβαλλον τους, γνωριμιες με ατομα που εχουν κανει μεχρι τοτε) εχουν υιοθετησει ενα πιο (ψευτο)μαγκικο στυλακι απ τους υπολοιπους και πιο επιθετικη συμπεριφορα, με αποτελεσμα στο σχολειο να επιλεγουν την ομαδα των δυνατων, αφου δε θα διστασουν να βρισουν ή να πλακωθουν για να επιβληθουν. τα υπολοιπα παιδια πιστευω οτι εχουν πιο φιλειρηνικα ενστικτα λογω της πιο καλης ανατροφης που εχουν με αποτελεσμα να αδυνατουν να ενταχθουν στην ομαδα των δυνατων που επιττασει επιθετικο τροπο συμπεριφορας και ετσι υποπιπτουν αυτοματα στην κατηγορια των αδυνατων. αυτα εξηγουν πιστευω κιολας γιατι οι \'\'δυνατοι\'\' ειναι τις περισσοτερες φορες και σκατοχαρακτηρες. η απαντηση λοιπον πιστευω οτι βρισκεται στην ανατροφη και το περιβαλλον τους. τωρα μια αλλη ενναλακτικη ειναι να το παμε και γονιδιακα, να πουμε δηλαδη οτι μερικοι εχουν εμφυτες πιο επιθετικες τασεις απο τους αλλους, ομως αυτα ειναι μονο εικασιες και αβασιμα αφου δεν εχουν βρεθει τετοια γονιδια, οποτε ας παραμεινουμε στην ανατροφη και στο περιβαλλον των παιδιων που τα επηρεαζει στη συμπεριφορα.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast