Πεθερά με διπολική διαταραχή
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 85
    Member

Unhappy Πεθερά με διπολική διαταραχή

Καλημέρα σας,

Θα ήθελα παρακαλώ τα φώτα σας. Είμαι παντρεμένη 1 χρόνο και με τον άντρα μου μαζί είμαστε συνολικά 5 χρόνια. Από την αρχή γνώριζα ότι η μητέρα του είναι ένα άτομο
    το οποίο έχει την πάθηση όπως δηλώνει και το χαρτί του ψυχιατρείου ''Διπολική διαταραχή με τάσεις σχιζοφρένειας". Εγώ θέλοντας να κάνω τον άντρα μου να νιώσει καλά και αγαπώντας απίστευτα αυτόν του είχα πεί μαζί θα το δουλέψουμε μην αγχώνεσαι και στεναχωριέσαι. Σημειωτέον εμείς κατοικούμε στην Αθήνα ενώ η πεθερά μου σε κομμώπολη της Κορινθίας και ο κουνιάδος μου στην Αργολίδα. Αρχικά ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε Σ/Κ να την βλέπουμε και όποτε είχαμε άδειες όμως προσπαθώντας να την βοηθήσω είτε αυτό ήταν δουλειές του σπιτιού είτε ψυχολογικά (πηγαίνοντας της δ΄ψρα, φτιάχνοντας κάποιο γλυκό, μιλώντας της ωραία κτλ.) εκείνη δεν το δεχόταν δεν το ελάμβανε θετικά (εκτός από τα δώρα). Ένα σπίτι να βρωμάει και να ζέχνει και εγώ την μια να της κάνω τα ντουλάπια της κουζίνας, την άλλη της κουρτίνες την άλλη γενικό στο σαλόνι πιστεύοντας ότι βλέποντας καθαρό τον χώρο της θα έφτιαχνε η διάθεση της. Το αντίθετο σπροξίματα, φωνές και να με βρίζει. Η ίδια αρνείται να κάνει μπάνιο κυκλοφορεί επί μήνες μετα ίδια ρούχα και ας είναι λερωμένα. Στην προκείμενη λοιπόν πέρσυ εγώ και ο άντρας μου Χριστουγεννα παραμονές, ανήμερα γενικά όλες τις γιορτινές μέρες εργαζόμασταν και είχε λυσάξει να την φέρει σπίτι και να του εξηγώ σε παρακαλώ δουλεύουμε και οι δύο τι να την φέρεις για να κάθεται μόνη της; Η συνυφάδα μου γεννούσε εκείνη την εποχή και είχε την δικαιολογία ότι δεν μπούσε να την φιλοξενήσει. Το Πάσχα λοιπόν έχοντας αλλάξει εργασία εγώ και έχοντας 1-2 μέρες 'αδεια του λέω βεβαίως και να έρθει. Έρχεται βρώμικη στο σπίτι πήγαινε τουαλέτα έκανε ακαθαρσίες και δεν τράβαγε το καζανάκι τις μέρες που δούλευα το πρωϊ μια μέρα ήμουν στο μπάνιο και μπήκε μέσα και μου έλεγε σήκω πάνω δεν μπορώ. Γυρνούσα από την δουλειά και έβρισκα χυμένους καφέδες στους πάγκους και στα πατώματα σε όλο το σπίτι όχι στον χώρο της κουζίνας τα πιάτα μέχρι πάνω στον νεροχύτη και καθόμουν να καθαρίσω και να έρχεται πάνω από το κεφάλι μου γιατί καθαρίζεις είσαι υποχόνδρια δεν τα κάνεις σωστά έχω δει την ξαδέρφη μου στο χωριό και το κάνει αλλιώς. Να μαγειρεύω και να έρχεται πάνω από την κατσαρόλα και να αρχίζει τα ίδια. Η συνυφάδα μου είχε το μωρό και έκανε τραπέζι σε όλους της τους συγγενείς και δεν κάλεσε την πεθερά της για την πεθερά της είχε την δικαιολογία το μωρό. (παρένθεση: η συνυφάδα μου ποτέ δεν έχει δεχτεί να την φιλοξενήσει και ακόμα και στον γάμο της την είχε παρατήσει δυό μέρες μόνη της σε ξενοχδοχείο κοντά στο σπίτι της(ούτε για φαγητό δεν την κάλεσε) ενώ δεν εργάζεται και έχοντας χώρο να την φιλοξενήσει). Φτάνουμε στα φετινά Χριστούγεννα είμαι έγκυος΄λίγο πάνω από τα μέσα της εγκυμοσύνης μου, εργάζομαι και είμαι στο πρώτο έτος του μεταπτυχιακού μου. Είχα σκοπό 1-2 μέρες που θα κάτσω να κοιμηθώ και να διαβάσω και έρχεται ο άντρας μου και μου ανακοινώνει ότι θα την φέρει σπίτι. Τσακωμός μεγάλος "όχι και φέτος εγώ δεν μπορώ στην κατάσταση μου να την φροντίσω ούτε να δεχτώ την όλη ιδιοτροπία της". Και η απάντηση κερασάκι οι άλλοι δεν την θέλουν σπίτι τους άρα δεν μπορώ γιορτινές μέρες να την αφήσω μόνη της. Ένιωσα του πεταματού, τελευταίας κατηγορίας, δουλάρα. Πώς να χειριστώ την κατάσταση;Νιώθω ότι δεν υπάρχει κανείς που να καταλαβαίνει την κατάσταση την δική μου αλλά και να μπορεί να με βοηθήσει.

Senior Member
    Γενικά,οι άνθρωποι με ψυχιατρικές διαταραχές είναι η πιο δύσκολη κατηγορία ανθρώπων....
    Μπορεί κάποιος να βρει τον μπελά του χωρίς κανέναν λόγο!
    Αυτό που έχεις να κάνεις μιας και φαίνεται να τα πηγαίνεις καλά με τον άνδρα σου,είναι να του εξηγήσεις ότι η μητέρα του είναι ένα άτομο πολύ δύσκολο και χρειάζεται να περιορίσετε τις σχέσεις σας στο ελάχιστο!

Εξάλλου είστε πολύ τυχεροί που μένετε τόσο μακριά από την πεθερά.
    Ανο συζυγος σου επιμένει ότι θέλει να βλέπει την μάνα του,μπορείς να του πεις να πηγαίνει μόνο εκείνος να την βλέπει γιατί εσύ πια και με το μωρό έχεις πολλές ασχολίες και δεν θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις σε αυτόν τον ρόλο.....και της μάνας και της εργαζόμενης,αλλά και της νύφης που πρέπει να καλοπιάνει μία "ιδιοτροπη" γυναίκα!

Δεν είσαι υποχρεωμένη να βάζεις στο σπίτι σου ανθρώπους που δεν θέλεις ακόμα και αν αυτοί είναι η μάνα του άντρα σου.....
    αν του μιλήσεις με ευγενικό τρόπο θα καταλάβει μιας και ο ίδιος ξέρει τις αδυναμίες της μάνας του.

Μην υποχωρείς γιατί απλά πρέπει να φαίνεσαι σε όλους καλή!
    Ειδικά σε αυτή τη φάση που πρέπει να δώσεις όλη σου την ενέργεια σε ένα μωράκι που σε χρειάζεται τόσο πολύ!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Flower16 View Post
    Πώς να χειριστώ την κατάσταση;Νιώθω ότι δεν υπάρχει κανείς που να καταλαβαίνει την κατάσταση την δική μου αλλά και να μπορεί να με βοηθήσει.
    Φαρμακα δεν παιρνει?

Παντως αυτα ειναι χοντρα λουκια! πόσων χρονών είστε?

Συμφωνω με τη Diana! πρεπει να σκεφτεις το μωρακι σου! και να ξερεις οτι οποια ταραχη βιωνεις εσυ, περναει και στο μωρο!!

Εγω προσωπικα αν ημουν στη θεση σου θα εβρισκα εναν καποιο δικο μου λογο υγειας να επικαλεστω πχ εμετους, αδιαθεσια, κατι της εγκυμοσυνης τελος παντων, κακη διαθεση, κλπ, στο συζυγο και θα τον επειθα να μην τη φερει σπιτι. Ή στην επισκεψη σου στο γιατρο, παρτον μαζι σου να ακουσει οτι χρειαζεσαι ηρεμια και οτι ειναι ευκολο να κολλησεις καποιο μικροβιο που θα μεταδοθει στο εμβρυο...
    Να του πεις επισης οτι στο σπιτι ΤΗΣ νιωθει καλυτερα γιατι ειναι στο χωρο της, οτι τα διαμερισματα στην Αθηνα ειναι σαν κλουβια και θα υποφερει χωρις τον καθαρο αερα της επαρχιας, εκει εχεις τους γνωστους της κλπ κλπ
    Γενικα μην εστιαζεις στην ιδιοτροπια της αλλα στην εγκυμοσυνη σου και στο καλο της πεθερας να μεινει σπιτι της, και να την επισκεπτεται ο συζυγος οποτε μπορει...
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    παιδια..σορρυ...καταλαβαινω το λουκι της κοπελας με το μωρακι της στη κοιλια οκ...
    απλα...στενοχωριεμαι κ για την γυναικουλα που ειναι αρρωστη κ θα ναι μονη της τα χριστουγεννα..
    ειναι κοινωνικος αποκλεισμος..
    εγω θα ελεγα απλα στον αντρα μου, να την φερει για φιλοξενια..υπο εναν ορο.
    να βρει κ μια γυναικα μαζι να ερχεται να καθαριζει μια φορα την μερα καθε απογευμα κ να πληρωθει γι αυτο.
    η καποια κυρια που να την προσεχει μαζι..η οποια θα κοιμαται ομως αλλου γιατι πιθανον να ειναι κ δυσκολο να φιλοξενηθουν 2 ατομα στο σπιτι..δεν ξερω κατι τετοιο......ειναι κριμα η γυναικουλα να μεινει μναχη της επειδη χυνει χυμους κ δεν τραβαει κ το καζανακι κ οκ ..ναι ειναι δυσκολος ανθρωπος..αλλα τι να κανουμε? να την περαξουμε μοναχη της στο σπιτι της κ να μαραζωνει?ξερω γω...
    κατανοω την κοπελα...για το τι περναει οταν μενει η πεθερα της σπιτι της , αλοιμονο....αλλα μηπως για λιγες μερες θα γινοταν να βρεθει μια παραλληλη βοηθεια??

Member
    Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση. Πέρνει φάρμακα πρωϊ-βράδυ και πίνει 6 φραπέ την μέρα!!!! ο κάθε ένας έχει μια κουταλιά της σούπας καφέ. Και εμετούς να έχω και ζαλάδες το θράσος είναι θράσος. Του είπα να πάει να την δεί και μου απάντησε ότι θα περιμένει να γεννήσω θα με χωρίσει και θα μου πάρει το παιδί. Λίγο αργότερα μου είπε ότι το είπε στα νεύρα του και λόγω του τσακωμού αναγκάστηκε να μου το πεί. Του εξήγησα ότι αν ντρεπόταν λίγο και έκανε μπάνιο και ερχόταν καθαρή και μου έλεγε θα κάνω τον καφέ μου και θα κάτσω να σου κάνω παρέα δεν θα έφερνα καμία αντίρηση. Ακόμα ρε παιδιά η συμπεριφορά του κουνιάδου μου με εκνευρίζει πάρα πολύ. Αμέτοχος. Νιώθω ότι δεν με υπολογίζει κανένας νιώθω σαν να είμαι εγώ που πρέπει να κάνω την "βρώμικη" δουλειά για όλους και κανένας δεν το αναγνωρίζει. Αυτή αντί να χαρεί που την φέρνει μουτρώνει. Βλέπω τηλεόραση και μου την κλείνει γιατί λέει ότι την ενοχλεί. Και προχτές όταν ο άντρας μου της είπε ότι αν έρθεις εδώ τις γιορτές να κάνεις μπάνιο του απάντησε εγώ θέλω να είμαι ανεξάρτητη, και του απάντησα αν θέλει να είναι ανεξάρτητη να κάτσει σπίτι της. Την άλλη φορά πάλι του είπε στο άσχετο θέλω να έρθω εκεί και του λέω γιατί δεν το ζητάει και στους άλλους που ποτέ δεν έχει πάει; Άσε που μόνο στο τηλέφωνο μιλάει με την άλλη νύφη της και έρχεται στο σπίτι και αρχίζει η συνυφάδα σου κάνει το ένα, το άλλο, το παπάλλο όλη την ώρα την εκθιάζει. Εμένα μου βγάζει την πίστη. Το συζήτησα εχτές με τον πατέρα μου και επειδή οι δικοί μου κατοικούν κοντά μου είπε να μαζέψω τ'απαραίτητα και να πάω να μείνω μαζί τους εκείνες της μέρες οπότε κάπως ένιωσα εκείνη την στιγμή ότι έχω ένα στήριγμα. Αλλά αυτό θα γίνεται όποτε γουστάρει θα έρχεται και θα ξεσπιτώνομαι εγώ; Εγώ του είπα του άντρα μου να πάει σε ξενοδοχείο και να έρθει για φαγητό , για καφέ και όταν την ενοχλεί η τηλεόραση και τέτοια να την πηγαίνει στο ξενοδοχείο να μουτρώνει με την ησυχία της.

Member
    anxious4ever συμφωνώ απόλυτα μαζί σου τόσα χρόνια και πρίν παντρευτώ γιορτές αλλά και άλλες ανεξάρτητες περιόδους την έχω φιλοξενήσει και βιώνω τρομερή καταπίεση. Δεν χωράμε στο σπίτι καλά καλά. Anxious εμένα το πρόβλημα μου είναι ότι όσο είμαι εγώ με τον άντρα μου είναι και ο κουνιάδος μου με την γυναίκα του και ποτέ δεν σκέφτηκαν Χριστούγεννα και Πάσχα. Η πεθερά μου πρίν 2 μήνες την πήγαν στο νοσοκομείο γιατί από την απλύσιά έπαθε μόλυνση στο πρόσωπο επειδή άπλυτη μέρες βάζει κρέμες με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν βακτήρια να κάνει πληγή με πύον και είχε γίνει το πρόσωπο της σαν καρπούζι. Οι γιατροί της είπαν να πηγαίνει στο κέντρο υγείας να της κάνουν αλλαγές και δεν πάει και είναι κοντά στο σπίτι της είπαν ξεκίνα αντιβίωση και έλα να δούμε αν πρέπει να πάρεις και άλλη και δεν πήγε και εγώ είμαι 6 μηνών έγκυος και καλούμαι να την φέρω στον χώρο μου. Δεν είναι κοινωνικός αποκλισμός αυτό λέγεται άνιση μεταχείρηση. Ακόμα και την ώρα που ντυνόμουν νύφη ήρθε και με έκανε να κλαίω στο δωμάτιο που με ντύνανε. Τώρα είμαι έγκυος και θεωρούν δεδομένο ότι εγώ πρέπει πάλι να την φορτωθώ. Πείτε μου ρε παιδιά εγώ το αργότερο 2 Απρίλη γεννάω δηλάδη το Πάσχα με κοντά ασαράντιστο παιδί θα πρέπει να την ξαναδεχτώ; Σημειοτέον δεν δέχεται να πλυθεί ούτε γυναίκα να την καθαρίζει έλεγε του άντρα μου όσες γυναίκες και να βάλεις εγώ θα τις διώχνω.

Senior Member
    Συμφωνώ με την anxious. Και εγώ θα προσπαθούσα να βρω μια μέση λύση όπως η βοήθεια από μια γυναίκα στο καθάρισμα κτλ.

Νομίζω οτι κακώς εστιάζεις στο τι κάνει ο κουνιάδος σου. Ο καθένας επιλέγει να είναι όπως θέλει, αυτό κανονικά δεν θα έπρεπε να σε αφορά αλλά το τι θες να κάνεις εσύ και μόνο.

Καταλαβαίνω οτι είναι εξαιρετικά δύσκολο να συνυπάρξεις με έναν τέτοιο άνθρωπο, αλλά αν δεν τα έκανε όλα αυτά που λες, δεν θα ήταν άρρωστη! Επειδή είναι άρρωστη τα κάνει και κανείς μας δεν ξέρει πως θα καταλήξουμε και εμείς ή τι μπορεί να μας συμβεί και τότε σίγουρα δεν θα θέλαμε να μας εγκαταλείψουν οι κοντινοί μας άνθρωποι.

Η περίπτωση να πηγαίνατε εσείς για τις γιορτές στο μέρος που ζει, ώστε να μένατε σε κάποιο ξενοδοχείο ή συγγενή κι απλά να είστε κοντά της στις γιορτές, δεν παίζει καθόλου;

Senior Member
    κ μενα ο πεθερος μυο εχει παρανοικους ιδεασμους..αλλα εχω αποδεχτει το οτι ειναι αρρωστος κ τον αποδεχομαι οπως ειναι..χτυπαει κουδουνια, κανει ηλιθιες ερωτησεις, μου σπαει τα νευρα..αλλα εγω τον αποδεχομαι κ του μιαλω με χαμογελο..γιατι ειναι αρρωστος...δεν φταιει αυτος.δεν το επελεξε.
    συμφωνω με ελισσαβετ..δεν σε αφορα καν τι κανει η συνυφαδα κ ο καθενας, αυτη ειναι δικη τους υποθεση..
    νιωθω οτι απλα θελεις την ησυχια σου κ οκ..απο την μια σε καταλαβαινω..αλλα νιωθω οτι εισαι πολυ εχθρικη απεναντι σε ολους..αν η δικη σου η μανα ηταν ετσι τι θα εκανες?θα την πεταγες απο το παραθυρο?
    κ ποσες μερες θα κατσει?5-6-7? οκ...κανε επισκεψεις στο σπιτι σου, στους δικους σου..
    αν εσυ η ιδια ησουν αρρωστη θα σου αρεσε να μιλανε ετσι για εσενα???
    εγω εχω αγχωδη διαταραχη κ ειμαι σαν φρικιο αυτον τον καιρο.....τι σημαινει?οτι πρεπει οι αλλοι να με πεταξουν?η να με αφησουν μονη μου??
    εγω στη θεση σου θα εκανα υπομονη, οσον αφορα τα μικροβια θα εβρισκα δελεαστικους τροπους να την κανω μπανιο...θα την φροντιζα με αγαπη κ ας μου φεροταν ασχημα...
    γαιτι πολυ απλα ειναι ΑΡΡΩΣΤΗ. κ δεν ειναι επιλογη της η συμπεριφορα της..
    ποτε δεν εχω πει στον αντρα μου να μην ερθει ο πατερας του σπιτι οσο εκνευριστικος κ αν ειναι...
    μια μερα κυνηγαγε κοσμο στην πλατεια με μαχαιρι..τον ακουμε κ τον αποδεχομαστε με αγαπη.προφανως η πεθερα σου εχει αντιληφθει οτι δεν την θελεις κιολας κ μαλλον φαινεται κ στο προσωπο σου η απεχθεια σου, ολα αυτα τα αντιλαμβανεται ενας ανθρωπος κ ας ειναι αρρωστος....κ προφανως γι αυτο εχει κ πολυ ασχημη συμπεριφορα προς εσενα..θεωρω γενικως οτι "it takes two to tango"...

Senior Member
    k κατι αλλο που σκεφτηκα...εχω ξαδερφο οπου η μανα του χεζεται πανω της...το παιδι την φροντιζει, την αλλαζει κ την πλενει...καποιες φορες αυτη αντιστεκεται κ αναγκαζεται να μενει με το σκατο στον πωπο της για πολλες ωρες...θεωρω οτι χρειαζεται σθενος κ μεγαλοκαρδια ολη αυτο το εργο..
    οταν εσυ γερασεις κ μπορει να κατουριεσαι επανω σου, τι θα απογινεις?θα σε πεταξουν σε ενα γηροκομειο κ τελος? η μανα μου ειναι 75 χρονων γριουλα..κανει μπανιο 1 φορα τν εβδομδα...δεν την ανακγασα ποτε να κανει παραπανω μπανιο...γιατι ειναι γριουλα..εχει αρχισει κ λεει μαλακιες,ξεχναει κ μου σπαει τα νευρα..οταν ερχεται σπιτι μου με πρηζει για τα παντα!! οταν λεμε για τα παντα!! δεν παει ο νους σου..ομως λεω...απο μεσα μου...απλα χαμογελα..κ γω ετσι θα γινω...μπορει κ χειροτερη.. μπορει κ γω να χεζομαι πανω μου..δεν θα μου αρεσε να μιλανε ετσι για μενα.
    κ αυτη ακομα περισσοτερο εχει δικαιολογια..ειναι αρρωστη..κ εναι λυπηρο..εγω στη θεση σου απλα, θα λυπομουν κ θα εκανα τα στραβα ματια...εσυ απλα την διωχνεις..δεν προκειται να παθεις κατι απο τα μικροβια της, αυτο ειναι σιγουρο, εχω σκυλια κ ξερω τι παει να πει μικροβιο..μπορεις απλα να συμπαρασταθεις στο δραμα που ζει ο αντρας σου, βλεποντας ετσι την μανα του κ να τους αγκαλιασεις κ τους δυο με αγαπη.

Senior Member
    Noμιζω η Flower δεν ειναι επιθετικη, απλα νιωθει οτι παραβιαζονται τα ορια της.
    Και στο κατω κατω της γραφης, εγκυος, δεν ειναι υποχρεωμενη να παριστανει τη μητερα Τερεζα για μια πεθερα που δεν της προσφερε ποτε τιποτα.
    Δηλαδη τι? να χαλασει την ψυχολογια της και το σπιτικο της χριστουγεννιατικα για να φτιαξει το κεφι της πεθερας??
    Και αφου εχει η πεθερα κι αλλο παιδι, το σωστο ειναι να τη μοιραζεστε και να συνεννοηστε μεταξυ σας. Τι σημαινει δεν την θελουν οι αλλοι?

Anxious, δεν εχουν ολοι τα ιδια ορια ουτε τις ιδιες αντοχες...Εσυ μπορει να εχεις καποιες γνωσεις παραπανω, καποιες αντοχες παραπανω λογω των βιωματων σου, λιγη περισσοτερη κατανοηση.... δεν σημαινει οτι εχουν ολοι ή οτι ολοι μπορουν να σηκωσουν τετοιο φορτιο... Καποιος που εχει ζησει νορμαλ, του φαινονται κολαση ολα αυτα...
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Συμφωνώ με Diana και Mara.
    Παιδιά, η κοπέλα είναι έγκυος! Από μόνη της είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση. Οι ορμόνες της κάνουν πάρτι κάθε ώρα!
    Μετά τη γέννα, συνήθως ακολουθούν και τα επιλόχεια ψυχολογικά προβλήματα! Εκεί να δεις γλέντια..
    Πιστεύω πως το πρώτο της καθήκον είναι το μωρό! ΟΛΑ τ' άλλα έπονται. Και αν δεν είναι καλά η μητέρα (του βρέφους εννοώ), άστα να πάνε..
    Η ίδια θέλει στήριξη, όχι να στηρίζει την πεθερά ή οποιονδήποτε έχει πρόβλημα.
    Bobby Fischer
    1. ε4 γ5

Member
    Ωραία εγώ επιλέγω ότι είμαι έγκυος και δεν μπορώ αυτή την χρονική περίοδο να εξυπηρετήσω τον εαυτό μου και δεν μπορώ να εξυπηρετήσω κάποιον άλλον. Εστιάζω στον κουνιάδο μου γιατί πάει και τον χαρτζιλικώνει η πεθερά μου. Και γιατί όλη την ώρα η πεθερά μου τους παρουσιάζει οτι είναι το τέλειο ζευγάρι. Με την λογική αν το πάρεις επειδή εμείς της βρωμάμε και της ξυνίζουμε έπρεπε εκεί να θέλει να πάει και όχι να την πέρνουμε εμείς να την περιποιούμαστε και να μας λέει ότι δεν της αρέσει κιόλας και ότι οι άλλοι θα το έκαναν καλύτερα. Παιδιά τότε που την παρκάρανε οι άλλοι στο ξενοδοχείο δεν είπε τίποτα τσιμουδιά ούτε παραπονέθηκε ούτε τίποτα της είχαν πεί για έναν ύπνο και τρείς μέρες ήταν κλεισμένη στο δωμάτιο ούτε καν βγήκε έξω. Και πήγα εγώ ως φιλότιμη και την πήρα λίγο βόλτα έξω ακριβώς γιατι την λυπήθηκα. Όσο αφορά να μείνουμε σε ξενοδοχείο άκου και το άλλο την τελευταία φορά΄που πήγα εγώ ήταν πριν 2 μήνες θα πηγαίναμε με τον άντρα μου θα κάναμε τα ψώνια του μήνα για να έχει να φάει θα την βλέπαμε και θα πηγαίναμε να κοιμηθούμε σε ξενοδοχείο και την άλλη μέρα να γυρίσουμε. Πάμε την βλέπουμε της τακτοποιούμε και τα πράγματα στο ψυγείο και στα ντουλάπια. Με βλέπει φόραγα σκούρη αθλητική φόρμα και αρχίζει αν φοράς σκούρα θα γεννηθεί το παιδί σου με πρόβλημα. Έφυγα πήγα πιο πέρα και δεν της έδωσα σημασία . ***Ξαφνικά ο άντρας μου νύσταξε και μου είπε που να χαλάμε τώρα λεφτά για ξενοδοχεία*** και του λέει έλα να ξαπλώσετε μέσα στο κρεβάτι πάω τι να δώ εκείνη επειδή δεν θέλει να σιδερώνει πλένει τα σεντόνια διπλωμένα με αποτέλεσμα η βρωμιά να είναι μαζεμένη στις τσακίσεις και φέρνει και μία κουβέρτα που υποτίθεται ήταν καθαρή. Μύριζε άσχημα και είχε πάνω ένα πράγμα σαν λίγδα κάπως έτσι. Έχω να σας πώ πως όλο το βράδυ την εβγαλα στην καρέκλα. κάποια στιγμή το πρωϊ όπως λαγοκοιμόμουν ξυπνησα και λέω του άντρα μου σήκω να φύγουμε όπως πετάει την κουβέρτα ο άντρας μου τι να δώ ξερές ακαθαρσίες. (ο παππούς του άντρα μου πέθανε από καρκίνο πρίν 2 χρόνια και αυτή όσο ο άνθρωπος ήταν στο κρεβάτι πήγαιμνε και τον τύλιγε με κουβέρτες και αυτές λερώνονταν γιατί του έφευγαν από την πάνα) πιθανόν ή τις νερόπλυνε ή δεν τις έπλυνε καθόλου και όταν ο άντρας μου της είπε γιατί αφού ξέρεις ότι η γυναίκα μου είναι έγκυος το έκανες αυτό γύρισε με μια απάθεια του απάντησε ε δεν έπαθε και τίποτα. Έβαλα τα κλάματα με λιγμούς και με έπιασε κρίση πανικού. Είπα και στον άντρα μου αν δεν αλλάξει κάτι δεν θα ξαναπατήσω το πόδι μου εδώ πέρα ούτε για ξενοδοχείο γιατί με κοροϊδεύεις.

Senior Member
    εγω απλα νιωθω λυπη ρε τιποτ αλλο..δεν εχω βιωσει σχιζοφρενειες ..ουτε γενικα εχω συναναστραφει ιδιαιτερα με ατομα με σχιζο...ο πατερας του δεν εχει σχιζο..εχει παρανοια.ειναι διαφορετικες ασθενειες..
    εγω γενικα ναι πιεζομαι καποιες φορες..γιατι φερνω τον εαυτο μου στην θεση του αλλου..
    δεν μπορω να βλεπω ανθρωπους αρρωστους πεταμενους κ αβοηθητους..
    οσον αφορα την συνυφαδα δεν ξερω τι να σου πω...μπορει να την επιανα κ γω η ιδια να της τα πω,δεν ξερω...μπορει κ να το εκανα..αλλα κ ο αντρας της πληγωνεται να μιλαει ετσι για την μανα του.

Senior Member
    ενταξει Flower η γυναικα ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! αλλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΣΟΥ!

Να ηταν μανα σου, να κανω μια προσπαθεια να καταλαβω...και μη μου πειτε ειναι μανα του αντρα της, να παει αυτος να την προσεχει, να την καθαριζει κλπ. Οχι να τη φορτωσει σε σενα!

Εσυ ΠΡΕΠΕΙ να προσεχεις τον εαυτο σου!
    Απλα ισως πρεπει να εισαι πιο διπλωματικη/ευελικτη στον αντρα σου για να αποφυγεις τριβες και συγκρουσεις. Πεισε τον για το σπιτι της στο χωριο, οτι ειναι καλυτερα κλπ και βρειτε μια γυναικα μια φορα τη βδομαδα να πηγαινει για καθαριοτητα, ειναι η καλυτερη λυση.

Λενε οτι οι διπολικοι ειναι χειροτεροι απο τους ψυχωσικους... εχω μια ξαδερφη διπολικη, νεα γυναικα, δεν εχει θεματα σαν αυτα που αναφερεις, αλλα αμα την πιασει η μανια της, ΔΕΝ παλευεται... για να ισιωσει πρεπει να φαει τετοιο βρισιμο που να την κανεις να γονατισει...και μετα φυσικα το ριχνει στην υπονομευση και το πισωπλατο...

Member
    Το σκέφτηκα να μιλήσω στην συνυφάδα μου αλλά ξέρω ότι θα με γράψει και θα την βρίσω και μετά θα τσακωθεί ο άντρα μου με τον αδερφό του. Την άλλη φορά ο άντρας μου έλειπε για δουλειά βράδυ και την είχαμε σπίτι. Της είπα καληνύχτα και πήγα να ξαπλώσω άφησα την πόρτα του δωματίου μισάνυχτη μήπως χρειασταί κάτι. Εκεί βίωσα το αίσθημα τρόμου μέσα στο σκοτάδι (είχα ένα φωτάκι αναμένο ) στο διάδρομο έξω από το υπνοδωμάτιο έκοβε βόλτες και κατά καιρούς σταμάταγε και κοίταγε στο δωμάτιο και ξανά και ξανά δεν κοιμήθηκα εκίνο το βράδυ. Σοκαρίστηκα. Μια άλλη φορά νευρίασε και είχε πάει να με ρίξει από κάτι σκαλοπάτια στην αυλή. Δεν ξέρεις πως αντιδράει άμα κάτι δεν της αρέσει.

Page 1 of 6 123 ... LastLast