Results 166 to 180 of 185
Thread: Απόρριψη στο γάμο και ζήλεια
-
26-01-2017, 19:32 #166
οκ, εδω διαφωνω καθετα,
γιατι το εχω παθει στο μακρυνο παρελθον και το ξερω καλα οτι μπορει να συμβει.
μπορει να τρελαινεσαι απο ποθο και ερωτα και να πιστευεις οτι εισαι η πιο τυχερη γυναικα του κοσμου που εχεις τετοια σχεση με τετοιον ανθρωπο και τον ποθεις και τοσο πολυ και μετα απο 15 χρονια να εχει ξενερωσει η ζωη σου, χωρις να σταματησεις να τον αγαπας, αλλα απο ποθο, ΜΗΔΕΝ.
- 26-01-2017, 19:58 #167
Σ' αυτό συμφωνώ...όντως μπορεί και να υπήρχε η σχέση πριν του κάνει την συζήτηση. Αυτό δεν αναιρεί αυτό που λέω όμως.
Αν ήταν απλά μια αδίστακτη, δεν θα του είχε κάνει ποτέ αυτή τη συζήτηση ώστε να τον βάλει σε υποψίες. Δεν λέω ότι έκανε την συζήτηση για να σώσει κάτι, μπορεί να την έκανε για να βγάλει την ευθύνη από πάνω της, μπορεί γιατί ένιωθε τύψεις, μπορεί και να είχε μια μικρή ελπίδα ότι κάτι μπορεί να σωθεί...δεν γνωρίζω γιατί πολύ απλά δεν έχουμε την άλλη πλευρά εδώ. Πάντως αν ήθελε απλά να τον κοροιδεύει θα μπορούσε απλώς να σωπάσει και να ζει τον έρωτα της με τον άλλον χωρίς κανείς να έχει πάρει χαμπάρι. Υπάρχουν πάρα πολλές γυναίκες και άντρες που κάνουν ακριβώς αυτό και στην σχέση τους μέσα δεν δίνουν κανένα δικαίωμα για να τους υποψιαστεί ο άλλος.
Και συμφωνώ με την Remedy οτι δεν ήταν απαραίτητα μια λάθος επιλογή. Μπορεί 15 χρόνια πριν να ήταν ερωτευμένη και να ποθούσε τον άντρα της. Οι άνθρωποι αλλάζουμε σε τόσο μεγάλα διαστήματα και τα συναισθήματα μας επίσης.
27-01-2017, 11:59 #168
Η αρχική συζήτηση έγινε γιατί η ίδια πίστευε πως και εγώ αισθανόμουν το ίδιο με αυτή, ότι δεν την ήθελα, ότι βαρέθηκα και να το τελειώνουμε με συνοπτικές διαδικασίες. Περίμενε ίσως αυτό που λέτε, να βγάλει από πάνω της την ευθύνη και τις τύψεις σε κάτι που ήδη μαγείρευε ή είχε κάνει, ή να νιώσει ελεύθερη από μένα για να κάνει ότι έκανε. Και εκεί της επιρρίπτω ακόμα περισσότερο την ατιμία και το ανήθικο, στο ότι όταν έμαθε και είδε πως τα πράγματα από την μεριά μου δεν ήταν έτσι, θα έπρεπε να ξεκαθαρίσει τη θέση της εξ'αρχής πως είναι ήδη άλλου, σωματικά ή/και ψυχολογικά. Να το ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ πρώτα και όχι να πράξει. Και για να το κάνει (τουλάχιστον) 3 φορές αυτό, για μένα σημαίνει πως για αυτή είναι κάτι παραπάνω από σωματικό, είναι ερωτευμένη με αυτόν τον άνθρωπο.
Άρα εγώ από #1 έγινα #3 σε αυτή τη σχέση. Άρα, τί ρόλο βαράω εγώ;Να κρατάω το φανάρι; Ε, όχι. Φτάνει.
Αυτό που υποτίθεται πως δουλεύει μέσα της είναι το δικό της σοκ που έπεσε τόσο έξω για μένα, που είδε πως μπορώ να της δώσω αυτά που της έδινα και της τα δίνω ακόμα και μετά από όλα αυτά που έχουν γίνει και κατά πόσο μπορεί να επιστρέψει στο γάμο μας και στα ερωτικά συναισθήματα της προς εμένα. Όταν δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό που σου αρέσει και σου αναπληρώνει το κενό που νιώθεις για το σύντροφό σου, θεωρώ πως περισσότερες πιθανότητες έχω να κερδίσω 3 φορές συνεχόμενες στο τζόκερ παρά να επανέλθει στο 100% στο γάμο μας. Αν υπάρχει έστω και 1% αμφιβολία, είναι μαθηματικά σίγουρο πως στο μέλλον είτε εγώ θα κάνω κάτι με κάποια άλλη, είτε αυτή με κάποιον άλλο. Και αυτό δε λέγεται σχέση, λέγεται συμβιβασμός, παραλογισμός, συγκατοίκηση, θέατρο..
Αγάπη υπάρχει, ενδιαφέρον υπάρχει εκατέρωθεν, αλλά αυτά δεν είναι αρκετό να μας κρατήσουν μαζί.
Για μένα μετράει η απιστία και σε σωματικό επίπεδο αλλά κυρίως το ΨΕΜΑ και η εμπιστοσύνη που πλέον δεν υπάρχει, και πιστεύω πως δεν θα ξαναυπάρξει μεταξύ μας..
27-01-2017, 12:20 #169
27-01-2017, 12:26 #170
μιλας πολυ σωστα..κ ετσι ακριβως ειναι..μονο εξηγησε μου, γιατι εφοσον εχεις δει οτι ειναι καμμενο χαρτι η υποθεση..γιατι περιμενεις ποτε αυτη θα ζητησει διαζυγιο?κ δεν το κανεις εσυ??? αληθεια..γιατι?? πιστευεις πραγματικα οτι αυτη θα το θελησει?ειδικα τωρα που υπαρχουν παιδια?
27-01-2017, 14:46 #171
Προσπαθώ να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου. Ίσως βαθύτερα να νιώθω αδύναμος αυτή τη στιγμή να πάρω τη ζωή μου στα χέρια μου. Γνωρίζω πως δε γίνεται να συνεχίσω έτσι, είμαι πλέον στη συνειδητοποίηση των πραγμάτων, ίσως όλο αυτό να μου έχει διαλύσει την αυτοεκτίμηση μου, παρ'ότι γνωρίζω τί πρέπει να κάνω ίσως η αναμονή μου να έχει να κάνει με δική μου αδυναμία, αυτή τη στιγμή. Αυτά ως προς μια δική μου βαθύτερη αναζήτηση. Μέρα με τη μέρα νιώθω τον εαυτό μου να απομακρύνεται από αυτό τον γάμο, ήδη απέχω πολύ, γνωρίζω πως αυτή τη στιγμή μόνο κακό μου κάνει. Ίσως το ότι δεν εχω αποβάλλει πλήρως τον θυμό μου να μου έχει δημιουργήσει εσωτερικό πρόβλημα. Είμαι όμως σίγουρος πως θα γινει μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες. Πείτε με κακόμοιρο,αστείο, μαναμούνια, αδύναμο.. Ένα λάκτισμα χρειάζομαι, είμαι σίγουρος πως θα μου το δώσει η ίδια πάρα πολύ σύντομα με την συμπεριφορά της, την συνεχιζόμενη ερωτική της αδιαφορία, αλλιώς θα το κάνω μόνος μου.Δεν αντέχω και οργανικά άλλο.
27-01-2017, 14:54 #172
οκ εισαι σε φαση ζυμωσεων αυτη τη στιγμη, διαπιστωσεων κλπ..με λιγα λογια..προσπαθεις να χωνεψεις ακομα ολο αυτο...γιατι ειναι ενα σοκ..οπως κ να το κανουμε, ειναι μεγαλο σοκ,αλλαζει η ζωη σου ξαφνικα κ αποτομα..
οποτε ακομα στην ουσια για μενα, κρατας λιγο την αναπνοη σου..
οποτε πιστευω, πρεπει να παρεις τον χρονο σου..
αυτο ομως που φοβαμαι πολυ, ειναι οτι μπορει να σε τουμπαρει με τον καιρο..ο θυμος δεν εκφραζεται κ ειναι μεσα σου, μενει εκει κ δημιουργει ασχημα συναισθηματα κ γι αυτο αυτη τη στιγμη εχεις αποστασιοποιηθει συναισθηματικα..τι θα γινει ομως οταν ξεθυμανει ο θυμος?
καποτε ξεθυμαινει..προσεχε ..σκεψου μονο για σενα κ τι ειναι καλο για σενα.
φροντισε να μην μεινεις σε εναν γαμο επειδη φοβασαι την μοναξια κ φοβασαι να απογαλακτιστεις απο αυτον..σου εφιστω απλως την προσοχη..
γιατι πολλα ζευγαρια καταληγουν σε συμβιβαστικους γαμους (για τα παιδια) κ κανει ο καθενας την δικη του ζωη..κ δεν ειναι ποτε πραγματικα ευτυχισμενοι, κατι με το οποιο εγω προσωπικα δεν συμφωνω καθολου, μιας κ ειμαι παιδι τετοιας οικογενειας..
υπεφερα πολυ στη ζωη μου με τετοιους γονεις..προσεξε..
αυτο μονο..
27-01-2017, 15:16 #173
Για να μείνω σε αυτό το γάμο, θα έπρεπε να γίνουν εκπληκτικά πράγματα που μου είναι αδύνατο να φανταστώ πως θα συμβούν στις υπάρχουσες συνθήκες. Δεν υπάρχει περίπτωση συμβιβασμού για μένα σε τίποτα. Ζήτησα το 100%, είναι προφανές πως δε μπορεί και δε θα μπορεί στο μέλλον να μου το δώσει. Πάντα θα είχα αμφιβολίες, πάντα θα ζούσα με το φόβο, με τα ερωτηματικά. Δε μου αξίζει κάτι τέτοιο.Ειδικότερα μετά από αυτό που περνώ τώρα..
Δεν υπάρχει η λέξη τουμπαρισμα στο μυαλό μου, και σε ευχαριστώ που μου εφιστας την προσοχή σε αυτό, δεν θα το ήθελα ούτε εγώ για τα παιδιά μου. Υπάρχει ανατροπή σε όλα όσα φανταζόμουν για το μέλλον, όλα όσα περίμενα να συμβούν και να ζήσουμε σαν οικογένεια. Αλλά ανατροπή στα συναισθήματα μου είναι σχεδόν απίθανο να συμβεί.
27-01-2017, 15:44 #174
ok ..ευχομαι καλο δρομο τοτε στην νεα σου ζωη.....
27-01-2017, 16:16 #175
Ο γάμος είναι ένα κοινωνικό συμβόλαιο. Στη σχέση με τη γυναίκα σου νομίζω εννοείς πως δεν μπορείς να μείνεις.
Η σχέση σας, λοιπόν, έχει τελειώσει εδώ και χρόνια, όπως σου είπε και η σύζυγός σου. Εσύ, για τους δικούς σου λόγους συνεχίζεις τη συγκατοίκηση μαζί της, αφού ήδη σε είχε απορρίψει ως άνδρα, κάτι που σου γνωστοποίησε προφορικά. Βέβαια, εσύ αργότερα ανακάλυψες και το ότι είχε και εξωσυζυγικές σχέσεις, κάτι που σου απέκρυπτε, αν και δε νομίζω να ήταν το μόνο, καθώς με βάση τα λεγόμενά σου, είχατε σχεδόν χάσει κάθε συναισθηματική επαφή ή και επικοινωνία.
Πριν μάθεις για την εξωσυζυγική σχέση, έτρεφες περισσότερες ελπίδες και την έβλεπες αλλιώς. Όμως ούτε τότε θα μπορούσε να γίνει κάτι ουσιαστικό, με βάση τη δεδομένη κατάσταση και τη συμπεριφορά. Τώρα απλά έχασες και την εμπιστοσύνη σου προς αυτή, με αποτέλεσμα αυτό να σε ωθήσει πιο πολύ στο χωρισμό.
Νομίζω πως θα πρέπει να κοιτάξεις τα πράγματα όπως είναι και όχι από τον παραμορφωτικό φακό της κοινωνικής σύμβασης που λέγετε γάμος.
Άλλη η σχέση σου με τη σύζυγο, άλλη η σχέση σου με τα παιδιά, είτε μένατε μαζί, είτε χώρια, είτε πριν είτε μετά, είτε με τις αποκαλύψεις, είτε χωρίς.
Το να προσπαθούμε να αναλάβουμε ή να επιρρίψουμε ευθύνες, δε νομίζω πως βοηθάει. Πάρε την ευθύνη που έχεις εσύ για τον εαυτό σου και τις πράξεις σου από δω και πέρα. Μην μπλέκεις ενηλίκους στις όποιες αποφάσεις πάρεις για τη ζωή σου.
Προσοχή στο θέμα με τα παιδιά. Δε θα πρέπει να μπλέξουν σε τοξικό περιβάλλον. Η σύζυγος θα μπορεί να τα κρατήσει, ή θα τα δίνει και σε άλλον άνθρωπο να τα κρατήσει, για να βγαίνει και βόλτες; Υπάρχουν παπούδες γιαγιάδες που θα μπορούσαν να τα επιβλέπουν επίσης;
Επ' ουδενί τα παιδιά δεν θα πρέπει να μπλέξουν σε ένα γαϊτανάκι μεταξύ των σχέσεων των ενηλίκων.
27-01-2017, 17:19 #176
27-01-2017, 17:49 #177
Είσαι σίγουρος ότι πήρες ποτέ τη ζωή στα χέρια σου ;Γτ αν την επαιρνεσ δε θα χωριζεσ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
27-01-2017, 18:11 #178Nefeli28GuestΠως εμαθες για την εξωσυζυγικη της σχεση;
Στο ειπε εκεινη κατω απο πιεση, απο τυψεις ή απλα το ανακαλυψες μονος σου;
28-01-2017, 02:34 #179
Μετά από όλη αυτή την φοβερά ψυχοφθόρα περίοδο, σήμερα τελικά έβαλα την τελεία στην τελευταία παράγραφο του γάμου μου. Έχοντας πλέον εξαντλήσει κάθε εσωτερική δύναμη, κάθε συναίσθημα και κάθε προσπάθεια για να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία στο γάμο μου και αναγνωρίζοντας πολύπλευρα το συναισθηματικό κενό ανάμεσα μας στην πλήρη κλίμακα του, ζήτησα από τη γυναίκα μου διαζύγιο αφού πλέον δεν πληροί αυτά που ζητάω να μου προσφέρει μια γυναίκα δίπλα μου και λόγω όλων αυτών που αναλύσαμε στα προηγούμενα ποστ..
Ομολογώ πως ήταν μια εξαιρετικά αμήχανη στιγμή κυρίως για την ίδια, μέσα στην κουβέντα απέφευγε να αναφερθεί ακόμα και στη λέξη για αρκετή ώρα, αλλά στο τέλος δεν είχε άλλη επιλογή φυσικά από το να το αποδεχτεί πως φτάσαμε στο τέλος αυτού του γάμου. Φυσικά δεν μου ήταν κάτι ευχάριστο όλο αυτό, όμως αισθάνομαι πως έκανα ότι έπρεπε να κάνω και με τον τρόπο που ήθελα να το κάνω ώστε να φτάσω σήμερα στο σημείο να τα έχω καλά με τον εαυτό μου.Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία έπαθα, πόνεσα, διδάχτηκα και άλλαξα προς το καλύτερο.
Ήδη συμβουλευτηκα τον ψυχολόγο για το πως θα πρέπει να μεταφερθεί αυτή η απόφαση στα παιδιά και έγινε και μια πρώτη κουβέντα ως προς το πλάνο που θα ακολουθήσουμε από εδώ και πέρα για την ομαλότερη κατά το δυνατόν προσαρμογή τους στη νέα αυτή κατάσταση σε νέο σπίτι κλπ.
Oσο λυτρωτικό δείχνει να είναι για μένα το αποτέλεσμα, άλλο τόσο με φοβίζει η επομένη ημέρα. Αλλά είναι κάτι που θα το δω και αυτό στην ώρα του. Προς το παρόν βάζω στόχο να προσέξω τον εαυτό μου που τόσο ταλαιπώρησα (και) σωματικά, να δείξω τη δέουσα προσοχή και σημασία στα παιδιά μου και όλα τα υπόλοιπα θα βρουν σιγά σιγά το δρόμο τους.
Οι απόψεις όλων σας, ειδικών και μη, μου ήταν εξαιρετικά χρήσιμες και διδακτικές. Με βοήθησαν πολύ στο να κατανοήσω κάποια πράγματα, να αποκτήσω πολλαπλές οπτικές πάνω στο θέμα και εν τέλει να βρω μια λύση στο συναισθηματικό αδιέξοδο μου.
28-01-2017, 09:36 #180
θα ηθελα να μου απαντησεις στο εξης:
εαν οι γονεις αποφασιζαν απο κοινου οτι τα παιδια θα μεινουν στον πατερα και οχι στην μητερα, ειτε για οποιονδηποτε αλλο λογο, γινοταν ετσι, κρατουσε δλδ τα παιδια Ο ΑΝΔΡΑΣ, ο πατερας, θα εκανες ποτε αυτο το σχολιο?
θα ρωτουσες ποτε τον πατερα: "θα μενεις καθε μερα μεσα με τα παιδια, η θα τα δινεις και σε καποιον να τα προσεχει, για να βγαινεις βολτες?"
απαντησε μου ειλικρινα, θα το ελεγες αυτο ποτε για ανδρα?