Results 61 to 75 of 140
Thread: Τυπικος ή διαχυτικος θεραπευτης;
-
07-01-2017, 20:48 #61
- 07-01-2017, 21:15 #62Nefeli28Guest
Τωρα θα μπουμε σε αυτο το κομματι.
Μεχρι τωρα αντιμετωποζαμε το βουρκο μου με το μαλακα τον ψυχοτετοιο. Δεν ημουν σε θεση για τιποτα 3 μηνες τωρα.
Το ωραιο ηταν οτι οσο ασχολουμουν με το θεμα αυτο, δεν ειχα καμια ιδεοληψια και καταναγκασμο. Ειχε γινει ο ιδιος ιδεοληψια.
Μολις αρχισα να περναω στην αποδοχη αυτου που μου συνεβη, τσουπ να σου παλι τα καταναγκαστικα. Τωρα θα μπουμε στην ουσια δηλαδη.
07-01-2017, 21:20 #63
δεδομενων των συνθηκων εννοεις τη δεπυ. Στην καθημερινοτητα σου τι προβληματα σου δημιουργει??
απο οτι καταλαβαινω σε δυσκολευει στην αλληλεπιδραση με αλλους. Αυτο δεν ειναι ακριβως κοινωνικη φοβια γιατι με τη σταδιακη εκθεση στο κοινο το ξεπερνας...Και σιγουρα ειναι σοβαρος περιορισμος για σενα. νομιζω αυτο που λες για ελλειψη συντροφικης σχεσης και φιλων οφειλεται στη δεπυ. Αν εβρισκες/επικοινωνουσες με ατομα με παρομοια διαταραχη και ανταλλασσες πληροφοριες μαζι τους, ισως σε βοηθουσε...
Παντως το ξαναλεω και εδω, στις μικρες πολεις αν διχτυωθεις με ατομα που ξερουν πολυ κοσμο, θα σου κανουν κονε για συντροφικη σχεση, πχ μια κομμωτρια, ενας φουρναρης, ενας μαγαζατορας, μη σου πω και ο παπας μιας εκκλησιας που μαζευει πολυ κοσμο. Θα πηγαινεις συχνα, θα φροντισεις να σε συμπαθησουν, και σε καποια φαση θα πεις οτι ψαχνεις μια κοπελα κλπ. Αφου εισαι ανεξαρτητος οικονομικα δεν υπαρχει περιπτωση να μη σου συστησουν κοπελες.
Αυτο που λες οτι δεν εχεις τιποτα να ασχοληθεις... εδω σε αλλους δεν φτανει το 24ωρο και εσυ δεν εχεις τι να κανεις?? στην περιοχη σου δεν υπαρχει κανενα ιδρυμα να πας εθελοντικα να βοηθας? στα συσσιτια της εκκλησιας? σε πολιτιστικο συλλογο? να μαθεις ενα μουσικο οργανο, εστω και μονος σου? νομιζω ειδικα αυτο θα σε βοηθησει παρα πολυ στη διαχειριση της δεπυ σου. Να καλλιεργησεις ενα περιβολακι? λουλουδια? Να συμμετεχεις σε ορειβατικο συλλογο? αυτοι κανουν εξορμησεις καθε σαββατοκυριακο, και ειδικα στα μερη σου που ειναι ολο βουνα γυρω τριγυρω, ανετα πας και σε αλλων κοντινων πολεων τους ορειβατικους.
Φιλοι 500 χλμ μακρια δεν υπαρχουν...ατομα με τα οποια καποτε εκανες πολλη παρεα και τωρα ειναι για καποιους λογους μακρια υπαρχουν οποτε επικοινωνεις μεσω facebook, skype κλπ.
Αυτο που ονομαζεις φιλια με τα ατομα αυτα, πρακτικά ειναι μια επικοινωνια με ατομα που φορανε μασκες, δεν ειναι προσωπο με προσωπο. Ειναι μια εικονικη σχεση...Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
07-01-2017, 21:22 #64
07-01-2017, 21:25 #65Nefeli28Guest
07-01-2017, 21:43 #66
07-01-2017, 22:16 #67
Aρχίζω να απαντώ απο αυτό.Δεν εννοώ τέτοιους φίλους που λες εσύ.Ναι τέτοιους με mail κτλ επικοινωνώ σχεδόν καθημερινά σε εικονική επικοινωνία και τους έχω γνωρίσει μέσω του χόμπυ μου που είναι η τεχνολογία
Οι 2 που ανέφερα έχουμε πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία όταν πηγαίνω Αθήνα.Με τον έναν μάλιστα με φιλοξενεί σπίτι του όταν πηγαίνω Αθήνα και εγώ επίσης στο δικό μου όταν έρχεται εδώ και κάνουμε κανονική παρέα στον έξω κόσμο χωρίς να κοιτάμε τις οθόνες του κινητού ή του pc..
Eύκολο στην πράξη το κάνεις να φαίνεται..Δύσκολο στην υλοποίηση..Και όχι δεν έχω όρεξη να πηγαίνω να βοηθώ εθελοντικά στα συσσίτια της εκκλησίας και ούτε θέλω να τρέχω πια σε συλλόγους κτλ..Γιατί όταν το δοκίμασα,συνέβαινε το εξής..Ολοι κάνανε "πηγαδάκια" μεταξύ τους και εγώ ήμουν το "καημένο" στην απέξω..Και κατέληγα να πηγαίνω για την δραστηριότητα και μόνο που γρήγορα βαριόμουν και ξενέρωνα.Δεν είναι τόσο απλό όσο το κάνεις να ακούγεται,να μπεις σε μια παρέα..
Εθελοντικά βοηθώ όποιον έχει "προβλήματα" τεχνολογικού τύπου πχ σε κινητό ή pc και αυτό μου έχει δώσει μερικούς γνωστούς αλλά όχι φίλους.Kαι αυτό μου ανεβάζει και την αυτοπεποίθηση όταν βλέπω ότι έχει αποτέλεσμα.πχ Σήμερα μου είπε ένας συνάδελφος ότι είμαι "θεός" επειδή πήγε ταξίδι στην Κίνα με επιχειρηματική αποστολή και του έβαλα κάποια προγράμματα που παρακάμπτουν το great firewall της Κίνας και μπορεί να έχει επικοινωνία στο fb,google κτλ που εκεί είναι κομμένα απο την κυβέρνηση..Last edited by Deleted-150217; 07-01-2017 at 22:32.
08-01-2017, 00:24 #68Nefeli28GuestΤο σπιτι οχι τοσο πολυ, οσο τα ρουχα που πλενω ακαταπαυστα κι ενω τα εχω πλυνει "καπου", "κατι" ακουμπησαν κι ειναι βρομικα και τα ξαναπλενω επι τοπου. Και τα χερια μου τα εχω γδαρει στο οινοπνευμα. Και δεν πιανω τιποτα εξω, συγκοινωνιες κλπ, δεν καθομαι στις θέσεις, νομιζω οτι κατι πατησα και θα πεταξω παπούτσια και τέτοια...
Καλοπερναω δηλαδη.
08-01-2017, 05:32 #69
Nα σου κάνω εγώ μερικές ερωτήσεις....
Λες έχεις γνωστούς, τι εννοείς γνωστός? Ότι δεν του ανοίγεσαι, δεν τον εμπιστεύεσαι ή ότι δεν έχεις να πιεις ένα καφέ, παρέα δηλαδή? Αν συμβαίνει το πρώτο , συμβαίνει γιατί δεν ταιριάζεις και τόσο, δεν θα σε καταλάβει?
Αν συμβαίνει το δεύτερο , τι σε εμποδίζει να επιδιώξεις την παρέα του άλλου, να τους πεις πάμε να βγούμε πχ? το χεις προσπαθήσει και οι άλλοι δεν έχουν χρόνο κλπ, δεν ταιριάζεις, οπότε δεν καίγεσαι κιόλας για την παρέα τους?
Γενικά που το αποδίδεις αυτό? ότι δεν τρέχεις σε δραστηριότητες, ότι δεν ταιριάζεις με αυτούς που γνωρίζεις, ότι δεν έχεις κοινωνικές δεξιότητες, ότι δεν είσαι αθήνα?
Και που πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει η ψυχοθεραπεία? Στο να πας σε μια δραστηριότητα και να μην μείνεις στην απ΄έξω? Δηλαδή σε κοινωνικές δεξιότητες ή, στο να προσεγγίσεις μια γυναίκα πχ ? Στο να βρεις την αισιοδοξία σου και να τρέχεις σε παραπάνω πράγματα? Στο να αλλάξεις αντίληψη? Να χτίσεις παραπάνω αυτοπεποίθηση κλπ? Στο ότι δεν ξέρεις τι φταίει?
Για τις γυναίκες, οφείλεται στο ότι δεν γνωρίζεις γυναίκες, ότι δεν τις προσεγγίζεις, ότι τρως απόρριψη, ότι γνώρισες κάποιες αλλά είναι λίγες και δεν έτυχε να σου αρέσουν?
Σε όλα αυτά κατά πόσο σχετίζεται η διαταραχή σου? στο 0%, στο 50% , στο 100% ?
Αυτά τα λίγα ήθελα να ρωτήσω :p, έχεις δικαίωμα να μην μιλήσεις :p
08-01-2017, 13:03 #70
Mα δεν ειπα να μπεις σε παρεες.Εδω φιλους δεν εχεις στην πολη σου, σε παρεες θα μπεις?? !! Φιλους αληθινους στην καθημερινοτητα σου ειχες ποτε? δεν λεω εξ αποστασεως, λεω φιλους να μιλατε, να βλεπεστε, να πατε για μια μπυρα κλπ.
Για τις δραστηριοτητες το ειπα με την εννοια να γεμιζεις το χρονο σου. Οποτε και να μην ταιριαζεις με οσους τυχει φετος, μπορει να δεσεις του χρονου κλπ. Δοκιμαζεις. Δε σημαινει οτι με την 1η θα χτυπησεις το τζακποτ.
Συνηθως αυτο με τις κλικες και τα πηγαδακια ειναι γυναικεια συμπεριφορα... Πιστευεις οτι εχεις καποιο χαρακτηριστικο στη συμπεριφορα σου που σε διαφοροποιει αμεσως απο τους αλλους? σε κανει να φαινεσαι διαφορετικος?
Παντως η λυση που ζητας δεν ειναι να ψαχνεις φιλους και συντροφο πισω απο εναν υπολογιστη ή να αντλεις αυτοεπιβεβαιωση μονο απο τη δουλεια...Ειναι σα να προσπαθεις να μιλησεις με αλλους και αντι να τους βλεπεις προσωπο με προσωπο, βαζεις τη μασκα του υπολογιστη μπροστα...
Λογικα θα μου πεις οτι εχεις δεπυ και εχεις φαει απορριψεις... Τοτε δεν θα μπορουσες να βρεις ατομα σαν εσενα που να σε συμβουλεψουν και να σε καθοδηγησουν? Αν η δεπυ σου δημιουργει τοσο σοβαρα προβληματα ωστε να ξεχωριζεις απο το πληθος και να περιθωριοποιεισαι, μηπως πρεπει να εστιασεις εκει? δηλαδη στο να περιορισεις τα οποια συμπτωματα?Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
09-01-2017, 10:51 #71
Μαρα ποιο αντικαταθληπτικο παιρνεις; ειμαι να σκασω , το εφεξορ το 150 μου εκανε φοβερο πόνο στο εντερο και έντονη δυσκοιλιότητα, ουτε φαρμακο βρισκω , ουτε ψυχοτετοιον και πολεμω και με δυο στριτζους την μερα που με εχουν παλαβωσει, τους γονεις μου, τι θ' απογίνω;
09-01-2017, 19:55 #72
Cube μπράβο σου για τα εύστοχα ερωτήματα που έθεσες.Δεν είσαι τυχαία στο top 5 μου των ατόμων που θεωρώ ότι έχουν πραγματικά κάτι να προσφέρουν εδώ μέσα με τον τρόπο που συμπεριφέρονται
Ολα αυτά μαζί.Αυτοί οι γνωστοί που αναφέρω η πλειοψηφία τους είναι άτομα άλλης ηλικίας απο εμένα και με άλλες προτεραιότητες και υποχρεώσεις.Μιλάμε κυρίως για άτομα μέσης ηλικίας 45-60 που γνώρισα κυρίως απο την δουλειά,κάποιοι πρώην εργαζόμενοι εδώ πέρα,αλλοι μέσω του αφεντικού μου που είναι 57 και που με σύστησε ως το άτομο που τους λύνει το κάθε τεχνολογικό πρόβλημα.Ειναι άτομα με κανονικές πρωινες δουλειές,με την οικογένεια τους κτλ.Ετσι αυτοί έχουν το τηλέφωνο μου και άμα τους τύχει κάποιο πρόβλημα,με τηλεφωνούν και είτε έρχονται εδώ στη δουλειά,ειτε πάω εγώ σπίτι τους,ειτε καμμια φορά βγαίνουμε για ποτό/καφέ και εκεί τους φτιάχνω το πρόβλημα.Ναι αντικειμενικά αν το δεις,εκει δεν ταιριάζω εγώ
Και επίσης με 2 πρώην εργαζόμενους ηλικίας 45 ο ένας ελεύθερος,55 ο άλλος χωρισμένος με παιδί (οι 2 τους πάνε πακέτο και μια στο τόσο έχω μπει στην παρέα τους) υπάρχει όντως αυτό που λες με τα διαφορετικά ωράρια.Εγώ στο 90% των ημερών απο το πρωι που ξυπνάω μέχρι και τις 17.00 το απόγευμα που πιάνω δουλειά,κωλοβαράω :p ενω αυτοι κάνουν την πρωϊνή τους δουλειά..Οπότε υπάρχουν φορές που όντως με έχουν καλέσει σε εξόδους και αρνήθηκα γιατί δεν ταιριάζαν τα ωράρια μας.πχ Αυτή την ώρα που γράφω αυτό το ποστ,για μένα είναι ακόμη νωρίς και έχω ακόμη ένα 2ωρο περίπου μέχρι να φύγω απο την δουλειά.Οπότε πχ εγώ μπορώ να βγω για ποτό στις 22.00 σήμερα,ενώ αυτοί ήδη θα έχουν πάει σπίτια τους,επειδή θα ξυπνήσουν πρωϊ.2-3 φορές την εβδομάδα (την χειμερινή περίοδο μόνο) τελειώνω μέτα τις 0030..Αυτοί τέτοιες ώρες θα είναι στο 5ο όνειρο :p Ελάχιστες φορές μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού έχω βγει μαζί τους μετά τις 22.00.Οπότε ναι εδώ θα έλεγα ότι δεν ταιριάζει η ζωή μου με την δική τους..
Πιο πολύ θεωρώ πως θα μου ταίριαζε να μπω σε κάποια φοιτητική παρέα υπό την έννοια των ωραρίων αφού αυτές τις ώρες που τελειώνω απο την δουλειά και κάνοντας μια βόλτα στην πόλη μου περνώντας απο τα διάφορα γνωστά στέκια βλέπεις μέσα παρέες φοιτητών παρά ανθρώπους της ηλικίας μου. Αλλά πως στην ευχή μπορώ να χωθώ εκεί πέρα?
Στην έλλειψη κοινωνικών δεξιοτήτων και πολυποίκιλων ενδιαφερόντων απο μεριάς μου.Πρέπει κάτι να μου αρέσει πολύ για να το κάνω ως δραστηριότητα.πχ Το να κάνω την μητέρα τερέζα-εθελοντική εργασία όχι δεν μου πάει θεωρώ.
Τι θεωρώ ότι θα με βοηθούσε παραπάνω αν βρισκόμουν Αθήνα?
Το γεγονός ότι έχει περισσότερα μέρη να περνάω την ώρα μου σύμφωνα με τα δικά μου ενδιαφέροντα που είναι τεχνολογικά.πχ είμαι ικανός να πάω στο mediamarkt ή στο πλαίσιο που εδώ δεν έχει και να φάω όλη μου την ημέρα,ξεψαχνίζοντας τα διάφορα τεχνολογικά προϊόντα.
Το ότι γίνονται σχεδόν συνέχεια συναντήσεις μελών απο τα διάφορα φόρουμ που συμμετέχω και έχει τύχει 1 φορά πριν μια 5ετια που ήμουν εκεί να πάω και πέρασα μια χαρά.Δε λέω ότι αυτό θα μου έλυνε για πάντα το πρόβλημα της μοναξιάς,αλλά είναι μια διέξοδος που εδώ που είμαι δεν την έχω.
Το ότι υπάρχουν επιλογές να μετριάσεις την ερωτική μοναξιά σε σχέση με εδώ...
Το ότι υπάρχουν ομάδες αυτοβοήθειας για διάφορα πράγματα όπως πχ για την ΔΕΠ-Υ
Αυτά είναι μερικά που σκέφτομαι τώρα.
Σε όλα αυτά μαζί.Σχετικά με την ψυχοθεραπεία να πω ότι η ψυχολόγος μου απο μόνη της,έθεσε χρονοδιάγραμμα 1 χρόνου με αρχικό ορίζοντα τους 6 μήνες.Αν λοιπόν μέχρι το καλοκαίρι δεν έχω κάποια βελτίωση,έστω και μικρή σε όλα αυτά,το σταμάταμε.Αν δούμε ότι κάτι κινείται,το συνεχίζουμε για ένα ακόμη 6μηνο.Μετά είναι άδικο να ξοδεύω εγώ τα χρήματα μου σε κάτι που δεν λειτουργεί υπερ μου και εκείνη να με έχει σε ισόβια συντήρηση δίνοντας μου ψεύτικες ελπίδες.Πάντως προς το παρόν μπορώ να πω ότι μου αρέσει η προσέγγιση της και την θεωρώ προς την σωστή κατεύθυνση.Στις προηγούμενες 2 που έχω πάει και δεν ξαναπήγα μετά απο 2 συνεδρίες,είχαν προσέγγιση τύπου Mara.z για τον τρόπο κοινωνικοποίησης μου και αισθάνθηκα ότι δεν έχει νόημα να συνεχίσω σε κάτι που ήδη γνωρίζω και δεν με βοηθάει.
Ολα αυτά μαζί.Σε κάποιες περιπτώσεις με κανονικές γνωριμίες εκτός διαδικτύου,υπήρξα απλά άπειρος και ηλίθιος
Θα μπορούσα να σου πω ποσοστό με σιγουριά αν αυτό που έχω ήταν κάτι που το απέκτησα στην πορεία.Δηλαδή να με θυμάμαι όπως πχ αρκετά μέλη εδώ μέσα που δίνουν τον αγώνα τους απέναντι σε διάφορες διαταραχές πχ ψύχωση,διπολική κτλ και έχουν να συγκρίνουν το πριν τους.Εγώ δεν έχω πριν γιατί μια ζωή έτσι είμαι οπότε δε μου πάει η καρδιά να πω "ω στο 100% και αν δεν το είχα αυτό θα ήμουν ο σούπερ,ντούπερ ευτυχισμένος άνθρωπος"
Ελπίζω το σεντόνι μου να σε καλύψε.. αν όχι..περιμένω νέο βομβαρδισμό :p ερωτήσεων για να προβώ σε τυχόν διευκρινήσεις!!
Υ.Γ. Στα ερωτήματα της mara.z θα απαντήσω αύριο-μεθαύριο γιατί τώρα βαριέμαι να γράφω και άλλο σεντόνι..
09-01-2017, 19:57 #73
εμενα παντως ο ψυχοτετοιος π πηγαινα ηταν ωραιοσ τυπος αν και καμια 60αρα...μιλαγαμε στον ενικο...και του μιλαγα σαν σ φιλο.....καπνιζαμε και μεσα κιολας....μιλαγαμε και για ντραγκσ....του μιλαγα οπως ηθελα ...π.χ του ελεγα γ***σα ενα γκομενακι φοβερο...και τετοια......για μενα ετσι πρεπει να ειναι οι ψυχοτετοιοι να νιωθεις ανετα πανω απο ολα να λες τα παντα
09-01-2017, 23:05 #74Nefeli28GuestΟταν ειναι του ιδιου φυλου, γιατι οχι;
Οταν δεν ειναι ομως κι αρχιζουν τα ερωτικα και τα περιεργα εκει να σε δω.
Ξερεις ποσα γκομενιλικια του ακουσα; ποσα σεξουαλικά κλπ;
Και μετα τη συνεδρια, μου εγραφε και mail. Και ελεγε οτι ειναι εργενης. Κι εμαθα οτι ειναι παντρεμενος.
Ολοι μου ελεγαν οτι μου την επεφτε.
Εγω δεν το πιστευω. Αλλα την καψουρα την εφαγα.
09-01-2017, 23:14 #75
λοιπον νεφελη ειναι απλα τα πραγματα ,θα στα πω στα ισια...
ειχες καποια σχεση τοτε που πηγαινες σε αυτον?
ειναι φανερο οτι με τον ψυχοτετοιο σ ,ηθελες να κανεις ,φενεται απο τα γραφομενα σου...και μαλλον και αυτος ηθελε να κανει σεξ μαζι σ......
δεν ηταν καψουρα νεφελακη ,σαρκικο ηταν το ολο θεμα....ετσι πιστευω...
παντως απο οτι καταλαβαινω στο τσακ δεν εγινε κατι μεταξυ σας ,γτ αλλιως καθε φορα που βρισκοσασταν αντι για συνεδριες θα γινοντουσαν οργια :p
και οχι τιποτα αλλο θα τον πληρωνες κιολας....και θα ηταν σαν ζιγκολο ;p