Results 31 to 45 of 138
-
07-01-2017, 19:26 #31
λουλουδι οπως εσυ ε?χαχαχα
λοιπον λουλουδακι εγω θα σου προτεινα να πας σε εναν ψυχιατρο να σ δωσει μια μικρη αγωγη για τον υπνο και να σου κανει και ψυχαναλυση να σε βοηθησει με τα προβληματα σου και να βρεις την ριζα......μακροπροθεσμα θα σ βελτιωση και την ψυχικη σ ηρεμια οχι μονο τον υπνο....
σου ηρθαν πολλα μαζεμενα ,εχεις και αγχος και ετσι χαλασε ο υπνος σου....
και μενα ο υπνος διαταρασεται απο χαρα η απο λυπη :p αυτο δυστυχως ειναι κατι που θα το εχουμε για παντα...δυσκολα αλλαζει...
- 07-01-2017, 22:15 #32
Zinnia δυστυχώς στο Forum απαγορεύεται να κάνουμε διαγνώσεις...
Και σκάνε ποινές από τους Moderators.Μόλις μαζευτούν πολλές ποινές,τρως Ban.Βέβαια για να φας Ban πρέπει να το παραγ*******...
Πάντως έγω νομίζω πως ξέρω τι έχεις...Αυτήν την στιγμή που μιλάμε έχεις άγχη πολλαπλά και διάχυτα.
1)Άγχος για το τι θα κάνεις με την εργασία και πως θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις με το κυλιόμενο ωράριο αλλά και γενικότερο άγχος για την επαγγελματική σου αποκατάσταση.
2)Έχεις επίσης άγχος για την έκβαση της μεγάλης σου 5ετούς σχέσης η οποία μάλλον όπως λες,οδεύει προς χωρισμό,αλλά και άγχος για το γεγονός πως ενώ ήσουν έτοιμη ακόμα και για γάμο,τώρα θα πρέπει να ξεκινήσεις πάλι από το 0.
Δεν ξέρω δλδ αν πρέπει να πάω σε ψυχολόγο ή σε νευρολόγο?? Πρέπει να το πιάσω απο το μηδέν δεν έχω ξαναπάει σε τέτοιου είδους γιατρό....
Με όλα αυτά που σου συμβαίνουν,για μένα υπάρχει σοβαρή αιτία για τον διαταραγμένο ύπνο σου.Οι περισσότεροι άνθρωποι,σε τέτοιο αγχογόνο σταυροδρόμι που βρίσκεσαι,θα εκδήλωναν παρόμοια συμπτώματα.Εδώ όμως υπάρχει κάτι που χρήζει προσοχής.Τις περισσότερες φορές όλο αυτό που παρουσιάζεις το οποίο δεν μπορώ να ονοματίσω για τον λόγο που προανέφερα στην αρχή του Post μου,επιπλέκεται πολύ συχνά με Κρίσεις Πανικού ενώ μεγάλη είναι και η συννοσηρότητα με την Κατάθλιψη.Δηλαδή όσο αφήνεσαι χωρίς θεραπεία (Φαρμακευτική ή Ψυχοθεραπευτική-ότι σου πει ο Doctor),διακινδυνεύεις να μπλέξεις και σε άλλες καταστάσεις.
*Η Πρώιμη Αφύπνιση να ξέρεις είναι Gold Standard για την Κατάθλιψη.Πάντως μαγκιά σου που αποφάσισες να ζητήσεις βοήθεια από το Forum.
Ήδη,μόνο και μόνο που έκανες την κίνηση αυτή,είσαι 50% πιο κοντά στην επίλυση των προβλημάτων σου.Μεγάλο βήμα η αποδοχή,να ξέρεις.Last edited by Stavros; 08-01-2017 at 00:12.
07-01-2017, 23:30 #33
Νικ λουλουδάκι που ελπίζω να ξανανθίσει!Μάλλον θα το έχουμε μια ζωή γιατί φυσικά όλα αυτά επιδεινώνονται περνώντας τα χρόνια-δεν θυμάμαι πιτσιρίκα να είχα τέτοια θέματα...βασικά θυμάμαι πολύ ύπνο!Την ρίζα θέλω να βρω και γενιά τεχνικές ίασης γιατί είμαι γενικά λίγ ευαίσθητη ως προς το νευρικό σύστημα οπότε σήμερα είναι ο ύπνος, χτες κάτι άλλο, αυρίο κάτι τρίτο. Μου κάνει εντύπωση πως άντρες έχετε θεματα ύπνου, θεωρούσα πως οι γυναίκες είμαστε πιο ευάλωτες σαυτά.
Σταύρο, αποδοχή φυσικά, δυστυχώς δεν είμαι πρωτάρα! :P Κοίτα κατάθλιψη είμαι σίγουρη πως έχω περάσει πριν κάποια χρόνια και μάλιστα ψιλοζόρικη...δεν πήγα ποτέ σε ψυχολόγο, ΄χοι γιατί είμαι αρνητική, απλά ήξερα πως θα κάνει τον κύκλο του και το βίωνα σαν παιχνίδι ας πούμε. Είχε προκύψει μετά απο την απώλεια ενός πολύ αγαπημένου ανθρωπου και κράτησε σχεδόν 2 χρόνια. Ο ύπνος μου δεν είχε διαταραχθεί -εκτός από τις αρχές- καθόλου. Βέβαια πέρασαν τα χρόνια και τα προβλήματα-άγχη γιγαντώθηκαν.....και εγώ από τον αγαπημένο μου πατέρα τα έχω κληρονομήσει όλα αυτά, απλά ζω σε αρκετά πιο δύσκολη εποχή οπότε τα περνάω και πιο έντονα. Αν κατάλαβα καλά, μου γράφεις πως τ σύμπτωμα είναι φυσιολογικό, αλλά αν αφεθεί στην μοίρα του θα προκύψουν διάφορα?? Λογικό.....κρίσεις πανικού έχω περάσει ένα διάστημα -μαζί με την κατάθλιψη- αρκετά έντονες και αυτές. Υπάρχει περίπτωση να συνδέεται το άγχος με την κατάθλιψη?? Ρωτάω γιατί πολύ συχνά όταν "φορτώνομαι" πέφτω και ψυχολογικά, οπότε αν αυτό διαρκεί μήνες ......Νυερικό σύστημα ευαίσθητο σίγουρα, αλλά άλλο ξενυχτάω στα 22 μου για έναν έρωτα και άλλο αυτό που βιώνω. Δεν αμφιβάλλω πως μπορεί να συνδέεται το πρωινό ξύπνημα με κατάθλιψη, μάλιστα πιστεύω πως τους τελευταιους μήνες ζορίστηκα πάρα πολύ ψυχολογικά και το πιθανότερο δεν ήμουν και πολύ ικανοποιημένη από τη ζωή μου. Από την άλλη επειδή ξυπνάω και εκείνη τη στιγμή έχω αρχίσει ήδη να σκέφτομαι, νιώθω υπερένταση δλδ ξεκάθαρα, λέω μήπως υπερισχύει το άγχος. Για παράδειγμα στην τελευταία απαιτητική δουλεια΄που έκανα, έπρεπε να μάθω πολλά και σύντομα..θυμάμαι οτι επί έναν μήνα πεταγόμουν μέσα στη νύχτα και έλεγα τα πράγματα που είχα μάθει. Δεν θυμάμαι άγχος τόσο, όσο ενθουσιασμό επειδή μου άρεσε σαν δουλεια. Το αποτέλεσμα όμως όπως βλεπεις σε όλες τις περιπτωσεις είναι κοινό. Όπως και το αν έχω κάποια υποχρέωση, ΣΙΓΟΥΡΑ θα πεταχτώ πριν το ξυπνητήρι. Όπότε είτε με κατάθλιψη είτε χωρίς..υπάρχει θέμα!Το θέμα είναι πως δεν ξέρω αν αυτό τι θέμα λύνεται τελικά....
08-01-2017, 00:06 #34
Εννοείται πως το Άγχος συνδέεται με Κατάθλιψη.Θεωρείται πως ένα ποσοστό άνω του 50% που πάσχει από κάποια αγχώδη διαταραχή θα εμφανίσει και κατάθλιψη.
Ίσως μια επίσκεψη σε έναν γιατρό να μην είναι άσχημη ιδέα!Εκτός κι αν δεν το επιτρέπουν τα οικονομικά σου.
08-01-2017, 00:23 #35
καλησπερα κ απο μενα Zinnia να πω και τη δικη μου εμπειρια και ισως βοηθησω.. μετα απο μια δυσκολη περιοδο λογω δουλειας αισθηματικων ποτου κλπ κλπ μαζευτηκαν πολλα και αρχισα να χανω τον υπνο, οσο πηγαινε η κατασταση και χειροτερευε δε μπορουσα να κοιμηθω κοιμομουν με διακοπες ξυπναγα στις 6. Εκει με πηραν και τα ψυχολογικα μου, αρχισα να με αμφισβητω. αρχισα να ξεκοβω και απο παρεες και το ενα εφερνε το αλλο. εχω να σου πω οτι ο υπνος δημιουργουσε ψυχολογικα και τα ψυχολγικα αυπνιες, δεν αντεξα στο 6μηνο πηγα ψυχολογο. μου ειπε για ηπια καταθληψη, με βρηκε τελιομανη-υποχονδριο. ξεκινησα λοιπον και εκανα δοκιμες τι ειναι αυτο που φταει και δε μπορω να κοιμηθω και νιωθω ετσι. ενω επαιζα τεννις 10χρονια αρχισα τη γιογκα ,, εκει βρηκα ενα κλαδι να πιαστω,, αρχισα εκοψα και το ποτο που και αυτο πιστευω με χαλαγε αρχισα να βιαβαζω για διατροφη μπηκα εδω διαβασα παρομοιες περιπτωσεις ακουσα 100δες βιντεακια στο youtube για αυτογνωσια εφτιαχνα βαλεριανα αφεψιμο απο μαγαζι με βιολογικα το επαιρνα τελικα τα καταφερα ξαναηρθε ο ατιμος και μπορεσα και συμαζεψα το μυαλο μου, ξερω πως νιωθεις το περασα και γω μονιμα να εχεις το μυαλο σου κουρασμενο,, ειμαι σιγουρος οτι αν το δουλεψεις και συ θα βρεις καποια λυση,,, καλη επιτυχια κοπελα μου
08-01-2017, 13:00 #36
Καλησπέρα σε όλους!
Απόψε ενώ κοιμήθηκα εύκολα, ξύπνησα ξανά -φυσικά- αλλά αποκοιμήθηκα στη μια ώρα αυτή τη φορά, μεγάλη επιτυχία.....Γενικά έχω προσέξει πως αν με πιέσω να ΜΗ σκέφτομαι κοιμάμαι, αλλά είναι γενικά πολύ δύσκολο αυτή την περίοδο, μάλλον αδύνατο.
Σταύρο όντως τα οικονομικά μου είναι μέτρια για να πω οτι ανοίγω το κεφάλαιο ψυχοθεραπεία π0χ. Τώρα το να πάω σε έναν ψυχολόγο να μου δώσει κάποια χάπια μπορώ ναι.
Δημήτρη γεια σου!Ακριβώς αυτό, η αυπνία φέρνει ψυχολογικα και τα ψυχολογικά αυπνια κοκ. Ποια κεντρική ιδέα από όσα διάβασες σε βοήθησε?? Νομίζω οτι έχω μπει σε έναν φαύλο κύκλο που πρέπει να σπάσει, σαν να έχω πειστεί πως θα έχω πρόβλημα για πάντα. Η υπερένταση με χτυπάει ακόμη περισσότερο ότνα κοιμάμαι μαζί με κάποιον άλλον και αυτός ο άλλος κοιμηθεί πρώτος...τρελό ε? Όταν συμβεί αυτό και ακούω πως ο άλλος κοιμάται, με πιάνει τρομερό άγχος πως εγώ θα μείνω άυπνη και φυσικά...μένω άυπνη. Ή παίρνω ηρεμιστικό και κοιμάμαι. Τώρα που τα γράφω αισθάνομαι πάρα πολύ προβληματική βέβαια γατί διαπιστώνω πως είναι πολλά μαζεμένα. Ομοιοπαθητική -ξαναρωτησα- δεν έχει δοκιμάσε κανείς ε? Θέλω να προσπαθήσω με μεθόδους κάπως πιο μακροχρόνιες και φυσικές και να έχω τα χάπια μόνο για έκτακτες περιπτώσεις. Σκέφτομαι μήπως ενα αδιαφορήσω εντελώς για το κεφάλαιο ύπνος και με αφήσω 1-2-3 μέρες να κοιμηθώ όσο θέλω, ας είμαι και άυπνη, μήπως απομυθοποιηθεί πια και αρχίσω να το ξεπερνάω....δεν ξέρω σκέψεις κάνω γιατί δεν μπορώ να περάσω μια ζωή έτσι.....
08-01-2017, 13:05 #37
Νυερικό σύστημα ευαίσθητο σίγουρα, αλλά άλλο ξενυχτάω στα 22 μου για έναν έρωτα και άλλο αυτό που βιώνω.
22 είσαι?Αν είσαι τόσο μικρή και άρχισες να το ψάχνεις από τώρα,μη φοβάσαι καθόλου.Θα την βρεις την άκρη!Οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουν χάσει μία δεκαετία πριν αρχίσουν να αντιλαμβάνονται τι παίζει!
08-01-2017, 13:34 #38
χαχα όχι Σταύρο 34 είμαι!Στα 22 μου κοιμόμουν σαν πουλάκι.....το έφερα απλά σαν παράδειγμα, εννοώντας πως άλλο η "ανέμελη" αυπνία και άλλο τώρα που πλέον το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί και δεν προβλέπεται τα άγχη να μειωθούν....τουλάχιστον άμεσα.
08-01-2017, 13:36 #39
................................Έκανα Edit γιατι η Vasia05 (Moderator) παραμονεύει για τα Off-Topics...
Last edited by Stavros; 08-01-2017 at 14:11.
08-01-2017, 13:44 #40
Πάρε κανένα φυτικό συμπλήρωμα κι άσε τη χημεία έχεις ακόμα πολλά να δεις ή το πολύ πολύ χημεία για ένα εξάμηνο το πολύ αλλά δε θα σ αρέσει επειδή γυμνάζεσαι
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
08-01-2017, 14:01 #41
Η καλύτερη ηλικία, μια δεύτερη νιότη χαχαχα!Εντάξει τώρα είμαστε μέσα στον κυκλώνα αλλά θεωρώ πως είμαστε οκ ακόμη ηλικιακά για να λύσουμε κάποια θέματα....είναι δύσκολη και η εποχή. Ο πατέρας μου έχει την ίδια τάση αλλά δεν θυμάμαι να έδωσε ποτέ τόση σημασία....
Ελις με φυτικά το παλεύω, βέβαια όχι με τρομερή επιτυχία, άλλα όπως είπα θα δοκιμάσω να με αφήσω και άυπνη, όσο βάρβαρο και αν ακούγεται μήπως το απομυθοποιήσω. Φυτικά έχω δοκιμάσει βαλεριάνα, πασιφλώρα (σε αυτά χάπια και αφέψημα) , μαγνήσιο και μελατονίνη.....δεν ξέρω εαν μου έχει διαφύγει κάτι άλλο. μελατονίνη έχω την εντύπωση πως μου διέκοπτε τον ύπνο. Δεν κατάλαβα τι εννοείς οτι δεν θα μου αρέσει....οτι θα είμαι υποτονική μάλλον?
08-01-2017, 14:09 #42
H Μελατονίνη είναι το γνωστό CIRCADIN.Του πατέρα μου δεν του έκανε τίποτα το συγκεκριμένο.
Τώρα κάπως εχει βρει την άκρη με μίξη Βενζοδιαζεπινών και Remeron αλλά εντάξει,είναι και μίας ηλικίας και δεν έχει ιδιαίτερη φοβία από την λήψη φαρμάκων μακροπρόθεσμα.
Εγώ σκέφτομαι να κόψω κάποια στιγμή το Remeron αλλά δυστυχώς δεν έχω περιθώριο για αυπνίες καθώς αν με δουν οι πελάτες με υπνηλία,δεν ξέρω αν θα ξανάρθουν!
08-01-2017, 14:24 #43
μα και εγώ ακριβώς έτσι κοπανούσα τα xanax καθημερινά, επειδή δεν είχα περιθώριο να πάω άυπνη στη δουλειά (ή νόμιζα οτι δεν έχω)....Σαββατοκύριακο παίρνεις πάλι η κοιμάσαι μόνος?
Μελατονίνη εγώ έχω μια άλλη μάρκα των 1mg αλλά μάλλον όταν ξαναπάρω θα πάρω των 2mg. Για διακοπή ύπνου από μελατονίνη δεν γνωρίζεις ε? Ξυπνούσα στο 5ωρο το πολύ, ξεκούραστη μεν αλλά ξυπνούσα, οπότε την έκοψα πολύ καιρό. Σκέφτομαι να πάρω βαλεριάνα ό,τι πιο δυνατό υπάρχει και μελατονίνη μαζί. Και κυρίως να αρχίσω να αδιαφορώ....(υπερβολικά δύσκολο)
08-01-2017, 15:03 #44
Εγώ όντως δεν έχω περιθώριο να πάω αυπνος στην δουλειά. Μου την λένε αμέσως οι πελάτες, με καταλαβαίνουν... Να πω την αλήθεια μου, επειδή το remeron με έπιασε αμέσως, δεν έχω κάνει ιδιαίτερες δοκιμές με άλλα σκευάσματα. Από το 2009 ξεκίνησα να παίρνω.Οχι δεν ξέρω τι είναι η διακοπή ύπνου από Μελατονινη!!Τι είναι;Αρκετές φορές δεν παίρνω το Σάββατο Remeron διότι την Κυριακή δεν δουλεύω. Αλλά όταν δεν παίρνω, ξυπνάω και εγώ νωρίς!! Το κέρατο μου μέσα!
08-01-2017, 15:14 #45
δεν μπορώ να φανταστώ τι δουλειά κάνεις και πρέπει να είσαι τόσο ξεκούραστος!χεχε!
από μικρός και εσύ στα βάσανα....
Περι μελατονίνης εννοώ πως σε εμένα είχε την παρενέργεια να ξυπνάω στο 5ωρο, πολύ ξεκούραστη (άρα κοιμόμουν βαριά) αλλά ξυπνούσα και έτσι την σταμάτησα πάνω από χρόνο τώρα. Το μυστικό είναι η παύση των σκέψεων, αλλιώς χημεία μόνο έχει άμεσο αποτέλεσμα. Τα xanax τα παιρνω πολύ περιστασιακά αυτή την περίοδο, αλλά τώρα εργάζομαι κυρίως από το σπίτι. Θα με δω όταν ξεκινήσω ξανά σε λίγο καιρό....Ο γιατρός σου είχε συστήσει τόσο μακροχρόνια λήψη?? Εγώ φοβάμαι πως εαν ξεκινήσω κάτι που θα με βοηθάει εύκολα, δεν θα το κόψω ποτέ μετά. Αναρωτιέμαι καμιά φορά τι είναι χειρότερο...η επιβάρυνση του οργανισμού από κάτι χημικό ή η επιβάρυνσή του από το άγχος???