Διακοπτόμενος ύπνος-υπερκόπωση-απόγνωση - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 10 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 46 to 60 of 138
    Senior Member
    δεν μπορώ να φανταστώ τι δουλειά κάνεις και πρέπει να είσαι τόσο ξεκούραστος!χεχε!
    Ανδρικό Κομμωτήριο έχω οπότε καταλαβαίνεις πως αν κοιμάσαι στην δουλειά,ο πελάτης νομίζει διάφορα...!Αφού στο παρελθόν μου έλεγαν ''πιες ένα καφέ,δεν βιάζομαι''!
    Βέβαια δεν πίνω και καφέ εγώ..

Περι μελατονίνης εννοώ πως σε εμένα είχε την παρενέργεια να ξυπνάω στο 5ωρο, πολύ ξεκούραστη (άρα κοιμόμουν βαριά)
    Ναι ε?Εμένα παρότι με κοιμίζει για αρκετές ώρες το Remeron εντούτοις δεν μπορώ να πω πως ξυπνάω και εντελώς ξεκούραστος....
    Δεν προκαλεί εξάρτηση η Μιρταζαπίνη αλλά είναι κι αυτό φάρμακο.Βέβαια εγώ ελέγχομαι συνεχώς με εξετάσεις καλού κακού,είμαι λίγο Υποχονδριακός.

Αναρωτιέμαι καμιά φορά τι είναι χειρότερο...η επιβάρυνση του οργανισμού από κάτι χημικό ή η επιβάρυνσή του από το άγχος???
    Έχω την αίσθηση πως το μακροχρόνιο άγχος με συνοδό αυπνία μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από ότι η λήψη ενός σκευάσματος.Αλλά αυτό εξαρτάται και από τον άνθρωπο...

να ένα επάγγελμα που δεν θα πήγαινε ποτέ το μυαλό μου!Φαίνεσαι τόσο πολύ δλδ αν είσαι άυπνος? Δεν πίνεις καφέ βέβαια...
    Υποχόνδρια και εγώ είμαι αρκετά εξού και νιώθω χάλια συχνά όταν παίρνω χάπι. Μου φτιάχνει τον ύπνο αλλά μου ρίχνει την αυτοπεποίθηση πολύ. Να σε ρωτήσω κάτι εαν επιτρέπεται, τα remeron είδα πως είναι αντικαταθλιπτικά. Ο γιατρός στα έδωσε για αυπνία ή για κατάθλιψη που προκαλεί συν τοις άλλοις και αυπνία?? Είναι φάρμακα ευρέως φάσματος ?? Αυτό φοβάμαι με τους γιατρούς, οτι πας και γράφουν απλά ένα χάπι. Ο δικός μου τα xanax μου τα έγραψε εύκολα (είχα κυρίως θέμα με συγκεκριμένους κλειστούς χώρους πχ αεροπλάνα) και έκτοτε μου τα συνταγογραφεί πάντα, δεν ρωτάει καν τι τα χρειάζομαι. Και φοβάμαι να μπλέξω με εξτρα χημεία γιατί ομολογώ οτι ότνα είδα την ευκολία τα υιοθέτησα σε καθημερινή βάση. Χρειάζονται όντως κάποιες φορές αλλά όχι πάντα....τουλάχιστον κράτησα πολύ μικρές δόσεις και ότνα τα έκοψα δεν είχα θέματα να μην μπορώ να κοιμηθώ, βέβαια στις αρχές είχα ανάγκη που κ που να παίρνω για να νιώθω εντελώς ήρεμη. Αν ξαναζοριστώ πολύ όμως με ωράρια ξέρω πως θα ανοίξω το συρτάρι και θα πάρω.

Senior Member
    καλησπερα παιδες. να σου πω τι με βοηθησε πιο πολυ με τις σκεψεις (πως εδεσα τη μαιμου που πηδαει απο κλαδι σε κλαδι οπως λεμε στη γιογκα) το πιο πετυχιμενο ειναι οτι καθεσαι στη ανασκελα με τα χερια κοντα στη λεκανη τις παλαμες στον ουρανο και περιμενεις να σου ρθει ο υπνος σαν ενα λεοφωρειο, παντα ερχεται απλα μερικες φορες εχει καθυστερησεις δε σκευτεσαι τιποτα απλα περιμενεις ενα λεοφωρειο που θα σε παει στον προορισμου σου στην χωρα του Μορφεα, τα χαπια εγω τα φοβαμαι και για περενεργειες αλλα και οτι την αλλη μερα εισαι φυτο. τα συπτωματα που λες οτι αν εχεις να κανεις κατι την αλλη μερα η αν κοιμαται καποιος αλλος στον ιδιο χωρο και τα σχετικα αυτα τα εχουν ολοι οσοι εχουν δυσκολο υπνο..

Zinnia, μου άρεσε το ότι έχεις άγχος με θετικό περιεχόμενο δλδ σπουδες, επαγγελματικος προσανατολισμός, άμα εξαιρεσουμε τις κρισεις πανικού που αν καταλαβα καλα αφορουν άλλα ζητηματα τα οποια εγω αντικειμενικά κρίνω ως ήσσονος σημασιας εν σχεσει με τους στοχους ζωης οι οποιοι σε απασχολουν. Κανε τους στοχους αυτους πραξη ώστε τα νυχτερινα σου ξυπνηματα να εχουν αισθηματα ενθουσιασμου και θετικοτητας.
    γιάννης

Καλημέρα παιδιά!
    Δημήτρη πολύ χρήσιμο και βοηθητικό αυτό που έγραψες....μάλλον πρέπει να αρχίσω μελέτη. Αυτό αφορά θεωρίες γιόγκας ή αυτογνωσίας?Απόψε ξύπνησα πάλι φυσικά και προσπάθησα να το κάνω, δεν πέτυχε ακριβώς αλλά σιγά σιγά ελπίζω κάτι να γίνει :) Ξυπνάω σταθέρα στις 5 ώρες ύπνου, αυτό παρατηρώ, ασχέτως της ώρας που θα κοιμηθώ. Κ απόψε έβλεπα όνειρο και αφυπνίστηκα -τα θυμάμαι μετά- έβλεπα κάποιες επερχόμενες εξετάσεις που έχω και με ψιλοαγχώνουν, άρα μάλλον είναι άγχος εσωτερικό.
    Γιάννη η αλήθεια είναι οτι έχω υπερφορτωθεί αυτή την περίοδο! Πολύ μεγάλος όγκος πνευματικής εργασίας, deadlines, αλλαγές πολλές, δημιουργικότητα μεν, κακός ύπνος δε. Κρίσεις πανικού δεν έχω εδώ και αρκετά χρόνια, πάντα φυσικά είμαι υποψήφια, κυρίως διαστήματα που έχω πολύ κακή ψυχολογία (εκεί κοιμάμαι βαριά όμως!) Μάλλον πρέπει να πάρω απόφαση οτι κάτι θα έχω πάντα και να μάθω να ζω με αυτό! Αποφάσισα πάντως όσο είναι δυνατόν να μη με φορτώσω άλλο το τρέχον χρονικό διάστημα, μήπως ηρεμήσω λιγάκι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Zinnia View Post
    Καλημέρα παιδιά!
    Απόψε ξύπνησα πάλι ....Ξυπνάω σταθέρα στις 5 ώρες ύπνου, αυτό παρατηρώ, ασχέτως της ώρας που θα κοιμηθώ. Κ απόψε έβλεπα όνειρο και αφυπνίστηκα -τα θυμάμαι μετά- έβλεπα κάποιες επερχόμενες εξετάσεις που έχω και με ψιλοαγχώνουν, άρα μάλλον είναι άγχος εσωτερικό.
    Καλημέρες!Πάει,με κόλλησε η Zinnia αυπνία!Ξύπνησα 06.30 και κοιτούσα τι θερμοκρασία έχουμε στην Παιανία!!Χα χα!(-2 έδειχνε By the Way στις 06.30).

να σε ρωτήσω κάτι εαν επιτρέπεται, τα remeron είδα πως είναι αντικαταθλιπτικά. Ο γιατρός στα έδωσε για αυπνία ή για κατάθλιψη που προκαλεί συν τοις άλλοις και αυπνία??
    Ναι βεβαίως,ανήκει στα λεγόμενα τετρακυκλικά αντικαταθλιπτικά και είναι στα τελευταίας γενιάς.Αλλά εγώ δεν τα λαμβάνω για Κατάθλιψη(αν και κατά καιρούς νιώθω πως έχω μία δυσθυμία).Με ρώτησε το 2009 ο Doctor:Mε τον ύπνο πως τα πας?Του απαντάω πως έχω διαταραγμένο ύπνο.Και ακολούθως μου τα έγραψε.Εδώ πρέπει να σημειώσω πως έχεις-δεν έχεις Κατάθλιψη,το Remeron φέρνει τάση για ύπνο!Είναι παρενέργεια του αυτή και όχι ενέργεια!Δηλαδή και σε άνθρωπο εντελώς υγιή από ψυχικές νόσους,πάλι θα προκαλέσει υπνηλία.Βέβαια καθώς η υπνηλία αποτελεί παρενέργεια,ως γνωστόν οι παρενέργειες δεν είναι ίδιες σε όλους τους ανθρώπους.Έχουν υπάρξει και παραδείγματα παιδιών μέσα στο Forum που δεν παρουσίαζαν υπνηλία μετά την λήψη Remeron.
    Last edited by Stavros; 09-01-2017 at 11:43.

Πολύ κρύο όντως....το μόνο καλό πως φέρνει υπνηλία :PP
    Απ'όσο κατάλαβα για άλλο λόγο είχες πάει στον γιατρό όχι για αυπνία, σωστά?? απλά επειδή μου έκανε εντύπωση το οτι δεν σου έγραψε ένα πιο στοχευμένο χάπι. Παίρνεις μικρή δοσολογία ή χρειάζεται με το πέρασμα του χρόνου, αύξηση η δόση?? Συγνώμη για τις ερωτήσεις αλλά προσπαθώ να καταλάβω πώς λειτουργούν τα φάρμακα αυτά σε μακροχρόνια χρήση. Ο γιατρός που συνεχίζει να στα γράφει, έχει εγκρίνει την εσαεί χρήση τους μάλλον? Φοβάμαι πολύ την ανοχή και την αναγκαστική αύξηση της δοσολογίας στο όποιο φάρμακο, προσπάθησα με νύχια και με δόντια να κρατήσω την πιο χαμηλή δόση στα xanax και όσες φορές πηρα παραπάνω ξυπνούσα άρρωστη όχι ξεκούραστη. Και η αλήθεια είναι πως για τα δεδομένα μου έχω κάνει ήδη υπερκατανάλωση.

Senior Member
    Βασικά είχα αναπτύξει σωματόμορφη διαταραχή πόνου (ευτυχώς εδώ και 3 χρόνια είμαι Pain Free!)Αν το Googλάρεις θα καταλάβεις τι εστί...!
    Και επειδή δεν μπορούσε να ανευρεθεί κάτι το παθολογικό ο γιατρός μου συνέστησε να πάω σε Ψυχίατρο!Και αυτός μετά από ψυχομετρικά τεστ που μου έκανε κατέληξε πως έχω ΓΑΔ και σαν αποτέλεσμα αυτής ανέπτυξα και την σωματόμορφη διαταραχή πόνου!Και μου έγραψε Effexor + Remeron.Το λεγόμενο Κοκτέιλ Καλιφόρνια!

Από το 2009 μέχρι το 2013 τα έπαιρνα ανελλιπώς όπου το 2013 είπα να διακόψω το Effexor και έμεινα μόνο με το Remeron.
    Το Remeron δεν χρειάζεται αύξηση της δοσολογίας,δεν έχει σχέση με την εξάρτηση των βενζοδιαζεπινών τύπου Xanax.Όσο παίρνεις στην αρχή,τόσο θα παίρνεις για πάντα.Δεν φθίνει η αποτελεσματικότητα του με το περασμα του χρόνου,τουλάχιστον στην πρόκληση υπνηλίας που με ενδιαφέρει.
    Από κάποιο διάστημα και μετά,και μετά από πολύ διάβασμα,έμαθα μόνος μου τις δοσολογίες,πράγμα που δεν σου συνιστώ να κάνεις!!

Εσύ δεν χρειάζεται βρε να πάρεις φάρμακα,εγώ απλά σου εξιστορώ την δικιά μου ιστορία!
    Κι εγώ σκέφτομαι μέσα στο 2017 να το μειώσω και γιατί όχι να το κόψω!
    Βασικά μου κάνει και άλλο ένα καλό...Μου αυξάνει την όρεξη!Και επειδή ήμουν ανέκαθεν αδύνατος,με βολεύει πάρα πολύ αφού με φέρνει στο ιδανικό βάρος!
    Last edited by Stavros; 09-01-2017 at 16:09.

Μάλιστα, πολλές νέες πληροφορίες, διάβασα κάποια πράγματα....ψυχοσωματικά δλδ χονδρικά. Καλά ΓΑΔ και εγώ έχω ανά διαστήματα σίγουρα εφόσον εκ φύσεως είμαι αγχώδης, με διάφορες φοβίες και αυτοκαταστροφικές τάσεις αλλά καλώς ή κακώς δεν έχω πάει ποτέ σε γιατρό για να έχω επίσημη διάγνωση. Σε εμένα παίζει κυρίαρχο ρόλο η καλή διαθεση, δεν είναι στο χέρι μου όμως δυστυχώς. Τις περιόδους που είμαι καλά ψυχολογικά, εξαφανίζονται όλα, όπως βλέπω όμως περνώντας τα χρόνια χειροτερεύω -φυσικό- και δεν ξέρω πώς θα διαχειριστώ οικογενειακές υποχρεώσεις πχ μεθαύριο!!Χαλαρώνεις γενικά σαν χαρακτήρας? ξεδίνεις?Φυσικά και να τα μειώσεις και εαν δεν προκύψει θα έχεις κάνει την προσπάθεια!Δύσκολα, πολύ δύσκολα και έχω πολύ μελέτη περι αυτογνωσίας....!

Senior Member
    λουλουδακι τι εγινε κοιμηθηκες να μας φυγει και εμας το αγχος?;p

Senior Member
    Σε ενδιαφέρει η ομοιοπαθητική;

Quote Originally Posted by nick190813 View Post
    λουλουδακι τι εγινε κοιμηθηκες να μας φυγει και εμας το αγχος?;p
    ΟΧΙ άλλο άγχος χαχα!αποκοιμιέμαι σχετικά εύκολα αλλά συνεχίζω να ξυπνάω μέσα στην νύχτα....

Quote Originally Posted by Έρις View Post
    Σε ενδιαφέρει η ομοιοπαθητική;
    απόλυτα!!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Zinnia View Post
    ΟΧΙ άλλο άγχος χαχα!αποκοιμιέμαι σχετικά εύκολα αλλά συνεχίζω να ξυπνάω μέσα στην νύχτα....
    μηπως σ λειπει μια αγκαλια μες την νυχτα και γι αυτο ξυπνας?:p

εγω σου ειπα νυχτολουλουδο ,ενα χαπακι υποθεση ειναι μεχρι να στρωσει ο υπνος , αλλα εσυ δεν ακους

Quote Originally Posted by nick190813 View Post
    μηπως σ λειπει μια αγκαλια μες την νυχτα και γι αυτο ξυπνας?:p

εγω σου ειπα νυχτολουλουδο ,ενα χαπακι υποθεση ειναι μεχρι να στρωσει ο υπνος , αλλα εσυ δεν ακους
    όχι, αλλά μπορεί να μου λείπει ένα καινούργιο στρώμα...:PPP
    κοίτα χαπάκι πολύ πιθανόν να καταλήξω να πάρω όταν ξεκινήσω ξανά δουλειά εκτός, αλλά αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν νιώσω ασφάλεια με το χαπάκι, πώς κόβεται μετά?? Αντε να πω εγώ θα τα παρω για ένα εξάμηνο...μετά??? Δεν μιλάμε για ίωση αλλά για μόνιμη κατάσταση αυτό με ανησυχεί.....Δεν θα πρέπει να προσπαθήσω να το ξεπεράσω με πιο μόνιμους τρόπους και να έχω το χαπάκι για έκτακτες ανάγκες τι λες?

Page 4 of 10 FirstFirst ... 23456 ... LastLast