Διακοπτόμενος ύπνος-υπερκόπωση-απόγνωση - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 10 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 76 to 90 of 138
    α ωραία, κατάλαβα, δεν είχα ξεκαθαρίσει ποια ανήκουν στις βενζοδιαζεπίνες...!
    Θα τα αγοράσω αύριο λοιπόν και ας υπάρχουν και αυτά στο συρτάρι.....Είμαι σε έξαρση ναι αυτο το διάστημα, έκανα βλακεία και με έχω υπερφορτώσει και μάλλον δεν μπορώ να το διαχειριστώ καλά. Με αεροπλάνα είχα -κ έχω εν μέρει- κλειστοφοβία πολύ έντονη...με το που έκλειναν οι πόρτες...πανικός!!Ειδικά σε μεγαλύτερης διάρκειας ταξίδια...αυτό ξεκίνησε μαζί με την κατάθλιψη που είχα περάσει, με χτύπησε σε κλειστοφοβίες γενικά δλδ. Υπήρξε περίοδος που δεν μπορούσα ούτε μέσα στο αμφιθέατρο να σταθώ, πάθαινα κρίσεις πανικού. Κάπως έτσι προέκυψαν και τα xanax. Πλέον σε πολύ μεγάλο βαθμό έχουν εξαφανιστεί αυτά, μπαίνω και σε ασανσέρ καθημερινά, αλλά με τα αεροπλάνα πάντα έχω χαπάκι γιατί μπορεί να το βγάλω μια χαρά το ταξίδι, μπορεί κ να με πιάσει η κρίση. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ένα περσινό ταξίδι με αεροπλάνο 4,5 ωρών, που όταν πήγα να πάρω xanax διαπίστωσα πως είχαν γίνει σκόνη!!!!(είχα 2 χάπια χύμα σε μια θήκη της τσάντας!!!) Και μιλάμε για ένα αεροπλάνο ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο και με θέση πίσω πίσω.....τρομερές στιγμές αλλά το κατάφερα!!Τέλος πάντων αύριο θα προμηθευτώ και χάπια με μεγαλύτερη δόση βαλεριάνας και η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

Senior Member
    η ελπιδα μπορει να πεθαινει παντα τελευταια αλλα εγω σου εχω πει την λυση και δεν μ ακους :p

οσο για τις φοβιες που λες οτι εχεις θα σου προτεινα να διβασεις ενα βιβλιο για φοβιες το οποιο θα σ βοηθησει πολυ...εαν θες μπορω να στο προτεινω

Senior Member
    Επισκέπτομαι ψυχολόγο, που είναι και ομοιπαθητικός... και γενικά είναι αντίθετη με οποιαδήποτε σκευάσματα. Για χαλάρωση μου έχει προτείνει βαλεριάνα αφέψημα, γίογκα για να μάθω να διαχερίζομαι το άγχος μου, συν τα "φάρμακα" που μου δίνει... (μία κάψουλα την εβδομάδα)... Από αυτά μέχρι τώρα παίρνω μόνο τις κάψουλες και λέω σιγά σιγά να ξεκινήσω και γιόγκα. Η δράση της κάψουλας είναι μακροπρόθεσμη και χρειάζεται υπομόνη. Έχω πάρει τέσσερις φορές ομοιοπαθητικά χάπια, τις δύο με έπιασαν, τις άλλες δύο ήμουν σε έξαρση και σύγχηση....δεν ένιωσα μεγάλη διαφορά. Από χθές ξεκίνησα ακόμη ένα κύκλο με ομοιπαθητικά... σήμερα ξύπνησα καλά και χωρίς άγχος... η κάψουλα έπιασε! Το υπόλοιπο κομμάτι είναι η προσωπική δουλειά, που πρέπει να κάνω. Η συνειδητοποίηση είναι το πρώτο βήμα.
    Επίσης, οφείλω να σου πω, πως στην ομοιπαθητική ισχύει το μότο: "Δεν ξέρω, δεν έχω"... καλύτερα απέφυγε να βάλεις ταμπέλες και φρόντισε να μην υποκείπτεις σε τοξικές σκέψεις. Ξέρω ότι μπορείς να συνδιάσεις και συμβατικά χάπια με ομοιοπαθητική... όποτε θα σου πρότεινα να επισκεφθείς κάποιον ειδικό για περισσότερες και ειδικότερες πληροφορίες.

Senior Member
    Εμένα ακόμα και μικρής διάρκειας να είναι το ταξίδι,δεν αλλάζει η φοβία.Εγώ δεν έχω κλειστοφοβία αλλά αεροπλανοφοβία.Ειδικά τα τελευταία χρόνια που έχουν συντριβεί αρκετά αεροσκάφη,έχω χειροτερέψει!

Είμαι σε έξαρση ναι αυτο το διάστημα, έκανα βλακεία και με έχω υπερφορτώσει
    Μα είναι σαφές πως τελείς υπό μεγάλο άγχος.Τι βλακεία όμως έκανες και υπερφορτώθηκες?

Καλημέρα παιδιά!Πάλι τα ίδια, αλλά με συζήτησα λίγο και ηρέμησα κάπως πιο γρήγορα.....βασικά ξύπνησα σχεδόν με δύσπνοια από το στρες.
    Νίκο εννοείται πες μου....
    Έρις, αυτό το "δεν ξέρω, δεν έχω", με βρίσκει πολύ σύμφωνη, είμαι σίγουρη οτι θα με στεναχωρήσει πολύ η όποια διατύπωση επίσημης διάγνωσης, ειδικά αυτή την περίοδο θα επιτείνει και το άγχος μου.Βασικά αυτός είναι και ένας λόγος που αποφεύγω λιγάκι τους γιατρούς..(όλων των ειδών) Τώρα εδώ που είμαι πάρα πολύ δύσκολο να βρω ψυχολόγο-ομοιοπαθητικό βέβαια!!!Συνειδητοποίηση τι εννοείς? Να αντιληφθείς την αιτία του κακού, ή συνειδητοποίηση του ποια εισαι?? Βαλεριάνα αφέψημα είναι καλό, μυρίζει κάπως (εμένα δεν με ενοχλεί) αλλά είναι αποτελεσματικό. Αλήθεια για αγχώδη διαταραχή πήγες στο γιατρό?
    Σταύρο, έκανα βλακεία γιατί παραγέμισα την καθημερινότητά μου με δραστηριότητες και εργασία που απαιτούν συνεχή μελέτη...συν η ανασφάλεια για το μέλλον, συν κάποιες βασικές αλλαγές συν η χρονοτριβή σε όλα που μου προκαλεί εκνευρισμό και υπερενταση (είμαι ανυπόμονη) ....γενικά διανύω περίοδο με φόρτο και συνεχείς εκκρεμότητες και νομίζω έχω κουραστεί πολύ, θέλω να τελιώνουν όλα να ηρεμήσω και αυτό μου δημιουργεί όλη αυτή την εσωτερική ταραχή. Έτσι τουλάχιστον το εξηγώ εγώ απ'όσο με βιώνω. Kάτι που ξέχασα να ρωτήσω...τα bespar είναι οκ για συνεχή χρήση πχ 3-4 μήνες ή απαιτούν διακοπή?? Προς το παρόν πρέπει να βρω κάτι φυτικό να με κοιμίζει βαριά και συνεχόμενα γιατί πρόβλημα στο να αποκοιμηθώ δεν έχω....
    Με τα αεροπλάνα πολλοί άνθρωποι φοβούνται χωρίς να θεωρείται πως έχουν "κάτι", είναι πολύ κοινή φοβία και λογικό, δεν είμαστε πλασμένοι να πετάμε...!Ξέρω πολλούς που δεν μπαίνουν σε αεροπλάνο ποτέ επειδή φοβούνται ή παίρνουν ηρεμιστικά για να μπουν.

Senior Member
    Καλημέρα παιδιά!Πάλι τα ίδια,αλλά με συζήτησα λίγο...
    Φαντάζομαι συζήτηση μεταξύ Zinnia1 & Zinnia2!Καταγράφετε ως θετικό το ότι τα βρήκατε!

Σταύρο,έκανα βλακεία γιατί παραγέμισα την καθημερινότητά μου με δραστηριότητες και εργασία που απαιτούν συνεχή μελέτη...συν η ανασφάλεια για το μέλλον, συν κάποιες βασικές αλλαγές συν η χρονοτριβή σε όλα που μου προκαλεί εκνευρισμό και υπερενταση (είμαι ανυπόμονη)
    Σιγά σιγά όμως γιατί ο οργανισμός σου θα κλατάρει...Έχεις γενική αβεβαιότητα,είναι κατανοητό...Αλλά είδες όμως που ξύπνησες Full αγχωμένη με δύσπνοια σήμερα?Σε προειδοποιεί ο οργανισμός σου...Να συζητάς με την Zinnia2 συχνότερα...

Kάτι που ξέχασα να ρωτήσω...τα bespar είναι οκ για συνεχή χρήση πχ 3-4 μήνες ή απαιτούν διακοπή??
    Σε έρευνα πάντως που έγινε το 1990 και συμμετείχαν 264 ασθενείς,δεν φάνηκε η Βουσπιρόνη (Bespar) να προκαλεί κάτι κακό.Όπως σου έχω πει,το Bespar είναι ήπιο φάρμακο.Μην σε ανησυχεί.Δεν συγκρίνεται με Xanax!Η διαφορά τους όσον αφορά το σκέλος ''Safety'' είναι σαν να συγκρίνεις Depon με Depakin!Και ναι,δεν προκαλούν εξάρτηση,γιατί ξέρω πως εκεί το πας με την συγκεκριμένη σου ερώτηση!Και 2 χρονιά π.χ σερί να τα παίρνεις,τα κόβεις μαχαίρι χωρίς πρόβλημα.

Προς το παρόν πρέπει να βρω κάτι φυτικό να με κοιμίζει βαριά και συνεχόμενα
    Αν το βρεις αυτό το φυτικό που να σε κοιμίζει και βαριά αλλά και συνεχόμενα,πες το μου κι εμένα!!
    Last edited by Stavros; 12-01-2017 at 15:31.

Καλά δεν τα βρήκαμε ακριβώς με δημοκρατικές διαδικασίες....περισσότερο με έβαλα στη θέση μου με το ζόρι!Ελπίζω να καταφέρω να το δουλέψω λιγάκι αυτό το κομμάτι....
    Αγόρασα πριν τη ρίζα βαλεριάνας (solgar) ελπίζω ναναι πιο ισχυρή από το quiet life....λέω να το συνδυάσω με μελατονίνη των 3mg μήπως καταφέρω να το πάω σερι 6-6μιση ώρες!!Σταύρο άλλο φυτικό αποτελεσματικό δεν ξέρω...ίσως κανένα ρόπαλο στο κεφάλι?χαχα
    Για τα bespar ρώτησα όχι από άποψη εξάρτησης, απλά επειδή νομίζω όλα τα σκευάσματα θέλουν διακοπή ....ακόμη και η βαλεριάνα!Θεωρητικά έστω γιατί άντε να τα διακόψεις αν σε βοηθάνε....

Quote Originally Posted by Zinnia View Post
    Καλά δεν τα βρήκαμε ακριβώς με δημοκρατικές διαδικασίες....περισσότερο με έβαλα στη θέση μου με το ζόρι!Ελπίζω να καταφέρω να το δουλέψω λιγάκι αυτό το κομμάτι....
    Αγόρασα πριν τη ρίζα βαλεριάνας (solgar) ελπίζω ναναι πιο ισχυρή από το quiet life....λέω να το συνδυάσω με μελατονίνη των 3mg μήπως καταφέρω να το πάω σερι 6-6μιση ώρες!!Σταύρο άλλο φυτικό αποτελεσματικό δεν ξέρω...ίσως κανένα ρόπαλο στο κεφάλι?χαχα
    Για τα bespar ρώτησα όχι από άποψη εξάρτησης, απλά επειδή νομίζω όλα τα σκευάσματα θέλουν διακοπή ....ακόμη και η βαλεριάνα!Θεωρητικά έστω γιατί άντε να τα διακόψεις αν σε βοηθάνε....
    Δυστυχώς η βαλεριάνα δεν είναι δυνατή. Δεν ξέρω για τα άλλα σκευάσματα που γραφεις. Το xanax ξέρω ότι προκαλεί υπνηλία. Αν προσπαθείς να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις τον εαυτο σου πριν ξαπλώσεις μεσα απο τη σκεψη σου και εντούτοις δεν βλέπεις αποτελεσμα τότε η λύση ειναι τα σκευασματα. Όμως πρεπει πρώτα να το προσπαθήσεις αν και ξέρω πως η εμμονή (διότι περι αυτου προκειται) που λέγεται αϋπνία είναι άλλη μια μορφή θεματος ψυχολογίας, ένα απωθημένο από τραυματική εμπειρια (ες) στο παρελθόν σχετιζόμενες με τον ύπνο.
    Διοτι τόσοι πολλοι αλλοι κανουν τα ιδια ακριβως πραγματα με σενα και εχουν ιδιες ακριβως σκοτούρες αλλά δεν έχουν τετοιο πρόβλημα!
    Το παν ειναι να σε πάρει ο ύπνος και ως αλληλουχια αυτου να βρεθεις σε κατασταση βαθεως υπνου, μετα τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Αν κατι σε διακοψει εκει που σε παίρνει ο ύπνος πάει το έχασες το παιχνίδι εκεινη τη βραδια ή το μεσημερι.
    γιάννης

Quote Originally Posted by ioannis2 View Post
    Δυστυχώς η βαλεριάνα δεν είναι δυνατή. Δεν ξέρω για τα άλλα σκευάσματα που γραφεις. Το xanax ξέρω ότι προκαλεί υπνηλία. Αν προσπαθείς να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις τον εαυτο σου πριν ξαπλώσεις μεσα απο τη σκεψη σου και εντούτοις δεν βλέπεις αποτελεσμα τότε η λύση ειναι τα σκευασματα. Όμως πρεπει πρώτα να το προσπαθήσεις αν και ξέρω πως η εμμονή (διότι περι αυτου προκειται) που λέγεται αϋπνία είναι άλλη μια μορφή θεματος ψυχολογίας, ένα απωθημένο από τραυματική εμπειρια (ες) στο παρελθόν σχετιζόμενες με τον ύπνο.
    Διοτι τόσοι πολλοι αλλοι κανουν τα ιδια ακριβως πραγματα με σενα και εχουν ιδιες ακριβως σκοτούρες αλλά δεν έχουν τετοιο πρόβλημα!
    Το παν ειναι να σε πάρει ο ύπνος και ως αλληλουχια αυτου να βρεθεις σε κατασταση βαθεως υπνου, μετα τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Αν κατι σε διακοψει εκει που σε παίρνει ο ύπνος πάει το έχασες το παιχνίδι εκεινη τη βραδια ή το μεσημερι.
    Μωρέ η βαλεριάνα μια χαρά είναι για νορμάλ περιπτώσεις όμως....Μάλλον έχεις δίκιο, τον καθέναν τον χτυπάει εκεί που έχει ευαισθησία και εγώ σίγουρα τώρα πλεον έχω κάνει τον συνειρμό "δεν κοιμάμαι καλά" οπότε γίνεται και πράξη. Βέβαια σήμερα κοιμήθηκα ένα 6ωρο σερί, μετά είχα περιθώριο να κοιμηθώ άλλη μια ώρα αλλά είχα αρχίσει ήδη να σκέφτομαι οπότε κάηκε. Διανύω περίοδο τεράστιου προβληματισμού, είμαι συνέχεια ανήσυχη οπότε και τόσο που κοιμάμαι μάλλον καλά είναι. Θα αγοράσω και μελατονίνη μήπως μου βαρύνει λίγο τον ύπνο....τα xanax ναι, αποκοιμίζουν εύκολα βέβαια εγώ αν είναι να ξυπνήσω ξυπνάω. Δλδ πολλές φορές έπαιρνα έξτρα xanax και στη μέση της νύχτας που ξυπνούσα...θα το προσπαθήσω λίγο και θα δω πού θα καταλήξω. Φαντάζομαι πρέπει να κάνω αλλαγές στη ζωή μου, όχι στα χάπια που παίρνω, αλλά είναι δύσκολο. Καλημέρα σε όλους....

Senior Member
    το βιλβιο λεγεται φοβιες και πως να τις ξεπερασετε --- james gardner kai arthur h. bell Οι συγγραφεις...

διαβασε το θα σε βοηθησει πολυ πιστευω....πολυ καλο βιβλιο...

και μετα γυρνα να με αποθεωσεις :p

Senior Member
    Το παρήγγειλα εγω. Ας το διαβάσουμε κ αυτο . Θα σου πω εντυπωσεις

θενκς Νίκο!!Σε βοήθησε εσένα ε?? Θα το πάρω και εγώ....ίσως με βοηθήσει και στην υπνοφοβία που ανέπτυξα.
    Δημήτρη να μας πεις, καλή επιτυχία!

Senior Member
    θενκς Νίκο!!Σε βοήθησε εσένα ε?? Θα το πάρω και εγώ....ίσως με βοηθήσει και στην υπνοφοβία που ανέπτυξα.
    Δημήτρη να μας πεις, καλή επιτυχία!
    ναι με βοηθησε.......ειναι πολυ καλο μιλαει για πολλων ειδων φοβιες και πως να τις αντιμετωπισεις....

μετα περιμενω να γυρισεις για την αποθεωσει :p μην την ξεχασεις

Quote Originally Posted by nick190813 View Post
    ναι με βοηθησε.......ειναι πολυ καλο μιλαει για πολλων ειδων φοβιες και πως να τις αντιμετωπισεις....

μετα περιμενω να γυρισεις για την αποθεωσει :p μην την ξεχασεις
    όχι, όχι, θα παραγγείλω και βελονάκι μαζί για να σου πλέξω το εγκώμιο! :PPPP

Senior Member
    όχι, όχι, θα παραγγείλω και βελονάκι μαζί για να σου πλέξω το εγκώμιο! :PPPP
    χααχαχχα ετσι φτιαξε μ νυχτολουλουδο :p

θα το περιμενω μαζι με την αποθεωση μην την ξεχασεις :p

Page 6 of 10 FirstFirst ... 45678 ... LastLast