Results 1 to 10 of 10
Thread: Βοήθεια;;
-
09-03-2008, 01:43 #1
Βοήθεια;;
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι ένα νέο μέλος με αρκετές απορίες. Πρόσφατα βρήκα το φόρουμ αυτό κι ελπίζω να έχω κάποια απάντηση στο μήνυμά μου.
Εδώ και περίπου 2 μήνες αντιμετωπίζω καθημερινά δύσπνοια, πόνους στο στομάχι, αίσθημα πνιγμού στο λαιμό, δεν μπορώ να καταπιώ και μερικούς πόνους στο στήθος. Πριν λίγα βράδια, τα συμπτώματα αυτά χειροτέρεψαν, κάλεσα το 11888 να μάθω ποιο νοσοκομείο διανυκτέρευε και πήγα αμέσως από εκεί.
Όσο περίμενα στην ουρά κι έβλεπα ό,τι γινόταν γύρω μου, τόσο πιο πολύ χειροτέρευα. Τελικά, μπήκα στον παθολόγο, ήταν μια νεαρή γιατρός, της είπα τα συμπτώματα και με ρώτησε αν αγχώθηκα με κάτι τελευταία. Της είπα πως είχα κάτι σκαμπανεβάσματα, αλλά τώρα είμαι εντάξει. Τελοσπάντων, με εξέτασε, μου έκανε και μια εξέταση για ζάχαρω, πίεση, όλα καθαρά. Με έστειλε και προληπτικά στον καρδιολόγο για καρδιογράφημα, κι αυτό καθαρό.
Με συμβούλευσε να ηρεμήσω και να κοιμηθώ (αφού η ώρα ήταν 4 το πρωί), και πως αν συνεχίσω να έχω τέτοια συμπτώματα, να αναζητήσω βοήθεια ψυχολόγου.
Εξακολουθώ να έχω αυτά τα συμπτώματα καθημερινά, όπως κι αυτή τη στιγμή, και μου έχει κολλήσει στο μυαλό πως έχω κάτι σωματικό. Ξέχασα να αναφέρω, πως όταν πάω να φάω, και καταπίνω την πρώτη μπουκιά, αμέσως με πιάνει δύσπνοια και αίσθημα κενού στο στομάχι.
Από αυτά που είπα πιο πάνω και σίγουρα πολλούς θα κούρασα, μπορεί κάποιος να μου πει τι θα μπορούσε να συμβαίνει, αν έχει κι άλλος τέτοια συμπτώματα και τι θα μπορούσα να κάνω;
Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.
- 09-03-2008, 02:54 #2
το καλυτερο που θα εχεις να κανεις πιστευω ειναι να επισκεφτεις πρωτα εναν παθολογο με δικο του ιατρειο ωστε να μπορεις να συζητησεις με περισσοτερη ανεση χρονου το προβλημα σου και να σε βαλέι να κανεις αν χρειαζεται και συμπληρωματικες εξετασεις. αν βγουν καθαρες κι αυτες, που κατα 99,9% θα βγουν, τοτε πηγαινε επισκεψη σε εναν ψυχιατρο να ακουσεις τη γνωμη του και να λυσεις τυχον αποριες, και απο κει και περα αποφασιζεις τι θα κανεις. Παντως μην απορησεις αν αυτα που σου συμβαινουν ειναι ψυχοσωματικα, γιατι κι εγω την ιδια απορια ειχα.
09-03-2008, 15:12 #3
rainyu αυτά τα συμπτώματα τα έχω περάσει κατά καιρούς,και ακόμα τα έχω κάποια από αυτά.Οπως και πολλά άλλα ψυχοσωματικά.Δύσπνοια είχα για μεγάλο χρονικό διάστημα ώσπου κατάφερα να μην την φοβάμαι ιδιαίτερα και τώρα έχω σπάνια.ʼλλα συμπτώματα που με τρομάζουν πιο πολύ δυστυχώς επιμένουν και δεν μπορώ να τα διώξω.
Κοίτα να αποκλείσεις πρώτα τα παθολογικά αίτια όπως σου λέει και ο susperia,αν και αφού ήδη έκανες κάποιες εξετάσεις στο νοσοκομείο και ήταν καλές μάλλον δεν θα έχεις κάτι.
09-03-2008, 17:45 #4
rainyu, είναι κλασσικά ψυχοσωματικά συμπτώματα άγχους. Τα είχα και εγώ, παρέα με σφοδρές κρίσεις πανικού.
Συμφωνώ και εγώ να πας σε έναν παθολόγο, να αποκλείσεις οτιδήποτε οργανικό. Αυτός θα σε καθοδηγήσει. Ίσως σου γράψει και κανένα ελαφρύ αγχολυτικό να καλμάρεις.
Αν πέρασες κάποια στρεσσογόνο κατάσταση προσφατα, γνώμη μου είναι να κάνεις ένα brake απο ό,τι κάνεις- σπουδές ή δουλειά- και να ξεκουραστείς παρέα με αγαπημένα σου πρόσωπα. Αν αυτό δε βοηθήσει, αναζήτησε βοήθεια ψυχολόγου ή ψυχιάτρου.
ʼν σου συμβαίνει μόνο μετά το φαγητό, πήγαινε και σε ένα γαστρεντερολόγο, μήπως έχεις καμμια διαφραγματοκήλη ή κάτι παρόμοιο.
09-03-2008, 21:12 #5
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Θα ήθελα να διευκρινήσω βέβαια πως δεν ψάχνω διάγνωση από το φόρουμ, απλά ήθελα να δω αν υπάρχουν κι άλλα άτομα που υποψιάστηκαν πως πάσχουν από άγχος κτλ βάση των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων που παρατήρησαν.
Τελικά καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να πείσεις το μυαλό ότι δεν συμβαίνει κάτι όταν το σώμα σου, ο οργανισμός σου λέει το αντίθετο. Ίσως γι\'αυτό να υπάρχουν αυτά τα συμπτώματα.
Και πάλι σας ευχαριστώ.
Πάντα υγεία κι όλα τα άλλα έρχονται. Γιατί η ζωή είναι μια και πρωταγωνιστές είμαστε εμείς. Χρόνια πολλά!
12-03-2008, 03:32 #6
κουκλα μου το τι μπορεις να παθεις απο αγχος ειναι απιστευτο..το αγχος ειναι τελειος μιμος μιας καρδιακης προσβολης η ενος εγκεφαλικου ειναι φριχτο πραγμα νιωθεις οτι χανεις τον ελεγχο η χανεσαι πιστεψε με σε καποια λεπτα ξαναβρισκεσαι.Ειναι ενα απο τα πιο κοινα προβληματα τρισσεκατομμυριων ανθρωπων θα μαθεις το σωμα σου και θα δεις πως μπορεις να το ηρεμεις..ακου το σωμα σου οι κρισεις πανικου εχουν παντα απο μια εως 1 δισεκατομμυρια αιτιες που σιγουρα ξερεις και θα λυσεις.Θα μαθεις να μενεις ψυχραιμη απο ενα σημειο και μετα γιατι απο την εμπειρια σου θα δεις οτι μια κριση δεν σε σκοτωνει και επιζεις και θα επιζεις και μετα απο χιλιες ακομα και καποια στιγμη θα το παιζεις εσυ το παιχνιδι και θα σε πιανει μονο εαν εσυ το επιτρεπεις ...χαιρετω
14-03-2008, 19:41 #7
Originally posted by οδυσσεας
πηγαινε σε καποιον ψυχολογο ή ψυχοθεραπευτη και αν πραγματικα χρειαζεται θα σε παραπεμψει σε ψυχιατρο...
σου ξαναλεω ομως μην ψαχνεις διαγνωσεις απο εδω
Αν ξέρετε κάτι άλλο πέφτω από τα σύννεφα γιατί ήμουν σίγουρος ότι μου έλλεγε αλήθεια!!!
14-03-2008, 22:39 #8
Οταν λες \"Ψυχοθεραπευτή\" τι εννοείς? ʼλλο Ψυχολόγος άλλο Ψυχοθεραπευτής? Εγώ πήγαινα σε ψυχολόγο και ξερω οτι ειχε σπουδάσει σε Πανεπιστήμιο και είχε κορνίζα και το πτυχίο του και άδεια εξάσκησης ψυχολογου (ή κα΄τι τέτοιο). Και μου είχε πει ότι δεν υπάρχουν Ψυχοθεραπευτές. Υπάρχουν μόνο ψυχολόγοι και ψυχίατροι και τπτ άλλο. Δεν είναι έτσι???
Αν ξέρετε κάτι άλλο πέφτω από τα σύννεφα γιατί ήμουν σίγουρος ότι μου έλλεγε αλήθεια!!!
14-03-2008, 23:37 #9
Για παράδειγμα ένας που θέλει να ασχοληθεί με τη συμβουλευτική, κάνει το μεταπτυχιακό του και ασχολείται μόνο με αυτό. Ουσιαστικά όλοι οι ψυχολόγοι είναι κατά βάση ικανοί για συμβουλευτική. Όμως αν θέλεις να κάνεις ψυχανάλυση(που είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας) πρέπει να ακολουθήσεις άλλη εκπαίδευση που διαρκεί αρκετά. Δηλαδή, μια γνωστή μου έκανε μεταπτυχιακό στη συμβουλευτική και μετά παρακολουθούσε για 2,3 χρόνια, δεν θυμάμαι καλά κάτι σαν σεμινάρια(ας πούμε γιατί δεν έδωσα κ σημασία) και μετά έκανε αυτή θεραπεία σε άλλους με επόπτη τον οποίο φυσικά πλήρωνε. Και αυτά για να πάρει την άδεια(ουσιαστικά να έχει την ικανότητα), να κάνει ψυχανάλυση. Υπάρχουν πολλές τεχνικές αλλά δεν με ενδιέφερε και δεν έχω πολλές γνώσεις. Εγώ θέλω να κάνω μεταπτυχιακό στις γνωστικές νευροεπιστήμες, αν θέλει κανείς πληροφορίες, πολύ ευχαρίστως!
15-03-2008, 11:00 #10
παιδιά πρέπει να ξυπνήσουμε επιτέλους και να διώξουμε το ανγχος θελω το πρωι να πηγαίνω στην δουλεία μου και να την ευχαριστιέμαι ,θέλω να κανω πράγματα και να τα νιώθω να σταματήσω να φοβάμαι με το παραμικρό είναι σαν να έχω πάρει ένα μεγενθυτικό φακό και να υπερεκτιμώ αυτά που νιώθω και να αμφισβητώ τις επιτυχίες μου ,έρχεται το καλοκαίρι ήλιος θάλλασσα clubing διακοπές φλερτ ερωτες ολα αυτα θέλω να τα νιώσω στο έπακρον πιστεύω οτι είμαι πολύ κοντα , ελπίζω όλοι μας να κάνουμε προσπάθειες και να μην τα παρατάμε ωστε το καλοκαιράκι που έρχεται να έχουμε ξανα το αίσθημα της χαράς και τησ αισιοδοξίας
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....