Ιδιότρροπος ή τοξικός τύπος?? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 59
    Senior Member
    Αναζητηση αν ησουν σιγουρη για την αποτελεσματικότητα του ψυχοτετοιου σου πια δεν θα χες αμφιβολίες και δεν θα μας έκανες ερωτήσεις άρα και συ η ίδια βλέπεις πως κάτι δεν πάει καλά ! Κάνω λάθος γι αυτό το συζητάς . Αυτό το πράγμα την ώρα που χουν ψυχοθεραπεία να παίρνει ο φίλος, ο γκόμενος, ο συγγενης είναι απαράδεκτο κινητό και σταθερό να κουδουνίζουν συγχρόνως. Και καταλαβαίνω γιατι αντιπαθούν και τον χριστιανισμό που σου λεει να προσφερεις αφιλοκερδως στους άλλους γι αυτους η κάθε λέξη είναι χρήμα και σιγουρα ανιδιοτελώς δεν βλέπουν τίποτα γι αυτο και κανείς τους δεν είναι της σχολής του Ιησού χα χα αλλά του Γιουγκ, του φρουντ οσο για λειτούργημα η ψυχιατρικη ουτε καν δεν το συζητούν. Δεν είναι όμως και επαγγελματίες τα καλά και συμφέροντα!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Αναζητηση View Post
    Δεν θα μπορούσα να δω σαν απλό φίλο τον θεραπευτή μου, σαφώς.
    Αυτές ήταν γνώμες φίλων, που ούτε ήξεραν από ψυχοθεραπεία και σχεδόν έχουν φύγει από τη ζωή μου.
    Συνταξιούχος πια ο θεραπευτής μου, μου τονίζει να του έχω εμπιστοσύνη και αν τύχει να φύγει βιαστικός, κανονίζει να μιλήσουμε στο τηλέφωνο όσο και όταν το έχω ανάγκη.
    Είναι της σχολής Γιουνγκ και των θεραπευτών εκείνων που πρεσβεύουν ότι ο θεραπευτής δεν πρέπει να προσποιήται ή να δείχνει απρόσωπος. Υπάρχει ολόκληρη βιβλιογραφία στο θέμα αυτό.
    Λίγο η επιρροή των φίλων, λίγο η δική του φλου συμπεριφορα του, έγιναν αιτία να του κάνω ευθέως σκληρή κριτική. Σέβεται πολύ τη γνώμη μου, λέει ότι κι αυτός κοντά μου μαθαίνει πολλά.
    Από ένα σημείο και μετά στις μακροχρόνιες ψυχοθεραπείες η σχέση γίνεται αμφίδρομη. Πλέον ο ένας βοηθά τον άλλον.
    Φυσικά και όταν τον βλέπω, δεν θέλω να κουβαλά δικά του προβλήματα και άγχη και είναι πολύ δυσάρεστο να βλέπεις τον θεραπευτή σου να μη βλέπει την ώρα να λήξει η συνεδρία. Ή να τον απασχολεί η γυναίκα του με τηλέφωνα, στο χρόνο της συνεδρίας μου, που πληρώνω αδρά.

Ο άνθρωπος ειναι καλός στη δουλειά του, όμως θέλει να δεχτώ και το ανθρώπινο κομμάτι του και σίγουρα έχει πρόβλημα με τον εαυτό του.
    "Ασε με εμένα, μη δίνεις σημασία σ΄αυτά που λέω κάποιες φορές. αλλά στις πράξεις μου για σένα..." μου τονίζει ο ίδιος ξανά και ξανά.

Ομως σκέφτομαι κι αφήνω τον χρονο να μου δείξει, αν, μέσα στα δικά μου προβλήματα, μπορώ να προσπερνώ άγχη, νευρικότητα του θεραπευτή μπροστά μου;;

Αυτό το ερώτημα θέτω στον εαυτό μου και σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας.
    Δηλ: "Δεν πειράζει, πέρασε και η ηλικία του, αφού κάνει τόσα και τόσα για σένα και σε βοηθά όπου και όσο μπορεί σταθερά χρόνια τώρα, μην δίνεις σημασία στις ιδιοτροπίες του. Τον ξέρεις καλά πια".

Και πάλι σας ευχαριστώ!
    δεν μπορεις "να μην δινεις σημασια στις ιδιοτροπιες του", οταν εκδηλωνονται την ωρα που χρυσοπληρωνεις για την θεραπεια σου.
    και ουτε να αγνοεις αυτα "που λεει", ασφαλως.
    με "αυτα που λεει" γινεται η θεραπεια.

δεν αρκει να σου παραχωρει το δικαιωμα των τηλεφωνηματων (αν αυτο θεωρει τις πραξεις που κανει για σενα) σε αντιτιμο μιας αλλοπροσαλης συμπεριφορας, η προβληματικης (θεραπευτικης) συμπεριφορας, ΑΝ τυχον εχει μια τετοια συμπεριφορα.
    και ΒΕΒΑΙΑ δεν πρεπει να μεταφερει αγχη και προβληματα του στην θεραπεια!!! και οχι μονο δεν πρεπει, αλλα πρεπει να φροντισει να τα λυσει με αλλον θεραπευτη, οχι μαζι σου!!!
    το να δειχνει ανθρωπινο και οικειο προσωπο δεν ταυτιζονται με το να σου μεταφερει αγχη και προβληματα του, μην τα μπερδευεις.
    αν ειναι ετσι να σε πληρωνει κι αυτος οταν συζητατε τα δικα του.

αλλα, δεν ξερω και για τι ιδιοτροπιες μιλαμε και τι συμπεριφορες. γι αυτο και ειπα και ματαξαναλεω, οτι μονο εσυ μπορεις να αποφασισεις αν κατι σε ενοχλει και ποσο. κι αν εχεις τελικα ωφελεια η οχι.

καποιος μπορει να θεωρει ιδιοτροπια και ενοχληση, το να παιζει ο θεραπευτης με τα μαλλια του η να φοραει θορυβωδη τακουνια, οπως μας ελεγε καποιος εδω, και ειναι απολυτα σεβαστο, και καποιον αλλον να μην τον ενοχλουν.

το να δεχεται τηλεφωνηματα σε ωρα συνεδριας ομως, οχι, δεν ειναι δικαιωμα του.
    δεν ειναι χειρουργος , ουτε ολα τα τηλεφωνηματα ειναι απο καποιον που ειναι στην ακρη του μπαλκονιου και θα πηδηξει αν δεν του μιλησει. συνηθως ειναι συνεννοησεις για ραντεβου η προσωπικα του θεματα.
    ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ και να τους καλουν μετα την συνεδρια.
    σαφεστατα ειναι εκμεταλλευση του χρονου που χρυσοπληρωνεις για να λυσει τα οικογενειακα του, η τα επαγγελματικα του.

εγω βλεπω σαν λυση σε αυτο, ενα ξεκαθαρισμα.
    οι ψυχοθεραπευτες, βαζουν τους ορους τους για να ξεκινησει μια θεραπεια. λενε ποσο πληρωνονται, ποσο διαρκει η συνεδρια, καποιοι οπως λες χρεωνουν και τις απουσιες.
    πρεπει κι εσυ να θεσεις καποιους ορους.
    μπορεις να πεις οτι οι συνεδριες ειναι πολυ ακριβες για να πληρωνεις τις δικες του συνεννοησεις, δεν θελεις τηλεφωνηματα στην διαρκεια του χρονου σου κι αν ειναι κατι που θεωρει τοσο επειγον η τραγικο, να χρονομετραται και να επιμηκυνεται η συνεδρια σου.
    αν καποιος μιλαει στο τηλεφωνο και δεν αφαιρει αυτον τον χρονο, ειναι λαθος.
    βεβαια και να τον αφαιρει, διακοπτεται η συνεδρια και ο δικος σου ο ειρμος. πρεπει να αποφευγεται κατα το δυνατον, αλλα μιλαω για πραγματικα επειγουσα αναγκη, οπου μπορεις να του πεις, αν κρινει οτι πρεπει να απαντησει, να επιμηκυνει και την συνεδρια σας.

αν ομως οπως λες βγαζει συμπεριφορες που οφειλονται σε δικα του αλυτα προβληματα, ειναι πολυ σοβαρο.
    θα επρεπε οχι απλα να μην τις βγαζει, αλλα να τις δουλευει κι αυτος με δικο του θεραπευτη κι οχι να περιμενει απο την δικη σου θεραπεια ειτε να λυθουν , ειτε να τις εκδηλωσει.
    εχω την αποψη οτι ο θεραπευτης πρεπει πρωτα απ ολα να ειναι ισορροπημενος ο ιδιος, κι αν δεν ειναι, να βρισκεται σε θεραπεια.
    δεν μπορει ενας ανισορροπος θεραπευτης (η καμια μουρλη) να διαχειριστει ξενα προβληματα. μονο να δημιουργησει περισσοτερα.
    δυστυχως στην ελλαδα δεν γινονται ελεγχοι για την ψυχικη κατασταση των θεραπευτων, ουτε εχουν εποπτες για την κατασταση τους και την δουλεια τους.
    η κατασταση τους επαφειεται στον πατριωτισμο των ασθενων ....

ολα τα παραπανω, γενικα.
    στην συγκεκριμενη υποθεση σου, εσυ θα σταθμισεις τι απ ολα ισχυει κι αν βοηθιεσαι, ειτε αφηνοντας τον χρονο να σου δειξει, ειτε δοκιμαζοντας με καποιον αλλον θεραπευτη για ενα διαστημα.
    προτεινω να τον επιλεξεις μετα απο συστασεις ανθρωπου που βασιζεσαι στην γνωμη του. κυκλοφορει η σαρα και η μαρα σε αυτον τον χωρο.

Senior Member
    Αν κυκλοφορει η σαρα και η μαρα...δεν θα πουμε τιποτα αν καλεί κάποιος σε ανάγκη τιποτα αλλα αν κουδουνιζει συνεχεια κινητο και σταθερο και ειναι ο φιλος του ψυχοθεραπευτη εκεινη την ωρα να κανονισουν για το βραδυ ε τι να πει τότε κανεις;;

Nefeli28
    Guest
    Ολα οσα εγραψες Remedy, δυστυχως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
    Σαφως κυκλοφορεί η σαρα και η μαρα, ΔΕΝ υπαρχουν ελεγχοι και εποπτειες και γινεται της κακομοίρας σε βαρος των ασθενων.
    Τα εζησα ολα αυτα και τα πληρωσα με το παραπανω.
    Αν συμβουλευα καποιον μετα απο την τραυματική μου εμπειρία με τον ...."ειδικο", αυτο σιγουρα θα ηταν: να ακουει και να εμπιστεύεται το ενστικτο του. Αν κατι δεν παει καλα, δεν παει καλα. Και αν του ειναι δυσκολο να ακουσει το ενστικτο ή νομιζει πως δεν το έχει (ολοι εχουμε, απλα δεν ειναι στον ιδιο βαθμο εξασκημενο) τοτε να θεσει το ερωτημα: "με βοηθαει αυτος ο θεραπευτης; αισθάνομαι οτι η διαδικασία ειναι ενταξει;"
    Αν υπαρχουν αρνητικες απαντήσεις, μαλλον δεν ειναι ο κατάλληλος. Και δυστυχώς σε βαθος χρονου, δίνοντάς του ευκαιριες και χάρες, μονο χειροτερα μπορεί να σε κανει.
    Ολα αυτα απο προσωπικη εμπειρία την οποια πληρωνω με μεγαλο κοστος 5 μηνες τωρα.
    Ακομα και μετα την απομακρυνση εκ του ταμειου, χρεωνομαι καταστροφη...

Quote Originally Posted by take a break View Post
    Απαραδεκτος εν ωρα συνεδριας να τον παιρνει τηλ.η γυναικα του ! Στον ενδοκρινολογο που παω εχω υποθυροειδισμο ποτε δεν εχει τυχει να τον παρει η γυναίκα του οταν ειναι εκει, είναι εκεί! Και συ να πληρώνεις αδρα μετα απο χρόνια ε της σχολης γιουνγκ ας γίνει μιας σχολής πιο ανθρώπινης δεν τα παίρνω πάντα της εχω πάρει τόσα ολον αυτόν τον καιρό. Ζητείται άνθρωπος αυτο θα πω εγω και καλα στα παίρνει αλλά τότε να επιλυει τα προβληματα με την συζυγο να του ζητας και συ λεφτά για τις συμβουλές σου μην είσαι κορόιδο να δει πως είναι!
    Ο τύπος έχει φοβερό κόλλημα με τη γυναίκα του, που μάλλον τον φτύνει κανονικά. Εφτασε στο απροχώρητο και μόνο την ώρα που θα.... έκαναν σεξ, δεν κανόνισε μπροστά μου!

Σε μια στιγμή του λέω: "Με συγχωρείτε, αλλά η ψυχοθεραπεία μου ΔΕΝ είναι ατομική και εφόσον παρευρίσκεται συνεχώς η σύζυγός σας, αναλογούν σ' εμένα να πληρώνω 30 ευρώ και 20 αυτή.... Σκεφτείτε το, δεν κάνω πίσω...."

ΔΕΝ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ξανά η κυρία σε συνεδρία μου :)

Είναι και πάνω από τα 60 αυτός, τρομάρα του!!!

Senior Member
    Ο τύπος έχει φοβερό κόλλημα με τη γυναίκα του, που μάλλον τον φτύνει κανονικά. Εφτασε στο απροχώρητο και μόνο την ώρα που θα.... έκαναν σεξ, δεν κανόνισε μπροστά μου!

Σε μια στιγμή του λέω: "Με συγχωρείτε, αλλά η ψυχοθεραπεία μου ΔΕΝ είναι ατομική και εφόσον παρευρίσκεται συνεχώς η σύζυγός σας, αναλογούν σ' εμένα να πληρώνω 30 ευρώ και 20 αυτή.... Σκεφτείτε το, δεν κάνω πίσω...."

ΔΕΝ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ξανά η κυρία σε συνεδρία μου :)

Είναι και πάνω από τα 60 αυτός, τρομάρα του!!!
    α, επρεπε να την εφερνε στο ιατρειο να στα πει και αυτη από κοντά ένα χεράκι , να ακούσεις την γνώμη της και να τους επιλύσεις τα θέματα, σεξουαλικά, οικονομικά, ψυχολογικα κτλ δηλ. κακως που δεν την εφερε, αναζητηση ειναι τοξικος ο ανθρωπος αυτος και κατι δεν παει καλά..φαντασου να πηγαινεις στον ενδοκρινολόγο, στον παθολογο που επαρχια γαρ και τους ξερω χρονια και κει που σε εξεταζουν να σου πουνε εχω σεξουαλικο προβλημα με την γυναικα μου σε παρακαλω το κουβεντιαζουμε εν ωρα της εξέτασης, θα ξαναπήγαινες;;

Το χρόνιο πρόβλημα με την υγεία μου, επιβαρύνει πλέον συχνά τον ψυχολογικό μου παράγοντα και είναι λογικό. Ομως ο οργανισμός μου δεν αντέχει ούτε το πιο ελαφρύ αντικαταθλιπτικό. Μου φέρνουν πολύ δυσάρεστες παρενέργειες. Αρα, μου μένουν η ενασχόληση με την εργασία μου, να βγαίνω κάνα βράδυ έξω, το προτιμώ τελευταία αυτό και φυσικά τη λύση της ψυχοθεραπείας.

Αρκετό καιρό τώρα, όταν έληγε η συνεδρια, ένιωσα δυσφορία. Σαν να μην πρόλαβα να πω τίποτα από όσα ήθελα και είχα ανάγκη να βγάλω από μέσα μου ή και έναν μεγάλο κι ανεξέλεγκτο θυμό μέσα μου.

Ωσπου εντόπισα τι γινόταν. Λίγα λεπτα αφότου άρχιζε η αυνεδρία, ο τύπος άρχιζε να πετά σφήνες για παλαιότερα πρόσωπα και καταστάσεις μου, που για μένα ήταν ξεχασμένες πια. ΄Η να δουλεύει ύπουλα, με σπόντες Κατίνας παλιάς γειτονιάς και ν' ανακινεί ανααφάλειές μου, Ακόμα και να με μειώνει ως γυναίκα, μ΄ έναν αφελή και βλακώδη τρόπο. Δεν με άφηνε να πω όσα είχα ανάγκη να πω, πριν περάσουν 5-6 συνεδρίες, με το σχετικό money.

Γι' αυτό μην ξαφνιαζόμαστε, όταν Χριστούγεννα - Πάσχα οι ψυ βγαινουν στα ΜΜΕ και μας μιλούν για προσδοκίες και κατάθλιψη των γιορτών. Το ψωμάκι τους να βγαίνει.... Μας προιδεάζουν, με σχετική "ενημέρωση".

Και έπεσα από τα σύννεφα και ένιωσα βαθιά απογοήτευση, αλλά και του τα είπα στα ίσια, λέγοντάς του στο τέλος ότι..... οι πολλές συναναστροφές με τη γυναίκα του και τις κολλητές της τον έκαναν Κατίνα :)

Από τότε, μπροστά μου μοιάζει με καπνιστής που δεν ξέρει τι να κάνει τα χέρια του, όταν προσπαθεί να κόψει το τσιγάρο. Μάλλον του αφαίρεσα δυνατά του όπλα!

Υπάλληλοι μας είναι οι ψυ, όχι γκουρού και τέτοια... Υπάλληλοί μας, που τους πληρώνουμε για μια συγκεκριμένη εργασία.

Δηλαδή, να τους αφήνουμε ανενόχλητους, ενώ μας κάνουν τόση ζημιά;; Εντάξει, έχουμε την νάγκη του μύθου, να θεοποιούμε. Ας μη φοβόμαστε την απομυθοποίηση κι ας μη φυγοδικούμε.

Ο τύπος ειδικεύεται σε πολλά από τα του προβλήματος με την υγεία μου, που δυστυχώς οι συνάδερφοί του έχουν πλήρη μεσάνυχτα. Αφήνω λίγο χρόνο, να δω μήπως περνά μια φάση

Αλλωστε, σε παγκόσμιο επίπεδο, η ψυχολογία έδωσε τα περισσότερα που είχε να δώσει. Πολλά κονδύλια πέφτουν πια σττις νευροεπιστήμες και άλλοι τόσοι επιστήμονες στρέφονται προς αυτές. Ακόμα και ψυχολόγοι.

Senior Member
    Κοιτα εσυ την ξερεις καλύτερα την κατάσταση απο τα εσω . Με αυτα που μας γραφεις φαίνεται πως κάτι δεν πάει καλά εσύ δες τα πραγματα και υπολογισε εσενα τι συμφερει.

Quote Originally Posted by Remedy View Post
    δεν μπορεις "να μην δινεις σημασια στις ιδιοτροπιες του", οταν εκδηλωνονται την ωρα που χρυσοπληρωνεις για την θεραπεια σου.
    και ουτε να αγνοεις αυτα "που λεει", ασφαλως.
    με "αυτα που λεει" γινεται η θεραπεια.

δεν αρκει να σου παραχωρει το δικαιωμα των τηλεφωνηματων (αν αυτο θεωρει τις πραξεις που κανει για σενα) σε αντιτιμο μιας αλλοπροσαλης συμπεριφορας, η προβληματικης (θεραπευτικης) συμπεριφορας, ΑΝ τυχον εχει μια τετοια συμπεριφορα.
    και ΒΕΒΑΙΑ δεν πρεπει να μεταφερει αγχη και προβληματα του στην θεραπεια!!! και οχι μονο δεν πρεπει, αλλα πρεπει να φροντισει να τα λυσει με αλλον θεραπευτη, οχι μαζι σου!!!
    το να δειχνει ανθρωπινο και οικειο προσωπο δεν ταυτιζονται με το να σου μεταφερει αγχη και προβληματα του, μην τα μπερδευεις.
    αν ειναι ετσι να σε πληρωνει κι αυτος οταν συζητατε τα δικα του.

αλλα, δεν ξερω και για τι ιδιοτροπιες μιλαμε και τι συμπεριφορες. γι αυτο και ειπα και ματαξαναλεω, οτι μονο εσυ μπορεις να αποφασισεις αν κατι σε ενοχλει και ποσο. κι αν εχεις τελικα ωφελεια η οχι.

καποιος μπορει να θεωρει ιδιοτροπια και ενοχληση, το να παιζει ο θεραπευτης με τα μαλλια του η να φοραει θορυβωδη τακουνια, οπως μας ελεγε καποιος εδω, και ειναι απολυτα σεβαστο, και καποιον αλλον να μην τον ενοχλουν.

το να δεχεται τηλεφωνηματα σε ωρα συνεδριας ομως, οχι, δεν ειναι δικαιωμα του.
    δεν ειναι χειρουργος , ουτε ολα τα τηλεφωνηματα ειναι απο καποιον που ειναι στην ακρη του μπαλκονιου και θα πηδηξει αν δεν του μιλησει. συνηθως ειναι συνεννοησεις για ραντεβου η προσωπικα του θεματα.
    ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ και να τους καλουν μετα την συνεδρια.
    σαφεστατα ειναι εκμεταλλευση του χρονου που χρυσοπληρωνεις για να λυσει τα οικογενειακα του, η τα επαγγελματικα του.

εγω βλεπω σαν λυση σε αυτο, ενα ξεκαθαρισμα.
    οι ψυχοθεραπευτες, βαζουν τους ορους τους για να ξεκινησει μια θεραπεια. λενε ποσο πληρωνονται, ποσο διαρκει η συνεδρια, καποιοι οπως λες χρεωνουν και τις απουσιες.
    πρεπει κι εσυ να θεσεις καποιους ορους.
    μπορεις να πεις οτι οι συνεδριες ειναι πολυ ακριβες για να πληρωνεις τις δικες του συνεννοησεις, δεν θελεις τηλεφωνηματα στην διαρκεια του χρονου σου κι αν ειναι κατι που θεωρει τοσο επειγον η τραγικο, να χρονομετραται και να επιμηκυνεται η συνεδρια σου.
    αν καποιος μιλαει στο τηλεφωνο και δεν αφαιρει αυτον τον χρονο, ειναι λαθος.
    βεβαια και να τον αφαιρει, διακοπτεται η συνεδρια και ο δικος σου ο ειρμος. πρεπει να αποφευγεται κατα το δυνατον, αλλα μιλαω για πραγματικα επειγουσα αναγκη, οπου μπορεις να του πεις, αν κρινει οτι πρεπει να απαντησει, να επιμηκυνει και την συνεδρια σας.

αν ομως οπως λες βγαζει συμπεριφορες που οφειλονται σε δικα του αλυτα προβληματα, ειναι πολυ σοβαρο.
    θα επρεπε οχι απλα να μην τις βγαζει, αλλα να τις δουλευει κι αυτος με δικο του θεραπευτη κι οχι να περιμενει απο την δικη σου θεραπεια ειτε να λυθουν , ειτε να τις εκδηλωσει.
    εχω την αποψη οτι ο θεραπευτης πρεπει πρωτα απ ολα να ειναι ισορροπημενος ο ιδιος, κι αν δεν ειναι, να βρισκεται σε θεραπεια.
    δεν μπορει ενας ανισορροπος θεραπευτης (η καμια μουρλη) να διαχειριστει ξενα προβληματα. μονο να δημιουργησει περισσοτερα.
    δυστυχως στην ελλαδα δεν γινονται ελεγχοι για την ψυχικη κατασταση των θεραπευτων, ουτε εχουν εποπτες για την κατασταση τους και την δουλεια τους.
    η κατασταση τους επαφειεται στον πατριωτισμο των ασθενων ....

ολα τα παραπανω, γενικα.
    στην συγκεκριμενη υποθεση σου, εσυ θα σταθμισεις τι απ ολα ισχυει κι αν βοηθιεσαι, ειτε αφηνοντας τον χρονο να σου δειξει, ειτε δοκιμαζοντας με καποιον αλλον θεραπευτη για ενα διαστημα.
    προτεινω να τον επιλεξεις μετα απο συστασεις ανθρωπου που βασιζεσαι στην γνωμη του. κυκλοφορει η σαρα και η μαρα σε αυτον τον χωρο.
    Μα φυσικά ΕΓΩ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ.... Τι σόι κούνημα δαχτύλου και σλόγκαν φθοροποιό είναι αυτό;;
    Με το να γίνονται ανταλλαγή απόψεων και ανοιχτές αυζητήσεις, όλοι μας βγαίνουμε κερδισμένοι.
    Κόβουμε και το βήχα σ΄αυτούς που μας προκαλούν ζημιά ανενόχλητοι.

α, επρεπε να την εφερνε στο ιατρειο να στα πει και αυτη από κοντά ένα χεράκι , να ακούσεις την γνώμη της και να τους επιλύσεις τα θέματα, σεξουαλικά, οικονομικά, ψυχολογικα κτλ δηλ. κακως που δεν την εφερε, αναζητηση ειναι τοξικος ο ανθρωπος αυτος και κατι δεν παει καλά..φαντασου να πηγαινεις στον ενδοκρινολόγο, στον παθολογο που επαρχια γαρ και τους ξερω χρονια και κει που σε εξεταζουν να σου πουνε εχω σεξουαλικο προβλημα με την γυναικα μου σε παρακαλω το κουβεντιαζουμε εν ωρα της εξέτασης, θα ξαναπήγαινες;;
    Ουκ ολίγες φορές έτυχε ν' ακούσω την "κυρία" να στριγγλίζει από τηλεφώνου....... Σειρήνα πολέμου, ειλικρινά :)

Μ΄αυτήν την νευρικότητα και αγχώδη συμπεριφορά, ερχόταν όποτε πήγαινε μαζί της διακοπές.
    Μετά που έμπαινε στη ρουτίνα της δουλειάς του ηρεμούσε, γινόταν ένας ήρεμος άνθρωπος και σωστός ψυ.
    Αν τώρα που πήρε σύνταξη και απομονώθηκε μαζί της, επηρεάζεται τόσο αρνητικά, ας τρελαθούν μόνοι τους..... Χωρίς εμένα.
    Ηδη πήρα μεγάλη απόσταση.

Senior Member
    Εσυ εχεις τα δικα σου και κοιρα τον εαυτο σου δεν θα χεις απο πανω την υστερικη κυρια του ψυχοτετοιου ! Που τι να πουμε ποια γυναικα γιατρου παιρνει τον ανδρα της την ωρα που χει επισκεψη και τσιριζει!!

Αν και δείχνω πια κατανόηση στον εαυτό μου, δεν συγχωρώ την αφέλειά μου να εμπιστευτώ ή να
    παρασυρθώ από γνώμες τρίτων. Οσο και να είχα δυσκολίες στη ζωή μου τότε.

Τόσο ο τωρινός μου θεραπευτής, όσο και κάποιο πολύ σημαντικό άτομο για μένα, μου είχαν ζητήσει να μη μιλώ σε κανέναν για τη σχέση μας. Εστω κι αν η μια ήταν τελείως διαφορετική από την άλλη.

Κανείς από τους νέους φίλους δεν ήταν μπροστά, όταν η μητέρα μου πάλευε με τις τάσεις αυτοκτονίας μου και καλώς που δεν ήταν.

Μου στρέβλωσαν την ψυχοθεραπεία και το ίδιο το πρόσωπο του θεραπευτή μου, που "άσκοπα μου έτρωγε λεφτά"

Δεν είναι καλό να βάζεις ιδέες στον άλλο, ιδίως σε έναν άνθρωπο που με πολύ προσπάθεια κρατά τις υγιεις του ισορροπίες. Την εσωτερική του ηρεμία, από περιέργεια, πρόσκαιρο ενδιαφέρον και να τον προσπερνάς.

Που στρέβλωσε στη σκέψη μου, που είναι σκάρτος πια ο ψυ προσπαθώ να καταλάβω νηφάλια πια.

Λυπάμαι, γιατί στην Ελλάδα είμαστε ξερόλες, χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα ουσιαστικά.

Εσυ εχεις τα δικα σου και κοιρα τον εαυτο σου δεν θα χεις απο πανω την υστερικη κυρια του ψυχοτετοιου ! Που τι να πουμε ποια γυναικα γιατρου παιρνει τον ανδρα της την ωρα που χει επισκεψη και τσιριζει!!
    Πιθανόν να είχε αναπτύξει αίσθημα ανταγωνισμού απέναντί μου η κυρία.

Είπαμε, δεν είναι θεός ο θεραπευτής, αλλά μέσος άνθρωπος και κάνει λάθη. Σεβαστό. Παρά την ύπαρξη της ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ που πρεπει να τηρείται.

Nefeli28
    Guest
    Ε, αφου πρεπει να τηρειται, ας την τηρουν. Αυτο λεμε ολοι εδω περα.
    Αλλα κανουν τα κορόιδα...
    Λιγοι ειναι αξιοι.

Nefeli28
    Guest
    Αν και δείχνω πια κατανόηση στον εαυτό μου, δεν συγχωρώ την αφέλειά μου να εμπιστευτώ ή να
    παρασυρθώ από γνώμες τρίτων. Οσο και να είχα δυσκολίες στη ζωή μου τότε.

Τόσο ο τωρινός μου θεραπευτής, όσο και κάποιο πολύ σημαντικό άτομο για μένα, μου είχαν ζητήσει να μη μιλώ σε κανέναν για τη σχέση μας. Εστω κι αν η μια ήταν τελείως διαφορετική από την άλλη.

Κανείς από τους νέους φίλους δεν ήταν μπροστά, όταν η μητέρα μου πάλευε με τις τάσεις αυτοκτονίας μου και καλώς που δεν ήταν.

Μου στρέβλωσαν την ψυχοθεραπεία και το ίδιο το πρόσωπο του θεραπευτή μου, που "άσκοπα μου έτρωγε λεφτά"

Δεν είναι καλό να βάζεις ιδέες στον άλλο, ιδίως σε έναν άνθρωπο που με πολύ προσπάθεια κρατά τις υγιεις του ισορροπίες. Την εσωτερική του ηρεμία, από περιέργεια, πρόσκαιρο ενδιαφέρον και να τον προσπερνάς.

Που στρέβλωσε στη σκέψη μου, που είναι σκάρτος πια ο ψυ προσπαθώ να καταλάβω νηφάλια πια.

Λυπάμαι, γιατί στην Ελλάδα είμαστε ξερόλες, χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα ουσιαστικά.
    Αναζητηση,
    εαν μεσα σε μια ψυχοθεραπεια που εχεις παει ΓΙΑ ΣΕΝΑ, που την πληρωνεις ΓΙΑ ΣΕΝΑ και που παλεύεις ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ψαχνεις να βρεις εαν ο θεραπευτης ειναι ενταξει ή εσυ διαστρεβλωνεις τα πραγματα και εαν ειναι ή δεν ειναι τοξικος οπως εθεσες σαν θεμα, τοτε σιγουρα αυτο που κανεις δεν ειναι το επιθυμητο για σενα.
    Εαν εσυ δεν βοηθιεσαι και προκυπτουν ζητηματα σχετικα με την ικανοτητα ή ανικανότητα εκείνου, τοτε κατι δεν παει καλα.
    Αν πηγαινε δηλ δεν θα ανοιγες και το θεμα.
    Επρεπε να φαω πολλα σκατα απο τον υποτιθεμενο ειδικο για να καταλαβω ποσο μπορουν να παιξουν και να κυριαρχησουν στο μυαλο σου για να σε κανουν στρατιωτακια και πιονια για παντα στη σκακιερα τους.
    Και αυτο δεν ειναι ξερολιαση, ειναι ΕΜΠΕΙΡΊΑ που τη βίωσα με το χειροτερο πονο.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast