Results 16 to 29 of 29
-
12-03-2008, 11:15 #16
ευτυχως που εγραψαν και αλλα προσωπα γιατι αρχισα να πιστευω πως
η ο keep δεν εχει σχιζοφρενεια
η κανεις αλλος που εχει περασει αυτη την ασθενεια δεν γραφει σ αυτη τη χωρα.
ετσι κοιταξα να δω γι αμερικη και βρηκα οτι εκει υπαρχουν πολλοι που και γραφουν και
μιλουν σε βιντεακια και ερευνουν οντας οι ιδιοι μεσα στην ασθενεια η εχοντας την ξεπερασει.
δυσκολα ομως βλεπεις γραπτο κειμενο εδω στην Ελλαδα....
- 12-03-2008, 20:58 #17
ε μ δεν ειναι ολοι γενναιοι σαν τον Κιπακο μασ....!!!
...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
12-03-2008, 21:06 #18
Ναι δεν γραφουν πολλοι...μα ειμαστε πολλοι σε αριθμους....ειχα ανοιξει και ενα θεμα για αυτο \"γιατι οι σχιζοφρενεις δεν γραφουν στα φορουμ\".
Thx adzik:) ....μαλλον εγω ειμαι ο μπλα μπλας της ιστοριας:)[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
13-03-2008, 13:08 #19
Originally posted by keep_walking
Βρισκομαι σε μια παρεα 10 ατομων...μιλανε...γελανε..εσυ καθεσαι ησυχος πετας που και που καμμια κουβεντα.
Πηγαινουν ταξιδια...πηγαινουν εκδρομες...εσυ προτιμας πολλες φορες να μη πηγαινεις πουθενα και να εχεις την ησυχια σου.
Βρισκεσαι στο χωρο της εργασιας...ολοι ασχολουνται με την εργασια και ενα σωρο αλλα πραγματα...μυνηματα στο κινητο...τηλεφωνηματα...να δουν τι καιρο κανει...να κουτσομπολεψουν...εσυ δεν βλεπεις κανενα νοημα σε ολα αυτα δεν συμμετεχεις...δεν τα βρισκεις μεσα στο συμπαν των ενδιαφεροντων σου.
Γιατι?
Δεν ξερω...δεν ηταν παντα ετσι...δεν ηταν ετσι πριν.
ολοι π.χ. οταν περνουμε καποιο θεμα που εχει να κανει με την υγεια και μας φερνει στο οριο μας η νοιωθουμε οτι μας ξεπερνα κιολας , ε μετα αναθεωρουμε καποια πραγματα και πολυ λιγο ενδιαφερουν τα καθημερινα και κοινοτυπα...
τι διαφορα λοιπον εχει keep?
13-03-2008, 16:10 #20
Χμμμ διαφορα εχει στην κλιμακα που το βιωνει ο καθε ανθρωπος...ναι δεν νομιζω να περιγραφω κατι εξωγηινο και να μη το νοιωθουν και οι αλλοι αλλα τι κλιμακα εχει αυτο που περιγραφω?
Να πω ενα παραδειγμα που μπορει να μην ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα...γιατι δεν ξερω τον ξαδερφο σου.
Οπως ειπες τον βλεπεις να μη ζει στο φουλ των δυνατοτητων του...ειναι υπερβολικα ησυχος.Αυτο μπορει να οφειλεται στην προσωπικοτητα του,στον χαρακτηρα του,στο τι επιθυμει ο ιδιος,αλλα το πιο πιθανο ειναι να οφειλεται στην ασθενεια του που τον κραταει πισω.
Μπορει οι \"υγιεις\" να μην εχουν αντιμετωπισει ψευδαισθησεις,παραισθησει� �...τουλαχιστον σε μεγαλο βαθμο...τετοιο βαθμο ωστε να σου λεει ο αλλος οτι ελεγχεται το μυαλο μου απο δορυφορο και να λες πως κατεληξε σα αυτο το συμπερασμα αλλα τα αρνητικα συμπτωματα ειναι πιο \"ανθρωπινα\" και κατανοητα.Μπορει να καταλαβει ο αλλος για τι μιλαμε αλλα δεν εχει νοιωσει στο πετσι του τη τεραστια διαφορα που μπορουν να κανουν στη ζωη ενος ανθρωπου.
Ναι η ασθενεια μου και εγω ειμαστε ενα...ο εγκεφαλος ειναι ενας και αυτα ειναι πολυ υπαρκτα και σκληρα προβληματα και ο καθενας τα πολεμαει οπως μπορει.
Εχουν καταγραφει ως \"κοινα\" προβληματα για οσους πασχουν απο αυτη την ασθενεια και προσπαθουν να τα λυσουν επιστημονικα με διαφορους τροπους.
Οι φαρμακευτικες αγωγες δεν στοχευουν εκει.
Να πω και κατι ακομα...μπορει καποιος να λεει πασχω απο καταθλιψη...και ενας αλλος να λεει πασχω απο καταθλιψη και οι διαφορες ως προς την κλιμακα της ασθενειας να ειναι τεραστιες απο την μια περιπτωση στην αλλη...τοσες ωστε να χρειαζοταν ενας ξερω γω ποιητης για να τις περιγραψει...αλλιως λενε το ιδιο πραγμα με τις δυνατοτητες που τους δινει ο τροπος εκφρασης τους.
Αλλαζω κεφαλαιο.Οσον αφορα την ωριμοτητα πιστευω οτι εχω αποκτησει λιγη \"σοφια\" απο την κατασταση στην οποια βρεθηκα...αλλα δεν θεωρω τον εαυτο μου πιο ωριμο απο τους αλλους γιατι θεωρω την ωριμοτητα ως συνολο εμπειριων...και εγω δυστυχως απεχοντας κατα μεγαλα διαστηματα απο αυτα που θεωρουμε \"καθημερινα και κοινοτυπα\" δεν εχω κατα τη γνωμη μου τις απαιτουμενες εμπειριες.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
17-07-2019, 01:07 #21
Αγαααπωωω ολη την λιστα των συμπτωματων. Δινουν ολα αλλη γευση στην ζωη μου κ ενταση.
Ειναι σαν να επισκεφτηκες μια αγνωστη χωρα κ ο δρομος σε εβγαλε στο πιο αθλιο εστιατοριο του κοσμου με το πιο μεγαλο μενου.
Το κοιτας κ λες,δεν γαμιεται;;
-Γκαρσον μια ποικιλια απ'ολα!!
Λατρευω ειδικα τα μερακληδικα ονομαζομενα 5αστερια του καταλογου που ο σερβιτορος προτεινει να συνοδευτει απο ενα ποτηρι χιλιοχρονης απογνωσης.
1)αβουλισια
2)απαθεια
3)ανηδονια
4)αλογια
5)ακοινωνια
Η ανηδονια ειναι το καγιεν του πιατου κ η αβουλισια το ακριβο σαφραν που σε μικρη δοση χρωματιζει τα υπολοιπα.
Μετα το ταξιδι αυτο αποφασισα να παραγγελνω κ στο σπιτι μου μιας κ η κουζινα αυτη αν κ αθλια ανηκει στο 1% της καταναλωσης παγκοσμιως.
18-07-2019, 15:58 #22
keep_walking σ ευχαριστω πολυ που ανοιξες αυτο το θεμα μεχρι τωρα δεν ηξερα πως κι αλλοι με ψυχωση
νιωθουν ετσι
24-07-2019, 21:09 #23
φοβος για ολους και ολα, ελλειψη κατανοησης απο αλλους και καχυποψια για τα παντα με αποτελεσμα τη μοναξια
είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
26-07-2019, 21:06 #24MrgilleasGuestΕλλειψη ευχαρίστησης ,αποφυγη πολλων κοινωνικων σχεσεων,αισθηση οτι ολοι θελουν μου την πουν γιατι φαινομαι καλος ανθρωπος και ουτε φαινεται το προβλημα μου.ποσες και ποσες φορες μου την εχουν πει χωρις να εχω κανει κατι κακο.προχθες πηγα στα κεπ για να θεωρησω την καρτα μετακινησης αμεα και μου ζητησε γνωματευση με το που ειδε οτι γραφει ψυχωσικη συνδρομη η αντιδραση του προς τα εμενα ηταν απαξιωτικη λες και φταιω εγω που αρρωστησα
Οπως αρρωσταινουμε απο καρκινο ετσι αρρωσταινουμε και απο ψυχωση.περα απο την προδιαθεση για ψυχωση παιζουν ρολο και οι συνθηκες ζωης πως ειναι για παραδειγμα ατομα που εζησαν πολεμους,κακοποιηση η μεταναστευσαν σε αλλη χωρα και ειναι πιο επιρρεπεις σε ψυχωσεις.
Μη τα ριχνουμε ολα μονο στην κληρονομικοτητα γιατι υπαρχουν απειροι ψυχωτικοι που οι γονεις τους ειναι υγιείς χωρις ψυχωση αν ηταν μονο κληρονομικο επρεπε ο ενας ο γονεας ή και οι δυο να εχουν ψυχωση
και ξερω ατομα που ειχαν την μανα τους αρρωστη με σχιζοφρενεια και ο πατερας τους ειχε μια αδερφη με σχιζοφρενεια αρα ειχαν και απο τους δυο γονεις προδιαθεση για σχιζοφρενεια και ομως και τα δυο αδερφια αυτα δεν αρρωστησαν δουλευουν και εχουν οικογενεια με παιδια
26-07-2019, 23:18 #25
Εγώ έχω σχιζοσυναισθηματικη...το χειρότερο είναι όταν περάσω ένα βάρβατο επεισόδιο και μπαίνω στα αρνητικά μαζί με κατάθλιψη τότε είμαι να και κλαίνε οι ρέγγες...
01-08-2019, 19:14 #26
Κακη μνήμη, υπνηλία, υποτονικοτητα- νωχελικοτητα, κακες οργανωτικές ικανότητες, χωρίς κίνητρα και χόμπυ, κακη απόδοση στην εργασία, αβουλισια, κανένα νόημα και διάθεση για ζωή, μονοτονία, μιζέρια, βαρετή καθημερινότητα.
Λίγες φιλίες κι αυτές με κουράζουν, λόγω κακής διάθεσης. Χωρίς προσωπική ζωή, εξαρτημένη από το οικογενειακό περιβάλλον, παραπάνω κιλά που δεν με αποχωριζονται εύκολα. Αυτοκαταστροφική.
Αν τα γράψω σε βιογραφικό έχω σίγουρη θέση εργασίας και σίγουρα με τόσα ενδιαφέροντα θα βρω και σύντροφο...
01-08-2019, 20:14 #27
Girl ταυτίζομαι αν φτιάξω και εγώ βιογραφικό ίσως να με πάρουν και σαν ceo σε πολυεθνική..χαχαχα
02-08-2019, 01:44 #28MrgilleasGuestEπισης ακομη ενοχλητικα συμπτωματα ειναι το αρκετο αγχος,κακη διαθεση και συνεχες αισθημα οτι ολοι θελουν το κακο μου ακομα και απο στενα φιλικα και οικογενειακα προσωπα.παρολο που το μονο θετικο ειναι οτι δεν δουλευω και παιρνω ετοιμα λεφτα κατα τα αλλα μια απελπισια περναω.
δεν μπορω να χαρω ουτε τις μικρες καθημερινες στιγμες εφτασα 30 χρονων μια ωριμη ηλικια για οικογενεια αποφασεις και τα λοιπα για τους περισσοτερους και γω καθομαι συνεχεια και ανατρεχω στο παρελθον και βασανιζομαι συνεχεις απο διαφορες εμμονικες και παραλογες σκεψεις.
Θα προτιμουσα να ειχα την ψυχικη μου υγεια να ημουν δυνατος ψυχικα και ας δουλευα 12 ωρες για 500 ευρω, ενω τωρα δεν μπορω ουτε το σπιτι μου να συγυριζω με εχει κανει πληρως αναπηρο αυτη η κολοπαθηση γι αυτο ειναι και μια απο τις χειροτερες αναπηρικες νοσους παγκοσμιως για νεαρους ενηλικες.
Διαβαζψ σε ειδησεις κατω σε ποστ που εχουν σχολιασει μερικοι οτι πολλοι ψυχικα ασθενεις παιζουν θεατρο για να παιρνουν επιδοματα και συνταξεις αναπηριας.αν με βλεπανε πως ημουν στο ψυχωτικο επεισοδιο αυτοι οι <<καλοπροαιρετοι>> ανθρωποι θα τους εφευγε η αμφιβολια τωρα μπορει να μην εχω ενεργο ψυχωση αλλα εχω σκαμπανεβασματα μπορει να νομισω πολλες φορες οταν αγχωνομαι οτι ο ταδε με θαβει πισω απο την πλατη και να δημιουργω φανταστικες ιστοριες χωρις βαση μπορει να μην ειμαι στο επιπεδο του τοτε που βγηκα στους δρομους με ενα σταυρο και ουρλιαζα αλλα και παλι τελειως καλα δεν ειμαι και ας τηρω καθημερινα την αγωγη
και επισης να προσθεσω οτι θα ανταλλαζα ολα τα επιδοματα και τις συνταξεις με το να ειχα αριστη ψυχικη και σωματικη υγεια.τι να τα κανω και αυτα τα 300 ευρω αν δεν μπορω να τα χαρω και βασανιζομαι καθημερινα απο τον ιδιο μου το εαυτο.θα προτιμουσα να ειχα την υγεια μου και ας δουλευα απεριοριστες ωρες και να ειχα την προοπτικη να κανω οικογενεια και να ειχα την γυναικα μου και να χαιρομουν τα εγγονακια μου οταν γερνουσα ενω τωρα θα με φαει η μοναξια.καμια νοημων και λογικη κοπελα δεν θα εκανε σχεση με ενα ατομο πασχων απο σχιζοφρενεια γιατι δεν θα θελε να ειναι η νοσοκομα του και την καταλαβαινω και γω αν ημουν υγιης ισως απεφευγα και γω κοπελες με αναλογο προβλημα
04-08-2019, 06:55 #29
Mr gilleas αν τραβούσες μια μπουνιά στον υπάλληλο του κεπ ίσως καταλαβαινε τι σημαίνει ψυχωση....
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια