Πως να τον στηριξω?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25
    Junior Member

Πως να τον στηριξω?

Καλησπερα! Ειμαι καινουρια στο forum, αν και παρακολουθω αρκετα τις συζητησεις σας τελευταια, που με εχουν βοηθησει πολυ. Θα ηθελα να ζητησω την συμβουλη σας σχετικα με την διπολικη διαταραχη.
    Πως μπορω να σταθω διπλα σε εναν ανθρωπο με διπολικη διαταραχη οταν εκεινος με διωχνει? Οταν θελει να πιστευει οτι η λυπη με ωθει να ειμαι κοντα του χωρις να καταλαβαινει ποσο με πληγωνει αυτη η σκεψη του.
    Ψαχνω, διαβαζω, ζηταω ιατρικη συμβουλη και ειμαι σιγουρη πως αν με αφησει θα μπορεσω να τον στηριξω. Τι μπορω να κανω για να με εμπιστευτει? Πως μπορω να του μιλησω οταν το αποφευγει?

Senior Member
    Με το να μεινεισ κοντα του καιρο...μονο ο καιροσ θα του δωσει εμπιστοσυνη να πιστεψει το οτι μενεισ για εκεινον επιδει νιαζεσαι και οχι επειδη λυπασαι... και να εισαι σιγουρη πωσ αυτο που θελει απελπισμενα και τον τρομαζει ..ειναι να μεινεισ..

κουραγιο και στουσ 2 σασ..
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Senior Member
    συμφωνω με την ατζικου..ο χρονος δειχνει τελικα πολλα πραγματα ποιος σε νοιαζεται ποιοσ οχι κτλ
    αν σε ενδιαφερει αυτος ο ανθρωπος κανε υπομονη..ενα απο τα παραδοξα της καταθλιψης ειναι οτι ενω νιωθεις απιστευτη μοναξια εχεις την ταση να διωχνεις οσους θελουν να σε πλησιασουν..συν του οτι δεν εχεις εμπιστοσυνη ..πρωτα σε σενα και μετα στους υπολοιπους...
    υπομονη ..θα τον κερδισεις και θα θελησει να σου ανοιχτει..το θεμα ειναι ομως να φροντισεις παραλληλα και τον εαυτο σου..καλη η προσπαθεια να του συμπαρασταθεις αρκει να μην φθαρεις και εσυ σ αυτη τη διαδικασια
    Dum spiro spero (?)

Junior Member
    Αυτο σκοπευω να κανω οσο χρονο κι αν παρει, οση υπομονη κι αν χρειαστει...
    Τον εαυτο μου δεν τον φοβαμαι...Καθε μερα μαθαινω περισσοτερα και νιωθω ακομη πιο δυνατη και ικανη να σταθω διπλα του.
    Αυτο που με φοβιζει ειναι οτι δεν θελει να ξεκινησει αγωγη και απο οσα εμαθα απο εναν ειδικο δεν μπορει να το χειριστει μονος του. Φοβαμαι οτι οταν παω να θιξω το θεμα θα φυγει, θα θυμωσει η δεν ξερω κι εγω πως αλλιως θα αντιδρασει.
    Φοβαμαι οτι θα τον χασω πριν καταφερω να τον κερδισω...

Member
    Ενδιαφέρεσαι σε προσωπικό επίπεδο για τον συγκεκριμένο άνθρωπο? Κάτι παραπάνω από φιλικό?

Junior Member
    Ναι σοφια μου... Μακαρι να μπορουσαμε να δουμε φιλικα ο ενας τον αλλον.
    Θα ηταν πιο ευκολο...

(Σας ευχαριστω και τις τρεις για τις απαντησεις σας...Ειλικρινα με βοηθατε πολυ!)

Senior Member
    Εγω παντωσ λεω να τον βαλεισ κατω και να του μιλησεισ ανοιχτα για τουσ φωβουσ σου και για την αγωγη...ειναι πολυ σημαντικο να διαβασει και για την παθηση του και να ενημερωθει... και τελικα ισωσ νιωσει καλητερα αν πατε μαζι στον γιατρο...
    ...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...

..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....

..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
    Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...

Junior Member
    Γνωριζει για την παθηση του καθως περισυ ειχε περασει την πρωτη φαση. Ειχε ακολουθησει και αγωγη και επισκεπτοταν ειδικο. Τωρα ομως...θελει να το ξεπερασει μονος του.
    Δυστυχως την τελευταια εβδομαδα εχει αναβαλλει καθε προταση για βολτα η καφε οποτε μαλλον το να του μιλησω δεν ειναι τοσο ευκολο.
    Θα επιμενω μεχρι να κουραστει να αρνειται...
    Απλα φοβαμαι μην παρει καιρο...και χασουμε πολυτιμο χρονο απο την θεραπεια...

Member
    emerald,Έχεις σκεφτεί οτι ίσως να μην είναι στη κατάλληλη θέση να κάνει μια σχέση? Γιατί για να κάνεις μια σχέση είναι σημαντικό να είσαι καλά ψυχολογικά ώστε να μπορείς να αντεπεξέλθεις στις απαιτήσεις της. Ίσως να ήταν χρήσιμο αν σκεφτόσουνα τι θέλεις από αυτόν τον άνθρωπο( ποια ανάγκη σου ικανοποιεί) και ποιούς λόγους έχεις να κάνεις κάτι μαζί του. Είναι σημαντικό αυτό γιατί ίσως πίσω από τις πράξεις ή τις επιθυμίες της μας να κρύβονται λόγοι που θέλουν ανάλυση ή που δεν μπορούμε καν να αντιληφθούμε.

Junior Member
    δεν με ενδιαφερει να ειμαστε μαζι σε σχεση..αλλωστε το δοκιμασαμε και ειχαμε αρκετα εμποδια.
    Το μονο που με ενδιαφερει ειναι να ειμαι διπλα του οταν θελησει να μιλησει, να ανοιχτει η ακομη και να εχει καποιον διπλα του χωρις να μιλαει. απλα ως παρουσια.
    Τα συναισθηματα αυτη τη στιγμη εχουν παγωσει, προτευει η υγεια του.
    Αυτο ειναι που δεν μπορει να δεχτει...οτι θελω να ειμαι διπλα του ακομη κι αν δεν υπαρχει τπτ ερωτικο μεταξυ μας.
    Ειλικρινα δεν ξερω αν ζηταω πολλα...
    θελω μονο να ειμαι διπλα του.

Junior Member
    δυστυχώς, και στο λέω απο προσωπική εμπειρία, είναι πολύ δύσκολη αυτη η σχέση.
    Υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα...
    Το ΄θμε εμπιστοσύνης είναι το βασικότερο και πρέεπι να το παλέψεις αλλά θα πρέπει να γνωρίζεις και τις συνέπειες.
    Σίγουρα και εσλυ θα έχεις ψυχολολική κατάπτωση και θα δείς και τα όρια σου..
    Εξαρτάται και από αυτόν αν΄μπορέι να είναι σε μια σχέση, αν αντέχει την πίεση.

Junior Member
    Η σχεση ειναι το μονο πραγμα που δεν σκεφτομαι. Μπορει αυτα τα συναισθηματα να κινητοποιουν την επιθυμια μου να προσπαθησω αλλα δεν με νοιαζει αν θα ειμαστε μαζι. Αλλωστε δεν μπορουμε να ειμαστε μαζι.
    Το ερωτημα ειναι ποσο εφικτο ειναι να ειμαι κοντα του χωρις καποιον ρολο.
    Αν ημουν μαζι του θα ηταν πιο ευκολο να μου ανοιχτει. Τωρα...
    Επι τη ευκαιρια...μολις τελειωσα το βιβλιο \"ενα ανησυχο μυαλο\".
    Ειναι απιστευτα ζωντανο...Απλα υπεροχο!

Junior Member
    πόσο χρονών είσαι?

Μπορείς να καταλάβεις αν σε έχει ανάγκη ή θέλει να έιναι απλά μόνος και να το πέράσει μόνος του?
    Σε συμβουλέυω να κοιτάξεις και τον εαυτο σου...
    Απλά σκέψου.......

Junior Member
    Μακαρι να το ηξερα αυτο...ειναι στιγμες που βγαζει μια απιστευτη αδυναμια, σαν να περιμενει μια κουβεντα απο σενα, και αλλες που κλεινεται στο καβουκι του και δεν σ αφηνει ούτε να πλησιασεις. Δεν ξερω κατα ποσο μπορει να κρινει αντικειμενικα το τι χρειαζεται , δεδομενης της φασης που περναει, γι αυτο και προσπαθω να μην τον πιεσω, προκαλλωντας αντιθετα αποτελεσματα.
    Οσο για τον εαυτο μου...πολλα με διωχνουν ενα ομως με κραταει...η αισθηση οτι αξιζει.
    Ειμαι 21.

Junior Member
    Η κάθε περίπτωση είναι ξεχώριστη..
    Και εγώ νόμιζα οτι μπορώ να βοηθήσω αλλά δυστυχώς η βοήθεια είχε αντίθετα αποτελέσματα.
    Εμείς δεν μπορούμε να βοηθήσουμε. Μπορεί μόνο η θεράπεια και ο ευατός του καθενός.
    Σε καμία περίπτωση μην αισθανθείς ένοχη για αυτο που συμβάινει.
    Πίστεψε με δεν μπορέις να βοηθήσεις και ΑΝ έχεις συναισθήματα για αυτο το άτομο ερωτικά, σκέψου..
    Δεν θέλω να μιλήσω πιο ανοικτα, ελπίζω να καταλαβαίνεις..
    Είσαι πολύ μικρή, διασκέδασε όσο μπορείς και ολά θα βρούν την λύση τους..
    Με αγαπη!

Page 1 of 2 12 LastLast