Results 1 to 2 of 2
Thread: Αϋπνία προβλήματα ύπνου
-
21-01-2017, 07:32 #1
Αϋπνία προβλήματα ύπνου
Καλημερα σας,
Ονομαζομαι Δήμητρα και θα ήθελα να μιραστώ μαζί σας το πρόβλημα μου.
Εδώ και δύο χρόνια με βασανίζουν αϋπνιες και σοβαρές αϋπνιες. Πριν από δύο χρόνια συγγεκριμένα κοιμωμουν κατα τις 12 η ώρα και ξύπναγα στις 3 τα χαράματα μεχρι τις 6 και κοιμωμουν από τις έξι μέχρι τις 11 το πρωί. Έλα όμως που η αϋπνια δε σταμάτησε εκεί γιατι σε εκεινη τη περίπτωση κοιμώμουν. Η αϋπνια έγινε χειρότερη με την αγρυπνια δε μπορούσα να κλεισω μάτι όλο το βραδι για μέρες ηταν πολυ δυσκολα. πηγα σε εναν ψυχίατρο μου δίνει ziprexxa και ampilify αλλα το δευτερο με γυρισε σε καταθληψη και απο την καταθληψη με ειχε πιάσει το αντίθετο της αϋπνιας υπερυπνιλία. το ziprexxa οφείλω να ομολογίσω ότι με βοηθησε να κοιμηθω. μόλις και εφόσον καταρακομενη από την καταθληψη σταματαω το ampilify και το ziprexxa ηρθε η ξανα η αγρυπνια με πολύ επιθετικό τρόπο. χαλια κουραση το σωμα να πονάει υπερενταση και νευρικότητα από την κουραση κεφαλι καζανι γενικα σε μια κατασταση αποσυνθεσης. Ο ψυχιατρός μου ήταν σε άδεια και με πρότεινε να παω σε έναν που ήταν κοντα στο μέρος που παραθεριζα και αυτός μου έδωσε το stedon λογο της υπερέντασης το stedon είχε δράση μετά τη δεύερη μέρα και το πηρα για δεκα μερες ολοκληρο και για δεκα μερες μισο. Όταν σταμάτησα όμως σταδιακά παλί η αϋπνία εμφανίστικε με το να με παίρνει ο ύπνος πού δίσκολα να και να βρισκώ τον εαύτο μου να κοιμαται την άλλη μερα το πρωϊ χωρίς να καταλάβω πως κοιμηθηκα αφού δεν έιχα σημαδια ότι ήθελα να κοιμηθω σα λυπόθημη με επαιρνε ο ύπνος. ξανα πήγα στον ψυχιατρό μου και μου εδωσε ziprexxa και ξανα κοιμήθηκα. Τώρα δε το παίρνω το ziprexxa και παίρνω και κοιμάμαι με stilnox χωρίς αυτό δε μπορώ γιατι στο μεσοδιαστημα ziprexxa και stilnox κοιμωμούν από μόνη μου και ξυμνουσα πολλές φορες το βραδυ με εφιαλτες η ξυπνούσα 3 4 η ωρα το πρωϊ και δε ξανακοιμώμουν μετά. και έπειτα εκανα δοκιμές με φάρμακα όπως το cycrest(όπως μου είπε ο ψυχίατρος μου ότι είναι πολύ καλό για τον ύπνο) και δε με επιαναν γιαυτο κατέλυξα στο stilnox το οποιο ειναι υπναγωγο και δε ξερω πόσο καιρω θα κρατησει και δε θα το συνηθίσω. Πόλυ φοβάμαι ότι αλλά ξανα δοκιμάσω ziprexxa μπορεί να μην με πιάσει για το λόγ ότι ειμαι πολύ αγχομένη και σε υπερένταση με το θλεμα του ύπνου και το σκέφτομαι συνέχεια κατα την διαρκεια της ημερας πράγμα που είναι λάθος το ξερω άλλα ο κακός μου εαυτός υπερισχύει. Επίσης τα συμπτώματα καταθληψης μανιας δεν υπάρχουν υπήρχαν παλία αλλά παίρνω φάρμακα και δε με απασχολούν πλέον παρα μόνο η αϋπνια.
Δώστε μου μια απάντηση μια βοήθεια αν έχετε και μπορείτε.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας.
- 22-01-2017, 22:58 #2