Results 31 to 37 of 37
Thread: Κοινωνικο Αγχος
-
08-02-2017, 14:54 #31
πόσο σε καταλαβαίνω..Τώρα σε τι φάση βρίσκεσαι?
Πάντως απο τη στιγμή που σε κάλεσε έπρεπε να πας.Και μετά άμα σου έλεγε πχ "τηλεφώνησε όποτε θες για να ξαναβγούμε" και εσύ δεν ήθελες να φανεί το ερημίτης κτλ δεν ξανατηλεφωνείς (οπότε άμα η άλλη περιμένει απο σένα να επικοινωνήσεις και δεν επικοινωνήσεις, "ησυχάζεις" ας πούμε) ή βρίσκεις μια δικαιολογία αν σε πάρει αυτή και αν είναι νορμάλ δε θα σε ξαναενοχλήσει..Εγώ τουλάχιστον έτσι έκανα σε 2 περιπτώσεις που έτυχαν ακριβώς μα ακριβώς όμως για τους ίδιους λόγους που φοβήθηκες και εσύ.Απλά είχα την περιεργεια να βγω έστω μια φορά.
- 08-02-2017, 18:33 #32
Σε όλα ας πούμε. Αν δεν ήταν αυτός, δεν θα ήμουν εδώ. Αλλά πήγα και σε άλλους ψυχολόγους που δεν κάνανε τίποτα. Είναι καθαρά θέμα ψυχολόγου δηλαδή.
Συνεδρίες κάνω ακόμα (εδώ και χρόνια). Η περίπτωση μου είναι αρκετά βαριά και αν είχα πάει τότε που πρωτοξεκίνησε, τώρα θα ήμουν τελείως καλά, χωρίς αμφιβολία.
Με βοήθησε στην έκθεση, στις σκέψεις, σε όλα. Αλλά όπως είπα είναι περίπτωση, καμιά φορά κάνουμε και 2 ώρες κτλ.
Ντάξει, είμαι βαριά αποφευκτικός, τι να κάνω; Τώρα η κατάσταση μου είναι ότι έχω αποτραβηχτεί γενικώς. Μόνο ομαδική θεραπεία πηγαίνω (εκτός του ψυχολόγου). Αλλά ταυτόχρονα φτιάχνω και τα χαρτιά για να κάνω αίτηση (δουλειάς). Ωρε δράματα που έρχονται!!
08-02-2017, 19:28 #33
Ζητώ συγνώμμη αν φάνηκε ότι σου την "λέω",δεν ήταν αυτή η πρόθεση μου.Και πίστεψε με και εμένα μου πήρε πάρα πολλά χρόνια μέχρι να απευθυνθώ σε ψυχολόγο.Επρεπε πρώτα να φτάσω εντελώς στον πάτο και μετά να το πάρω απόφαση να κινηθώ.Είμαι 38 τώρα και σε ψυχολόγο με σκοπό να μείνω πήγα πέρισυ για πρώτη φορά.Πέρισυ έκανα ομαδική και φέτος ξεκίνησα ατομικές συνεδρίες.Δηλαδή σκέψου πόσα χρόνια έχασα..κυρίως απο προσωπικές συναναστροφές γιατί στο κομμάτι της δουλειάς,όσο και αν θέλησα να φύγω,δεν το έκανα.Απλά όλα αυτά τα χρόνια με την πλειοψηφία του κόσμου που έχω συναναστραφεί κρατούσα (κακώς) τις "αναγκαίες" (η μλκ που με έδερνε και κατόπιν εόρτης το καταλαβαίνεις) αποστάσεις..
09-02-2017, 01:03 #34
Μα εγώ ήμουν ντιπ χαζός. Είχα κοινωνικό άγχος απ'το τέλος του δημοτικού και ποτέ δεν μου προέκυψε ότι μπορεί να το χουν και άλλοι μέχρι σχεδόν να μπω στο πολυτεχνείο. Δηλαδή 6 χρόνια. Ακόμα και τότε, δεν μου έκοψε να πάω σε ψυχολόγο (αναρωτιέμαι γιατί) μέχρι το 2011. Δηλαδή σύνολο ~15 χρόνια. Πραγματικά τέτοια βλακεία πληρώνεται.
Αλλά όταν είδα πόσο αποτελεσματική είναι η θεραπεία στο κοινωνικό άγχος (δυστυχώς όχι τόσο στην αποφευκτική μου διαταραχή), κατάλαβα ότι αν είχα πάει τότε, όταν ήμουν "νέος", θα είχα γίνει περδίκι, κανονικά. Γι'αυτό κάθε φορά που βλέπω παρόμοιες καταστάσεις εδώ φωνάζω για ψυχολόγο.
09-02-2017, 23:51 #35
Aπο το δημοτικό? Μια χαρά είσαι!!! Εγώ το έχω απο το νηπιαγωγείο που έχω κάποιες μνήμες και αποφάσισα σοβαρά να ζητήσω βοήθεια το 2016 δηλαδή πάνω απο 30 χρόνια..Σκέψου ότι για 30+ χρόνια ζούσα και δεν ζούσα..Ακούγεται κάπως απίστευτο αλλά είναι έτσι.
Και όχι δεν είναι ότι είσαι χαζός.Μια χαρά έξυπνος είσαι.Να σε ρωτήσω κάτι άλλο?
Και εσύ δεν πλησιάζεις σχεδόν ποτέ κανέναν και αφήνεις τους άλλους να σου μιλάνε πρώτοι? Στις συναναστροφές τύπου να πας να αγοράσεις ένα προϊόν πως είσαι? Πας πχ σούπερ παίρνεις αυτό που θες και όσο πιο διακριτικά και διστακτικά πλησιάζεις ταμείο και φεύγεις χωρις να πεις κουβέντα? Η είσαι πιο χαλαρός? Κοιτάς συνέχεια γύρω σου ανησυχητικά το χώρο? Εγώ αυτά τα είχα παλιά αλλά απο τότε που έπιασα δουλειά,εξαφανίστηκαν στις επαγγελματικές συναναστροφές.Στις προσωπικές άλλο θέμα.
11-02-2017, 01:26 #36
Καλά και γω έχω ζήσει καταστάσεις που ομοιάζουν με κοινωνικό άγχος απ'το νηπιαγωγείο!
Και όχι δεν είναι ότι είσαι χαζός.Μια χαρά έξυπνος είσαι.Να σε ρωτήσω κάτι άλλο?
Και εσύ δεν πλησιάζεις σχεδόν ποτέ κανέναν και αφήνεις τους άλλους να σου μιλάνε πρώτοι?
Αυτό έχει το εξής περίεργο αποτέλεσμα: πολλές φορές είμαι ο πιο ομιλητικός(!) σε μια νέα ομάδα, αλλά όσο πάει κουμπώνομαι καθώς αρχίζω να φοβάμαι ότι οι άλλοι αρχίζουν και με καταλαβαίνουν. Έτσι οι άλλοι έρχονται πιο κοντά και γω απομακρύνομαι. Και τελικά η πίεση γίνεται τόσο μεγάλη που φεύγω μόνος μου λίγο πριν ή αφού αρχίσουν να κάνουν τις γνωστές ερωτήσεις ("καλά εσύ δεν έχεις φίλους;" κτλ)
Στις συναναστροφές τύπου να πας να αγοράσεις ένα προϊόν πως είσαι? Πας πχ σούπερ παίρνεις αυτό που θες και όσο πιο διακριτικά και διστακτικά πλησιάζεις ταμείο και φεύγεις χωρις να πεις κουβέντα? Η είσαι πιο χαλαρός? Κοιτάς συνέχεια γύρω σου ανησυχητικά το χώρο? Εγώ αυτά τα είχα παλιά αλλά απο τότε που έπιασα δουλειά,εξαφανίστηκαν στις επαγγελματικές συναναστροφές.Στις προσωπικές άλλο θέμα.
11-02-2017, 13:59 #37
.................
Last edited by cdeleted29517; 11-02-2017 at 23:35.