Results 136 to 150 of 239
Thread: Εχετε μπλεξει ποτέ με ΝΑΡΚΙΣΣΟ;
-
02-02-2017, 17:15 #136Nefeli28Guest
Καλε μου admforall,
δεν ειναι αναγκη να τσακωνόμαστε. Ολοι τη γνωμη μας λεμε.
Η αληθεια ειναι πως κι εγω η ιδια για πολυ καιρο δεν μπορουσα να καταλαβω/διακρινω τι ηταν αυτο που μου συνέβαινε. Αν ηταν ερωτικο ή κατι αλλο.
Οταν το πρωτοενιωσα ειπα οτι ηταν μάλλον ερωτικο.
Καθως ομως ο καιρος περνούσε αρχισα να καταλαβαινω οτι ειναι κατι χειροτερο. Μια βαθια εξάρτηση που ειχε να κανει με ταυτιση σε γονεϊκό η κατι τετοιο, προσωπο.Ισως ενας πατερας ή και μια μανα ακομα, που δεν θα με κακοποιουσαν πια, θα με ακουγαν, θα με αποδεχονταν και θα στεκονταν πλαι μου οπως έκανε κι εκεινος (...ή τουλάχιστον νομιζα πως εκανε).
Πολλες φορες υπέβαλα τον εαυτο μου σε "τεστ": φανταστικες στιγμες με ερωτικη χροια μαζι του. Το αποτελεσμα κωμικοτραγικο. Δεν αισθανομουν ερωτικη ελξη γι'αυτον. Δεν μου αρεσε εμφανισιακα. Δεν μπορούσα να δω τον εαυτο μου μαζι του σε ερωτικες καταστασεις.
Το μονο που ενιωθα ηταν μια τρυφερη, ζεστή, ανθρώπινη αίσθηση....κατι σαν ο καλυτερος μου φιλος, ο στοργικος γονιος, καποιος που θα με επιανε απο το χερι, θα με κρατουσε ασφαλή και θα με οδηγουσε καπου οπου πια δεν θα υπεφερα, δεν θα βασανιζομουν και δεν θα πονουσα.
Αυτο ενιωθα για εκεινον.
Και παρα τα οσα εχουν συμβει, ενα κομματι μου θρηνεί και δεν μπορει να αποδεχτει οτι αυτος ο άνθρωπος που εγω τον εβλεπα ετσι, δεν υπαρχει πια.
Για να μην πω, δεν υπηρξε ποτέ....
- 02-02-2017, 17:19 #137
Λέγεται ότι με ένα νεύμα του Χασάν-Ι-Σαμπάχ, ηγέτη των ασσασίνων επί μεσαίωνα, ο εκάστοτε πιστός ακόλουθος φρουρός του αυτοκτονούσε.
Σίγουρα υπάρχουν γυναίκες που έλκονται από το λέγειν ανδρών, πόσο μάλλον στην προκειμένη περίπτωση όταν μιλάμε για πολύ ειδικές καταστάσεις.
Αν θυμάμαι καλά, η Νεφέλη είχε και προστριβές για ένα διάστημα με το σύζυγό της, σχετικά με το θέμα. Η ποιότητα της σχέσης της με το σύζυγο, μπορεί να παίζει κι αυτή το ρόλο της.
02-02-2017, 22:39 #138
Δυστυχώς σε νιώθω Νεφέλη... Έχω περάσει αποκει, όχι με ψυχολόγο, αλλά το χω νιώσει αυτο το να χάνεις τον εαυτό σου λες και μόλις φύτρωσες!
Δεν έχω απαντήσεις κι εύκολες λύσεις, είναι μεγάλο αγγούρι το ξεκαθάρισμα μετά μέχρι να ισορροπήσεις και να ξεχωρίσεις την ήρα από το σιτάρι.
Κρατήσου από δικούς σου ανθρώπους, από αυτούς που ξέρουν ποια είσαι ακόμα κι όταν εσύ το ξεχνάς. Κι έχεις σύμμαχο τώρα και την νέα ψυχολόγο σου.
Αλλά προσπάθησε να είσαι πιο επιεικής με τον εαυτό σου... είναι φυσιολογικό να σου λείπει, δεν είναι υποτιμητικό αυτό για σένα, ίσα ίσα που δείχνει οτι εσύ επένδυσες πραγματικά σε αυτή τη σχέση και οι κατινιές που λες, φυσιολογικά είναι κι αυτά να τα νιώθεις. Άνθρωποι είμαστε, θέλουμε να κάνουμε και κατινιές κάποιες στιγμές, δεν θα λογοκρίνουμε και τις σκέψεις μας τώρα! Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να τα επεξεργαστεί όλα αυτά και μην τον σκέφτεσαι σαν χαμένο χρόνο, είναι σημαντικός γιατί μαθαίνεις!
03-02-2017, 16:38 #139Nefeli28GuestΟοολη αυτη η επιείκεια που λες ειναι απο τα βασικα που θα επρεπε να εχω για να μπορεσω να προχωρησω παρακατω.
Παλευω με τα μεσα μου να βρω τον τροπο να μετριάσω τη φωνη αυτη του κριτη που ουρλιαζει οτι φταιω και οτι εγω τα κανω ολα λαθος....
Δεν ειναι ευκολο οταν σε ολη σου τη ζωη το καλυτερο φιλαρακι σου ηταν αυτος ο κριτής.
Κανω και με την ψυχολογο καποιες ασκήσεις πανω σε αυτο, οι οποίες βοηθουν αρκετά στο να επανεξετάσω τα πραγματα μεσα μου και να φερθω πιο αντικειμενικα στον εαυτο μου.
Εχω ανθρώπους που βοηθουν γυρω μου κι ειμαι ευγνώμων γι'αυτο.
Τον εαυτο μου πρεπει καποια στιγμή να αποδεχτώ...
03-02-2017, 18:13 #140WhyAlwaysMe?GuestΧαρακτηριστικά όπως ο ναρκισσισμός,η ωραιοπάθεια,η μεγαλομανία κλπ. είναι άκρως απωθητικά.
03-02-2017, 18:18 #141Nefeli28Guest
03-02-2017, 18:45 #142
ωραΙοπΑθΕιΑ η αυτοπεοιθηση δεν ξερω πως να το χαρακτιρησω...
αλλα παντως κατι απο τα δυο το εχω σε μεγαλο βαθμο και κανει θραυση στις γυναικες......ολες γουσταρουνε....αλλα μαλλον υψηλη αυτοπεποιθηση θα ειναι...
εκτος αμα καποιος μπορει να μ εξηγησει τον ορο της ωραιοπαθειας θα ηθελα να μαθω τι ειναι?Σε κάποιον τοίχο έγραψα με κόκκινο μελάνι, πως η καρδιά μου δεν χτυπά αφού εσένα χάνει.
03-02-2017, 18:48 #143Nefeli28Guest
03-02-2017, 18:49 #144
03-02-2017, 18:49 #145Nefeli28GuestΗ αυτοπεποίθηση εχει να κανει με την δύναμη που αισθάνομαι να καταφερω πράγματα ή με μια πεποιθηση σε λογικά πλαίσια,οτι ειμαι ικανοποιημένος απο αυτό που ειμαι.
Δεν ταυτίζονται απαραίτητα τα δυο τους.
03-02-2017, 18:51 #146
αυτοπεποιθηση εχω σιγουρα το ξερω....
ωραιοπαθεια δεν θεωρω οτι εχω γτ αντικειμενικα ειμαι ωραιοςΣε κάποιον τοίχο έγραψα με κόκκινο μελάνι, πως η καρδιά μου δεν χτυπά αφού εσένα χάνει.
03-02-2017, 18:51 #147Nefeli28Guest
03-02-2017, 18:52 #148
τελοπαντων εμενα ετσι και αλλιως δεν με νιαζουν οι "ταμπελες"
εγω θεωρω οτι εχω αυτογνωσια ....αλλοι μπορει να τ λενε ωραιοπαθειαΣε κάποιον τοίχο έγραψα με κόκκινο μελάνι, πως η καρδιά μου δεν χτυπά αφού εσένα χάνει.
03-02-2017, 19:37 #149
04-02-2017, 00:03 #150
Είσαι σε καλό δρόμο Νεφέλη :)
Έχεις όλα όσα χρειάζονται, καλούς φίλους και ανθρώπους κοντά σου να σε στηρίζουν, ψυχολόγο που βοηθάει και κυρίως θέληση να ζήσεις!
Θα την βρεις την άκρη... θα πάρει καιρό, αλλά θα περάσει.
Κι εγώ αυστηρή υπήρξα με τον εαυτό μου, κι ακόμα είμαι, δεν μου βγαίνει φυσικά στην προσπάθεια είμαι πάντα, αλλά με τον καιρό μαθαίνεις να μην σε μαλώνεις τόσο πολύ, να δίνεις και κανένα συγχωρόχαρτι!
Θα δεις οτι κάποια στιγμή θα φτάσεις να πεις οτι καλώς το έζησες όλο αυτό γιατί έμαθες και βγήκες πιο δυνατή.