Ντρέπομαι γιαυτό που είμαι....
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 31
    Senior Member

Ντρέπομαι γιαυτό που είμαι....

Έχω χαμηλή αυτοπεποίθηση, η οποία σε συνάρτηση με την ψύχωση με κάνουν να είμα αδρανής στον επαγγελματικό τομέα.. Σε κάθε γνωριμία που κάνω με άλλους ανθρώπους, ντρέπομαι για τη στιγμή που θα με ρωτήσουν με τι ασχολούμαι... Έχω σπουδάσει ναι μεν, αλλά δεν το εξασκώ το επάγγελμα, ούτε μου αρέσει, ούτε το κυνηγάω.. Ξέρω ξένες γλώσσες, αλλά λόγω χαμηλής αυτοπεποίθησης, όταν έρχομαι σε θέση να μιλήσω σε πελάτες, ντρέπομαι και ξεχνάω αυτά που έχω κατά νου. Νιώθω ότι δεν ξέρω τίποτα... Νιώθω ότι είμαι ένα τίποτα.. Διαβάζω βιβλία αυτοβοήθειας, με έχει παρακολουθήσει ψυχολόγος, αλλά η έμμονη ιδέα ότι είμαι αχρηστη εδρεύει σταθερά στο υποσυνείδητό μου... Όσο κι αν προσπαθώ, βρίσκω πάντα απέναντί μου τους φόβους αποτυχίας και τον χειρότερο εχθρό μου, τον εαυτό μου...

Εχεις σκεφτει να κανεις μεταφρασεις απο το σπιτι on line ? εχει σαιτ που πληρωνουν για αυτο. Εψαχνα παλιοτερα και ειχα βρει προτεινομενα αλλά πληρωνουν μεσω paypal. Εγω δεν γνωριζω πλην μιας οποτε δεν μπορω να το κανω αλλά η δουλεια μεσω ιντερνετ νομιζω ειναι καλη κατασταση.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Quote Originally Posted by girl1988 View Post
    Έχω χαμηλή αυτοπεποίθηση, η οποία σε συνάρτηση με την ψύχωση με κάνουν να είμα αδρανής στον επαγγελματικό τομέα.. Σε κάθε γνωριμία που κάνω με άλλους ανθρώπους, ντρέπομαι για τη στιγμή που θα με ρωτήσουν με τι ασχολούμαι... Έχω σπουδάσει ναι μεν, αλλά δεν το εξασκώ το επάγγελμα, ούτε μου αρέσει, ούτε το κυνηγάω.. Ξέρω ξένες γλώσσες, αλλά λόγω χαμηλής αυτοπεποίθησης, όταν έρχομαι σε θέση να μιλήσω σε πελάτες, ντρέπομαι και ξεχνάω αυτά που έχω κατά νου. Νιώθω ότι δεν ξέρω τίποτα... Νιώθω ότι είμαι ένα τίποτα.. Διαβάζω βιβλία αυτοβοήθειας, με έχει παρακολουθήσει ψυχολόγος, αλλά η έμμονη ιδέα ότι είμαι αχρηστη εδρεύει σταθερά στο υποσυνείδητό μου... Όσο κι αν προσπαθώ, βρίσκω πάντα απέναντί μου τους φόβους αποτυχίας και τον χειρότερο εχθρό μου, τον εαυτό μου...
    να μην ντρεπεσαι για τπτ...
    ο φοβος αποτυχιας ειναι οτι χειροτερο..παρα πολλοι την πατανε ετσι...δεν δοκιμαζουν καν κατι γτ φοβουνται να μην αποτυχουν....
    ειχες ποτε αυτοπεποιθηση?η μετα απο αυτο π επαθες την εχασες?
    φενεται ξεκαθαρα απο αυτα που γραφεις πως η αυτοεκτιμιση σ και η αυτοπεποιθηση σ ,εχουν πατωσει......
    Σε κάποιον τοίχο έγραψα με κόκκινο μελάνι, πως η καρδιά μου δεν χτυπά αφού εσένα χάνει.

Senior Member

Ψάξε στο Google: Temporal motivation theory
    Υπάρχει ένας μαθηματικός τύπος ποσοτικοποίησης του κινήτρου.
    Κίνητρο=(Αξία x Προσδοκίες)/(1 + Αναβλητικότητα x Χρόνος)

Αξία=Η ανταμοιβή, ηθική ή υλική που απολαμβάνεις.
    Προσδοκίες=Η πιθανότητα που δίνεις εσύ στο να συμβεί κάτι.
    Αναβλητικότητα (ή Αυθορμητικότητα θα το δεις)=Πόσο εύκολα αποσπάσαι από τον στόχο σου.
    Χρόνος=Ο χρόνος που χρειάζεται για να κάνεις κάτι.

Οι προσδοκίες σου είναι μηδαμινές. Η αναβλητικότητά σου είναι μεγάλη. Ο χρόνος είναι που απαιτείται πολύς.
    Άρα, ένα πράγμα μας απέμεινε για να έχεις ισχυρό κίνητρο: Η αξία της ανταμοιβής.

Αν αυτό που κάνεις το αγαπάς, θα λάβεις ηθική ανταμοιβή. Επιπλέον, θα λάβεις και την υλική.

Κάνε μικρά, μικρά βήματα. Να μάθεις να ανταμοίβεις τον εαυτό σου.
    Έτσι, με τον καιρό και η αναβλητικότητά σου θα πέσει και η αυτοπεποίθησή σου θα ανέβει και το κίνητρο σου μέρα με τη μέρα θα αυξάνεται.

Αυτή είναι η συμβουλή μου. Μικρά βήματα και μικρές ανταμοιβές!
    Κάνε την αδυναμία σου, ΔΥΝΑΜΗ.

Senior Member
    Στην ψύχωση χαλάει το σύστημα ανταμοιβής τ εγκεφάλου κάτσε να διαβάσεις γι αυτό νιώθεις άχρηστη
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Quote Originally Posted by nick190813 View Post
    να μην ντρεπεσαι για τπτ...
    ο φοβος αποτυχιας ειναι οτι χειροτερο..παρα πολλοι την πατανε ετσι...δεν δοκιμαζουν καν κατι γτ φοβουνται να μην αποτυχουν....
    ειχες ποτε αυτοπεποιθηση?η μετα απο αυτο π επαθες την εχασες?
    φενεται ξεκαθαρα απο αυτα που γραφεις πως η αυτοεκτιμιση σ και η αυτοπεποιθηση σ ,εχουν πατωσει......
    Θεωρώ ότι δεν είχα ποτέ αυτοπεποίθηση... Και συν τοις άλλοις μου δημιουργείται μεγάλο άγχος κάθε φορά που έρχομαι αντιμέτωπη με πελάτες και ευθύνες. Μάλλον είμαι αυτοκαταστροφική -μέσα σε όλα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Στην ψύχωση χαλάει το σύστημα ανταμοιβής τ εγκεφάλου κάτσε να διαβάσεις γι αυτό νιώθεις άχρηστη
    Σοβαρά;; Αυτό δεν το ήξερα, η αλήθεια είναι..... Κακό, πολύ κακό..

Senior Member
    Άγχος έχω κι εγώ αλλά δεν τα χάνω το διαχειρίζομαι
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Θεωρώ ότι δεν είχα ποτέ αυτοπεποίθηση... Και συν τοις άλλοις μου δημιουργείται μεγάλο άγχος κάθε φορά που έρχομαι αντιμέτωπη με πελάτες και ευθύνες. Μάλλον είμαι αυτοκαταστροφική -μέσα σε όλα.
    η ελειψη αυτοπεποιθησης θυμασαι απο ποτε ξεκινησε? απο παιδικη,εφηβικη ηλικια?
    μπορεις να καταλαβεις για ποιο λογο δεν εχεις? θεμα εμφανισης?οικογεναιακο περιβαλλον,δλδ δεν σ αφηναν να περνεις πρωτοβουλιες,η δεν σ επιβραβευαν?θεμα ικανοτητων? τι πιστευεις οτι ειναι αυτο που στην ριχνει?κατι αλλο?

το αγχος ειναι αλλο.....και πιστευω οτι εχεις αγχος αποτυχιας.....εχεις δοκιμασει να παρεις καποιο αγχολυτικο οταν ερχεσαι σε τετοιες καταστασεις?
    σε παρακολουθει γιατρος?περνεις καποια αγωγη?

πολλα ερωτηματα το ξερω εαν θες απαντα τα παντως :p
    Σε κάποιον τοίχο έγραψα με κόκκινο μελάνι, πως η καρδιά μου δεν χτυπά αφού εσένα χάνει.

Senior Member
    elis εχεις δίκιο. Σχετίζεται λέει η ντοπαμίνη, εκτός των άλλων, με το κέντρο ελέγχου της ανταμοιβής και της μάθησης! Κι εφόσον τα χάπια αναστέλλουν την παραγωγή της ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, μειώνεται και η λειτουργία αυτού του συστήματος...

Senior Member
    Πάντως το να ακους την αγαπημένη σου μουσική σε καθημερινό επίπεδο, για μισή ώρα, θα σου κάνει καλό.
    Έρευνες αυτό λένε, ότι η ακρόαση μουσικής, αυξάνει τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο.
    Ψαξ' το και μόνη σου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by nick190813 View Post
    η ελειψη αυτοπεποιθησης θυμασαι απο ποτε ξεκινησε? απο παιδικη,εφηβικη ηλικια?
    μπορεις να καταλαβεις για ποιο λογο δεν εχεις? θεμα εμφανισης?οικογεναιακο περιβαλλον,δλδ δεν σ αφηναν να περνεις πρωτοβουλιες,η δεν σ επιβραβευαν?θεμα ικανοτητων? τι πιστευεις οτι ειναι αυτο που στην ριχνει?κατι αλλο?

το αγχος ειναι αλλο.....και πιστευω οτι εχεις αγχος αποτυχιας.....εχεις δοκιμασει να παρεις καποιο αγχολυτικο οταν ερχεσαι σε τετοιες καταστασεις?
    σε παρακολουθει γιατρος?περνεις καποια αγωγη?

πολλα ερωτηματα το ξερω εαν θες απαντα τα παντως :p
    Βασικά πιστεύω ότι η ψυχολογία μου είναι πολύ ευθραυστη. Έτσι έπαιρνα πάντα κατάκαρδα όταν κάποιος στην οικογένεια μου μιλούσε αυστηρά και απότομα. Εμφανισιακά ήμουν αρκετά ομορφούλα- πιο μικρή με λιγότερα κιλα- πραγμα που με άγχωνε ακόμη περισσότερο, διότι δεν ήθελα να με παρατηρούν συνέχεια και ήλπιζα να παχύνω για να περνάω απαρατήρητη (τώρα μετανιώνω για αυτές τις σκέψεις). Γενικά, το άγχος μου πηγάζει από τη χαμηλή αυτοπεποίθηση και τις σκέψεις ότι είμαι χαζή κι ανίκανη.. Και κάτι καλό να κάνω, δεν μου το αναγνωρίζω.. Μόλις ενημερώθηκα και για το κέντρο ανταμοιβής ότι δεν λειτουργεί σωστά στην ψύχωση, οπότε λογικό να μην χτίζω σταδιακά αυτοποίθηση...Αγώγή παίρνω για τη ψύχωση μόνο. Όσο για τα αγχωλυτικά, έχω πάρει στο παρελθόν και μου πρότεινε ο γιατρός, όταν ξεκινήσω εργασία, να τα ξεκινήσω πάλι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by PositiveWave View Post
    Πάντως το να ακους την αγαπημένη σου μουσική σε καθημερινό επίπεδο, για μισή ώρα, θα σου κάνει καλό.
    Έρευνες αυτό λένε, ότι η ακρόαση μουσικής, αυξάνει τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο.
    Ψαξ' το και μόνη σου.
    Μακάρι.. Το κάνω σε καθημερινή βάση..

Senior Member
    Μακάρι.. Το κάνω σε καθημερινή βάση..
    Επειδή και εγώ στο παρελθόν είχα κάποιες ψυχώσεις που δεν με άφηναν να κάνω ούτε τα βασικά,
    βάλε μουσική και φρόντισε να είναι μουσική με γρήγορο ρυθμό.
    Το Spotify κάθε μήνα έχει μια λίστα με τραγούδια για εξάσκηση-γυμναστική (exercise).
    Ψάξε στο Google και συγκέντρωσε αυτά τα τραγούδια.

Η μουσικοθεραπεία θέλει τον καιρό της πάντως. Και να μην ακούς παθητικά.
    Χόρεψε, τραγούδα... Θα ανέβει η διάθεσή σου!

Senior Member
    Βασικά πιστεύω ότι η ψυχολογία μου είναι πολύ ευθραυστη. Έτσι έπαιρνα πάντα κατάκαρδα όταν κάποιος στην οικογένεια μου μιλούσε αυστηρά και απότομα. Εμφανισιακά ήμουν αρκετά ομορφούλα- πιο μικρή με λιγότερα κιλα- πραγμα που με άγχωνε ακόμη περισσότερο, διότι δεν ήθελα να με παρατηρούν συνέχεια και ήλπιζα να παχύνω για να περνάω απαρατήρητη (τώρα μετανιώνω για αυτές τις σκέψεις). Γενικά, το άγχος μου πηγάζει από τη χαμηλή αυτοπεποίθηση και τις σκέψεις ότι είμαι χαζή κι ανίκανη.. Και κάτι καλό να κάνω, δεν μου το αναγνωρίζω.. Μόλις ενημερώθηκα και για το κέντρο ανταμοιβής ότι δεν λειτουργεί σωστά στην ψύχωση, οπότε λογικό να μην χτίζω σταδιακά αυτοποίθηση...Αγώγή παίρνω για τη ψύχωση μόνο. Όσο για τα αγχωλυτικά, έχω πάρει στο παρελθόν και μου πρότεινε ο γιατρός, όταν ξεκινήσω εργασία, να τα ξεκινήσω πάλι.
    πρεπει να χτισεις τον εαυτο σου...απο τηνα ρχη...μεσω της ψυχοθεραπειας......το οτι ειναι ευθραυστη η ψυχολογια σ βελτιωνεται....απλα τωρα εχει υποστει "ρηγματα"..
    εμ ησουν ομορφη και δεν σ αρεσΕ? θα επρεπε να χαιροσουν κανονικα π δεν περναγες απαρατηρητη...
    εγω προσωπικα δεν σ βλεπω ουτε χαζη ουτε ανικανη.......αυτες τις σκψεις τις ειχες και πριν το ψυχωτικο?η μετα?
    πρεπει να δουλεψεις με τον εαυτο σου για να χτισεις αυτοπεποιθηση.....εγω ειχα μεχρι και κοινωνικη φοβια -που ειναι μαζι μ χαμηλ αυτοπεποιθηση...και τωρα εχω ακριβως το αντιθετο πολυ υψηλη αυτοπεποιθηση :p
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ΅Κ>Λ.Π ..και εγω ειχα περασει ψυχ ελαφρυ αλλα η αυτοπεποιθηση μ ειναι στα υψη...

Page 1 of 3 123 LastLast