Τι μου συμβαινει; Ειναι αποπροσωποποιηση;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
    Junior Member

Τι μου συμβαινει; Ειναι αποπροσωποποιηση;

Καλημερα σε ολους.
    Αποφασισα να γραψω στο φορουμ γιατι μου συμβαινει κατι εδω και αρκετους μηνες για το οποιο νιωθω οτι χρειαζομαι βοηθεια. Ξεκινησε περυσι την ανοιξη με καποιες ταχυκαρδιες που συνοδευονταν απο ενα αισθημα ανεξηγητου φοβου. Το καλοκαιρι, κατα την διαρκεια της δουλειας μου αρχισαν να με "επισκεπτονται" συναισθηματα, σκεψεις και φοβοι που δεν μπορουσα να εξηγησω. Αισθανομουν οτι αποκοβομαι απο το περιβαλλον, οτι θα αρχισω να εχω παραισθησεις, οτι εχω κατι μεσα μου που ειναι αβασταχτο, σκεψεις μεταφυσικες, φοβος για την ιδια την υπαρξη μου, σαν μια ξαφνικη υπερεπιγνωση της ιδιας μου της υπαρξης και του τι μπορει αυτη να σημαινει. Σαν η υπαρξη μου να ειναι κατι τρομερα κακο για το οποιο φταιω η οτι θα τιμωρηθω σε καποιο μελλον, μεταθανατια ζωη......Μου ειναι πολυ δυσκολο να το περιγραψω γι αυτο και τα γραφω ετσι σκορπια. Το φθινοπωρο ειναι μειωθει καπως αλλα εμφανιζοτανε που και που. Απο τα χριστουγεννα και μετα εχει χειροτερεψει και τις τελευταιες μερες μου συμβαινει αρκετες φορες μεσα στην ημερα. Νιωθω σαν ολα αυτα τα χρονια να κοιμομουνα και ξαφνικα να ξυπνησα μεσα σε ενα σωμα στο οποιο νιωθω φυλακισμενη, σαν να τρελαινομαι στην ιδεα του οτι υπαρχω, στην ιδεα της ατομικοτητας μου. Κοιταζω τους αλλους και σκεφτομαι οτι πως γινεται να ειμαι κατι ξεχωριστο απο αυτους....μηπως ειμαστε ολοι ενα; Ολα αυτα δεν ειναι ακριβως σκεψεις αλλα μια αισθηση την οποια εκ των υστερων προσπαθω να περιγραψω με λεξεις. Νιωθω φοβο και δεν ξερω τι να κανω. Χανω τον εαυτο μου; Τι μου συμβαινει; Εχει βιωσει καποιος κατι παρομοιο; Σας παρακαλω.....Καθε γνωμη ευπροσδεκτη...

Banned
    γεια σου σαρα...

καπως ετσι ενοιωθα πριν το 1ο μου επεισοδιο...

μπορει σε σενα να είναι απλα ανησυχιες και τιποτα παραπανω

Junior Member
    Σε ευχαριστω για την απαντηση σου noumac. Αν θελεις γραψε κατι παραπανω. Πως το αντιμετωπισες, τι σε βοηθησε, πως εισαι τωρα.....Ισως εχεις γραψει την ιστορια σου καπου αλλου αλλα δεν την βρηκα.

Banned
    πριν το 1ο μου επεισοδιο ειχα ακριβως τις ιδιες ανησυχιες με σενα και κυριως αυτό που ειπες ότι κοιμομουν όλα αυτά τα χρονια και ξαφνικα ξυπνησα νοιωθοντας φυλακισμένος.. όλα ειχα αποκτησει μια διαφορετικη σημασια...
    ισως το λαθος μου ηταν ότι αρχισα να το ψαχνω πολύ και διαβαζα και σχετικα βιβλια...

το στορυ μου είναι παρακατω αλλα περιγραφω το επεισοδιο κυριως και όχι το πως ενοιωθα πριν
    http://babis1976.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html

Senior Member
    Μην φοβασαι...το ειχα κι εγω στο παρελθον και τωρα το παθαινω καποιες στιγμες λιγο αλλα δεν ειναι κατι το τρομερο...οσο το σκεφτεσαι και το αναλυεις τοσο πιο πολυ θα δυσκολευεσαι να βγεις απο αυτη τη κατασταση...δες ενα αλλο θεμα στο φορουμ που λεω σε αλλο μελος για την εμπειρια μου αμα θελεις

https://www.e-psychology.gr/forum/th...τότητας

Junior Member
    Σε ευχαριστω Natalia_sups. Διαβασα την εμπειρια σου και μου αρεσει πολυ η αισιοδοξη οπτικη σου. Η αληθεια ειναι οτι νιωθω καθε μερα και χειροτερα, οταν δεν τρομαζω νιωθω μια μεγαλη θλιψη και οτι δεν εχω ενεργεια να κανω τιποτα. Ειμαι αφηρημενη, ξεχναω πραγματα, δυσκολευομαι να συγκεντρωθω.....Σημερα ακυρωσα ενα σημαντικο ραντεβου για δουλεια με την δικαιολογια οτι ειμαι αρρωστη. Παντα ημουν αισιοδοξος ανθρωπος αλλα αυτον τον καιρο νιωθω λες και βρισκομαι σε ενα σκοτεινο τοπο....γιατι;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sara12345 View Post
    Σε ευχαριστω Natalia_sups. Διαβασα την εμπειρια σου και μου αρεσει πολυ η αισιοδοξη οπτικη σου. Η αληθεια ειναι οτι νιωθω καθε μερα και χειροτερα, οταν δεν τρομαζω νιωθω μια μεγαλη θλιψη και οτι δεν εχω ενεργεια να κανω τιποτα. Ειμαι αφηρημενη, ξεχναω πραγματα, δυσκολευομαι να συγκεντρωθω.....Σημερα ακυρωσα ενα σημαντικο ραντεβου για δουλεια με την δικαιολογια οτι ειμαι αρρωστη. Παντα ημουν αισιοδοξος ανθρωπος αλλα αυτον τον καιρο νιωθω λες και βρισκομαι σε ενα σκοτεινο τοπο....γιατι;
    Εχεις σκεφτει το ενδεχομενο να ειναι καταθλιψη...; η αποπροσωποποιηση ειναι συχνα συμπτωμα της καταθλιψης και η ολη θλιψη και η ελλειψη ενεργειας και η αφηρημαδα και ολα αυτα που περιγραφεις ειναι αρκετα συγκεκριμενες ενδειξεις...βεβαια δεν μπορω να βαλω διαγνωση σε καμια περιπτωση, μια τυχαια που λεει τη γνωμη της ειμαι, αλλα ειναι ενα ενδεχομενο...σωστα; Ξεκινα απο εκει λοιπον...προσπαθησε να φροντισεις τον εαυτο σου και μην κλεινεσαι, βγες, κανε πραγματα και ας μην εχεις ορεξη...μην πεφτεις στη μαυρη τρυπα της μιζεριας και μην αφηνεις να σε καταπιει...κανε κινησεις...οποιες και αν ειναι αυτες, βαλε ενα προγραμμα και πες "σημερα θα κανω αυτα: θα κανω ενα μποτε, θα κανω κουλουρακια, θα παω για καφε με μια φιλη, θα βγαλω βολτα τον κροκοδειλο, ξερεις εσυ λολ...αυτα που θα μπορουσες να κανεις και λες μεσα σου" δε βαριεσαι μωρε; "αυτα να κανεις...και απευθυνσου σε ειδικο θα ελεγα αλλα μονο εσυ ξερεις αν εχεις τη δυνατοτητα και αν αισθανεσαι οτι το θελεις...μιλα σε κοντινα σου προσωπα, απασχολησου με οτιδηποτε και μην υπεραναλυεις οσο μπορεις τα πραγματα στο μυαλο σου...ζησε τη στιγμη χωρις να παρατηρεις οτι την ζεις - αν καταλαβαινεις τι εννοω...

Senior Member
    ενα παιδι εδω πιο παλια ειχε ακριβως τα ιδια με σενα...οχι βεβαια μονο αυτος..απλα διαβαζοντας το μνμ σου ηταν λες κ διαβαζα τον ιδιο...απιστευτο!
    αυτο το παιδι τελικα ξεκινησε ζολοφτ κ σημερα ειναι εξαιρετικα! εχει πιασει δουλεια, ειναι λειτουργικοτατος κ ολα αυτα ανηκουν στο παρελθον.
    διαγνωση ηταν καταθλιψη κ στρες πολυ..
    μην ανησυχεις ..δεν θα τρελλαθεις σιγουρα..απλα θελει καποια αντιμετωπιση.
    πας σε καποιον ειδικο? εχεις ξεκινησει κατι?
    μη το αγνοεις ομως κ παγιωθει..προσπαθησε να το δεις με εναν γιατρο ή ψυχοθεραπευτικα ή κ τα δυο μαζι.
    επιπλεον αυτο το παιδι εκτος του οτι αναρωτιοταν για την υπαρξη, ειχε κ εντονη αποπραγματοποιηση-αποπροσωποποιηση.
    πολυ παραξενες σκεψεις γενικα για την ανθρωπινη υπαρξη..
    θα προσπαθησω να σου βρω θεμα του κ θα το παραθεσω.

Senior Member
    το βρηκα τι ειχε γραψει! κοιτα :

λοιπον ναι αγχωθηκα τρομερα με τις εξετασεις, ναι εκανα τραγικο λαθος που εκοψα τα φαρμακα μονος μου!και αναγνωριζω οτι αυτος ο συνδιασμος ητανε οτι χειροτερο και με οδηγησε στην υποτροπη!φοβαμαι ομως φοβαμαι παρα πολυ!το μοναδικο μου συμπτωμα δεν ειναι η αποπρωσοποποιηση..(να σου θυμισω πτι εχω ιψδ)..ταυτοχρονα εχω εμμονες ιδεες σχετικα με το εγω μου..ενα πολυ περιεργο πραγμα..και τρομακτικο..δηλαδη ας πουμε κοιταω ανθρωπους γυρω μου λεω καλα αυτοι δεν φρικαρουν με την υπαρξη τους;καταλαβαινω οτι αυτο ειναι παραλογο και θελω να ειμαι ετσι οπως ημουν παλια, φυσιολογικος δλδ αλλα απλα δν μπορω!ειναι σαν υπαρξιακες εμμονες..και ειμαι σιγουρος οτι αυτο ξεκινησε απο τοτε π επαθα αποπρωσοποποιηση!φοβαμαι οτι εχω ψυχωση η τουλαχιστον λιαν συντομως θα οδηγηθω σ αυτην!δεν αντεχω αλλο υποφερω τοσα χρονια!ο γιατρος μ επιμενει ν μην ανησυχω μ οτι ειναι η ιδψ που μου τα δημιουργει ολα αυτα!!!τι να κανω;;

Junior Member
    Ναι, εχω σκεψτει το ενδεχομενο να ειναι καταθλιψη. Αλλωστε το αγχος και η καταθλιψη συνδεονται παρα πολυ. Σε ευχαριστω anxious4ever. Νομιζω το ειχα ξαναδιαβασει αυτο, εχω βρει και κανα δυο αλλους ανθρωπους σε αλλα φορουμ που περιγραφουν κατι παρομοιο. Απλα τις στιγμες που μου συμβαινει ειναι τοσο εντονο και τρομακτικο που δεν μπορω να πιστεψω οτι καποιος αλλος μπορει να καταλαβει τι αισθανομαι. Φυσικα η λογικη μου μου λεει οτι δεν μπορει να ειναι ετσι. Παντως ειναι πολυ βοηθητικη η ανταποκριση σας! Εχω κλεισει ραντεβου με ψυχολογο την αλλη εβδομαδα. Η ιδεα των φαρμακων με φοβιζει πολυ (παρολο που πιστευω οτι με σωστη χρηση μπορει να ειναι πολυ βοηθητικα και ισως και απαρραιτητα) γιατι δεν εχω πολυ εμπιστοσυνη στους ψυχιατρους και στο πως τα χρησιμοποιουν. Σημερα ξυπνησα πολυ ασχημα αλλα δουλευα ολη μερα και συχνα ξεχνιομουνα. Οταν ξεχνιεμαι νιωθω οτι γινομαι παλι ο εαυτος μου. Μολις το θυμαμαι νιωθω την μαυριλα και την αγωνια να με πλημυριζει.

Senior Member
    Ναι, εχω σκεψτει το ενδεχομενο να ειναι καταθλιψη. Αλλωστε το αγχος και η καταθλιψη συνδεονται παρα πολυ. Σε ευχαριστω anxious4ever. Νομιζω το ειχα ξαναδιαβασει αυτο, εχω βρει και κανα δυο αλλους ανθρωπους σε αλλα φορουμ που περιγραφουν κατι παρομοιο. Απλα τις στιγμες που μου συμβαινει ειναι τοσο εντονο και τρομακτικο που δεν μπορω να πιστεψω οτι καποιος αλλος μπορει να καταλαβει τι αισθανομαι. Φυσικα η λογικη μου μου λεει οτι δεν μπορει να ειναι ετσι. Παντως ειναι πολυ βοηθητικη η ανταποκριση σας! Εχω κλεισει ραντεβου με ψυχολογο την αλλη εβδομαδα. Η ιδεα των φαρμακων με φοβιζει πολυ (παρολο που πιστευω οτι με σωστη χρηση μπορει να ειναι πολυ βοηθητικα και ισως και απαρραιτητα) γιατι δεν εχω πολυ εμπιστοσυνη στους ψυχιατρους και στο πως τα χρησιμοποιουν. Σημερα ξυπνησα πολυ ασχημα αλλα δουλευα ολη μερα και συχνα ξεχνιομουνα. Οταν ξεχνιεμαι νιωθω οτι γινομαι παλι ο εαυτος μου. Μολις το θυμαμαι νιωθω την μαυριλα και την αγωνια να με πλημυριζει.
    σορυ που θα στο πω, αλλα τα φαρμακα ειναι το 50-60% για να ξεπερασεις κατι...και ολα τα υπολοιπα βεβαια ειναι σημαντικα αλλα ειναι 40%
    Σε κάποιον τοίχο έγραψα με κόκκινο μελάνι, πως η καρδιά μου δεν χτυπά αφού εσένα χάνει.

Junior Member
    nick190813 δεν απορριπτω τα φαρμακα γενικα απλα με τρομαζει η κακη χρηση

Senior Member
    nick190813 δεν απορριπτω τα φαρμακα γενικα απλα με τρομαζει η κακη χρηση
    ολους τους τρομαζει η κακη χρηση σαρα...

το θεμα ειναι οτι πρεπει να κανεις τα εξης πραγματα εαν θες να δεις βελτιωση
    1.να κανεςι ψυαχαναλυση,να δεις τι δεν παει καλα με εσενα---?25%
    2.να παρεις την αγωγη-->50-60%
    3.να βαλεις ευχαριστες δραστηριοτητες στην ζωη σ εαν δεν εχεις------10-25%
    4.να ζητησεις στηριξη απο το οικογενειακο περιβαλλον η απο συντροφο εαν εχεις..δεν θα σ προτεινα το φιλικο--->10 %
    5.να καταλαβεις απο τι προηλθε και πως.....πολλα πραγματα που γινοντουσαν εκεινη την περιοδο το πυροδοτησαν....πρεπει να τα βρεις---10%
    6.θελει μεγαλη προσπαθεια και θεληση...

νομιζω οτι τα ξερεις και εσυ αυτα :p
    Σε κάποιον τοίχο έγραψα με κόκκινο μελάνι, πως η καρδιά μου δεν χτυπά αφού εσένα χάνει.

Senior Member
    νομιζω πως ολοι φοβομαστετα φαρμακα..αλλα οταν μπανεις στον χορο χορευεις..
    εγω οταν ξεκινησα πρωτη φορα εννοειται πως ετρεμα απο τον φοβο μου, νομιζα οτι με το που θα παρω ενα χαπι, οτι θα χασω το μυαλο μου..κατι τετοιο..
    τελικα σκεφτηκα..οκ ποσο χειροτερα μπορει να με κανει ενα χαπι , απο αυτο που ειμαι ηδη...
    οποτε ετσι κ πηρα το πρωτο χαπι κ μετα περιμενα, ειδα οτι τελικα δεν ενιωσα τπτ κ δεν μου εκανε καποιο κακο, περασε η μερα, ηρθε το βραδι κοιμηθηκα κ την επομενη μερα πηρα κ το δευτερο, παλι ειδα οτι δεν μου εκανε καποιο κακο, οποτε ετσι κ πορευτηκα..σιγα σιγα..κ τελικα ..ηταν σωστη κινηση να ξεκινησω..σε 30 μερες ημουν περδικι.
    μιλαω παντα για αντικαταθλιπτικο που ηρεμει κ το στρες κ οχι για κατι αλλο.
    βεβαια συνοδευτικα μου ειχε δωσει κ ζαναξ μαζι με αυτο..το οποιο κ εκοψα στις 30 μερες..
    οποτε νομιζω οτι ολοι καπως ετσι ξεκιναμε...δεν παθαινεις παντως κατι.
    τοσα ατομα ειμαστε εδω που παιρνουμε..κ καλο μας εκανε..κακο δεν μας εκανε σιγουρα.
    οποτε τι να φοβηθεις?

Junior Member
    Φοβαμαι οτι θα μπω σε μια διαδικασια απο την οποια μετα δεν θα μπορω να βγω. Εσυ τωρα συνεχιζεις να τα παιρνεις;

Page 1 of 2 12 LastLast