χωριζει η φιλη μου - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 37 of 37
    Senior Member
    Ζωντοβολα ούτε ξέρετε τι είναι η ψύχωση που δεν προκαλείται από ουσίες δεν μπορώ να σας το εξηγήσω αλλά είναι σα να πεθαίνεις ζωντανός γι αυτό κάνε ότι μπορείς σε παρακαλώ κ να ξέρεις ούτε με τα χάπια θα ισιωσει
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Γιατί μας βρίζεις βρε elis;;
    Εντάξει δεν ξέρουμε τι είναι η ψύχωση, προσπαθούμε να καταλάβουμε όμως και κανείς εδώ δεν είπε να εγκαταλείψει την φίλη της. Ίσα ίσα που είπαμε όλοι οτι η κοπέλα θα χρειαστεί στήριξη κι από άλλους ανθρώπους όπως την οικογένεια της.

Senior Member
    Quote Originally Posted by anxious4ever View Post
    ναι..σιγουρα..πρεπει να το πει κ σε αλλους ..γιατι οντως εχεις δικιο σε αυτο..οκ μπορω να σταθω..ναι..αλλα ειναι αλλιως να ριχνει το βαρος της ολο πανω μου.
    γιατι εγω πχ..εχω μαθηματα, δραστηριοτητες, δουλειες,σχεση, οικογενεια κλπ..
    θα προσπαθησω να της πω να τα πει κσε αλλες φιλες ..
    βασικα..αυτο ηθελα να ακουσω..αν δλδ ειναι κακο αν της πω να τα πει κ αλλου.
    η αληθεια ειναι οτι ακουω παρα πολυ..δεν μιλαω οταν τα βγαζει απο μεσα της κ ειμαι εκει με ανοιχτα αυτια κ περισσοτερο την ακουω παρα μιλαω..
    αλλα πχ..επειδη δεν εχει σε κανεναν να πει καθημερινα πραματα, πχ οτι θα παει την δευτερα στον γιατρο, με πηρε τηλ να μου το πει κ της λεω " ε και?γιατι μου το λες?εγινε κατι?θες κατι σε βοηθεια?" κ μου λεειι "οχι απλα σου το αναφερω επειδη τωρα δεν εχω που να το πω"..κ γελαγαμε..αυτο.
    αυτο που καταλαβαινω,
    ειναι οτι περα απο την μεγαλη στεναχωρια που περνας επειδη χαλαει ο γαμος της αγαπημενης σου φιλης, εισαι πολυ ζορισμενη επειδη ολο το βαρος της συμπαραστασης πεφτει επανω σου, μιας και δενε χει πολλες συναναστροφες απ οτι καταλαβα.

για το θεμα του γαμου, τι να πουμε βρε ανξιους μου, οι μισοι γαμοι χαλανε, δεν ειναι κατι που δεν συμβαινει παντου γυρω μας, ετυχε και στην φιλη σου, μπορει να τυχει στον καθενα. καλο της κουραγιο στο να ξαναισορροπησει.

αυτο που δεν καταλαβα ειναι το πως το αποδιδεις στην δουλεια του τυπου, οταν λες οτι δενε χει πλεον επιθυμια για την φιλη σου, αλλα ΚΑΙ τσιλιμπουρδιζει.
    αυτα ειναι πολυ σημαντικοι λογοι χωρισμου, δεν ειναι οτι εγινε καποια παρεξηγηση. αν τελειωσει η επιθυμια, τελειωνει. τι να κανεις δλδ σαν φιλη, γι αυτο? ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. αστους να χωρισουν με την ησυχια τους.γιατι να μεινουν μαζι, εφοσον δεν υπαρχει ερωτισμος και αφοσιωση? για καλα γεραματα? μην επηρρεασεις ουτε για την μια ,ουτε για την αλλη αποφαση, απλα στηριξε την φιλη σου σε οποια αποφαση παρει, για οσο μπορεις εσυ.

για το αλλο κομματι , του ποσο σε απασχολει με τα προβληματα της, ειναι κατι που εχεις να διαχειριστεις.
    καταλαβαινω οτι σε πιανει εκνευρισμος, γιατι απο την μια εχει αρχισει να σε απασχολει πολυ με τις συζητησεις κι απο την αλλη νοιωθεις ενοχες αν αναγκαστεις να την γειωσεις για να ηρεμησεις κι εσυ.
    αφενος, ακομα κι αν χωρισει οριστικα, δεν θα ειναι παντα ετσι. θ αρχισει να το παιρνει αποφαση και να βρισκει τις τις ισορροπιες της.
    αφετερου, οταν επρασει ενα διαστημα που θα κρινεις εσυ το ποιο ακριβως ειναι, μπορει να περασε ηδη, μπορεις να αρχισεις να βαζεις ορια στο ποσο σε απασχολει και πως.
    πχ, δεν ειναι αναγκη να ειστε συνεχεια ονλαιν στο τηλεφωνο με συζητησεις ωρων, ας σουσ τειλει κιε να μηνυμα οτι θα παει τελικα στον γιατρο.
    επισης μπορεις μερικα τηλεφωνηματα να τα γειωνεις οχι λεγοντας "τι μου το λες εμενα?", αλλα λεγοντας οτι εχεις δουλεια.
    γενικα, εσυ θα βρεις τους τροπους, αλλα το σκεπτικο ειναι, οτι δεν πρεπει να αφησεις να αντικαταστησει τον συντροφο της με εσενα , αλλο η φιλια, αλλο η συμβιωση.
    ασχετως που προφανως δεν υπαρχει το ερωτικο κομματι, ισως η ταση της ειναι να κανει κατι τετοιο μιας και ειστε τοσο αγαπημενες φιλες, γι αυτο και σου λεει και ποτε βηχει.
    βαλε ορια, χωρις να την πληγωσεις. κατσε και σχεδιασε κινησεις να βαλεις ξανα την σχεση σας στις συνθηκες που σου επιτρεπουν κι εσενα να εισαι καλα και να εχεις τον χρονο σου.

Banned
    Από τη στιγμή που αποφασίζει να κάνει οικογένεια με άνδρα "ναυτικό", θα έπρεπε να γνωρίζει και τις πολύ πιθανές συνέπειες της απόφασης, όχι τόσο γι' αυτήν, που εντάξη είναι σε μία ηλικία που έχει ζήσει κάποια πράγματα, αλλά για τα παιδιά, τα οποία θ' αναγκαστούν να υποστούν τις επιλογές. Απ' ότι φάνηκε (εκ των υστέρων; ), εκτός από "ναυτικός" είναι και "αναισθησιολόγος".

Επειδή δεν είναι καθόλου εύκολος ο γάμος με "ναυτικό", κι επειδή κοντινό μου πρόσωπο το έχει βιώσει αυτό από μικρή ηλικία με πατέρα ναυτικό (κυριολεκτικά στην προκειμένη περίπτωση), ξέρω πως είναι πολύ δύσκολο.

Πες σ' αυτή την κυρα-φίλη σου ν' αφήσει τις μαγκιές και να διευθετήσει το θέμα με τα παιδιά, επικοινωνώντας με ανθρώπους από την οικογένειά της που μπορούν να τη στηρίξουν.

Όσο για την ίδια, ας πα' να βρει ένα ψυχολόγο να τη συνεφέρει, γιατί όλα αυτά τα υστερικά δε μου φαίνονται και τόσο της προκοπής.

Senior Member
    Quote Originally Posted by anxious4ever View Post
    με τρομαξε κ το γεγονος οτι ειπε ο γιατρος οτι απο στρες μπορουμε να παθουμε ψυχωσικη συνδρομη..οχι ομως οτι σημαινει οτι εχουμε σχιζο..αλλα γενικα μπορει να το παθει ο ανθρωπος..
    δεν το ειπε για ολους τους ανθρωπους...
    στο ειπε επειδη η φιλη σου το εχει ξαναπαθει, και οντως επρεπε να του το πειτε, εφοσον ζητατε αγωγη.
    πως παραλειψατε τετοια πληροφορια?

το θεμα δεν ειναι οτι δεν εισαι εκει , ανξιους, το θεμα ειναι οτι δεν εισαι ψυχιατρος.
    η φιλη σου εφοσον εχει τετοιο ιατρικο ιστορικο, χρειαζεται βοηθεια ψυχιατρου για ενα διαστημα, οχι συνταγολογηση απ το τηλεφωνο.
    προτεινε της, μιας και δεν εχει και γενικοτερα στηριξη, να απευθυνθει σε καποιον ειδικο να την βοηθησει, τουλαχιστον για το πρωτο διαστημα.

επισης, δεν ειναι καθολου αληθεια οτι ειναι "μονη με δυο παιδια", απο την στιγμη που ο ανδρας της ηδη ανελαβε ολη την οικονομικη στηριξη που ειναι το πιο αγχωτικο κομματι. τα παιδια εχουν και πατερα. δεν τα αποποιηθηκε.
    μονη απο συντροφο, ναι. αλλο αυτο.

για το διαζυγιο, ουτε η πρωτη ουτε η τελευταια, μην κανετε ετσι, και ειδικα εσυ που εισαι τριτη στην υποθεση. γι αυτην το καταλαβαινω περισσοτερο να τρελαινεται. της ηρθε ξαφνικο και την αφορα αμεσα. αλλαζει η ζωη της.
    αλλα οχι κι οτι εμεινε με δυο παιδια, στους πεντε δρομους.

Junior Member
    Ένας χωρισμός είναι ένα πένθος.
    Η μόνη σωτηρία της είναι η αποδοχή της όλης κατάστασης. Για να φτάσεις στην αποδοχή βέβαια περνάς από κάποιες φάσεις. Αρχικά της άρνησης να αποδεχτείς το συμβάν..έπειτα ο θυμός...ύστερα η κατάθλιψη
    .τέλος η αποδοχή. Η αποδοχή είναι θέμα ψυχής. Να πάρει τη ζωή στα χέρια της. Να χαρεί τη ζωή της, να γυμναστει, να πάει εκδρομή με τα μπουμπούκια της..να αγαπήσει τον εαυτό της! Αλλά όλα αυτά θα τα καταφέρει μόνη της. Εσύ ότι έκανες έκανες..
    Αναφέρεις ότι τον εδιωξε..οπότε εντέλει ήταν δική της απόφαση.
    Δύο τα τινά.
    Αν το μετάνιωσε τότε μιλάει ξανά με το σύζυγό της και προσπαθεί για να ζωντανέψει ο έρωτας τους.
    Αν δεν το μετάνιωσε τότε πρέπει άμεσα να τραβήξει μπροστά. Ούτε η 1η και δυστυχώς ούτε η τελευταία είναι που χωρίζει.
    Αν συνεχίσεις έτσι θα χάσεις ότι έχεις.
    Διότι ως φίλη έκανες ότι καλύτερο. Σε αυτές τις περιπτώσεις όσα άτομα πένθουν για ένα χωρισμό δε διστάζουν να ριξουν ευθύνη σε οποιονδήποτε για το πρόβλημα τους.. είμαι σχεδόν σίγουρη πως αν 2 μέρες της αρνηθείς να την ακουσεις επειδή δε προλαβαίνέις..τότε θα σχολάσει και σένα ή θα σου μιλήσει άσχημα. Και αυτό γιατί βρίσκεται στο στάδιο του θυμού.
    Επιπλέον να θυμάσαι ότι εσύ άκουσες μόνο μια πλευρά..δε μίλησες με τον σύζυγό. Άρα ξέρεις τη μισή αλήθεια..
    Ηρέμησε.
    Δώσε όση βοήθεια μπορεις
    Δώσε της θάρρος και λόγο για ζωή.
    Αν χρειαστεί μίλα με τον σύζυγό της.
    Για τους γονείς δε το συνηστω μόνο αν φτάσει στο απροχώρητο
    Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός.
    Last edited by Loukritia; 05-02-2017 at 00:12.

Junior Member
    Quote Originally Posted by SB_ View Post
    Από τη στιγμή που αποφασίζει να κάνει οικογένεια με άνδρα "ναυτικό", θα έπρεπε να γνωρίζει και τις πολύ πιθανές συνέπειες της απόφασης, όχι τόσο γι' αυτήν, που εντάξη είναι σε μία ηλικία που έχει ζήσει κάποια πράγματα, αλλά για τα παιδιά, τα οποία θ' αναγκαστούν να υποστούν τις επιλογές. Απ' ότι φάνηκε (εκ των υστέρων; ), εκτός από "ναυτικός" είναι και "αναισθησιολόγος".

Επειδή δεν είναι καθόλου εύκολος ο γάμος με "ναυτικό", κι επειδή κοντινό μου πρόσωπο το έχει βιώσει αυτό από μικρή ηλικία με πατέρα ναυτικό (κυριολεκτικά στην προκειμένη περίπτωση), ξέρω πως είναι πολύ δύσκολο.

Πες σ' αυτή την κυρα-φίλη σου ν' αφήσει τις μαγκιές και να διευθετήσει το θέμα με τα παιδιά, επικοινωνώντας με ανθρώπους από την οικογένειά της που μπορούν να τη στηρίξουν.

Όσο για την ίδια, ας πα' να βρει ένα ψυχολόγο να τη συνεφέρει, γιατί όλα αυτά τα υστερικά δε μου φαίνονται και τόσο της προκοπής.
    Σωστό.
    Συμφωνώ μαζί σου. Αυτό που λέμε θέλω κάνα 2 χαστούκια να συνελθω.
    Πλούτισαν οι ψυχολόγοι.
    Αλλά αν μιλάμε για ασθένεια του μυαλού εκεί πάμε σε άλλο κεφάλαιο!!
    Τα χαπια είναι λύση στιγμής. Σε ένα χαμό αγαπημένου προσώπου.
    Αλλά συνήθως τα ψυχολογικά προβλήματα ξεκινούν από την οικογένεια. Αν οι γονείς ειναι υστερικοι..τότε έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης.
    Λυπάμαι τα 2 αγγελούδια. Μη γίνουν το ίδιο.

Page 3 of 3 FirstFirst 123