Results 16 to 22 of 22
-
15-03-2008, 09:33 #16
οκ ναι γιαυτα που λες απλα κ παλι το εθεσα καπως αλλιως.δεν ειπα ποτε οτι θεωρω τον εαυτο μου μεγαλη ουτε οτι τα ξερω ολα.και καλα ζω την εφηβεια κ ολοι στην εφηβεια νομιζαμε οτι τα ξεραμε ολα και θα μεγαλωσεις θα μαθεις θα αλλαξουν τα πραγματα κ τετοια.κοιτα εβαλα ενα θεμα απλα για να βαλω.στο κατω κατω της γραφεις δεν με ενδιαφερει το αμα οι αλλοι στο κρεββατι τους δεν τα πανε καλα η οχι κ ολα αυτα.εβαλα ενα θεμα απλα για να ανοιξω μια συζητηση.απλα οταν ολοι ξεκινουν με μια προκαταληψη κατευθειαν βεβαια το θεμα κατανταει γελοιο.εχει γινει ολοκληρο θεμα η ηλικια μου .ελεος δηλαδη μπηκα σε ενα σιτε ψυχολογιας να μιλησω κ τελικα ουτε εδω δεν μπορω να εκφρασω τις αποψεις μου ελευθερα ποσο μαλλον νιωθω οτι μου βγαζετε μια ατμοσφαιρα οτι δεν εχω δικαιωμα λογω ηλικιας.οποτε οταν παω 20 θα μπω εδω μεσα κ θα σας κανω την ιδια ερωτηση.να δουμε ποσο θα με αντιμετωπισετε τοτε.αμα υπαρχει το φορουμ μεχρι τοτε βεβαια(ελπιζω).
αυτα αμα ηθελα να κανω κουτσομπολιο κ τετοια θα πηγαινα αλλου.αυτα.σβηστε το το τοπικ εφοσον σας εχει φερει σε τοσο μεγαλη αμηχανια..
- 15-03-2008, 11:14 #17
Originally posted by Kleiw
Originally posted by Aphelia
Σιγά μην είναι ένα κορίτσι έτοιμο οργανικά για σεξ επειδή του ξεκίνησε περίοδο. Τι πράγματα που είναι αυτά που διαβάζω. Εμένα που ξεκίνησε μόλις τελείωσα την πέμπτη δημοτικού, δηλαδή στα 10 μου λες να ήμουν έτοιμη για σεξ, σωματικά, ψυχολογικά, ή ορμονολογικά; Το σώμα δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα σε εκείνη την ηλικία, καλά καλά δεν έχει διαμορφωθεί ούτε στα 15.
Αν εγώ π.χ. έκανα σεξ στα 11 μου και έμενα έγκυος θα κινδύνευε και το έμβρυο αλλά και εγώ αφού το σώμα δεν έχει πάρει ακόμα τη μορφή που θα πρέπει για να υποστεί μια τέτοια διαδικασία.
Βάσει της φυσιολογίας μας και της ανάπτυξής μας που είναι καθορισμένα μια γυναίκα είναι έτοιμη να κάνει παιδί αφού έχει ήδη αναπτυχθεί σωματικά και ψυχολογικά ως γυναίκα και δεν είναι ακόμα παιδί, άρα θα πρέπει να έχει περάσει και τη διαδικασία σίγουρα της προεφηβείας και καλό θα ήταν και της εφηβείας που είναι τα μεταβατικά στάδια. Το ότι υπάρχουν κοινωνίες που πάνε κόντρα σε αυτό και παντρεύουν πολύ μικρές τις κοπέλες οφείλεται στις δεισιδαιμονίες τους και τα στερεότυπα που έχουν αναπτύξει, όπως π.χ. όσο πιο μικρό τόσο πιο αγνό κλπ.
Συμφωνώ απόλυτα με την Aphelia και απο όσο θυμάμαι απο την εξελικτική ψυχολογία του Παρασκευόπουλου που κάναμε στο Πανεπιστήμιο, η περίοδος σηματοδοτεί την αρχή της ήβης στις κοπέλες , δηλ. την αρχή μιας σειράς αλλαγών . Και επομένως η κοπέλα που της ήρθε η περίοδος δεν είναι ακόμη \'\'ολοκληρωμένη γυναίκα\'\' . Αντίθετα στους άντρες η πρώτη ονείρωξη σηματοδοτεί το τέλος της ήβης , αν θυμάμαι καλά . (έχουν περάσει και πολλά χρόνια)
Και φυσικά ακόμη και σωματικά να είναι ολοκληρωμένη μια γυναίκα , πρέπει να είναι και ψυχολογικά έτοιμη ώστε να χαρεί την επαφή με το άλλο φύλο .
ευχαριστως να διαφωνησω και με τις δυο σας λοιπον.....
Καταρχην εγω μιλησα για σεξ και οχι παιδια.
Για το αλλο θεμα εφοσον μια κοπελα εχει ηδονη δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν ετοιμη να κανει σεξ.
Σορρυ αλλα με τετοια στερεοτυπα δεν μπορω να συμφωνησω.
15-03-2008, 11:16 #18
Originally posted by πολυμνια
εχει γινει ολοκληρο θεμα η ηλικια μου .
Κανενα θεμα δεν υπαρχει, το βρισκω θετικο το οτι συζητας, τουλαχιστον δεν παιζει να μαθεις αλλιως.
15-03-2008, 11:21 #19
Εγω πάντως εξέφρασα την ένσταση μου στην παρακάτω σου φράση :
Originally posted by krino
μια γυναικα απο την στιγμη που θα αρχισει να εχει περιοδο ειναι οργανικα ετοιμη για σεξ.
15-03-2008, 13:12 #20
Originally posted by Kleiw
Εγω πάντως εξέφρασα την ένσταση μου στην παρακάτω σου φράση :
Originally posted by krino
μια γυναικα απο την στιγμη που θα αρχισει να εχει περιοδο ειναι οργανικα ετοιμη για σεξ.
δημοκρατια εχουμε, οι διαφωνιες ειναι θεμιτες....
:P
15-03-2008, 15:39 #21
Krino, το να πηγαίνεις κόντρα σε όλα δε σημαίνει ότι όλοι οι άλλοι έχουν στερεότυπα αλλά μπορεί κάλλιστα να έχεις σχηματίσει εσύ τα δικά σου στερεότυπα. Και ναι μπορεί να έχουμε δημοκρατία και να εκφράζουμε διάφορες απόψεις αλλά και να λέμε ότι θέλουμε χωρίς βάση καταντάει επικίνδυνο.
Που στηρίζεται αυτό το \"έτοιμη οργανικά να κάνει σεξ επειδή ξεκίνησε η περίοδος\"; Λες τη μία μέρα το παιδί να μην είναι έτοιμο και την άλλη να είναι; Αλλάζει νομίζεις τόσο πολύ το σώμα μέσα σε μία μέρα ή σε διάστημα 1-2 μηνών; Η περίοδος από μόνη της δε σε αλλάζει, δεν είσαι ικανή να νιώσεις ηδονή μετά ενώ πριν δε μπορούσες. Ευχαρίστηση εξάλλου νιώθουν ακόμα και τα έμβρυα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων (που είναι ακόμα μέσα στην κοιλιά της μητέρας τους).
Η ηδονή δεν είναι μόνο η ευχαρίστηση, προυποθέτει να είσαι ψυχολογικά έτοιμος για κάτι τέτοιο. Εδώ καλά καλά μεγάλες κοπέλες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον έρωτα δε νιώθουν ηδονή στην αρχή. Το να αυνανίζεσαι μόνος σου δεν έχει καμία σχέση με το να κάνεις σεξ μαζί με κάποιον άλλο, ούτε ότι έχεις φαντασιώσεις.
03-04-2008, 23:52 #22
Βασικά νομίζω το θέμα κατάντησε γελοίο.Όντως δεν επισημαίνει κάποιο πρόβλημα αλλά ένα φόρουμ ψυχολογίας δεν νομίζω ότι πρέπει να ασχολείται μόνο με τη λύση προβλημάτων αλλά και με τρόπους ώστε να μην φτάσουμε στο πρόβλημα.Και το θέμα αυτό κίνησε την περιέργεια όλων όσων μπήκαν να το δουν άρα είναι ενδιαφέρον.Γιατί ασχολούνται όλοι με την ηλικία της κοπέλας δεν το καταλαβαίνω.Οκ,Υπάρχει χάσμα γενεών αλλά δεν είναι ωραίο να μένουμε κολλημμένοι στο παρελθόν.Εννοείται ότι τώρα τα κορίτσια ολοκληρώνουν από τα 16 μην σας πω και απ\'τα 14.Και εμένα μου ξενίζει αν και είμαι 20 μόνο αλλά είναι μια πραγματικότητα.ʼλλωστε σήμερα τα παιδιά με τόσα ερεθίσματα που δέχονται ξέρουν πολλά για την ηλικία τους και είναι κάπως πιο \"ώριμα\" και \"πονηρεμένα\" απ\'όσο ήμασταν εμείς στην ηλικία τους.
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή