αντιψυχωτικα +ανησυχα ποδια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
    Junior Member

αντιψυχωτικα +ανησυχα ποδια

εχει κανεις πονους στα ποδια τις βραδυνες ωρες ανάπαυσης ,ενώ παιρνει αντιψυχωτικα;ψαχνοντας βρηκα ότι ένα συνδρομο που λεγεται ανησυχων ποδιων επιδεινώνεται με τη χρηση τους.αν καποιος το εχει θα μπορουσε να πει πως το αντιμετωπιζει;

Senior Member
    μπα εγω ειχα ακαθησια αλλα μετα απο 4 χρονια σολιαν μου εφυγε και αυτη.......

Junior Member
    η ακαθησια συνδέεται πιο πολύ με τα παλιας γενιας αντιψυχωτικα.ο πατερας μου παιρνει ζυπρεξα και σολιαν και εχει τους πονους αυτους

Senior Member
    εγω αυτο που εχω και μου το προκαλει το aloperidin στα ποδια ειναι οτι δε μπορω να τα κρατησω ακινητα.ολο πανω κατω σαν να ειμαι τσιτωμενη και ολο κουνιουνται
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Και τα νέα φάρμακα προκαλούν δυσβάσταχτες παρενέργειες σε μεγάλες δόσεις.
    Εξαρτάται από το χρονικό διάστημα και την δόση.

Πχ εγώ στην αρχή της θεραπείας είχα απίστευτη ακαθισία και πόνους στα πόδια. Σηκωνόμουν και οι πατούσες μου δεν άντεχαν. Πονούσαν οι αρθρώσεις.
    Ακόμα και τώρα μετά από 5 χρόνια και σε δόση συντήρησης όταν είμαι στο σπίτι είμαι ανήσυχος και κοβω βολτες πάνω κάτω μερικές φορές όταν είμαι όρθιος. Kάνω και μια κίνηση, λυγίζω τα πόδια μου σαν καθισματάκια γιατί νιώθω ότι μουδιάζουν.

Αν είσαι στην αρχή θα περάσει με τον καιρό κ την μείωση της δόσης. Για την αντιμετώπιση της ακαθισίας δίνεται αντιπαρκινσονικό φάρμακο όπως akineton.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

davidh
    Guest
    Το 2003 μολις βγηκα απο την Ψ. Κλινηκη της Θεσσ/νικης τα ποδια μου κουνιοντουσαν περα δωθε μονα τους χωρις να τα ελεγχω. Αργοτερα μου αλλξε τα φαρμακα ενα ιδιωτικος γιατρος και τωρα τα τελευταια 5 τουλαχιστον χρονια εχω πολυ νευρικοτητα στα ποδια. Ωρες ωρες ειδικα οταν ειμαι εξω κιουνιεμε λες και εχω κομπρεσερ. Οταν το αντιλαμβανομαι μετα απο καμποση ωρα προσπαθω να το σταματησω, το σταματαω αλλα για πολυ λιγο. Μετα παλι..

Senior Member
    Κλασικό σύμπτωμα η ακαθισία ειδικά όταν ανεβαίνεις στα mg αντιψυχωτικού που παίρνεις. Με το Zyprexa παλιά είχα θέμα και έπαιρνα Akineton που βοηθάει αρκετά, απλά δεν είναι καλό φάρμακο.
    Τώρα με το Abilify στα 30mg παίρνω πάλι, όταν πέφτω στα 10-15mg είμαι ΟΚ.
    Κουράγιο!

Junior Member
    δεν μιλαει για ακαθισια αλλα για ισχυρο πονο στις γαμπες το βραδυ που είναι ακίνητος.λετε αν μειωθεί η δοση να είναι καλυτερα;κι αν ναι ποιο να μειωσει από τα δυο;το σολιαν η το ζυπρεξα;

Banned
    αυτο μιαζει με κραμπα που περιγραφεις μαλον φορας τακουνια.

Senior Member
    Την μείωση μη επιχειρήσεις να την κάνεις μόνος-η σου. Να ενημερώσεις τον γιατρό σου για την παρενέργεια και αυτός θα αποφασίσει αν γίνει κάποια μείωση.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Junior Member
    πρόκειται για τον πατερα μου που είναι 65 ετων.παιρνει ζυπρεξα 10 mg και σολιαν 400mg.αν καποιος το αντιμετωπιζει ας με συμβουλεψει. ο ψυχίατρος του λεει ότι είναι η ιδεα του .αυτος όμως λεει ότι ποναει και φοβάμαι μηπως σταματησει τα φαρμακα και εχουμε παλι προβλήματα.please help

Senior Member
    Εντάξει σε αυτήν την ηλικία μπορεί να παίζουν και άλλα ρόλο.
    Αν δεν κινείται πολύ.
    Αν έχει πάρει πολλά κιλά κ.α

Banned
    65 χρονων ανθρωπος που να αντεχει, λεφτα δεν εχει να ζησει μονος του μπορεσει να μη τα παιρνει. Οσο για το γιατρο που λεει οτι ειναι η ιδεα του πες του να γινει χαρτοριχτρα η να ψηνει καφεδες να λεει και το καφε μετα, που ξερει αυτος οτι ειναι ιδεα του. https://www.google.com/url?sa=t&sour...edJHE4Orm7cyTz διαβασε λιγο να δεις τι μπορει να παθει ο ανθρωπος απο τη βοηθεια που του δινεται.

Senior Member
    παρε αλλο φαρμακο.

τα καινουργια ειναι καλυτερο ή κανε καποιο ενεσιμο για λιγοτερες παρενεργειες.

Quote Originally Posted by denti View Post
    πρόκειται για τον πατερα μου που είναι 65 ετων.παιρνει ζυπρεξα 10 mg και σολιαν 400mg.αν καποιος το αντιμετωπιζει ας με συμβουλεψει. ο ψυχίατρος του λεει ότι είναι η ιδεα του .αυτος όμως λεει ότι ποναει και φοβάμαι μηπως σταματησει τα φαρμακα και εχουμε παλι προβλήματα.please help
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

τα εξωπυριδιμικα συμπτωματα ειναι το χειροτερο στην παθηση μας π προκαλειται απο φθηνα φαρμακα πρωτης γενιας χωρις μετρο.ελπιζω να μην εχεις κ τετοιο αλλιως πρεπει ετσι κ αλλιως να το συζητησεις με τον γιατρο σου...

Page 1 of 2 12 LastLast