Results 46 to 60 of 139
Thread: Βασανιστήρια στα ζώα :(((
-
15-02-2017, 21:45 #46
- 15-02-2017, 22:14 #47
Επειδή πολλές φορές χανόμαστε στις λέξεις , προσπάθησα περισσότερο να ερμηνεύσω κάποιες συμπεριφορές που υπάρχουν. Δεν στοχοποίησα όλο το κίνημα των χορτοφάγων που πιθανόν να κινείται υπό καλοπροαίρετες προθέσεις.
Απλά οι άνθρωποι είναι σύνθετοι και μέσα σε μια ομάδα υπάρχουν κ τα παρατράγουδα. Όπως το να πεις είμαι αριστερός δεν σε κάνει αυτόματα ανθρωπιστή ή ευαίσθητο για τις αδύναμες ομάδες έτσι νομίζω και να δηλώσεις χορτοφάγος πολλές φορές τα κίνητρα δεν είναι τόσο ειλικρινά.
Κ όπως και εσύ παρατήρησες το φαινόμενο του φανατισμού υπάρχει κ σε αυτό το κομμάτι όπως με το ζευγάρι που ανέφερες....
Δεν ξέρω απλά προσπαθώ να κατανοήσω τον κόσμο και εγώ :PIt is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
15-02-2017, 22:22 #48
Καλά ναι κι εγώ αυτό κάνω αλλά δεν ξέρω αν θα μάθουμε ποτέ όλη την αλήθεια, συνεχώς ανατρέπονται αυτά που πιστεύω για τον κόσμο..
15-02-2017, 22:39 #49
Ο άνθρωπος πάντα έτρωγε ζώα από την εμφάνιση του στον πλανήτη... μπορεί να μας ακούγεται βάρβαρο, αλλά αν παρατηρήσει κανείς και στην ίδια την φύση οι σκηνές βίας είναι ατελείωτες! Για να τραφεί το λιοντάρι πχ κατασπαράζει στην κυριολεξία ένα άλλο ζώο.... αυτή είναι η τροφική αλυσίδα!
Ούτε και εγώ μπορώ να δω να σφάζουν ένα ζώο μπροστά μου και μετά να το τρώω αλλά θεωρώ ότι όλα χρειάζονται με μέτρο. Προσωπικά τρώω κρέας, όχι όλα τα είδη λόγω γεύσης, αλλά κάποια από αυτά μου αρέσουν. Επίσης σε κάποια όπως πχ κουνέλι δεν μπορώ να το φάω γιατί μου ρχεται η εικόνα του ζωντανού ζώου στο μυαλό και το λυπάμαι, νιώθω σα να τρώω το σκύλο μου, αλλά αυτό το θεωρώ προσωπική παραξενιά.
Τώρα για την υπερκατανάλωση και τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των ζώων μαζικής παραγωγής το θεωρώ κι εγώ σημάδι των καιρών και του σύγχρονου τρόπου ζωής.
Πάντως ζώα δεν βασανίζονται μόνο για να γίνονται τροφή, βασανίζονται και για να γίνονται, παλτά, γούνες, παπούτσια, ζώνες, τσάντες...κάτι που θεωρώ ακόμα χειρότερο και πιστεύω πως όλοι μας θα μπορούσαμε να αποφύγουμε.
15-02-2017, 23:06 #50
Τα παπούτσια και οι ζώνες φτιάχνονται από ήδη νεκρά ζώα......όσο για τις γούνες θέλω να πιστεύω πως θα εκλείψει αυτό το φαινόμενο.......
15-02-2017, 23:31 #51
και πολυ σοβαρά μιλάω always...!! αν θες να πούλησης τρελίτσα αλλου εσύ...!!!!!
άκου να δεις δεν σου φταίει κανένας αν εσύ είσαι χορτοφάγος και λυπάσαι τα γουρούνια τα πρόβατα και τα αρνιά...
ζήσε εσύ καλά με τα χορταρoλαχανικακια σου... άσε εμάς να φάμε τα αρνιά και να τα σκίζουμε...!! γιατί έτσι μάθαμε σαν ελληνάρες να ζούμε και δεν θα το αλλάξουμε.....!!!!!
16-02-2017, 00:08 #52
16-02-2017, 11:09 #53
ΠΟΛΥ ΩΡΙΜΗ σκεψη κ πολυ ισορροπημενη σταση...συμφωνω απολυτα μαζι σου..
η προσωπικη αντισταση, στην δυτικη νοοτροπια περι βιομιηχανοποιησης κ παραγωγης κρεατος,ειναι κατι που ο καθενας μπορει να επιλεξει..για δικους του προσωπικους λογους..
δεν χρειαζεται να επηρρεαζουμε κανεναν..
στην αρχη ειχα πορωθει κ ηθελα να γινω ακτιβιστρια...ομως μετα χαλαρωσα..κ το ειδα απο αλλη οπτικη γωνια....
16-02-2017, 11:11 #54
φυσικα κ υπαρχουν ατομα που απλα το δηλωνουν θελοντας να υποστηριξουν μονο κ μονο το εγω τους κ οχι τα ζωα..αλλα το κοινωνικο του φαινεσθαι..
σιγουρα ομως δεν ειναι ολοι ετσι....εχω απειρους γνωστους χορτοφαγους..κ πολλους επισης δηθεν χορτοφαγους..καθως κ καποιους ακτιβιστες, ατομα που ασχολουνται αποκλειστικα με αυτο..
ο καθενας επιλεγει ο.τι θελει..κ εμενα με εκνευριζει το δηθεν.
16-02-2017, 11:35 #55
Παραθέτω μια ενδιαφέρουσα μελέτη που κατά σύμπτωση μόλις εχθές δημοσιεύθηκε στο Portal μας.
Η συνάφεια ανάμεσα στην ανθρώπινη κακοποίηση, την ενδοοικογενειακή βία και την κακοποίηση ζώων: το φάσμα της βίας
16-02-2017, 11:41 #56
Δεν νομίζω...ο άνθρωπος αρχικά ήταν φυτοφάγο και στην πορεία "εξελίχθηκε" σε παμφάγο (δλδ ζώα και φυτά)
Το καλύτερο είναι να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα δύο..οι υπερβολες είτε από την μία είτε από την άλλη δεν είναι καλό....
Για μένα πάντως το να κόψει καποιος το κρέας κ μετα να αρχίσει τα συμπληρώματα βιταμίνων β, σιδήρου, κλπ...μου φαίνεται κάπως...Το καλύτερο είναι ότι συστατικό υπάρχει να το παίρνουμε από τις τροφές.
Η χορτοφαγία θέλει παρα πολλές γνώσεις κ διάβασμα...μη νομίζετε ότι τρώγοντας μπρόκολο ή φακες παίρνετε την ιδια ποσότητα σιδήρου με το αν τρώγατε την ίδια ποσότητα κρέατος (ας πούμε στα 100 γρ)......ή ότι είναι το ίδιο απορροφήσιμος
ή ξερω 'γω μπορεί να αρχίσετε τώρα την χορτοφαγία και η έλλειψη σε Β12 (μια πολύ σημαντική βιταμινη που έχει ν κάνει μ την εγκεφαλική υγεία) να εμφανιστεί μετά από 2-3 χρόνια
όπως κ η έλλειψη σιδήρου/χαμηλός αιματοκρίτης, ορισμένες φορες ο οργανισμός προσαρμόζεται στα χαμηλά επίπεδα κ δεν γίνεται εμφανης η ελλειψη στην καθημερινότητα, παρά μόνο με εξετάσεις...θέλει κ αυτό παρακολούθηση......
16-02-2017, 12:31 #57
Θα ήταν ότι καλύτερο μπορείς να κανεις Αν διαβάσεις την Αγία γραφή το χοιρινό απαγορεύονταν !!!Εγώ από τότε που έκοψα το κρέας,η υγεία μου βελτιώθηκε. Δεν είναι τυχαίο που οι γιατροί σου λένε κόψει το κρέας.
16-02-2017, 12:54 #58
εμενα οι γιατροι επειδη εχω νοσο graves, η οποια ειναι αυτοανοσο κ δημιουργει κοπωση κ αδυναμια, οταν τους ειπα οτι εκοψα το κρεας γουρλωσαν τα ματια!! χααχ!
κ ναι μετα απο 2 χρονια νιωθω τρομερη κοπωση...κ παιρνω σιδηρο..
κ neurobion..αλλα εγω το προτιμω απ το να τρωω αν ζωακι..οκ....γινεται κ αυτο...
γιατι οχι?κ τι εγινε αν παιρνεις συμπληρωμα??
επισης ειχα δεν ενα ντοκυμαντερ σχετικα με το ανθρωπινο σωμα κ την σχεση του με το κρεας..
υποστηριζε οτι το ανθρωπινο σωμα δεν εχει κατασκαυαστει για κρεοφαγια..γιατι για παραδειγμα το παχυ μας ειναι πολυ μακρυ σε σχεση με τους υπολοιπους οργανισμους που τρεφονται με κρεας, αυτο σημαινει αυτοματως οτι οταν εμεις οι ανθρωποι καταναλωνουμε κρεας, αποθηκευεται πολυ καιρο μεσα στο εντερο μας με αποτελεσμα οι τοξινες του να μην αποβαλλονται αμεσα απο τον οργανισμο..κ αυτο ειναι κακο..ενω οι υπολοιπο οργανισμοι που τρωνε κρεας, οπως πχ ο λυκος, ο σκυλος κλπ..εχουν μικροτερο εντερο ωστε να απορροφουνται αμεσα τα πολυτιμα συστατικα του κρεατος απο το εντερο τους κ να γινεται γρηγορη αποβολη των τοξινων κ των αχρηστων ουσιων του...
τωρα δεν ξερω κατα ποσο ειναι αληθεια...αλλα το υποστηριζει με τρομερα επιχειρηματα..
οπως επισης κ για τα δοντια μας τα οποια δεν ειναι κατασκευασμενα να τρωνε κρεας..δλδ οι επιφανειες τους ειναι κατασκευασμενες για να πολτοποιουν τις φυτικες τροφες..αλλιως θα ειχαμε πιο πολλους κοπτες..τετοια κ πολλα αλλα ελεγε..
δεν ξερω τι να πιστεψω αληθεια..
επισης στην αγια γραφη εχω διαβασει αρκετα εδαφια περι χορτοφαγιας...πραγματικα αν κατσουμε κ το ψαξουμε πολυ θα την χασουμε την μπαλα..καλο ειναι να κανει κανεις αυτο που νομιζει..
οπως κ να χει συζητησ αναλαφρη κανουμε..
16-02-2017, 14:53 #59
O παλαιολιθικος ανθρωππος ηταν σαρκοφαγος .......... αυτο δεν σημαινε οτι πρεπει να υιοθτησουμ την μεγαλη ποσοτητα κρεατων που ετρωγε , αλλα η κρεατοφαγια μας μαρανε ? εδω αποψιλωνονται δαση , ολος ο Αμαζονιος , πολλα ειδη απειλουνται με αφανισμο , και λογω λειψυδριας , αφου ο πλανητης υπερθερμεναιται ........... ζουμε σε μια παρακμη , ολα στον βωμο του χρηματος , μεταλλαγμενα , ορμονες αφθονες , τρωμε φυτοφαρμακα , αναπνεουμε αερα μλυσμενο , ο καρκινος εχεοι πενταπλασιαστει τα τελευταια 20 χρονια .............τις ηλεκτρικες συσκευες που χρησιμοποιουμε , τις ' ξεφορτωνονται ' στην χωματερη ονοματι Αφρικη ............... 18.000 παιδια πεθαινουν ημερησιως απο την πεινα ..., η κρεατοφαγια μας μαρανε ? αμ δεν ειναι κακη η κρεατοφαγια , ο τροπος που εκτρεφουν και σκοτωνουν τα ζωα ειναι κτηνωδης , διοτι εχουμε αποκτηνωθει εμεις οι ιδιοι , καταστρεφουμε τονπλανητη , λες και δεν υπαρχει αυριο , πρωτο αποτελεσμα η κλιματικη αλλαγη , προς το χειροτερο , το λιωσιμο των παγων , η αρνηση ωρισμενων χωρων να υπογραψουν την συμφωνια του Κυοτο , το χρημα προηγειται , παντα , ειμαστε αυτοκαταστροφικοι σαν ειδος , ευτυχως που σε 35 χρονια δεν θα ζω να δω την καταντια .................. ουτε τα παιδια μου , γιατι δεν εχω .....
16-02-2017, 15:02 #60
τι παιδια? για παιδια ειμαστε??καλα τα λες μακ..συμφωνω κ με εσενα..
τα παιδια μας μαραναν....να τα φερουμε τα καιμενα σε αυτον τον κοσμο..κριμα ειναι..
Xanax και Ναρκωτεστ!
20-07-2025, 20:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή