Results 1 to 15 of 25
-
16-02-2017, 11:31 #1
ο ψυχολόγος μου θέλει να με διώξει
Καλημέρα. Πάω σε έναν ψυχολόγο του δημοσίου εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Ο οποίος με τον τρόπο του μου λέει " σήκω φύγε". Πως το βρίσκεται αυτό;
Για παράδειγμα όταν του είπα μερικές φορές πως πάω τόσο καιρό εκεί και δεν είδα να μου πει κάτι ουσιαστικό ή να δω έστω κάποια βοήθεια στην ζωή μου...και του λέω κρατάω και την θέση άδικα ενώ θα μπορούσε κάποιος άλλος να βοηθηθεί και βρήκε αφορμή να μου πει ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟΟΟΟΟΟΟ που εγώ πήγαινα εκεί με ελπίδα πως θα βοηθηθώ και θα λύσω κάποια προβλήματα μου ότι ίσως αυτός να μην έχει τον τρόπο και να μην μπορεί να με βοηθήσει. Θα προτιμούσα να μου το έλεγε εξαρχής αυτό και όχι να χάνω έναν ολόκληρο χρόνο που εγώ δίνω μάχη μπας και αλλάξει κάτι στην ζωή μου και κάθε μέρα που περνάει αγωνιώ.
Τόσο κάθαρμα;
Και εκείνη την στιγμή ένοιωσα σαν να με διώχνει και καθώς μίλαγα μου ήρθε να βάλω τα κλάματα. Και την επόμενη φορά που πήγα πήγε να δείξει ένα ενδιαφέρον και να πει δύο πράγματα παραπάνω και υπήρχε καλό κλίμα και σκέφτηκα πως ίσως κατάλαβε πως στεναχωρήθηκα και θέλησε να βοηθήσει επιτέλους ή έστω να κάνει μία προσπάθεια. Αλλά αυτό δεν κράτησε και τις επόμενες δύο φορές που ακολούθησαν.
Γιατί την επόμενη φορά έκανε το εξής. Του έλεγα την απογοήτευση μου από όσα συμβαίνουν και απλά συμφωνούσε και ήταν καταφατικός. Ότι του έλεγα έλεγε ναι. Εγώ δεν το βρήκα κακό αυτό..αφού απλά έλεγε την αλήθεια...αλλά το συνέκρινα με τις προηγούμενες φορές που δεν είχε ποτέ αυτήν την αντιμετώπιση της παραίτησης. Από την άλλη σκέφτηκα ότι ίσως εφόσον βλέπει πως να με βοηθήσει δεν μπορεί, ίσως θέλει απλά να δράσει συμπονετικά σε όσα περνάω. Και δεν το παρεξήγησα καθόλου αυτό που έκανε. Αν και ψιλιάστηκα ότι πιθανόν το έκανε για να εκνευριστώ εφόσον δεν έχει κάτι να μου πει και να φύγω από μόνη μου και τελικά είχα όντως δίκιο.
Την αμέσως επόμενη φορά που πήγα άρχισε να μου λέει ένα "ποιηματάκι" λες και ακούω κασέτα που το λέει κάθε φορά με το ίδιο ύφος και τις ίδιες λέξεις και εγώ γέλαγα και έγινε έξαλλος. Είπε με ύφος γιατί γελάτε και με κοίταζε με ένα περίεργο ύφος που με έκανε να γελάω περισσότερο. Και το είπε μόνο του πως ίσως αυτό που κάνω (το να γελάω) να θυμώνει κάποιους. Και η συνεδρία ήταν μάπα με λίγα λόγια. Θέλει να με διώξει τι άλλο να μου πει για να το καταλάβω.
Έτσι παίζουν με τους ανθρώπους! Ίσως φταίω και εγώ γιατί τόσο καιρό ήμουν πολύ χαλαρή και ευχάριστη γενικά. Δεν πήγαινα εκεί να τον φορτώνω δηλαδή με τα βάρη μου γιατί και παλιότερα σε άλλους ειδικούς που το έκανα είδα ότι δεν είχε αποτέλεσμα με το να τους πιέζεις να σε βοηθήσουν και αυτόν τον "άφησα χαλαρό" δεν τον έπρηζα και να τα αποτελέσματα.
Δεν γουστάρω να του κάνω την χάρη να φύγω και μάλιστα αβοήθητη. Ας έλεγε έστω να με παραπέμψει κάπου αλλού. Ανέντιμο είναι αυτό που κάνει.
- 16-02-2017, 12:29 #2
Εφόσον βλέπεις πως δε σε βοηθάει, πες του να σε παραπέμψει σε άλλον. Μπορεί ο ίδιος να μην κατανοεί ότι δεν σε βοηθάει.
Θα έλεγα πως θα πρέπει να κάνετε έναν ειλικρινή διάλογο, πέρα από παιχνίδια, γέλια και εκνευρισμούς, ούτως ώστε να δείτε τι θα κάνετε από δω και πέρα.
16-02-2017, 12:48 #3
Τι να του πω δηλαδη; Αφού το χουμε ήδη συζητήσει και του χω πει ότι δεν έχω πάρει βοήθεια.
Αυτός επιμένει όλο αυτό τον καιρό και λέει το ίδιο και το ίδιο. Την τελευταία φορά πριν λήξει η συνεδρία του είπα πως το επιχείρημα του δεν ευσταθεί για τους τάδε λόγους. Αν είναι θα επιμείνω πως δεν ευσταθεί και την επόμενη φορά να δούμε τι θα πει.
16-02-2017, 13:05 #4
Φιλη μου εδω πληρωνεις και αδιαφορουν εξηντα και πενηντα ευρω εγω δε σαν κοροιδο πληρωνα τοσο τα 20 λεπτα και ειδα πληρης αδιαφορια και περιμενεις απο το δημόσιο...Λυπαμαι αλλα δεν υπαρχουν δομες ψυχικης υγειας στην χωρα μας οπως στον Καναδα η στην Αυστραλία.
16-02-2017, 13:12 #5
Ζήτησε του να σε παραπέμψει αλλού αφού δεν βλέπεις βελτίωση.Συμφωνώ με την take a break εδώ σε δουλεύουν οι ιδιώτες και σε εκμεταλλεύονται.Πες του ξεκάθαρα ότι δεν βοηθάει και ότι καλό θα ήταν να σε δει ένας άλλος ψυχολόγος.
16-02-2017, 13:43 #6
Και ενας χρόνος !!!! Για δημόσιο είναι επίτευγμα μην το πεις ουτε του παππά!!
16-02-2017, 14:26 #7
Νομιζω παιδια οτι οι ψυχολογοι δεν προσφερουν λυση ετοιμη στο πιατο.
Υποτιθεται οτι πας για να σε ακουσει και να σε νιωσει ο ειδικος. Δεν πας να του πεις το προβλημα και να σου πει Ω αυτη ειναι η λυση.
Τη λυση τη βρισκεις μονος σουυυυ!
Αν εχεις θεμα οργανικο που δεν παλευεται, πας στον ψυχιατρο, του τα λες, και εφοσον το κρινει, σου δινει μια αγωγη, θα σου πει και να βγαινεις, να εχεις κοινωνικη ζωη. Αυτα!
Τωρα αν θελεις το know-how ή θα ρωτησεις φιλους με παρομοιες εμπειριες, ή θα ψαξεις για σχετικα βιβλία ή θα κανεις λαθη, θα παθεις και θα μαθεις.
Αυτη ειναι η ζωη!Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
16-02-2017, 15:02 #8
16-02-2017, 15:16 #9
16-02-2017, 15:27 #10
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση. (Spam/επαναλαμβανόμενο μήνυμα).
Last edited by Aeon; 16-02-2017 at 17:01.
16-02-2017, 15:33 #11WhyAlwaysMe?GuestΣιγά μην δεν έγραφε σε αυτό το θέμα ο Υ15.
16-02-2017, 15:58 #12
Όντως ... τι σημαίνει ότι είσαι χαλαρή και ευχάριστη; Η ψυχοθεραπεία δεν είναι κοινωνική συναναστροφή. Το εύλογο θα ήταν όλα αυτά που γράφεις εδώ, να τα πεις και σε αυτόν. Να του ξεκαθαρίσεις πως νιώθεις κι αν δεν είναι ικανός να σε βοηθήσει, να ψάξεις αλλού τη λύση. Επίσης, δεν μπορείς να πιέσεις κανέναν ειδικό να σε βοηθήσει, μόνη σου θα βοηθηθείς, ο ψυχολόγος έχει ρόλο καθοδηγητικό και υποστηρικτικό.
Από την άλλη πλευρά ωστόσο, δεν είναι σε αυτή τη θέση για να εκνευρίζεται, αλλά για να σε αποδεχθεί ως άνθρωπο και σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις τι είναι αυτό που κάνει δυσλειτουργική τη συμπεριφορά σου.
16-02-2017, 16:27 #13Nefeli28GuestΚαλο θα ειναι να τον ρωτησεις ευθεως και εαν παρολα αυτα δεν παρεις ικανοποιητικη απαντηση, να απευθυνθείς αλλου.
Μη χάσεις αλλο χρόνο μαζι του.
Πηγαινα σε ψυχοτετοιο (τον αποκαλω ετσι γιατι ο ιδιος αποποιουνταν τον τίτλο του ψυχολογου...), ο οποιος μου ειπε αστειευομενος οτι δεν μπορει να με βοηθησει τον 6ο μηνα της διαδικασίας μαζι του, το ξανάπε για πλακα(?) στον ενα χρονο κοντα, και τελικα την τριτη φορα που το ειπε παλι μεταξύ αστειου και σοβαρού, ηταν 17 μηνες μετα, οπου πηρα και την αποφαση να στραφω αλλου. Αυτος δεν μπορουσε να βοηθησει ή δεν με ηθελε αλλο στα ποδια του. Το ιδιο κανει.
Δεν ηταν και ουτε πιστευω οτι θα ηταν κάποιος απο αυτους αρκετα εντιμος για να παραδεχτεί οτι κατι δεν παει αλλο.
Οπότε,προτιμούν να το ριχνουν στο αστειο, στο χαλαρο ή στο οτι θυμωσαν και καλα με τις συμπεριφορές μας για να μας κανουν εμας να παρουμε την αποφαση να τους αφησουμε.
Γελοιες τακτικες απο γελοία υποκείμενα.
16-02-2017, 16:33 #14
Στα πήρε τα γκαφρά Nefeli28 μου; Αυτό έχει σημασία. Δεν πα' να χτυπιέσαι εσύ και οποιοσδήποτε άλλος στα forum; Για ΣΕΨ, ΠΨΣ, ΕΨΕ, ΣΕΥΥΠ, Υπουργείο Υγείας (Ο Θεός να το κάνει) και νομοθέτες "ο μήνας έχει εννιά".
... Ένα περίεργο πράγμα όμως. Όταν εγώ υπερασπιζόμουν τους ψυχικά ασθενείς εσύ με κορόιδευες και έλεγες (εδώ π.χ. https://www.e-psychology.gr/forum/th...CE%A3/page54):
Και οι θέσεις μου ΣΙΓΟΥΡΑ δεν ήταν διαφορετικές από τις δικές σου στο παρατιθέμενο κείμενο.Last edited by M87; 16-02-2017 at 16:51.
16-02-2017, 17:26 #15Nefeli28GuestΕνα περιεργο πραμα, να τα λες ολα οπως σε βολεύουν.
Δεν θα μπω σε αντιπαράθεση. Αφού λέμε τα ίδια, ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι.