Γράμμα...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 30

Thread: Γράμμα...

Senior Member
    καταρχην καλωςηρθες στο φορουμ.

κατα τ αλλα συγνωμη κι ολας, αλλα απαντηση δεν νομιζω να παρεις! εξαρταται απ το ΤΙ σκηνικα παιχτηκανε, με ποιο τροπο παιχτηκανε κ.ο.κ.. Ολα αυτα που λες ειναι πολυ γενικολογα! το να λες οτι πρωτα αδιαφορησες, μετα ενδιαφερθηκες, μετα τσαντιστηκες και μετα εγραψες γραμμα δε νομιζω να παρεχει αρκετες πληροφοριες αν δε μας πεις πως εγιναν!
    Παντως αυτο που μπορω να συμπερανω μ αυτα που περιγραφεις ειναι οτι απλα πηγε να παιχτει κατι μεταξυ σας, αλλα τελικα δεν εγινε κατι, οποτε αυτη δεν ειναι δεμενη μαζι σου, αλλα εσυ εχεις φαει απλα κολλημα. Οποτε αφου θιχτηκε ο εγωισμος της γιατι να κατσει να ασχοληθει με καποιον που ουσιαστηκα δεν εκανε στην τελικη κατι. παντως απ οτι καταλαβα το γραμμα εκεινο τσαμπα το γραψες...

Senior Member
    Εξαρτάται από την εντύπωση που θα είχα σχηματίσει για σένα. Νομίζω ότι το θέμα δεν είναι αν θα σε συγχωρούσε με το γράμμα αλλά αν θα πίστευε ότι το γράμμα εκφράζει τις αληθινές και σταθερές σου σκέψεις, ώστε μετά να μπει στη διαδικασία να σε συγχωρέσει. Σκέψου ότι εσύ άλλαξες διάθεση τόσες φορές, κάποια στιγμή κιόλας πίστεψες ότι σε παίζει, γιατί να μην πιστέψει τώρα ότι κάνεις κι εσύ το ίδιο, ότι δεν είσαι σταθερός και μία τα βλέπεις έτσι και μία αλλιώς;
    Αν πάντως είχα σχηματίσει τη γνώμη ότι δε μπορώ να έχω εμπιστοσύνη στη σταθερότητά σου τότε φαντάζομαι δε θα ήθελα να σου ξαναμιλήσω για να με προστατέψω.

Junior Member
    Originally posted by Aphelia
    Εξαρτάται από την εντύπωση που θα είχα σχηματίσει για σένα. Νομίζω ότι το θέμα δεν είναι αν θα σε συγχωρούσε με το γράμμα αλλά αν θα πίστευε ότι το γράμμα εκφράζει τις αληθινές και σταθερές σου σκέψεις, ώστε μετά να μπει στη διαδικασία να σε συγχωρέσει. Σκέψου ότι εσύ άλλαξες διάθεση τόσες φορές, κάποια στιγμή κιόλας πίστεψες ότι σε παίζει, γιατί να μην πιστέψει τώρα ότι κάνεις κι εσύ το ίδιο, ότι δεν είσαι σταθερός και μία τα βλέπεις έτσι και μία αλλιώς;
    Αν πάντως είχα σχηματίσει τη γνώμη ότι δε μπορώ να έχω εμπιστοσύνη στη σταθερότητά σου τότε φαντάζομαι δε θα ήθελα να σου ξαναμιλήσω για να με προστατέψω.
    Αφέλια νομίζω ότι μπήκες ακριβώς στην καρδιά του θέματος, αυτή η κοπέλα μου είχε πολύ εμπιστοσύνη αρχικά και μετά απλά έπεσε από τα σύννεφα.. Αλλά το γράμμα ήταν νομίζω πολύ ειλικρινές και καλό, και τονίζω ότι δεν το έγραψα για να γίνει κάτι ερωτικό, απλά για να με συγχωρέσει. Αλλά τη νόημα έχει η συγχώρεση ούτως ή άλλως αν δε σου ξαναμιλήσει ποτέ... Αυτό δεν καταλαβαίνω. Έδειξε ότι με συγχώρεσε. Απλά θεωρώ ότι όταν κάποιος σε συγχωρεί μπορεί να σου ξαναμιλήσει, έστω και επιφυλακτικά... Έτσι δεν είναι;

Senior Member
    Radiant , από τη στιγμή που σκέφτηκες οτι το καλύτερο κατά συνείδηση ήταν να γράψεις αυτό που ένοιωθες και να το στείλεις στην κοπέλα ,νομίζω το θέμα της πιθανής γελοιοποίησης δεν θάπρεπε να σε απασχολεί ...
    Το ΄ρίσκο΄αυτό φαντάζομαι τόχες υπόψη σου απ΄την αρχή και παρόλα αυτά αποφάσισες τελικά να το στείλεις για να αισθανθείς εντάξει -με τον εαυτό σου πάνω απ΄όλα- αποκαθιστώντας μ΄αυτό τον τρόπο τη λάθος σου συμπεριφορά

Μη το σκέφτεσαι λοιπόν ...

Junior Member
    Originally posted by psychangel
    Radiant , από τη στιγμή που σκέφτηκες οτι το καλύτερο κατά συνείδηση ήταν να γράψεις αυτό που ένοιωθες και να το στείλεις στην κοπέλα ,νομίζω το θέμα της πιθανής γελοιοποίησης δεν θάπρεπε να σε απασχολεί ...
    Το ΄ρίσκο΄αυτό φαντάζομαι τόχες υπόψη σου απ΄την αρχή και παρόλα αυτά αποφάσισες τελικά να το στείλεις για να αισθανθείς εντάξει -με τον εαυτό σου πάνω απ΄όλα- αποκαθιστώντας μ΄αυτό τον τρόπο τη λάθος σου συμπεριφορά

Μη το σκέφτεσαι λοιπόν ...
    Σε ευχαριστώ psychangel, το θέμα της γελοιοποίησης είναι όντως το τελευταίο που με απασχολεί. Το θέμα είναι γιατί δε θέλει να με συγχωρέσει. Και από τη στιγμή που της έγραψα τόσα πράγματα και δε με συγχώρεσε, λογικά δεν παίζει να ξαναμιλήσουμε... Το ξέρω ότι είναι βλακεία που τη σκέφτομαι ακόμα αλλά αισθάνομαι σαν ο κακός χαρακτήρας της ταινίας που πρέπει να τιμωρηθεί σκληρά για αυτό που έκανε, και μόνο που την πρόδωσα αυτή και τον εαυτό μου...

Senior Member
    απο τη μερια σου εισαι ψυχολογικα καλυμμενος. αφου της εστειλες μεχρι και γραμμα ειναι υπεραρκετο για να νιωθεις οτι διορθωσες τα πραματα! το οτι στην αρχη εκανες κατι που αργοτερα το θεωρησες λαθος δεν λεει κατι, ολοι κανουμε λαθη, δεν ειμαστε θεοι.
    αμα τωρα εσυ εχεις φαει τοσο κολλημα πηγαινε μιλα της μια τελευταια φορα, δως της και το τηλεφωνο σου αν νομιζεις οτι θα ωφελησει κατι κι ασε τα πραματα να παρουν το δρομο τους. αν δεν εχει το αποτελεσμα που θες τοτε μην ασχοληθεις αλλο, θα τα κανεις χειροτερα.

Junior Member
    Α και κάτι άλλο, πρέπει μάλλον να αναφέρω ότι το γράμμα τη συγκίνησε πολύ. Δε μπορώ να πω πως και γιατί δυστυχώς. Απλά για να μη νομίζετε ότι το απέρριψε τελείως. Τη συγκίνησε αλλά παρόλα αυτά δε με συγχώρεσε μάλλον.... Δεν ξέρω τι να σκεφτώ πια...

Junior Member
    Originally posted by susperia
    απο τη μερια σου εισαι ψυχολογικα καλυμμενος. αφου της εστειλες μεχρι και γραμμα ειναι υπεραρκετο για να νιωθεις οτι διορθωσες τα πραματα! το οτι στην αρχη εκανες κατι που αργοτερα το θεωρησες λαθος δεν λεει κατι, ολοι κανουμε λαθη, δεν ειμαστε θεοι.
    αμα τωρα εσυ εχεις φαει τοσο κολλημα πηγαινε μιλα της μια τελευταια φορα, δως της και το τηλεφωνο σου αν νομιζεις οτι θα ωφελησει κατι κι ασε τα πραματα να παρουν το δρομο τους. αν δεν εχει το αποτελεσμα που θες τοτε μην ασχοληθεις αλλο, θα τα κανεις χειροτερα.
    Ευχαριστώ susperia. Κι εγώ αυτά σκέφτομαι συνέχεια, αλλά είμαστε μακριά και μετά από τόσο καιρό δε νομίζω να μπορώ να τη ξανακοιτάξω στα μάτια, όπως κι αυτή. Πρέπει απλά να το ξεχάσω... Μου είναι δυστυχώς πολύ δύσκολο όπως και σε όλους, και θα ήταν πολύ πιο εύκολο αν της είχα μιλήσει μία φορά ακόμα μετά το γράμμα να δω τι γίνεται... Αλλά δυστυχώς θα βασανίζομαι για πάντα με αυτή την λανθάνουσα σκέψη.

Senior Member
    ΩΧ! τωρα ειδα οτι απευθυνεται σε γυναικες το θεμα! να τονισω οτι ειμαι αντρακλας προς αποφυγη παρεξηγησεως!

ρε συ radiant, ποσος καιρος περασε, 10 χρονια? αν νιωθεις ακομα πραματα γι αυτην καν το, μιση νροπη δικια σου μιση ντροπη δικια της, σιγα μην καθεσαι να βασανιζεσαι. πες τα ισα οτι εφαγες κολλημα κι οτι γινει γινει.

Senior Member
    Χμ, δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα σκέφτεσαι. Προσπάθησε να καταλάβεις ότι δεν είναι το θέμα το γράμμα. Αν προσπαθεί να σε αποφύγει για να μη ξαναπληγωθεί, όσα γράμματα και να της στείλεις δε θα έχεις την εμπιστοσύνη της. Το γράμμα κάλλιστα μπορεί να την συγκίνησε, να της άρεσε η χειρονομία αλλά τι να το κάνεις αν το μυαλό της λέει όχι σύμφωνα με την προηγούμενη συμπεριφορά σου; Αν ήτανε με ένα γράμμα να συγχωρούνται έτσι εύκολα τα πάντα θα είχαμε βρει τη λύση. Παρ\' όλα αυτά είμαι της άποψης ότι καλώς έστειλες το γράμμα, κι εγώ έτσι έχω κάνει στο παρελθόν χωρίς να περιμένω ότι θα αλλάξει κάτι αλλά ήθελα να εκφράσω αυτά που νιώθω.
    Πάντως δε θέλω να σε αποπάρω. Δε μπορώ να ξέρω πως ο χρόνος την έχει επηρεάσει. Συνήθως επιδρά θετικά ως προς τη συγχώρεση γιατί αμβλύνει την ανάμνηση των καταστάσεων, βλέπουμε με πιο αντικειμενικό μάτι τα πράγματα. Από την άλλη δε ξέρω πως ο χρόνος έχει επιδράσει σε αλλαγές στη ζωή της, μπορεί να έχει προχωρήσει, να έχει κάνει σχέση, ή γενικά να μη θέλει να έχει επαφή με το παρελθόν, να θέλει να προχωράει. Προσωπικά αν το μυαλό μου έχει πει τέλος για κάποιον και αυτό γίνεται συνήθως μέσα σε ένα μήνα τότε δεν υπάρχει περίπτωση να τον δω ξανά διαφορετικά, ότι ήταν να γίνει έγινε σκέφτομαι για κάποιο λόγο και προχωράω μπροστά.
    Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δε θα έπρεπε να δοκιμάσεις κάποια επαφή. Αφού σου έχει μείνει τόσο απωθημένο η προσπάθεια τουλάχιστον θα σε βοηθήσει να βγεις από τη αβεβαιότητα, αλλά να είσαι προετοιμασμένος για τις τυχόν αντιδράσεις και να μη τα βάλεις με τον εαυτό σου.

Senior Member
    Δεν έχω πρόβλημα φυσικά, σε ευχαριστώ για τα λόγια σου.

Senior Member
    Originally posted by Radiant
    Και να ρωτήσω γιατί οι περισσότερες λένε πόσο τους αρέσουν τέτοιες κινήσεις ενώ τελικά μάλλον τις απωθούν; Θέλω ειλικρινή απάντηση...
    μιλας και ρωτας συνεχως για την \"κινηση\", το γραμμα...
    σαν να το βλεπεις ξεκομμενο απο την ολη ιστορια σας....
    το οτι η κοπελα δεν γυρισε , δεν σημαινει οτι δεν την συγκινησε το γραμμα η οτι την χαλασε το γραμμα...
    την ιστορια σας την ειδε συνολικα
    πιθανολογω δε, οτι ηταν \"αλλου\" πριν στειλεις το γραμμα...
    καλα εκανες και το εστιελες, για να αξιολογησει και τα ειλικρινη αισθηματα σου και να ξερει τι πραγματικα παιχτηκε μεταξυ σας, ειναι προτιμοτερο απο το να φυγει θεωρωντας σε, εναν μα λακα ακομα...
    αυτο ομως δεν σημαινει οτι με ενα γραμμα μπορει και να γυρισει πισω...
    δυο τινα θεωρω πιθανα..
    1) η κοπελα ηταν ηδη αλλου οπως σου ειπα, οποτε το γραμμα μπορει να την ικανοποιησε μεν, αλλα δεν θα την εκανε και να γυρισει πισω
    2) καλο το γραμμα, αλλα απο την συνολικη εικονα που ειχε απο τις εμπειριες της μαζι σου, δεν θεωρησε οτι εισαι το ατομο που θα θελε να προχωρησει σε κατι μαζι σου...
    σε καθε περιπτωση την ζημια δεν την εκανε το γραμμα αλλα ολα τα προηγουμενα...
    δεν ειναι θεμα συγχωρεσης...ειναι θεμα αξιολογησης...
    μπορει να συγχωρεσουμε καποιον για τις χοντραδες που μας εκανε, αυτο δεν σημαινει οτι θα τον βαλουμε και σπιτι μας...

Junior Member
    Originally posted by Remedy
    Originally posted by Radiant
    Και να ρωτήσω γιατί οι περισσότερες λένε πόσο τους αρέσουν τέτοιες κινήσεις ενώ τελικά μάλλον τις απωθούν; Θέλω ειλικρινή απάντηση...
    μιλας και ρωτας συνεχως για την \"κινηση\", το γραμμα...
    σαν να το βλεπεις ξεκομμενο απο την ολη ιστορια σας....
    το οτι η κοπελα δεν γυρισε , δεν σημαινει οτι δεν την συγκινησε το γραμμα η οτι την χαλασε το γραμμα...
    την ιστορια σας την ειδε συνολικα
    πιθανολογω δε, οτι ηταν \"αλλου\" πριν στειλεις το γραμμα...
    καλα εκανες και το εστιελες, για να αξιολογησει και τα ειλικρινη αισθηματα σου και να ξερει τι πραγματικα παιχτηκε μεταξυ σας, ειναι προτιμοτερο απο το να φυγει θεωρωντας σε, εναν μα λακα ακομα...
    αυτο ομως δεν σημαινει οτι με ενα γραμμα μπορει και να γυρισει πισω...
    δυο τινα θεωρω πιθανα..
    1) η κοπελα ηταν ηδη αλλου οπως σου ειπα, οποτε το γραμμα μπορει να την ικανοποιησε μεν, αλλα δεν θα την εκανε και να γυρισει πισω
    2) καλο το γραμμα, αλλα απο την συνολικη εικονα που ειχε απο τις εμπειριες της μαζι σου, δεν θεωρησε οτι εισαι το ατομο που θα θελε να προχωρησει σε κατι μαζι σου...
    σε καθε περιπτωση την ζημια δεν την εκανε το γραμμα αλλα ολα τα προηγουμενα...
    δεν ειναι θεμα συγχωρεσης...ειναι θεμα αξιολογησης...
    μπορει να συγχωρεσουμε καποιον για τις χοντραδες που μας εκανε, αυτο δεν σημαινει οτι θα τον βαλουμε και σπιτι μας...
    Έτσι είναι remedy, καταρχήν η κοπέλα ήταν ήδη με άλλον και δεν το ήξερα, και παίζει και να μη με έβλεπε ερωτικά όπως και να είχε εκείνη την περίοδο. Αλλά το θέμα είναι γιατί ενώ είπε ότι με συγχώρεσε είχε ακόμα κακία για μένα. Γιατί δε με άφησε καν να της ξαναμιλήσω... Αυτά ήταν τα ερωτήματα για μένα και όχι το αν θα είμαστε μαζί. Ένιωθα απαίσια που την πλήγωσα και επιπλέον ένιωσα ακόμα πιο άσχημα τελικά που έστειλα αυτό το γράμμα για να επανορθώσω...

Junior Member
    Μήπως ήταν κι αυτή λίγο εγωίστρια; Εσείς πως θα αντιδρούσατε σε αυτή την περίπτωση, αυτό είναι το ερώτημα...

Senior Member
    Το ρωτάς σαν ο εγωισμός να είναι κάτι κακό πάντα. Ο εγωισμός υπάρχει και για να μας προστατεύει.

Page 1 of 2 12 LastLast