Υπάρχει θεός? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 120
    Senior Member
    Εσύ που είσαι άθεος πιστευεισ στους εξωγήινους;
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    πιστευω σε μια ανωτερη δυναμη που εφτιαξε το συμπαν.θεος ή εξωγηινος ή ενεργεια κλπ δε με νοιαζει τι ειναι και πως λεγεται και πιστευω δε θα το καταλαβω και ποτε.απο εκει και περα γεννηθηκα Ελλαδα και με εμαθαν το Χριστιανισμο..αν ειχα γεννηθει αλλου θα πιστευα στο Ισλαμ, στο Βουδα, στη φυση κλπ.
    δε πιστευω ομως σε καμια θρησκεια συγκεκριμενα.
    πιστευω σε αυτο το ανωτερο απο εμενα που εφτιαξε εμας και τον κοσμο οσο μικρο ή μεγαλο, απτο ή μη ειναι αυτο
    απο εκει και περα προσπαθω να ειμαι καλος ανθρωπος με μεσα σε υγειη πλαισια
    ολες οι θρησκειες εχουν προκαλεσει αιματοχυσιες και μιλανε για τιμωρια αν αμαρτησεις κλπ πραγμα που με αποτρεπει να πιστεψω σε καποια απο αυτες
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Εγώ πιστεύω ότι όλες οι θρησκείες έχουν μία δόση αλήθειας μέσα τους οπωσ και πριν δύο χιλιάδες δεκαεφτά χρόνια βρήκαν την αλήθεια και το όρισαν ως μηδέν και κάποια στιγμή στο μέλλον αν δε γίνονται πόλεμοι θα πουν την αλήθεια σε όλους
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Τι ειναι ο θεος;Γιατι θεΟΣ κ οχι θεΑ;Ειναι ενεργεια; Ειναι μια εφευρεση του ανθρωπου;Μια αναγκη του για να στηριχτει;Κ επισης σημαντικο:Τι ειναι η θρησκεια;Καθυποταξη,χειραγ ωγιση,''το οπιο του λαου'';Ο Φρουντ ειπε οτι η θρησκεια ειναι μαζικη νευρωση.Εξαιρω τον Βουδισμο γιατι ειναι μια φιλοσοφια κ μια σταση ζωης που σεβεται ολα τα οντα.(Αν κ εγω προσωπικα δεν εχω λογο να σεβαστω τα διποδα)
    Αυτο που εγω πιστευω ειναι κατι που εχει πει ενας Γαλλος φιλοσοφος:Να πιστευεις αυτον που ψαχνει την αληθεια.Να αμφιβαλλεις για αυτον που την εχει βρει.

Banned
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Εσύ που είσαι άθεος πιστευεισ στους εξωγήινους;
    αν πιστευω ότι υπαρχουν? για μενα είναι αποδεδειγμενο ότι υπαρχουν και εχουν επισκεφτεί την γη...

ασε που είμαι φαν της θεωριας περι ευφυούς παρέμβασης στην εξελιξη του ανθρωπινου είδους πανω στην γη

Senior Member
    υπαρχει, δεν υπαρχει, κανεις δεν μπορει να σου φερει αποδειξεις. οποτε, προς τι η ερωτηση?
    στα θεματα πιστης, εσυ αποφασιζεις τι θεωρεις (αναποδεικτα χαχαχαχαχα) οτι ισχυει

Junior Member
    Ο καθένας έχοντας συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα, θεωρώ ότι κατέχει την δική του αλήθεια. Εγώ προσωπικά πριν από σχέσεις που είχα με κάποιον άθεο, και έχοντας μεγαλώσει σε οικογένεια που είχε μεγάλη πίστη στη θεότητα, πίστευα με όλη μου την ψυχή στον θεό. Ο άνθρωπος αυτός ομως, ο άθεος, προφανώς δεν σεβάστηκε το δικαίωμα και την αναγκη μου αυτή και με μεγάλη επιμονή μιλούσε για την ανυπαρξία του θείου και πως όλα είναι μια ανάγκη του ανθρώπου για σιγουριά. Ετσι απόλυτα. Εφυγε αυτός ο άνθρωπος απο την ζωή μου,αφού δεν μπόρεσε να με σεβαστεί, αλλά μεγαλώνοντας και γω, το μικρόβιο είχε μπει στο κεφάλι μου και πηγαίνοντας σε εκκλησίες και ακούγοντας λόγια παπάδων, με πιο αντικειμενική διάθεση, άρχισα να μην πηγαίνω εκκλησία άρχισα μέσα στην εκκλησία και σκεφτόμουν "κι αν δεν υπάρχει; όλοι αυτοι εδώ σε ποιον έχουν σκυφτό το κεφάλι; γιατί είναι όρθιοι και υπομενουν ατομα 50-60 ετών για να ακούσουν λειτουργια; αν όλα αυτά γίνονται άδικα; είμαστε πρόβατα;" κ κάτι τέτοια. Δεν έχω καταλήξει. Πιστεύω ότι κάτι υπάρχει αλλά ποιος μπορεί να ξέρει τι; Πάντως το πιο τραγικό είναι που βλέπεις άτομα να ελπίζουν να ζήσουν την ονειρεμένη τους ζωή αφού πεθάνουν στον παράδεισο και δίπλα στον θεό. Ο,τι κι αν μας 'συντονίζει' τώρα, δεν μας περιμένει στο υπερπολυτελές του καταφύγιο μεσα στα σύννεφα και στο φως μετά θάνατον. Ζήστε!!!

Nefeli28
    Guest
    Ο καθενας εχει δικαιωμα να πιστεύει σε αυτο που τον γεμίζει. Εαν λεγεται εξωγηινος, ή αθεϊσμός ή μετα θανατον ζωη.
    Η πίστη ειναι το μονο πραγμα που δεν χρειάζεται αποδείξεις, επικαιροποίηση και ζυγισμα.
    Αυτο που λειπει απο τους περισσοτερους ειναι ο σεβασμός και η αποδοχη του αλλου που πιστευει σε κατι διαφορετικο απο εκεινον.
    Στον κοινο παρονομαστη για τετοιες συμπεριφορές βρισκεται παντα ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ.

Banned
    Quote Originally Posted by lessing View Post
    Τι ειναι ο θεος;Γιατι θεΟΣ κ οχι θεΑ;Ειναι ενεργεια; Ειναι μια εφευρεση του ανθρωπου;Μια αναγκη του για να στηριχτει;Κ επισης σημαντικο:Τι ειναι η θρησκεια;Καθυποταξη,χειραγ ωγιση,''το οπιο του λαου'';Ο Φρουντ ειπε οτι η θρησκεια ειναι μαζικη νευρωση.Εξαιρω τον Βουδισμο γιατι ειναι μια φιλοσοφια κ μια σταση ζωης που σεβεται ολα τα οντα.(Αν κ εγω προσωπικα δεν εχω λογο να σεβαστω τα διποδα)
    Αυτο που εγω πιστευω ειναι κατι που εχει πει ενας Γαλλος φιλοσοφος:Να πιστευεις αυτον που ψαχνει την αληθεια.Να αμφιβαλλεις για αυτον που την εχει βρει.
    +1000 lessing σε ολα οσα ειπες!!

Senior Member
    Λοιπόν, πιστεύεις στον Θεό;
    Βεβαίως, κύριε.
    Είναι καλός ο Θεός;
    Φυσικά.
    Είναι ο Θεός παντοδύναμος;
    Ναι
    Ο αδερφός μου πέθανε από καρκίνο παρότι παρακαλούσε τον Θεό να τον γιατρέψει και προσευχόταν σε Αυτόν. Οι περισσότεροι από εμάς θα προσπαθούσαν να βοηθήσουν αυτούς που έχουν την ανάγκη τους. Πού είναι η καλοσύνη του Θεού λοιπόν;
    Δεν μπορείς να απαντήσεις, έτσι δεν είναι; Ας ξαναρχίσουμε νεαρέ μου. Είναι καλός ο Θεός;
    Ναι.
    Είναι καλός ο διάβολος;
    Όχι.
    Ποιος δημιούργησε τον διάβολο;
    ο.. .. Θεός..
    Καθ.: Σωστά.. Πες μου, υπάρχει κακό σ' αυτόν τον κόσμο;
    Ναι.
    Το κακό βρίσκεται παντού, έτσι δεν είναι; Και ο Θεός έπλασε τα πάντα, σωστά;
    Ναι.
    Άρα λοιπόν ποιος δημιούργησε το κακό;

Υπάρχουν αρρώστιες; Ανηθικότητα; Μίσος; Ασχήμια; Όλα αυτά τα τρομερά στοιχεία υπάρχουν σ' αυτόν τον κόσμο, έτσι δεν είναι;
    Μάλιστα.
    Λοιπόν, ποιος τα δημιούργησε;
    [I]Love...[/I]

Banned
    Quote Originally Posted by willowfairy View Post
    Υπάρχουν αρρώστιες; Ανηθικότητα; Μίσος; Ασχήμια; Όλα αυτά τα τρομερά στοιχεία υπάρχουν σ' αυτόν τον κόσμο, έτσι δεν είναι;
    Μάλιστα.
    βρε κουτο ο θεουλης τα δημιουργησε για το καλο μας.. για να μας δοκιμασει

Banned
    Quote Originally Posted by willowfairy View Post
    Λοιπόν, πιστεύεις στον Θεό;
    Βεβαίως, κύριε.
    Είναι καλός ο Θεός;
    Φυσικά.
    Είναι ο Θεός παντοδύναμος;
    Ναι
    Ο αδερφός μου πέθανε από καρκίνο παρότι παρακαλούσε τον Θεό να τον γιατρέψει και προσευχόταν σε Αυτόν. Οι περισσότεροι από εμάς θα προσπαθούσαν να βοηθήσουν αυτούς που έχουν την ανάγκη τους. Πού είναι η καλοσύνη του Θεού λοιπόν;
    Δεν μπορείς να απαντήσεις, έτσι δεν είναι; Ας ξαναρχίσουμε νεαρέ μου. Είναι καλός ο Θεός;
    Ναι.
    Είναι καλός ο διάβολος;
    Όχι.
    Ποιος δημιούργησε τον διάβολο;
    ο.. .. Θεός..
    Καθ.: Σωστά.. Πες μου, υπάρχει κακό σ' αυτόν τον κόσμο;
    Ναι.
    Το κακό βρίσκεται παντού, έτσι δεν είναι; Και ο Θεός έπλασε τα πάντα, σωστά;
    Ναι.
    Άρα λοιπόν ποιος δημιούργησε το κακό;

Μάλιστα.
    Καλοοο!!!!

Senior Member
    Αμαν με αυτα τα θεματα περι Θεου , για καποιους υπαρχει , για καποιους οχι , τοσο δυσκολο ειναι να γινει κατανοητο ? ουτε οι μεν θα πεισουν τους δε , ουτε οι δε τους μεν .............

Senior Member
    Ο,τι και να λετε, εγω ξερω οτι στα πολυ δυσκολα της ζωης, η πιστη στο θεο με βοηθησε να τα βγαλω περα! Αλλιως μπορει και να μου ειχε στριψει, μπορει και να τα ειχα τιναξει....
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Banned
    Ότι κι αν υπάρχει, ότι κι αν δεν υπάρχει, το σίγουρο είναι ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί μόνος του. Θέλει στηρίγματα.

Αντιθέτως, ζούμε σε μία εποχή κατά την οποία ο κόσμος απομακρύνεται από στηρίγματα και τον προτρέπουν να στηρίζεται μόνο στον εαυτό του. Την ίδια στιγμή χάνετε η επικοινωνία με τους ανθρώπους από κοντά και εμφανίζεται όλο και ποιο συχνά η επικοινωνία από μακριά (πχ μέσω διαδικτύου).

Άνθρωποι οι οποίοι βγαίνουν μαζί έξω για καφέ και μπορεί το μεγαλύτερο διάστημα να είναι απορροφημένοι από το "έξυπνο κινητό" και να συνομιλούν με άλλους από μακριά, σαν να μετακίνησαν το γραφείο του δωματείου τους στην καφετέρια.

Όλα αυτά και άλλα πολλά είναι φυσιολογικά πλέον για την εποχή μας. Κατά τα άλλα, ας μιλήσουμε για το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει Θεός...!

Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast