Results 46 to 60 of 120
Thread: Υπάρχει θεός?
-
21-02-2017, 17:36 #46
μα δεν τα λεω εγω επιστημονικες ερευνες το λενε.... ελα δεν μου φαινεσε για χαμηλης νοημοσύνης δεν νομιζω να θιχτηκες...
να βρηκα και ένα ευκαιρο λινκ από ελληνικο σαιτ... ας με συγχωρησουν οι διαχειριστες για το λινκ
http://www.enikos.gr/international/1...o-tous-pistous
το κακο που συμβαινει ακομα τουλάχιστον στην ελλαδα που με νοιαζει είναι ότι τα παιδια μας μεγαλωνουν αλλα και εμεις μεγαλώσαμε εχωντας υποστεί πλυση εγκεφαλου για τα θεματα περι θεου και θρησκείας... τα εξυπνα παιδια θα ξεφυγουν τα αλλα θα πιστευουν όπως εμπαιχτικα ειπε ενας μελος (α εγω ημουν) ότι τα φιδια μιλανε και οι παρθενες γεννανε...
αν θεωρεις edgy teen τα εξυπνα παιδια που θα κανουν τα πραγματα διαφορετικα τοτε κανεις λαθος
- 21-02-2017, 17:52 #47
Βρε συμφωνοι, εστω οποιος πιστευει ειναι χαζος...και οι πιθανοτητες ειναι πως ναι, ενας ανθρωπος που σκεφτεται λιγο παραπανω δυσκολα θα πιστευει σε καποια οργανωμενη θρησκεια τουλαχιστον...αλλα και παλι..
Σε τι μας χρησιμευει αυτη η πληροφορια; Πειραζουν κανεναν; Εκει υπεισερχεται ο edgy teen...δεν εχει λογο να θεσει καποιος τετοιο επιχειρημα περι νοημοσυνης παρα για να πει "κοιτα ποσο ξεχωριστος και εξυπνος ειμαι"...ουτε θα κυρηξει πολεμο η κυρα τασια απο το συσσιτιο της ενοριας ουτε θα φερθει περισσοτερο μισαλλοδοξα απο τον καθε ανθρωπο θειστη η αθεο στην καθημερινοτητα της. Γιατι στα λογια σου βλεπω την ιδια μισαλλοδοξια για την οποια κρινεις τους θεϊστες απλα στραμμενη προς εκεινους. Που ειναι η ανθρωπια σου βρε noumac, που ειναι το ιματζιν ολ δε πιπολ λιβινγκ λαιφ ιν πις; :P
Αυτο θελω να πω...το χειροτερο που μπορει να σου κανει η κυρα τασια του παραδειγματος ειναι να σε αναγκασει να νηστεψεις αν τυχαινει να ειναι η μανα σου.... Θα αποτοξινωθεις λιγο απο τζανκ βρωμιες και κρεατα στη διατροφη σου πωπω συμφορα :P
Οσο για ενοχες, νευρωτισμους και τετοια πιστεψε με...μια οικογενεια που θα τα περασει αυτα στο παιδι της θα βρει αλλους χιλιους τροπους να τα περασει περα της θρησκειας...στο λεω απο προσωπικη εμπειρια.
Και τα παιδια που θα κανουν διαφορετικα πολυ καλα θα κανουν...μονο να μη πεσουν και αυτα στη παγιδα της απολυτοτητας και της μισαλλοδοξιας. Που θα πεσουν, καθε γενια πεφτει με τον διαφορετικο της τροπο, στανταρ αυτο.
21-02-2017, 17:59 #48
Επισης αφου καταφευγουμε σε ερευνες και λινκς παρε ενα που λεει οτι οι πιστοι ανθρωποι ειναι πιο χαρουμενοι απο τους αθεους...
Χιλιες φορες να ημουν θεοχαζη και χαρουμενη παρα εξυπνη αθεη και μουντρουχα :P
Να ενα καλο, τουλαχιστον η θρησκεια προσφερει μια καλη ποιοτητα ζωης για καποιους απο οτι φαινεται...γιατι δεν θελεις να ειναι οι ανθρωποι χαρουμενοι νουμακ;
https://www.psychologytoday.com/blog...ligious-people
21-02-2017, 18:03 #49Nefeli28GuestΟσα κι αν γραφουμε, η ουσια ειναι μια: η πιστη ειναι το μονο αδιαπραγμάτευτο, μη επικαιροποιησιμο πραγμα.
Απο κει και περα καλως την εχει οποιος την εχει, και καλως δεν την εχει αυτος που δεν την εχει.
Δυστυχώς παντα μεσα απο τέτοιες συζητησεις καθε φορα αποδεικνυεται οτι οι μη εχοντες την πίστη, εμφανιζονται με αρκετά εριστικη διαθεση εναντι των εχόντων την πίστη.
Ο καθένας πορεύεται οπως νιωθει. Σεβασμός σε ολους.
21-02-2017, 18:13 #50
χεχε μα θελω να είναι όχι μονο χαρούμενοι μα και ελευθεροι από κάθε είδους ψευτικες ανοησιες...
εχω πει πολλες φορες και σε αυτό το φορουμ ότι η αγνοια είναι η καλυτερη λυση.. σε κανει πιο..... χαρουμενο
αλλα από την άλλη αν δεις καποιον να πνιγετε δεν θα τρεξεις να τον σωσεις? αν δεις καποιον να πιστευει σε φιδια που μιλανε δεν θα προσπαθήσεις να τον σωσεις από αυτην την πλανη?
ο μονος τροπος να τραγουδήσουμε ολοι μαζι το ιματζιν ολ δε πιπολ είναι ενας... να ασπαστούμε το δογμα της ΝΤΠ μια κυβερνηση, ένα νομισμα, μια θρησκεια... ή αθεια!
ειδες ναταλια μου εγω παλευω για αυτό και προσπαθω εσυ?
ε και μιας και δεν εχω πει ποτε το ονομα μου... μπαμπης
21-02-2017, 18:16 #51Nefeli28GuestΚαθε συζητηση σε αυτο το φορουμ, καταληγει σε μ****κια.
Κριμα να μην μπορει να υπαρχει σεβασμος.
Λιγοι μπορουν να τον εκπροσωπήσουν.
21-02-2017, 18:17 #52
αντιθέτως πρεπει επιτελους να ανοιξει η συζητηση... θεωρω ηλιθιο εν ετη 2017 ανθρωποι να πιστευουν ακομα σε παρθενες που τους περιμενουν στον παραδεισο και όλα οσα εχω αναφερει φιδια που μιλανε κλπ...
οσο εριστικοι γινοντε οσοι δεν πιστευουν άλλο τοσο γινοντε και αυτοι που πιστευουν... απλα εισαι από την άλλη μερια και δεν το βλεπεις
21-02-2017, 18:19 #53
21-02-2017, 18:20 #54Nefeli28Guest
21-02-2017, 18:21 #55WhyAlwaysMe?Guest
21-02-2017, 18:22 #56
21-02-2017, 18:24 #57WhyAlwaysMe?Guest
21-02-2017, 18:31 #58
Αν αυτή η πίστη τον βοηθούσε στη ζωή και δεν του δημιουργούσε πρόβλημα, προφανώς και δε θα είχε ουσιαστικό νόημα κάποιος να τον "σώσει".
Αυτό ισχύει και για άλλες πίστες, που δεν αφορούν απαραίτητα θρησκείες και δόγματα.
Σχετικά με την ελευθερία, προφανώς και πάλι καθένας την αντιλαμβάνεται με το δικό του μοναδικό τρόπο, όπως και ο κομαντάντε τσεγκεβάρας.
Όσον αφορά το IQ, είναι απλά μια μονάδα μέτρισης, δημιουργημένη από τον άνθρωπο και η οποία μετρά κατα προσέγγιση τη "νοημοσύνη" του κάθε ανθρώπου.
Για το EQ ούτε λόγος έως τώρα...
21-02-2017, 18:37 #59
η πιστη οντως ειναι το μονο αδιαπραγμάτευτο, μη επικαιροποιησιμο πραγμα αλλά αυτη ειναι και η βαση εξαλλου που αναπτυσσεται ο φανατισμός.Η αληθεια ειναι οτι η πιστη σε καποια θρησκεια μπορει να βοηθησει καποιους.
Δεν νομιζω ομως οτι χρειαζεται να πιστευεις καπου για να εισαι χαρουμενος. Οπως επισης δεν ειναι θεμα IQ αν πιστευει καποιος.Τοσοι επιστημονες υπαρχουν που ειναι θρησκοι... Και τοσοι πιστοί μεσα σε αυτο το φορουμ που δεν ειναι τοσο ευτυχισμενοι...Παντως μια που μιλαμε για εριστικη διαθεση το γεγονος ειναι (μιλωντας για τα ελληνικα πραγματα) οτι εκκλησια θελει να εχει τον αποκλειστικο λογο σε όλα. Τελευταιο παραδειγμα ο διωγμος του Φιλη απο το υπουργειο παιδειας.Ας γινει ο διαχωρισμος εκκλησιας-κρατους ...
21-02-2017, 18:38 #60
oσα αναφερεις ειναι συμβολικα! η ουσια ειναι στο τι βιωνεις εσυ και στην πνευματικοτητα, κατα ποσο εσυ δινεις νοημα στη ζωη σου με βαση καποιες αρχες.
Οκ δεν πιστευεις, καλα κανεις!
επειδη ομως εσυ δεν πιστευεις, δεν θα κανεις καποιον να σταματησει να πιστευει γιατι εσυ ετσι θελεις. Πεφτεις στην παγιδα να φερεσαι ομοια με οποιον προσηλυτιζει, αλλα το πιανεις το θεμα απο την αντιθετη πλευρα.
Αφετερου αυτοπροσδιοριζεσαι σαν α-θεος αλλα ολο για θεο και θρησκειες μιλας. Τοτε τι σοι αθεος εισαι?? Δηλαδη εισαι αθεος για να λες οτι δεν υπαρχει θεος? σαν τον M87 ενα πραγμα που δεν πιστευει στην ψυχιατρικη-ψυχολογια και ποσταρει συνεχως κατεβατα για το ποσο αχρηστοι ειναι οι ψυχιατροι?... Spam ειναι αυτο. Εκτος κι αν θελεις να τραβηξεις την προσοχη με το να δειξεις οτι δεν αποτελεις μερος της μαζας των θεοσεβων, εισαι διαφορετικος, εχεις το κατι ξεχωριστο, και θελεις να αποκτησεις οπαδους για να νιωσεις οτι κατι κανεις με το να παιζεις τον αντιθετο ρολο. Ομως αυτη σου η τακτικη στο βαθος της ειναι μανιχαϊστικη. Καλο-κακο, θεος- α-θεος, φως-σκοταδι. Η σκεψη σου συγκροτειται πανω στο δυαδισμο ύπαρξη-ανυπαρξια. Δεν προτεινεις κατι νεο, δεν αναφερεις καποια νεα αποψη. Επαναλαμβανεις οσα ηδη εχουν ειπωθει κατι αιωνες τωρα...
Εγω πιστευω οτι αρνεισαι οποιαδηποτε θρησκεια σαν φιλοσοφια γιατι πιστευεις μονο στη σκεψη σου. Δε νομιζω οτι αντιλαμβανεσαι τι σημαινει πνευματικοτητα ουτε ειχες ποτε τετοια βιωματα. Και χαλιεσαι με αποτελεσμα σε αυτους που λενε <<η πιστη μου ειναι σωστη>>, εσυ να ανταπαντας <<οχι η δικη μου απιστια ειναι η σωστη>>. Το δικο σου εγω κοντρα στα εγω των υπολοιπων....Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!