Ο σύντροφος μου παίρνει risperdal.
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 57
    Junior Member

Ο σύντροφος μου παίρνει risperdal.

Καλησπέρα σας,

Είμαι με τον φίλο μου περίπου 1 χρόνο. Στην αρχή της σχέσης μας, μου είπε πως παρακολουθείται από ψυχίατρο. Ξεκίνησε να πηγαίνει επειδή είχε επιθετική/αντιδραστική/λεκτική συμπεριφορα απέναντι στην οικογένεια του. Εγω παντως γνωρισα εναν απιστευτα ηρεμο, πραο και γλυκο ανθρωπο.
    Όταν έμαθα για τα φάρμακα που παίρνει, φρίκαρα! Δεν ειναι λιγο να μαθαινεις οτι ο συντροφος σου παίρνει θεραπεια της σχιζοφρενειας/διπολικης διαταραχης κλπ. Περασα μια εντονη φαση για να το αποδεχτω εγω η ιδια. Ειμαι δυνατος ανθρωπος! Απο οσα εχω διαβασει ο φιλος μου δεν μου δινει τετοια εικονα.
    1ον θα ηθελα να μαθω αν γνωριζετε αν δινουν το risperdal και για αλλους λογους περα απο αυτους που προανεφερα...
    2ον καποιος που παιρνει τετοια θεραπεια πως αντιμετωπισε το θεμα αυξησης του βαρους;

Ευχαριστω![emoji4]

Senior Member
    Σου είπε για την διάγνωση του;;

Το συγκεκριμένο φάρμακο ανάλογα με την δοσολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες παθήσεις εκτός των ψυχώσεων. Δεν είμαι και γιατρός για να σου πω συγκεκριμένα.

Πιστεύω πως αν ο άνθρωπος σου είναι εντάξει απέναντι σου δεν πρέπει να ανησυχείς για την οποιαδήποτε ταμπέλα παρα μόνο για το αν κάνει σωστά την θεραπεία του. Ακόμα και βαριές περιπτώσεις όπως η σχιζοφρένεια και η διπολική όπου υπάρχει μεγαλύτερο στίγμα και στερεότυπα δεν σημαίνει ότι κάποιος είναι οπωσδήποτε επικίνδυνος και εν δυνάμη δολοφόνος όπως έχουμε συνηθίσει να παρουσιάζουμε τέτοιους ανθρώπους.

Στήριξε τον και αν μπορείτε συνεργαστείτε στην καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης του. Να είστε ειλικρινής μεταξύ σας και προσπάθησε να κατανοήσεις το πρόβλημα του.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Junior Member
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Σου είπε για την διάγνωση του;;

Το συγκεκριμένο φάρμακο ανάλογα με την δοσολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες παθήσεις εκτός των ψυχώσεων. Δεν είμαι και γιατρός για να σου πω συγκεκριμένα.

Πιστεύω πως αν ο άνθρωπος σου είναι εντάξει απέναντι σου δεν πρέπει να ανησυχείς για την οποιαδήποτε ταμπέλα παρα μόνο για το αν κάνει σωστά την θεραπεία του. Ακόμα και βαριές περιπτώσεις όπως η σχιζοφρένεια και η διπολική όπου υπάρχει μεγαλύτερο στίγμα και στερεότυπα δεν σημαίνει ότι κάποιος είναι οπωσδήποτε επικίνδυνος και εν δυνάμη δολοφόνος όπως έχουμε συνηθίσει να παρουσιάζουμε τέτοιους ανθρώπους.

Στήριξε τον και αν μπορείτε συνεργαστείτε στην καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης του. Να είστε ειλικρινής μεταξύ σας και προσπάθησε να κατανοήσεις το πρόβλημα του.
    Δε θελω να ρωταω συνεχως για να μη.νομιζει πως ανησυχω και ψαχνομαι. Οταν το ρωτησα γιατι του εδωσε τετοια φαρμακα, μου ειπε πως οι καβγαδες και οι τσακωμοι του προκαλουσαν απιστευτους πονοκεφαλους και ο ιδιος ο γιατρος του ειπε να τα παιρνει για αυτο!

Banned
    Μην είσαι τόσο αρνητική απέναντι σε τέτοια άτομα, θα μπορούσε να συμβεί και σε σένα, αλλά φταίει η άγνοια του κόσμου. Μπορεί να έχει και ένα απλό άγχος και να τα παίρνει σε μικρή δοσολογία αλλά για να στο κρυψε πάει να πει πως είναι κάτι σοβαρό. Γνώμη μου μην τον αφήσεις, είμαστε τα πιο καλά παιδιά. Με τα κιλά δεν ξέρω τι να σου πω, ας πάρει Αλοπεριντίν, κι εγώ αυτό πήρα μπας και δω άσπρη μέρα με το βάρος.
    Όσο για την εγκληματικότητα είναι αστείο........ακούγεται κάτι σοβαρό και τρανό αυτή η ασθένεια αν τελικά έχει σχιζοφρένεια αλλά δεν είναι. Αντιμετωπίζεται με φάρμακα ως ένα βαθμό και τα άτομα που έχουμε αυτό το πρόβλημα δεν είμαστε πιο βίαια, αντιθέτως όπως σου είπα έχω παρατηρήσει ότι είμαστε τα πιο καλά παιδιά. Τι σε πειράζει λοιπόν; Καλά βέβαια μπορεί να έχει και διπολική, δεν μπορούμε να ξέρουμε αλλά για τη διπολική ας μιλήσει κάποιος διπολικός.

Junior Member
    Quote Originally Posted by always sad View Post
    Μην είσαι τόσο αρνητική απέναντι σε τέτοια άτομα, θα μπορούσε να συμβεί και σε σένα, αλλά φταίει η άγνοια του κόσμου. Μπορεί να έχει και ένα απλό άγχος και να τα παίρνει σε μικρή δοσολογία αλλά για να στο κρυψε πάει να πει πως είναι κάτι σοβαρό. Γνώμη μου μην τον αφήσεις, είμαστε τα πιο καλά παιδιά. Με τα κιλά δεν ξέρω τι να σου πω, ας πάρει Αλοπεριντίν, κι εγώ αυτό πήρα μπας και δω άσπρη μέρα με το βάρος.
    Όσο για την εγκληματικότητα είναι αστείο........ακούγεται κάτι σοβαρό και τρανό αυτή η ασθένεια αν τελικά έχει σχιζοφρένεια αλλά δεν είναι. Αντιμετωπίζεται με φάρμακα ως ένα βαθμό και τα άτομα που έχουμε αυτό το πρόβλημα δεν είμαστε πιο βίαια, αντιθέτως όπως σου είπα έχω παρατηρήσει ότι είμαστε τα πιο καλά παιδιά. Τι σε πειράζει λοιπόν; Καλά βέβαια μπορεί να έχει και διπολική, δεν μπορούμε να ξέρουμε αλλά για τη διπολική ας μιλήσει κάποιος διπολικός.
    Καλημερα, ποιος ειπε οτι μου το εκρυψε; ισα- ισα μου τα ειπε στο πρωτο τριμηνο της σχεσης μας.
    Απλα εγω θελω να μαθω περισσοτερα για το φαρμακο αυτο και τις ασθενειες που αντιμετωπιζει.
    Δε μππρω να τπ συζηταω καθε μερα μαζι του γιατι δε θελω να τον στεναχωρω ουτε να του δινω αφορμες να σκεφτεται αρνητικα για τον εαυτο του.

Senior Member
    το ρισπερνταλ απ οσο ξερω το δινουν κ για την ΓΑΔ..δλδ σε χαμηλη δοση δρα σαν αγχολυτικο..σε μεγαλες δοσεις ειναι για την σχιζο..
    ποσο παιρνει?ξερεις ποσα μιλιγκραμ?
    αν ειχε διπολικη θα επαιρνε κ σταθεροποιητη συναισθηματος, δλδ αντιεπιλητπικο σε μεγαλη δοση.
    οταν υπαρχει πολυ στρες οι γιατροι δινουν ελαχιστο αντιψυχωσικο γιατι ηρεμει το νευρικο συστημα.
    ..κ το στρες κανει επιθετικοτητα κ η καταθλιψη επισης..ολα ειναι πολυ σχετικα..αν δεν σου πει ο ιδιος τι διαγνωση εχει παρει..δεν μπορεις να ξερεις..
    οσον αφορα τα κιλα που εχιε παρει προφανως κ παιρνει μεγαλη δοση απο το φαρμακο , διοτι αυτα τα φαρμακα παχαινουν..πιστευω οτι σε χαμηλη δοση δεν θα παχαινε τοσο, εκτος κ αν ειναι φαγανος κ δεν βαζει ορια κ τρωει..
    συνηθως τα κιλα φευγουν με την διακοπη του φαρμακου.
    εγω στην θεση σου θα εκανα μια σοβαρη κουβεντα κ θα ζητουσα να μου πει ακριβως διαγνωση..πχ τι εχει ακριβως?Γενικευμενη αγχωδη διαταραχη?καταθλιψη, σχιζο? τι?
    κ γω στην θεση σου θα ειχα τρομερη ανασφαλεια κ θα εψαχνα να δω τι τρεχει..ειναι λογικο.
    γιατι πρεπει να γνωριζεις απο τι πασχει ακριβως για να δεις πως θα προχωρησεις μαζι του..
    επειδη ειμαι γυναικα κ ειμαι σε σχεση πολλα χρονια...θα ειχα ενδοιασμους γενικα κ θα ηθελα να τα ξερω ολα.
    εν αναγκη θα απαιτουσα να μαθω διαγνωση.
    μπορει να του ζητουσα να πηγαινα μαζι του στον γιατρο , οταν τον επισκεφθει..οκ η συντροφος του εισαι οφειλει να σου πει ακριβως απο τι υποφερει..
    αυτο που ειπε οτι ηταν επιθετικος ειναι το αποτελεσμα καποιας διαταραχης...αλλα ποιας διαταραχης??
    πχ η καταθλιψη φερνει επιθετικοτητα κ νευρα ορισμενες φορες...αλλα συο δινουν αντικαταθλιπτικο κ οχι αντιψυχωτικο...η σχιζο επισης φερνει επιθετικοτητα κ δινουν αντιψυχωτικο..
    δεν πιστευω οτι εχει πει ολη την αληθεια γιατι φοβαται μην τον απορριψεις κ ειναι λογικοτατο..κ συ στην θεση του θα εκρυβες πραματα.

Junior Member
    Quote Originally Posted by anxious4ever View Post
    το ρισπερνταλ απ οσο ξερω το δινουν κ για την ΓΑΔ..δλδ σε χαμηλη δοση δρα σαν αγχολυτικο..σε μεγαλες δοσεις ειναι για την σχιζο..
    ποσο παιρνει?ξερεις ποσα μιλιγκραμ?
    αν ειχε διπολικη θα επαιρνε κ σταθεροποιητη συναισθηματος, δλδ αντιεπιλητπικο σε μεγαλη δοση.
    οταν υπαρχει πολυ στρες οι γιατροι δινουν ελαχιστο αντιψυχωσικο γιατι ηρεμει το νευρικο συστημα.
    ..κ το στρες κανει επιθετικοτητα κ η καταθλιψη επισης..ολα ειναι πολυ σχετικα..αν δεν σου πει ο ιδιος τι διαγνωση εχει παρει..δεν μπορεις να ξερεις..
    οσον αφορα τα κιλα που εχιε παρει προφανως κ παιρνει μεγαλη δοση απο το φαρμακο , διοτι αυτα τα φαρμακα παχαινουν..πιστευω οτι σε χαμηλη δοση δεν θα παχαινε τοσο, εκτος κ αν ειναι φαγανος κ δεν βαζει ορια κ τρωει..
    συνηθως τα κιλα φευγουν με την διακοπη του φαρμακου.
    εγω στην θεση σου θα εκανα μια σοβαρη κουβεντα κ θα ζητουσα να μου πει ακριβως διαγνωση..πχ τι εχει ακριβως?Γενικευμενη αγχωδη διαταραχη?καταθλιψη, σχιζο? τι?
    κ γω στην θεση σου θα ειχα τρομερη ανασφαλεια κ θα εψαχνα να δω τι τρεχει..ειναι λογικο.
    γιατι πρεπει να γνωριζεις απο τι πασχει ακριβως για να δεις πως θα προχωρησεις μαζι του..
    επειδη ειμαι γυναικα κ ειμαι σε σχεση πολλα χρονια...θα ειχα ενδοιασμους γενικα κ θα ηθελα να τα ξερω ολα.
    εν αναγκη θα απαιτουσα να μαθω διαγνωση.
    μπορει να του ζητουσα να πηγαινα μαζι του στον γιατρο , οταν τον επισκεφθει..οκ η συντροφος του εισαι οφειλει να σου πει ακριβως απο τι υποφερει..
    αυτο που ειπε οτι ηταν επιθετικος ειναι το αποτελεσμα καποιας διαταραχης...αλλα ποιας διαταραχης??
    πχ η καταθλιψη φερνει επιθετικοτητα κ νευρα ορισμενες φορες...αλλα συο δινουν αντικαταθλιπτικο κ οχι αντιψυχωτικο...η σχιζο επισης φερνει επιθετικοτητα κ δινουν αντιψυχωτικο..
    δεν πιστευω οτι εχει πει ολη την αληθεια γιατι φοβαται μην τον απορριψεις κ ειναι λογικοτατο..κ συ στην θεση του θα εκρυβες πραματα.
    Μαζι με το risperdal παιρνει και akineton.
    Γνωριζω οτι ο γιατρος του μειωσε τη δοση αλλα οχι τον αριθμο και επισης συναντιουνται 1 φορα το μηνα.
    Δε θελω να γινομαι περιεργη και να φαινομαι καχυποπτη.
    Σιγουρα θα ηθελα να ξερω το καθετι πανω στο θεμα αλλα πως να το αντιμετωπισω;
    Στην ψυχρα να του πω θελω να μιλησω με το γιατρο σου; δε γινεται!

Banned
    μαζι του μιλα όχι με τον γιατρο του δεν εχεις καμια δουλεια εκει...

ρισπερνταλ μαζι με ακινετον και του το μειωσε κιολας.. για ψυχωσικο επεισοδιο μου κανει και του το ελατωνει σταδιακα...

ξερεις αν εχει νοσηλευτεί? αν εχει νοσηλευτει το πιο πιθανον είναι να ειχε ψυχωσικο επεισοδιο

Senior Member
    ΝΑΙ Κ μενα για κατι τετοιο ακουγεται..για ψυχωτικο επεισοδιο..ρε συ απλα πες οτι ενημερωθηκες σχετικα με τα φαρμακα κ οτι το οτι εχει απλα νευρα ειναι ακυρο..οκ..με ευγενικο τροπο προσεγγισε τον κ μιλα του..
    κοπελα του εισαι..αν δεν τα ξερεις εσυ..ποιος θα πρεπει να τα ξερει?

Senior Member
    επειδη μερικα αντιψυχωσικα κανουν ακαμψιες κ τετοια πιθαον γι αυτο του δινει το ακινετον, οποτε μαλλον επαιρνε μεγαλη δοση ρισπερνταλ..δες ποσα mg παιρνει την μερα..ειναι πολυ σημαντικο αυτο..
    τα χαμηλα σημαινει οτι δεν ειχε κατι σοβαρο, τα υψηλα οτι ειχε κατι πολυ σοβαρο.αυτο παιζει ρολο.οκ?

Junior Member
    Παιδια, εμενα το θεμα μου δεν ειναι να μαθω τη επιστημονικη ονομασια αυτου που εχει ο συντροφος μου και αν θα παιρνει φαρμακα αλλα τι ειναι; πως ειναι; υποφερει ή οχι; Εγω προσωπικα που ειμαι καθε μερα μαζι του δεν εχω παρατηρησει κατι που να με ξενιζει ή να με φοβιζει κτλ. Στη σημερον ημερα "ολοι" κατι εχουμε. Ενας γνωστος μου διαγνωστηκε με σκληρυνση κατα πλακας, θα πασχιζει το υπολοιπο της ζωης του να κανει οτι καλυτερο μπορει για τη ποιοτητα ζωης του!
    Εμενα αυτο με ενδιαφερει! Να γνωριζω το καθετι ωστε να μπορω να αντιμετωπισω το οτιδηποτε ηρεμη και οχι πανικοβλητη.
    Ειναι η καλυτερη σχεση που εχω κανει και δε θελω να τη χασω.
    Ευχαριστω οσους μοιραστηκαν μαζι μου τις εμπειριες και γνωσεις τους επι του θεματος. ☺

Senior Member
    Αν θες πληροφορίες για το φάρμακο απλά κατέβασε από το διαδίκτυο το φύλλο οδηγιών. Δεν πιστεύω όμως ότι τα φάρμακα είναι αυτά που μας καθορίζουν ως ανθρώπους.Ευτυχως δηλαδή.Συνεπως αφού ο φίλος σου δεν είχε κανένα πρόβλημα και ειπε από την αρχή ότι παίρνει αυτό το φάρμακο απλα συζητηστε το. Πώς αλλιώς θα οικοδομήσετε τη σχέση σας αν δεν συζητατε και τέτοια θέματα; Είναι δηλαδή προτιμοτερο να το συζητάς εδώ μέσα με ανθρώπους που δεν γνωρίζεις από το να το συζητήσεις με τον άνθρωπο σου;
    Τώρα τη δοσολογία παίρνει τι διάγνωση έχει κλπ το μόνο που κάνουν είναι να μπερδεύουν περισσότερο και να δίνουν τροφή για νέα σενάρια στο μυαλό. Τα οποία φυσικά ανατροφοδοτουν νέα σενάρια,ερωτηματικά....Κλπ...
    Ότι παίρνει ο φίλος σου αυτό το φάρμακο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει κιόλας ότι γράφει το φύλλο οδηγιών.Με την ψυχιατρική δεν μπορεί κανένας να είναι σίγουρος γιατί τα αίτια των όποιων "παθήσεων" είναι κατά ομολογία των γιατρων, αγνωστα.Σημασία έχει ο άνθρωπος και τα βιώματα του.

Senior Member
    ε μα ρωτας εμας...κ σου λεμε να ρωτησεις τον ιδιον τι διαγνωση εχει παρει επιστημονικα..
    αν εχει σχιζοφρενεια πχ..οσο παιρνει φαρμακο δεν θα υποφερει...αν εχει αγχωδη διαταραχη παλι αν παιρνει φαρμακο δεν θα υποφερει...αν εχει καταθλιψη παλι το ιδιο...
    αλλα σε ρωταμε να δεις ποσα mg παιρνει για να καταλαβουμε κ μεις τι μπορει να ειναι να σε βοηθησουμε..ομως το καλυτερο ειναι να ρωτησεις τον ιδιο, οπως ακριβως ρωτας εμας..
    το καθε φαρμακο κανει για πολλες παθησεις..πχ το αντικαταθλιπτικο κανει κ για την καταθλιψη αλλα κ για την αγχωδη διαταραχη...αναλογα τα mg κλπ κλπ..
    αν αυτος ο ιδιος δεν σου πει..εμεις τι μπορουμε να κανουμε..χωρις να τον ξερουμε κιολας τον ανθρωπο.
    απλα αυτο που ειπε "ειχα νευρα κ επιθετικοτητα" δεν στεκει..δεν ειναι ασθενεια τα νευρα...τα νευρα ειναι συμπτωμα καποια ψυχικης παθησης.
    κ σου λεω λοιπον οτι νευρα φερνει κ η σχιζο κ η γαδ κ η καταθλιψη..που ειναι παθησεις..
    οποτε εσυ θα βγαλεις το φιδι απο την τρυπα.
    ρωτα τον ιδιο να σου πει σοβαρα απο ποια ψυχ ασθενεια πασχει.
    εγω πιστευω οτι εχει κανει ψυχωση λογω των φαρμακων που παιρνει...απο κει κ περα..δεν ειμαι κ γιατρος κ μπορει να κανω τεραστιο λαθος.

Senior Member
    Quote Originally Posted by mperdemeni23 View Post
    Παιδια, εμενα το θεμα μου δεν ειναι να μαθω τη επιστημονικη ονομασια αυτου που εχει ο συντροφος μου και αν θα παιρνει φαρμακα αλλα τι ειναι; πως ειναι; υποφερει ή οχι;☺
    αν υποφέρει ή όχι προφανώς και πρέπει να ρωτήσεις τον ίδιον.Δεν νομίζω ότι γίνεται διαφορετικά...

Senior Member
    Quote Originally Posted by black_adder View Post
    Αν θες πληροφορίες για το φάρμακο απλά κατέβασε από το διαδίκτυο το φύλλο οδηγιών. Δεν πιστεύω όμως ότι τα φάρμακα είναι αυτά που μας καθορίζουν ως ανθρώπους.Ευτυχως δηλαδή.Συνεπως αφού ο φίλος σου δεν είχε κανένα πρόβλημα και ειπε από την αρχή ότι παίρνει αυτό το φάρμακο απλα συζητηστε το. Πώς αλλιώς θα οικοδομήσετε τη σχέση σας αν δεν συζητατε και τέτοια θέματα; Είναι δηλαδή προτιμοτερο να το συζητάς εδώ μέσα με ανθρώπους που δεν γνωρίζεις από το να το συζητήσεις με τον άνθρωπο σου;
    Τώρα τη δοσολογία παίρνει τι διάγνωση έχει κλπ το μόνο που κάνουν είναι να μπερδεύουν περισσότερο και να δίνουν τροφή για νέα σενάρια στο μυαλό. Τα οποία φυσικά ανατροφοδοτουν νέα σενάρια,ερωτηματικά....Κλπ...
    Ότι παίρνει ο φίλος σου αυτό το φάρμακο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει κιόλας ότι γράφει το φύλλο οδηγιών.Με την ψυχιατρική δεν μπορεί κανένας να είναι σίγουρος γιατί τα αίτια των όποιων "παθήσεων" είναι κατά ομολογία των γιατρων, αγνωστα.Σημασία έχει ο άνθρωπος και τα βιώματα του.
    ακρβως..στην ψυχιατρικη ολα ειναι σχετικα...αλλα οι γιατροι κανουν διαγνωσεις..
    θα ε μπερδεψει ο.τιδηποτε διαβασεις το διαδικτυο..
    γτ πχ οπως σου ειπα πολλα φαρμακα κανουν κ για διαφορες αλλες ασθενειες..
    εγω πχ που εχω ΓΑΔ, μου εδωσαν για λιγο καιρο αντιπιληπτικο...δεν σημαινει οτι εχω επιληψια.

Page 1 of 4 123 ... LastLast