ΕΠΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ-ΓΚΑΛΟΠ - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 85
    Senior Member
    Ενταξει αλλα το θεμα μας ειναι Βοηθανε τα αντικαταθλιπτικα;Εχουν μονιμα αποτελεσματα;

Senior Member
    Tα χάπια με βοήθησαν να μην εχω εντονα συμπτώματα. Η αλλαγή της στάσης ζωής με βοηθησε να ξεπεράσω την καταθλιψη και η επανασυνδεση μου με την πραγματικότητα

Senior Member
    Quote Originally Posted by kutchunie View Post
    Tα χάπια με βοήθησαν να μην εχω εντονα συμπτώματα. Η αλλαγή της στάσης ζωής με βοηθησε να ξεπεράσω την καταθλιψη και η επανασυνδεση μου με την πραγματικότητα
    Αυτο ειναι πολυ ενδιαφερον.Τι αλλαξε στη σταση ζωης σου;

Senior Member
    Τωρα τι να σου πω. Όλα. Ημουν ένα σωμα αλφα και μεσω της ψυχανάλυσης και της προσωπικής προσπάθειας ανεβηκα αλλαξα και έγινα σώμα α+β, όπου β η αυτογνωσια που απέκτησα μέσω της ψυχαναλυσης. Για κάποιο λόγο, όταν υπάρχει μια στρεβλή θέαση της πραγματικότητας, μια μη πραγματική ήμη λογική, χάνουμε από πλευράς ψυχολογίας. Το να αποκαταστησεις την επαφή με την πραγματικότητα είναι διαφορετικό για κάθε ασθενή. Εγώ εχω κακοποιηθεί και εκανα καταθλιπτικά επεισοδια. Η διαφορά ηταν ότι απενοχοποιήθηκα, με αγάπησα γενικοτερα, εδιωξα φοβους διαφορους ε και αυτό επιρρεασε τη ζωη μου συνολικά, επομένως και τα συναισθήματά μου. Κανένα χάπι πιστεύω δε θα εδιωχνε την ανηδονία και τις μαυρες σκέψεις αν δεν αποκαθιστούσα την αληθεια των πραγματων μέσα μου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elis View Post
    Μακ οποίος έφτιαξε τη ζωή του μόνος του τα εκτιμάει αλλιωσ όλα τα πράγματα
    Αυτο ειναι μεγαλη αληθεια , ειχα την τυχη /ατυχια να μου κοβει, εκανα την δικη μου εταιρεια , αλλα πρεει να παραδεχτω οτο οτι μεγαλωσα με ολες τις ανεσεις , μαλλον ζημια μουκανε, απο την αλλη , δεν εχω σοβαρες ανασφαλειες , πραμα που εχει ο πατερας μου , οντας αυτοδημιουργητος , ενω εγω εχω αρκετη εμπιστοσυνη στον εαυτο μου .....

Senior Member
    Δεν ξέρω παιδιά.. Πάντως εγώ μια ζωή παλεύω για όλα.. Λεφτά μηδέν, δουλειά από 16 χρόνων.. Μια ζωή μόνη μου στέκομαι στα πόδια μου, ακόμα κ σε βαρύ επεισόδιο πάω στη δουλειά τρεμαμενη γτ δεν έχω άλλη επιλογή, αν με διωξουν ειλικρινά δεν θα χώ να φάω.. Οπότε όταν είμαι σε γαδ ξυπνάω παίρνω 2 ζαναξ κ πάω κ δουλεύω.. Αλλά. Νιώθω φόβο, τρόμο κ κενή... Αν δεν έχεις κανέναν να σε βοηθάει ίσως αναγκάζεσαι να γίνεσαι καλά.. Αν σε πετάξουν στα βαθιά νερά θα αναγκάστεις να κολυπμησεις για να επιβιώσεις..ποιος θα μου πληρώσει το φαΐ μου αν δεν δουλέψω; κάνεις δεν με βοηθάει..

Senior Member
    Και εγω εχω γαδ και καταθλιψη μαλλον κλινικη απο οτι με ειπε κ ο γιατρος δλδ τν γεννησε τ κεφαλι μου χωρις καποιο εξωτερικο γεγονος...οποτε θα ειναι δυσκολη και η θεραπεια απο οτι διαβασα και παραπανω..εχω δοκιμασει κ εγω πολλα αντικαταθλιπτικα σχεδον 1 χρονο τα περνω και εχω αλλαξει διαφορα αλλα δν ειδα αποτελεσματα...μονο λιγο στο οτι μειωνουν το ανχος και δεν εχω τοσο συχνα κρισεις πανικου..αλλα νοιωθω με εχουν θολωσει το μαυλο πιο πολυ..

Senior Member
    Καλησπερα κι απο εμένα, 6 χρονια με διακοπες κι εγω ...εχω παρει cipralex και effexor...και τα 2 μου εκατσαν καλα ευτυχως,
    τωρα στο μυαλο μου είναι? ειμαι δεκτική σε ολα τα ψυχοφαρμακα? δε ξερω χαχα
    Σιγουρα θα συμφωνησω με απαντησεις οτι δεν κανουν και Πολλά, αλλα σε μενα τις συγκεκριμενες περιοδους της ζωης μου πο παλευα τοσο κι ειχα του κοσμου τα ψυχοσωματικα με βοηθησαν κ με βοηθουν αρκετά! Αυτο που συνεβαλε αρκετα και ειναι πιο σημαντικό θεωρω ειναι ομως η ψυχοθεραπεια!!
    Ειμαι σε φάση παντως που θα τα ξανακοψω συντομα κι ελπιζζω και μονιμα επιτελους...νεα κοπελα 24 ειμαι...θα δωσω των αγωνα μου για αλλη μια φορα να βγω απο αυτό...δεν ξερω ρε σεις τι θα γινει...ουτε εγω βλεπω καποιος να την γλυτωνει τελειως ποτέ...δε ξερω τι φταιει πολυ αμφιταλαντευομαι γενικα
    αλλα δεν το αφηνω πλεον να μου χαλασει τη ζωη...γτ κι αυτο μια εμμονη γινεται...τελοσπαντων
    ευχομαι τα καλυτερα για ολους μας!!!! Καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη!! Θελει προσπαθεια-ξανα και ξανα!!! Μην εγκαταλειπετε! <3

Senior Member
    Οι πιο πολλοί άνθρωποι ΔΕΝ πάσχουν απ'το είδος της κατάθλιψης που θεραπεύεται με σεροτονίνη. Έχω δει και διάλεξη απ'το Harvard νομίζω που το λέει. Αυτοί που έχουν εκείνη την κατάθλιψη δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι γιατί την έχουν (αφού όλα τους πάνε τέλεια). Επίσης, αν θυμάμαι καλά, η κατάθλιψη εκείνη σε κάνει να μην έχεις όρεξη ούτε να φας. Ενώ εγώ, στη χοντρή "κατάθλιψη" που πέρασα στο εξωτερικό, έτρωγα σαν βόδι και πήρα 10 κιλά...

Για τους υπόλοιπους λοιπόν που έχουν αυτή την "ψευδο"-κατάθλιψη, πιστεύω ότι το χάπι σεροτονίνης δρα όπως το ομοιοπαθητικό. Δηλαδή δεν κάνει τίποτα, παρά μόνο δρα σαν placebo, επειδή ΕΜΕΙΣ περιμένουμε να δουλέψει. Το κλειδί σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να βρούμε παρέες, κάποιο νόημα στη ζωή κτλ, που είναι και το δύσκολο βέβαια.

Senior Member
    Για αυτους που εχουν κλινικη καταθλιψη τι γινεται? Υπαρχει θεραπεια?

Senior Member
    hellooo κλινικη καταθλιψη ειναι η μειζον καταθλιψη που εγω παθαινω...παλαιοτερα νοσηλευτηκα με κλινικη καταθλιψη..κ φυσικα κ υπαρχιε θεραπεια...οπως βλεπεις ειμαι καλα..

Senior Member
    περασα βαρια κλινικη καταθλιψη οπου δεν ετρωγα 3 μηνες ,φυσικα κλεισμενη σπιτι κ απλυτη...μηδεν νοημα..ολα κενα κ μαυρα..δεν εβλεπα μπροστα μου τιποτα..ολα ηταν μαυρα...σαν να εχεις μπει σε βουρκο κ ναμην μπορεις να βγεις..ολοι απο πανω μου να μου λενε κ γω δεν καταλαβαινα τιποτα..στο κρεβατι απειρο καιρο...πονοι στα κοκκαλα κ στο σωμα, αδυναμια, τα ουλα πρησμενα κ τα δοντια να κουνιουνται απο την αφαγια...με ορο στο λαικο νοσοκομειο τις περισσοτερες μερες για να τραφω...τα φαγητα μου τα εκαναν κρεμες κ ετρωγα μεχρι 2-3 κουταλιες..δεν πγηαινε τιποτα κατω..
    αρχισαν να πεφτουν τα μαλλια μου, να φαινονται τα κοκκαλα....κ η διαγνωση μου ηταν κλινικη καταθλιψη..μου εδωσαν σεροξατ κ δεν μου εκανε τιποτα..
    γενικα πολυ ασχημη κατασταση...απο τοτε κανω μειζονα καταθλιπτικα επεισοδια κ εχω κανει 7 φορες..
    δεν υπαρχουν ψευδοκαταθλιψεις...υπαρχου� � βαθμοι καταθλιψης, ηπια, μετρια , βαρια...
    οσοι βγαινουν κ τρωνε το εχουν απλα σε ηπιο βαθμο..
    μη μπερδευετε επισης το στρες που σε ριχνει στο κρεβατι με την καθαρη καταθλιψη..
    στην αρχη αυτο που επαθα ηταν ξεκαθαρο, δλδ πρωτα εκανα αγχωδη διαταραχη μετα περασε αυτη κ εγινε κλινικη καταθλιψη χωρις στρες.
    πλεον τα επεισοδια μου ειναι μεικτα.

Senior Member
    περασα βαρια κλινικη καταθλιψη οπου δεν ετρωγα 3 μηνες ,φυσικα κλεισμενη σπιτι κ απλυτη...μηδεν νοημα..ολα κενα κ μαυρα..δεν εβλεπα μπροστα μου τιποτα..ολα ηταν μαυρα...σαν να εχεις μπει σε βουρκο κ ναμην μπορεις να βγεις..ολοι απο πανω μου να μου λενε κ γω δεν καταλαβαινα τιποτα..στο κρεβατι απειρο καιρο...πονοι στα κοκκαλα κ στο σωμα, αδυναμια, τα ουλα πρησμενα κ τα δοντια να κουνιουνται απο την αφαγια...με ορο στο λαικο νοσοκομειο τις περισσοτερες μερες για να τραφω...τα φαγητα μου τα εκαναν κρεμες κ ετρωγα μεχρι 2-3 κουταλιες..δεν πγηαινε τιποτα κατω..
    αρχισαν να πεφτουν τα μαλλια μου, να φαινονται τα κοκκαλα....κ η διαγνωση μου ηταν κλινικη καταθλιψη..μου εδωσαν σεροξατ κ δεν μου εκανε τιποτα..
    γενικα πολυ ασχημη κατασταση...απο τοτε κανω μειζονα καταθλιπτικα επεισοδια κ εχω κανει 7 φορες..
    δεν υπαρχουν ψευδοκαταθλιψεις...υπαρχου� � βαθμοι καταθλιψης, ηπια, μετρια , βαρια...
    μη μπερδευετε επισης το στρες που σε ριχνει στο κρεβατι με την καθαρη καταθλιψη..
    στην αρχη αυτο που επαθα ηταν ξεκαθαρο, δλδ πρωτα εκανα αγχωδη διαταραχη μετα περασε αυτη κ εγινε κλινικη καταθλιψη χωρις στρες.
    πλεον τα επεισοδια μου ειναι μεικτα.

Senior Member
    πλεον τα επεισοδια μου ειναι μεικτα

Senior Member
    εγω εχω βοηθηθει παρα πολυ απο το αντικαταθλιπτικο. remeron παιρνω 30mg. δεν ξαναεκανα καταθλιψη απο τοτε
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast