Results 16 to 30 of 42
-
23-02-2017, 17:22 #16Nefeli28Guest
Μαρα μου, ποτέ δεν περιμενα ετοιμες λύσεις απο τον ψυχοτετοιο. Σε ολη τη "θητεια" μου στον ψτχοτετοιο, σπαζοκεφαλιαστηκα και χτυπησα τον κ**ο μου κατω να βρω τι συμβαίνει μεσα μου και πως θα αλλαξω τον τροπο σκεψης και παγιωμενων αντιληψεων στη ζωη μου. Δεν ειχα ποτέ την αισθηση οτι εκεινος θα δωσει την πολυποθητη λυση. Απο την πρωτη στιγμη, και παρολο που δεν ειχα αλλη θεραπευτικη εμπειρία, ηξερα οτι εγω κραταω τη θεραπεια στα χερια μου.
Οταν ομως αντιλαμβανεσαι καποια στιγμή οτι ο ψυχοτετοιος βγαζει την ουρα του εξω απο το παιχνιδι, οταν βλεπεις οτι δεν το'χει αλλα αρνειται να το παραδεχτει, οταν η κατασταση φτανει εκτος πλαισιων αλλα εκεινος συνεχίζει να σε "ακουει" και να τσεπωνει το 50ευρω, οταν σου λεει καταμουτρα οτι σε ενδεχομενο ληξης της συνεργασίας φταίει ο ασθενης κι οχι ο θεραπευτης γιατι το φταιξιμο κι απο τις 2 πλευρες ισχυει μονο στα ζευγαρια....
ε τοτε συγνωμη, αλλα βγαζει ματι οτι μιλαμε για αποποίηση ΚΑΘΕ ΕΥΘΥΝΗΣ απο πανω του και μεταφορα αυτης στον ασθενη, ο οποιος επαναλαμβανω, πληρωνε και συνεχίζει να πληρωνει για να δεχεται συστηματικα και κατ'εξακολουθηση την ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ και τον ΑΝΤΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ του ψτχοτετοιου.
Τι να πουμε περα απο κει;
Οτι τελικα ο ασθενης ηταν πιο ετοιμος και καταρτισμενος απο τον ψυχοτετοιο;
Ξεφτιλα ρε Μαρα να συμβαινουν αυτα.
- 23-02-2017, 17:30 #17
ναι Νεφελη, αν κανει τετοια..εννοειται πως ειναι αναξιοπιστος κ μη σωστος κ εννοειται επιεικως απαραδεκτος..
υπαρχουν ομως κ καλοι ψυχοτετοιοι..θελω να πιστευω τουλαχιστον.
ο δικος μου ο παλιος ηταν πολυ καλος κ με βοηθησε τρομερα...αυτος θεωρω με εκανε καλυτερη..αλλα ηταν πολυ σωστος επαγγελματιας , υπευθυνος, κραταγε ισορροπιες κ γενικα ανοιγε η καρδια μου οταν πηγαινα...
23-02-2017, 17:56 #18
23-02-2017, 18:17 #19
Το άρθρο, απ' ότι κατάλαβα, είναι γραμμένο για ψυχοθεραπευτές (κυρίως ψυχολόγους), οι οποίοι σέβονται το επάγγελμά τους και τη δεοντολογία. Όπως και οι θεραπευόμενοι, έτσι και οι θεραπευτές είναι άνθρωποι και όχι μηχανές.
Το γεγονός ότι αρκετοί, καθώς φαίνεται από τα λεγόμενα ορισμένων, θεραπευτές δε σέβονται ούτε το επάγγελμα, ούτε τη δεοντολογία, δε σημαίνει πως όλοι είναι έτσι, ούτε πως το άρθρο θέλει να παρουσιάσει τους ασεβείς ως θύματα.
Ως εκ τούτου, το άρθρο δεν αφορά τους ασεβείς επαγγελματίες...
23-02-2017, 18:50 #20
Niko σ ευχαριστω για τηω απαντηση.Ξερω τι ειναι η αντιμεταβιβαση κ εχω μελετησει τις διαφορετικες σχολες Γνωσιακη-συμπεριφοριστικη,Ροτζερια� �η,Γκεσταλτ,Σωματικη (κ Ραιχικη κ της κορης του Β.Ραιχ)Φρουδικη.Νεοφρουδικ� � τυπου Λακαν,Αντλερ,Γιουνγκ,Υπαρξ� �ακη,Θεωρια των Δεδμων κ.λ.π.κ.λ.π.Σιγουρα θα υπαρχον κ αλλες τοσες σχολες που δεν γνωριζω.Και σαφως ολες εχουν βοηθησει στην αναπτυξη κ την εξελιξης της ψυχολογιας.Διαβασα ολο το αρθρο κ το πρωτο κ το δευτερο μερος.Η μοναξια του θεραπευτη κ του θεραπευομενου ειναι ενα σημαντικο υπαρξιακο θεμα.Δεν θα ειχα καμμια αντιρρηση για το αρθρο αν δεν διαβαζα αυτο το ελαχιστο αποσπασμα που δημοσιευσα.Αν δεν σε πειραζει θα ηθελα να μου πεις πως εσυ αντιλανβανεσαι αυτη την συγκεκριμενη διατυπωση.Μιλαω μονο για αυτο το αποσμασμα.
ευχαριστω αν μπορεις να απαντησεις με ενδιαφερει η γνωμη σου
23-02-2017, 18:58 #21
Εγώ ρε κοπελιά που το διάβασα κατάλαβα τις δυσκολίες του επαγγέλματος δεν κατάλαβα αυτά όλα που λες
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
23-02-2017, 19:30 #22Nefeli28GuestΔυσκολιες εχουν ολα τα επαγγελματα. Απλα αυτο που θέλει υποθετω να πει η lessing ειναι οτι ειναι αρκετα προκλητικό να μιλουν οι θεραπευτες για μοναξιες και απωλεια ταυτότητας και αδικιες προς το πρόσωπό τους, οταν η φυση του επαγγέλματος τους εχει να κανει με τον τρόπο που βοηθουν τους ασθενεις τους να εξαλειψουν τετοια αρνητικα συναισθήματα.
Δεν ειπε κανεις οτι δεν ειναι ανθρωποι. Εαν νιωθουν οτι βαλλονται απο τετοια αρνητικα συναισθήματα ομως, καλο ειναι να πανε σε εποπτεία (κατι το οποιο στην Ελλαδα ειναι σχεδόν αγνωστη λεξη) και να απεχουν απο τη θεραπευτική διαδικασια με τον συγκεκριμένο ασθενή.
Τα φραγκα ειναι πιο πανω ομως απο ολα. Απο συνειδησεις, ηθικη και ανθρωπια.
23-02-2017, 20:57 #23Nefeli28GuestΣαφως υπάρχουν και ευσυνείδητοι ειδικοί ψυχικης υγειας που κανουν τη δουλειά τους με ηθος, συνέπεια και επαγγελματισμο βοηθώντας τον κοσμο που τους εμπιστευεται.
Ειμαι σε τετοιον πια και τωρα βλεπω την αλλη πλευρα.
Φυσικά δεν ξεχνω και δεν μπορω να παραβλεψω την αθλιότητα που ειδα στον προηγουμενο.
Μακαρι οι άνθρωποι να μη βιωναν τετοιες καταστάσεις πλάι σε ανικανους "ειδικους".
24-02-2017, 22:50 #24
25-02-2017, 14:30 #25
Προσπαθω να γραψω στο Νικο αλλα μαλλον κατι κανω λαθος.
Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι επειδη με ΓΟΗΤΕΥΕΙ η ψυχολογια γιατι τη θεωρω μια σπουδαια ανθρωπιστικη επιστημη,εχω ασχοληθει με τις διαφορες σχολες,Γνωσιακη-Συμπεριφοριστικη,Ροτζερια� �η,Γκεσταλτ,Συστημικη,Σωματ ικη(του Ραιχ κ της κορης του)Βowen θεωρια των δεσμων,Υπαρξιακη,τους παλιους Φρουντ,Αντλερ,Γιουνγκ,Μελα� �ι Κλαιν ακομα κ Λακαν χα χα.Υποθετω οτι εκτος απο αυτες θα υπαρχουν εκατονταπλασιες οι οποιες ολες εχουν συνεισφερει στην εξελιξη κ αναπτυξη της ψυχολογιας.
Μαλιστα εκανα λαθος στη διατυπωση του θεματος γιατι η μοναξια κ του θεραπευτη κ του θεραπευομενου ειναι ενα σημαντικο υπαρξιακο θεμα.Το αρθρο δεν θα με πειραζε καθολου αν δεν ειχε αυτο το συγκεκριμενο αποσπασμα που εγραψα με το τι ''προκαλουν οι οριακοι,ναρκισιστικοικ.λ.π. ασθενεις στο θεραπευτη''Ηταν γραμμενο με τετοιο τροπο σαν να εφταιγε ο θεραπευομενος.
Αν θελεις πες μου τι γνωμη σου για αυτο το αποσπασμα μονο που εχω παραθεσει οχι ολο το αρθρο.Εσενα η διατυπωση τι συμπερασμα σε εκανε να βγαλεις;
Με ενδιαφερει η γνωμη σου.
Ευχαριστω.
25-02-2017, 21:10 #26
Φοβαται ο Γιαννης το θεριο και το θεριό τον Γιάννη. Μονο κακους ειδα που τα φραγκα ηταν πιο πανω απο ολα, για την δικη μου μοναξια θα μιλησει ποτε κανεις; φοβαμαι πως όχι εμείς δεν βαλλόμαστε; μου δινει αν γίνεται λινκ να διαβασω το αρθρο!
26-02-2017, 11:18 #27
Eχω προσπαθησει 3 φορες να γραψω αλλα κατι γινεται γκρρρρ.
Τελως παντων ξαναλεω οτι επειδη με ΓΟΗΤΕΥΕΙ η ψυχολογια εχω μελετησει κ διαφορες σχολες Συστημικη,Υπαρξιακη,Βοωen θεωρια των δεσμων,Συνναλακτικη,Σωματι κη(Ραιχ κ κορη του),Γκεσταλτ κ.λ.π.κ.λ.π.οπωσδηποτε θεωρω πως ολες οι σχολες συμβαλλουν στην εξελιξη κ αναπτυξη της ψυχολογιας.Μαλιστα ειχα διαβασει οτι υπαρχουν πανω απο 100 κ ρευματα ''σχολες''αν θυμαμαι καλα.Για το συγκεκριμενο αρθρο:Η μοναξια του θεραπευτη κ του θεραπευομενου ειναι ενα σημαντικο υπαρξιακο θεμα.Δεν θα με ενοχλουσε το αρθρο αν δεν ειχε αυτο το αποσπασμα που εγραψα.Θα ηθελα την γνωμη σου Νικο μονο για αυτο το αποσπασμα.Εγω διαβαζοντας το πηρα την εντυπωση οτι φταει ο θεραπευομενος.Αν θες πες μου την γνωμη σου με ενδιαφερει.Ευχαριστω.
03-03-2017, 14:27 #28
Διαβασα το αρθρο και εχω να πω πως με τους ψυχοθεραπευτες μου ημουν μονη δεν τους ειδα ποτε να θελουν σχεση μαζι μου με κανεναν τροπο. Η καθηγητρια λεει πως πονανε εγω τους εβλεπα ολους ανετους με το καδεφακι τους στην ζεστασια τους , τα τηλεφωνήματά τους εν ωρα δουλειάς εμενα ετρωγαν οι δρόμοι. Ενας δε μπερδευε και το ονομα μου σκεφτειτε ποσο ειχε δεθει μαζί μου. Ισως ξερει καλυτερα καπου μας λεει πως φθονουμε τους θεραπευτες μας για τις ικανοτητες τους , σιγα πια δεν είναι και αστερες του Χολυγουντ να τους ζηλεύουμε ουτε πατανε σε κοκκινο χαλι και χρυσοπληρωνονται για οσα προσφερουν η δεν προσφερουν.
03-03-2017, 14:38 #29
Η αληθεια είναι πως κατι ζηλεψα απο τους μεχρι τωρα θεραπευτες μου η ικανοτητα να μην με στεναχωρει τιποτα γυρω μου.
03-03-2017, 19:11 #30
Ίσως κάποια πράγματα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν. Αν υπάρχουν ειδικοί αυτοί είναι μόνο οι "πελάτες" ή οι "ασθενείς" που βιώνουν τα προβλήματα τους.Αυτοι που είναι μέσα στο "παιχνίδι"και όχι όσοι τα έχουν διαβάσει στα βιβλία. Δεν ακυρώνω την προσφορά της ψυχολόγιας και της ιατρικής αλλά νομίζω ότι αν το αντιμετωπίσουμε όπως έχουμε συνηθίσει να κάνουμε,με αυτόν τον τρόπο οικοδομείται η αυθεντία και η κυριαρχία του ειδικού πάνω στον "ασθενή".