Results 1 to 15 of 20
-
05-03-2017, 19:33 #1
Αναπάντητες κλήσεις/Αναπάντητα μηνύματα
Σας έχει συμβεί να τηλεφωνείτε σε κάποιον (ή κάποια)
ή να του (ή της) στέλνετε μηνύματα και να μην απαντά
και εσείς να πανικοβάλεστε, να αναρωτιέστε τα χίλια δυο,
αν κάνατε κάτι λάθος που σας αγνοούν;
Εμένα μου συμβαίνει πολλές φορές.
Άλλες φορές πραγματικά με αγνοούν για τα καλά,
γιατί δεν τους αρέσουν τα μούτρα μου
και άλλες υπερβάλλω και λαμβάνω έστω και αργά μια απάντηση.
Στη τελευταία περίπτωση, έχει τύχει να αδικήσω κόσμο
χωρίς να το αξίζει.
Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα "μικροπράγματα"
με αναστατώνουν και με αποσπούν από το πρόγραμμά μου.
Τι πιστεύετε ότι μας κάνει να συμπεριφερόμαστε τόσο αλλόκοτα
σε τέτοιες περιπτώσεις;Κάνε την αδυναμία σου, ΔΥΝΑΜΗ.
- 05-03-2017, 19:44 #2
Δεν μου εχει τυχει οχι...αλλα υποθετω ειναι ο φοβος οτι ισχυει αυτο που λες, πως απλα σε αγνοουν επειδη δεν τους αρεσουν τα μουτρα σου/δε σε χωνευουν η δε ξερω τι αλλο, ο φοβος της απορριψης με λιγα λογια. Επισης παιζει και το power balance πολυ σε αυτα...με το να κανεις ενα βημα να επικοινωνησεις και να σε γραφουν εχεις ερθει σε ευαλωτη θεση και το αλλο ατομο ειναι σε θεση ισχυος...λογικο να νιωθει καποιος ασχημα με αυτο.
Δε μου εχει τυχει επειδη δεν επιμενω μετα απο ενα μηνυμα/μια κληση και απλα το ξεχναω και συνηθως απλα το αλλο ατομο θυμαται οταν και αν...εχει τυχει να επιμεινω με καμποσα μηνυματα αλλα κι εκει δεν ειχα τετοιο προβλημα, ηξερα το λογο που δεν μου απανταει το αλλο ατομο, οποτε ολα οκ..
05-03-2017, 19:50 #3
Είπες τη λέξη-φράση κλειδί. Ισορροπία/συσχέτιση δυνάμεων.
Αν ζητιανεύω το ενδιαφέρον των άλλων, σαν τον ζητιάνο θα το στερούμαι.
Είναι και αυτό στη μέση.
Προσωπικά, πιστεύω πως όσο μεγαλύτερη η σχέση εξάρτησης, τόσο μεγαλύτερος ο πανικός
και η ανησυχία που μπορείς να έχεις.Κάνε την αδυναμία σου, ΔΥΝΑΜΗ.
05-03-2017, 19:52 #4
Δυστυχώς έχω μπλεχτεί κι εγώ σε τέτοιους λαβύρινθους σκέψεων... αμέτρητες φορές. Είναι τόσο ψυχοφθόρο και κυριολεκτικά είναι εξαντλητικές αυτές οι σκέψεις.. Θεωρώ ότι αυτές οι σκέψεις υπάρχουν και δημιουργούνται λόγω ανασφάλειας και έλλειψης αυτοπεποίθησης. ...Ίσως να μην είναι η σκέψη που δημιουργεί την αλλόκοτη συμπεριφορά, αλλά ο τρόπος που ο καθένας από μας την αντιμετωπίζει..... όσο πιο στρεβλός ο τρόπος αντιμετώπισης, τόσο πιο αλλόκοτη η συμπεριφορά..
05-03-2017, 19:59 #5
Και εσύ χρησιμοποίησες μια πολύ πετυχημένη αναλογία... ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΙ!
Πραγματικά, η ταχύτητα με την οποία κάθομαι και κατεβάζω ιδέες για το τι πήγε στραβά,
τι έκανα λάθος, γιατί δεν μου μιλά, είναι ασύλληπτη.
Και όλα αυτά δεν με βγάζουν πουθενά. Και να θέλω να μην το σκέφτομαι,
είναι εκεί σαν υπενθύμιση, σαν ένα ενοχλητικό ξυπνητήρι που του έχει χαλάσει το κουμπάκι του ON/OFF.
Και όσο σκέφτομαι ότι ο χρόνος που έχω αφιερώσει πολλές φορές για μερικούς ανθρώπους,
για να αναρωτιέμαι και ανησυχώ για εκείνους, είναι τεράστιος,
με κάνει να εξοργίζομαι.Κάνε την αδυναμία σου, ΔΥΝΑΜΗ.
05-03-2017, 20:37 #6
Μηπως θα επρεπε να αναθεωρησεις τοτε σε ποιους ανθρωπους αξιζει να επενδυεις ενεργεια και προσπαθεια και σε ποιους οχι;
Μπορεις αυτο το "γραψιμο" και την έλλειψη προθεσης απο τη πλευρα τους να διατηρησουν μια καλη επικοινωνια μαζι σου να τα δεις ως φιλτρο. Και να φιλτραρεις ετσι τα ατομα για τα οποια τζαμπα σκας.
05-03-2017, 21:07 #7
Κάνε την αδυναμία σου, ΔΥΝΑΜΗ.
05-03-2017, 21:35 #8
Ναι αλλα το οτι επενδυσες ηδη πολυ δεν αρκει ουτε στις σχεσεις ουτε πουθενα αλλου ως λογος για να συνεχιζεις κατι που βλεπεις οτι δεν τραβαει/ειναι λαθος. Απο μονο του αυτο δεν ειναι τιποτα. Πρεπει να συμψηφιζονται και πολλοι αλλοι παραγοντες για να δεις αν η ελπιδα σου ειναι βασιμη και αυτο που θελεις βιωσιμο. Ειναι καλο να ξερεις ποτε να σταματας (αποφευγω επιτηδες τη λεξη παρατας επειδη σε βλεπω πεισματαρη :P)...καλο το πεισμα αλλα δεν πρεπει να μας κοστιζει την αξιοπρεπεια μας.
05-03-2017, 21:41 #9
Πράγματι είμαι πεισματάρης και θεωρώ πως το πείσμα σε έναν άνθρωπο μπορεί να είναι ευχή, αλλά και κατάρα.
Και ώρες ώρες σκέφτομαι: "Δείχνω τόσο ενδιαφέρον, τόση καλοσύνη, δεν μπορεί θα μου το αναγνωρίσουν
κάποια στιγμή..."
Και με ένα μείγμα στωικότητας, πείσματος και καλοσύνης προσπαθώ να αρχίσω και να συντηρώ τις
σχέσεις μου και την επικοινωνία μου με πολλούς ανθρώπους.
Αλλά βλέπω ότι πολλές φορές μπαίνω σε έναν λαβύρινθο.Κάνε την αδυναμία σου, ΔΥΝΑΜΗ.
05-03-2017, 22:33 #10
Πεισμα στωικοτητα και καλοσυνη...χμ...το πεισμα οπως λες μπορει να ειναι καλο μπορει και κακο, αναλογα τη περιπτωση...η στωικοτητα και η καλοσυνη παντως σε συνδιασμο εκπεμπουν αδυναμια στις συναναστροφες μας. Δεν λεω πως ετσι ειναι, λεω τι βγαζει σε πολλους. Αν βλεπεις αυτη τη σταση ως τον τροπο για να διατηρησεις καλες σχεσεις με κοσμο και να σε εκτιμουν ας πουμε, δεν νομιζω οτι ειναι καλη τακτικη. Καλως η κακως δεν ξερω, γιατι πιστευω κι εγω οτι πολλες φορες αυτα λανθασμενα εκλαμβανονται ως σημαδι αδυναμιας, ισα ισα μπορει να ειναι σημαδι δυναμης. Αν ετσι ειναι η φυση σου πολυ καλα κανεις...αλλα πρεπει να προσαρμοσεις τις προσδοκιες που εχεις απο τους αλλους αναλογα και να επεξεργαστεις το οτι δεν εχουν ολοι την ωριμοτητα να τα εκτιμησουν αυτα.
Απο την αλλη μπορει να καταφευγει καποιος σε αυτα απλα επειδη διψαει για αποδοχη, εχει αναγκη...και οι ανθρωποι αποφευγουν την αναγκη. Καθενας εχει τις δικες του αδυναμιες και αναγκες, για αυτο η δυναμη και η ανεξαρτησια ειναι ελκυστικα χαρακτηριστικα, αμα εχεις που εχεις τα δικα σου θεματακια (που ολοι εχουν εστω στον ελαχιστο βαθμο) δεν μπορεις να διαχειριστεις και την αδυναμια και αναγκη του αλλου. Οποτε πρεπει να το ψαξεις μεσα σου, τι απο τα δυο ειναι αυτο που σε ωθει να φερεσαι ετσι...
06-03-2017, 07:11 #11
06-03-2017, 10:24 #12
συμφωνω σε ολα τα σημεια με το τελευταιο μηνυμα της νατ.
περα απο τις καλες σου προθεσεις, κι ασχετως ποση καλωσυνη εχεις μεσα σου, προσεξε μηπωςς γινεσαι πιεστικος για την ανταποκριση που ΕΣΥ θεωρεις οτι πρεπει να εχεις απο τους αλλους.
εννοειται οτι αφηνεις τους αλλους ελευθερους. πως αλλιως θα επρεπε να γινεται?
γνωστοποιεις τις προθεσεις σου, τα αιτηματα σου, την επικοινωνια σου, δεν ξερω και τι ειναι αυτο που γνωστοποιησες και δεν ειχες απαντηση, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ.
06-03-2017, 17:34 #13
Όπως πάντα ρεαλιστική και εύστοχη, Remedy!
07-03-2017, 23:34 #14Miliva21GuestΣυμφωνω με τους υπόλοιπους ότι είναι θέμα αυτοεκτίμησης ίσως και ένα αίσθημα κατωτερότητας.....Αν παίρνεις τηλέφωνο κάποιους και δεν το σηκώνουν εκείνη τη στιγμή αλλά σε παίρνουν αργότερα και γενικώς δείχνουν με τη στάση τους ότι νοιάζονται για τη σχέση που έχετε ίσως επδ είναι απασχολημένοι με τα δικά τους εκείνη τη στιγμή......Επιπλέον, ενδεχομένως να είσαι από τα άτομα που θέλουν πιο τακτική επικοινωνία και πιο συχνή επαφή ενώ οι υπόλοιποι να είναι πιο αποστασιοποιημενοι και γενικώς άνθρωποι που έχουν και άλλες παρέες...Ενδιαφέροντα και γενικώς δεν θέλουν πολλά πολλά .....Χωρίς να σημαίνει ότι δεν σε συμπαθούν και ότι δεν θέλουν να κάνετε παρέα....Ίσως όμως όχι τόσο στενή όσο θες εσύ.....
Σε άλλη περίπτωση αν τους ψάχνεις μια δύο φορές και δεν σηκώνουν αλλά ούτε σε ξαναψαχνουν και δεν επιδιώκουν επαφή μην επιμένεις άλλο καλύτερα....
Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να ελκυεσαι από άτομα κάπως σνομπ, αποστασιοποιημένα και απορριπτικα? Και ότι ίσως μπορεί να θες να έχεις μία πιο στενή σχέση με αυτά τα άτομα ........Κόλλας και επιμένεις προσπαθώντας να κερδίσεις το ενδιαφέρον τους ενώ μπορεί να σε βλέπουν σαν πιεστικό ? Ενώ αντιθέτως απορρίπτεις εσύ άτομα πιο δεκτικά που επιδιώκουν επαφή και είναι πιο εκδηλωτικα σε σένα?
08-03-2017, 09:55 #15
Στις δυο και τρεις φορες που παίρνεις και δεν στο απαντάνε, το αφήνεις για λίγο καιρό και ξαναπαίρνεις. Αν δεν στο απαντήσει ή σου απαντήσει με το ζόρι και περιμένει ποτε θα κλείσει η συζήτηση, τότε ξεκόβεις. Δεν τον ξαναπαίρνεις. Τον διαγράφεις κι από το κινητό κι απ τη ζωη σου. Τι να τον κάνεις? Προφανώς δεν ειναι αληθινός φίλος!
Συμφωνώ επίσης με άλλο μέλος που ειπε πως στωικότητα και καλοσύνη σε συνδυασμό εκλαμβάνονται ως αδυναμία. Τότε να δεις που σχεδόν κανείς δεν σε παίρνει τηλέφωνο και όχι όλοι σου το απαντάνε.
Κι αν κάποιος σε πάρει τηλ μετα απο καιρό (που σχεδόν χαθήκατε) να ξέρεις πως κάτι θα σου ζητήσει, δεν πήρε απο ενδιαφερον να μαθει αν εισαι καλα.γιάννης