Γράμμα... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 30 of 30

Thread: Γράμμα...

Junior Member
    Ναι έτσι είναι, η λέξη εγωισμός χρησιμοποιείται πολύ αόριστα. Όταν λέω εγωίστρια εννοώ μήπως είναι σνομπ και δύσκολα θα συγχωρούσε κάποιον...

Senior Member
    Αυτό πραγματικά δε θα μπορούσα να το ξέρω από τη στιγμή που δε γνωρίζω την κοπέλα. Θα ήθελα να πω όμως ότι συνήθως βλέπουμε τους άλλους επιφανειακά. Π.χ. βλέπουμε κάποιον ο οποίος μετά από ένα τέτοιο συμβάν έχει μία εκδικητική διάθεση και τον αξιολογούμε βάσει μόνο αυτού που δείχνει, ενώ αν κοιτάξουμε πιο μέσα (που ούτε κι ίδιος ίσως να μη το έχει συνειδητοποιήσει) θα μπορούσαμε να καταλάβουμε ότι αυτή η συμπεριφορά ωθείται και από την ανάγκη του για προστασία του εαυτού του, ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί το κακό που του έκανε κάποιος άλλος. Δεν υπάρχει δηλαδή μόνο μία διάθεση, υπάρχουν πολλά συναισθήματα που του δημιουργούνται και αυτός έχει βρει ένα συγκεκριμένο τρόπο που πιστεύει ότι είναι ο κατάλληλος για να τα δείχνει.

Senior Member
    ολοι ειμαστε εγωιστες...
    κι εσυ ησουν εγωιστης οταν την εφτυνες θεωρωντας οτι παντα θα τρεχει απο πισω σου...
    ο εγωισμος σου πληγωθηκε οταν σταματησε να τρεχει κι αρχισες να την κυνηγας εσυ...
    και βεβαια σκεφτηκε τον εαυτο της (=εγωιστρια)..
    εκρινε οτι επρεπε να απομακρυνθει απο σενα για να ειναι καλα...
    το οτι δεχτηκε το γραμμα σου και τις εξηγησεις σου σαν ειλικρινεις, δεν την υποχρεωνει να θελει επαφες και κουβεντες μαζι σου...
    οπως σου ειπα, αξιολογησε συνολικα την σχεση σας και θεωρησε οτι δεν πρεπει να σε εχει στην ζωη της..
    μπορει ακομα να ηταν καλα στην σχεση που ηταν εκεινη τη στιγμη και να μην ηθελε \"παρασιτα\" αναμεσα σε αυτην και τον φιλο της (το παρασιτο δνε εισαι εσυ, αλλα οποιαδηποτε ανεπιθυμητη σκια απο λογαριασμους του παρελθοντος, οποτε ΚΑΙ οι επαφες μαζι σου)

Junior Member
    Originally posted by Remedy
    ολοι ειμαστε εγωιστες...
    κι εσυ ησουν εγωιστης οταν την εφτυνες θεωρωντας οτι παντα θα τρεχει απο πισω σου...
    ο εγωισμος σου πληγωθηκε οταν σταματησε να τρεχει κι αρχισες να την κυνηγας εσυ...
    και βεβαια σκεφτηκε τον εαυτο της (=εγωιστρια)..
    εκρινε οτι επρεπε να απομακρυνθει απο σενα για να ειναι καλα...
    το οτι δεχτηκε το γραμμα σου και τις εξηγησεις σου σαν ειλικρινεις, δεν την υποχρεωνει να θελει επαφες και κουβεντες μαζι σου...
    οπως σου ειπα, αξιολογησε συνολικα την σχεση σας και θεωρησε οτι δεν πρεπει να σε εχει στην ζωη της..
    μπορει ακομα να ηταν καλα στην σχεση που ηταν εκεινη τη στιγμη και να μην ηθελε \"παρασιτα\" αναμεσα σε αυτην και τον φιλο της (το παρασιτο δνε εισαι εσυ, αλλα οποιαδηποτε ανεπιθυμητη σκια απο λογαριασμους του παρελθοντος, οποτε ΚΑΙ οι επαφες μαζι σου)
    Πω πω, τώρα κατάλαβα πόσο βαθιά νυχτωμένος ήμουν. Κι όταν λέω βαθιά το εννοώ... Νόμιζα ότι ένα απλό γράμμα ήταν ικανό για να τα ξαναβρούμε.. Έστω ότι θα ξαναμιλήσουμε μία φορά και να την ακούσω έστω χαρούμενη που της το έστειλα και ξεκαθάρισα τα πράγματα. Καλύτερα που μου τα είπες τόσο ωμά για να φανεί ξεκάθαρα αυτή η άποψη.. Παράσιτο, ε... Δεν ξέρω τι να πω... Ίσως έχεις δίκιο, αν και δεν την ξαναενόχλησα την κοπέλα πέρα από το γράμμα...

Επίσης δεν ήμουν εγωιστής όταν δεν έκανα κάτι μαζί της στις αρχές απλά δεν ήθελα να χαλάσει η φιλία μας και δεν ήξερα πως να την προσεγγίσω περισσότερο χωρίς να τα κάνω όλα ένα μπάχαλο... Ήμουν πολύ άτυχος σε κάτι καταστάσεις θα έλεγα, αλλά μάλλον αυτό λένε όλοι.. Ίσως αν μπορούσα να πω περισσότερα για το θέμα να είχατε μια πιο ξεκάθαρη άποψη αλλά και μόνο από αυτά που ακούω βλέπω πόσο νυχτωμένος ήμουν... Ίσως remedy να παραλληλίζεις την ιστορία μου με κάποια δικιά σου αλλά τελικά να διαφέρουν σε αρκετά σημεία... Ίσως και να μην παίζει τόσο ρόλο...

Αλλά βλέπω ότι αν κάνεις ένα λάθος είσαι καταδικασμένος... Κι αφού έγιναν τόσο μη αναστρέψιμα τα πράγματα από την εχθρικότητα που της έδειξα και συμμερίζεστε τη θέση της, καταλαβαίνω πλέον και τι σκέφτεστε όταν κάποιος σας απατήσει και σας πει να τον συγχωρήσετε...

Junior Member
    Και επιπλέον να ρωτήσω, γιατί δε δέχεστε ότι κάποιος μπορεί πραγματικά να κάνει ένα λάθος και να το έχει μετανιώσει αυτό που έκανε; Οπότε μπορείτε και να ξαναμιλήσετε μαζί του και να έχετε την πεποίθηση ότι δε θα ξανακάνει κάτι τέτοιο στο μέλλον... Από αυτό το λάθος προσωπικά έμαθα να μην κάνω ποτέ επιπόλαιες κινήσεις ή να πληγώσω κάποια γιατί κατά πάσα πιθανότητα τη χάνεις για πάντα. Και πραγματικά το νιώθω σε τεράστιο βαθμό αυτό πλέον, τόσο που νομίζω ότι θα συγχωρέσω αμέσως την όποια αντίστοιχη περίπτωση τύχει σε μένα... Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια... Υπάρχει και η αντίληψη που λέει ότι όποιος πληγώσει μία φορά θα σε ξαναπληγώσει... Προσωπικά δεν θα το γενίκευα τόσο απόλυτα αλλά έτσι λένε κάποιοι...

Banned
    Originally posted by Radiant

και τι σκέφτεστε όταν κάποιος σας απατήσει και σας πει να τον συγχωρήσετε...

randiant,
    ολα ειναι θεμα καθαρων εξηγησεων και κατα ποσο αυτες τηρηθηκαν.
    Επισης θα μπορουσα να σου πω σκεψου αναποδα.
    Μπες στην θεση της κοπελας και η κοπελα να εισαι εσυ.
    Βαλε ολα τα δεδομενα πανω κατα οπως ειπα.

Φαντασου οτι λαβαινεις ενα τετοιο γραμμα, και σκεψου τις πιθανες αντιδρασεις σου.
    Αντεστρεψε καθαρα τους ανθρωπους και θα παρεις την απαντηση που ζητας.

;)

Junior Member
    Originally posted by krino

randiant,

Φαντασου οτι λαβαινεις ενα τετοιο γραμμα, και σκεψου τις πιθανες αντιδρασεις σου.

;)
    Το έχω κάνει κρίνο και το εφαρμόζω συχνά αυτό που μου λες... Αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι θα έκανα, νομίζω ότι θα έκανα κι εγώ το ίδιο στη θέση της, με τη διαφορά ότι θα ήθελα να μιλήσουμε άλλη μια φορά ήσυχα να ξεκαθαρίσουμε λίγο τις θέσεις μας. Αυτό είναι το μόνο μου παράπονο... Δε θέλω να κρατάω μίσος μέσα μου για κανέναν... Θα της ξεκαθάριζα απλά ότι δε θα μπορέσω να ξανανιώσω άνετα μαζί της πχ...

Banned
    Originally posted by krino

randiant,

;)
    Το έχω κάνει κρίνο και το εφαρμόζω συχνά αυτό που μου λες... Αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι θα έκανα, νομίζω ότι θα έκανα κι εγώ το ίδιο στη θέση της, με τη διαφορά ότι θα ήθελα να μιλήσουμε άλλη μια φορά ήσυχα να ξεκαθαρίσουμε λίγο τις θέσεις μας. Αυτό είναι το μόνο μου παράπονο... Δε θέλω να κρατάω μίσος μέσα μου για κανέναν... Θα της ξεκαθάριζα απλά ότι δε θα μπορέσω να ξανανιώσω άνετα μαζί της πχ...

χμμμμ υπαρχει μια διαφορα ομως....
    εσυ εισαι αντρας, οι γυναικες δεν λειτουργουν ετσι και για αυτο δεν μπορεις να κανεις κατι.

Junior Member
    Ναι αυτό άργησα να καταλάβω... Και ειλικρινά το κατάλαβα απόλυτα μόνο από τη συζήτηση που είχα εδώ στο forum... Σκεφτόμουν τόσο καιρό ότι μάλλον τώρα σκέφτεται αυτό, τώρα θα νιώθει έτσι, ίσως πρέπει να κάνω αυτό... Το θέμα είναι ότι μπορείς όπως λες να μπεις στη θέση του άλλου και να τον καταλάβεις σε ένα μεγάλο βαθμό... Αρκεί να είσαι του ίδιου φύλου :) . Αλλιώς απλά θα παρερμηνεύσεις τα πράγματα...

Senior Member
    επαναλαμβανω... το παρασιτο στην τωρινη σχεση της δεν εισαι ΕΣΥ, αλλα ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ εχει να κανει με παλιους λογαριασμους της με ΑΛΛΟΥΣ γκομενους..
    λες οτι απ οτι καταλαβες, ενα λαθος να κανει κανεις, ειναι καταδικασμενος εξαιτιας του...
    δεν ειναι αληθεια...
    υπαρχει περιπτωση να κανεις πολλα λαθη περισσοτερα απ τα δικα σου κι οσστοσο να μη καταδικαστει μια σχεση....
    κι αλλες φορες να κανεις ενα μονο και να μην υπαρχει επιστροφη...
    τι τα διαφοροποιει????
    το ειδος του λαθους και το timing.....
    δεν λαμβανεις σοβαρα υποψη σου την υποθεση που εκανα και για την οποια μου ειπες οτι εχω δικιο...
    το οτι δηλαδη η κοπελα δειχνει να ειναι αλλου.....
    εαν οντως ειναι αλλου και ειναι και καλα, οσο καλη κινηση η ειλικρινης και να της φανηκε το γραμμα σου, μπορει να μην εχει καμια διαθεση οχι μονο να τα ξαναφιαξετε, αλλα ουτε καν να ξαναβρεθειτε, εχοντας σε τοποθετησει πλεον στο παρελθον της και μην εχοντας την διαθεση να ξανασκαλισει παλιες πονεμενες ιστοριες και να φορτιστει συναισθηματικα χωρις λογο (χωρις λογο=τωρα που ειναι αλλου κι ειναι μια χαρα)
    με λιγα λογια: περσινα ξυνα σταφυλια...
    θεωρω οτι αν και μετανοιωσες, αργησες σε σχεση με τις εξελιξεις στην ζωη της κι αυτος ειναι ο λογος που δεν εχει διαθεση να ασχοληθει με το θεμα....
    αν ηταν ακομα μονη και προβληματιζοταν με τα περιεργα της δικης σας ιστοριας, πολυ πιθανα να δεχοταν με χαρα τις εξηγησεις σου και να ηθελε και να συζητησετε και να ξαναπροσπαθησετε ενδεχομενως...
    το \"κλειδι\" που παραβλεπεις ειναι οτι η κοπελα ειναι αλλου.....

Senior Member
    Γεια σε όλους,

παρακολουθώ καιρό το forum αυτό και είναι το κατάλληλο μέρος για να πω την απορία μου. Απευθύνεται στις γυναίκες και θα εξηγήσω στη συνέχεια... Για αρχή αυτό:

Ήμουν φίλος με μια κοπέλα.. Φαινόταν αρκετά ερωτευμένη μαζί μου αλλά εγώ ήμουν όπως πάντα διστακτικός να κάνω κάτι. Αφού πέρασε λίγος καιρός η κοπέλα άρχισε να χάνει το ενδιαφέρον της και τότε άρχισε να ανεβαίνει κατακόρυφα το δικό μου (όπως γίνεται συνήθως)... Όταν της γνωστοποίησα ότι ήθελα να είμαστε μαζί αυτή ήταν επιφυλακτική και σκεπτική και μου είπε να το αφήσουμε καλύτερα... Ήμουν χάλια για λίγες μέρες που το άργησα τόσο... Μετά από λίγες μέρες δεν ξέρω τι με έπιασε, αισθάνθηκα κάπως ότι έπαιζε μαζί μου (κι από κάποια άλλα σκηνικά που είχαν γίνει τελευταία), αισθάνθηκα άβολα που θα έπρεπε να είμαστε απλά φίλοι σα να μη συμβαίνει τίποτα και τις είπα κάποια πράγματα αρκετά εχθρικά και ικανά να χαλάσουν τη σχέση μας... Το μετάνιωσα απίστευτα μόλις μου καλυτέρεψε λίγο η διάθεση. Προσπάθησα να τα ξαναβρούμε. Η κοπέλα δεν ήθελε να μου ξαναμιλήσει (λογικό), με τα πολλά μιλήσαμε αλλά ήταν πολύ θυμωμένη και δεν είχα καμμιά ελπίδα να την ξανακερδίσω... Πέρασε αρκετός καιρός και γινόμουν όλο και χειρότερα γιατί ένιωθα τόσο προδομένος από τον εαυτό μου, δεν μπορούσα να λειτουργήσω καθόλου... Και τελικά πήρα την ηλίθια απόφαση να της γράψω ένα γράμμα να της πω όλα αυτά που ήθελα πάντα και δε μπορούσα... Της το έστειλα, τονίζοντας της ότι επειδή θα έφευγα από κει δε θα ξαναβρισκόμασταν, ήθελα απλά να τα πω να φύγουν από μέσα μου.. Το τι έγινε μετά είναι άλλη ιστορία. Αλλά εσείς θα με συγχωρούσατε στη θέση της; Θα θέλατε να ξαναμιλήσουμε; Μόνο αυτό θέλω να μάθω

Στη θέση σου θα έκανα ακριβώς το ίδιο. Εκανες πολύ καλά και έγραψες με τη σειρά τι ακριβώς ένιωσες και ήσουν αληθινός, και με τον εαυτό σου και με εκείνη. Το αποτέλεσμα θα κριθεί από το αν η κοπέλα θα μπορέσει να σε νιώσει και να καταλάβει. Αν αυτό δεν γίνει, τουλάχιστον έπαιξες σωστά. Ομως μη το ξανακάνεις να θές άλλα και να προκαλείς ακριβώς τα αντίθετα.

Junior Member
    Ευχαριστώ liberchild για τα λόγια σου και όντως όπως λες Remedy η κοπέλα ήταν ήδη αλλού... Πήρα τις απαντήσεις που ήθελα τόσο καιρό και μπορώ να συνεχίσω ήσυχος. Να είστε καλά...

Senior Member
    Ίσως να ακουστεί παλαιομοδίτικο αλλά η γυναίκα περιμένει να την κατακτήσεις. Το ότι έβγαινε μαζί σου σήμαινε ότι ενδιαφερόταν, κατ\'αρχήν. Ήσουν διστακτικός, δεν έκανες τίποτα. Εκείνη απομακρύνθηκε. Της είπες κάποια προσβλητικά πράγματα. Μετά τής έγραψες ένα \"εταιροχρονισμένο\" γράμμα... Είναι λογικό να ξενερώσει. Από \'κει και πέρα, όλα είναι ανοιχτά. Μπορεί να σε δει κι αλλιώς αλλά θα πρέπει να επιμείνεις πολύ. Και γενικότερα, είναι πολύ καλύτερα, από το να ζητάμε συγνώμη, να μην κάνουμε πράγματα που απαιτούν να ζητήσουμε συγνώμη.
    Θέλει και το \"παραμύθιασμα\" η κοπελιά αλλά κυρίως θα σε κρίνει από την στάση ζωής που κρατάς απέναντι της.

Εάν αισθάνεσαι ότι εμπαίζεσε, νομίζω ότι είναι καλύτερο με ήρεμο τρόπο να δεις τι θα κάνεις για να σου λυθεί η αποροία. Ακόμα και φεύγοντας μερικές φορές. Μπορεί κι η κοπελιά να αισθάνθηκε ότι εμπαίζεται, αφού έβγαινες και δεν έκανες τίποτα. Δεσ\' το κι έτσι...

Πάντως θα μπορούσες απλώς να της πεις ότι από τη στιγμή που της εξέφρασες το ενδιαφέρον σου και δεν ανταποκρίθηκε δεν μπορείς να τη δεις σαν φίλη και να συνεχίσετε να βγαίνετε. Αυτό θα ήταν τίμιο. Ή να μην δεχθείς το \"όχι\" της κι όσο εκείνη δέχεται να βγαίνετε εσύ να συνεχίζεις να προσπαθείς, έως ότου, δεν μπορείς άλλο ή δεχθεί να είναι μαζί σου. Ή το καλύτερο κατά την άποψη μου, να την ξεπεράσεις και να συνεχίσεις να χαίρεσαι την παρουσία της ως φίλη σου. Θα γνωρίσεις κάποια φίλη της και τότε θα δεις ξαφνικό ενδιαφέρον! Όλα στη ζωή κάνουν κύκλους. Εάν περνάς καλά με κάποιον, για οποιονδήποτε λόγο, είναι καλό να προσπαθείς να τον κρατήσεις στη ζωή σου.
    Μου θυμίζει ανάλογη ιστορία με κοπελιά με την οποία είχα βγει δύο τρεις φορές, τα έριξα, μου είπε ότι βρισκόταν σε άλλη φάση και έκανα αυτό που αισθάνθηκα, δεν την ξαναενόχλησα. Μετά εκείνη άρχισε να με ενοχλεί. Βγήκαμε μία φορά, αισθάνθηκα κι εγώ ότι εμπαίζομαι, έφυγα μια και καλή. Έκανα άλλη σχέση. Τελείωσε. Τώρα ξανασυναντιώμαστε με την πρώτη κοπελιά. Όλα στη ζωή κάνουν κύκλους. Περνάμε από διάφορες φάσεις. ʼλλοι είμαστε πριν άλλοι είμαστε μετά. Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι πάντα καλό είναι να μην \"ξεφεύγουμε\" σε συμπεριφορές...

............................................
    \'\' Γεια σε όλους,

παρακολουθώ καιρό το forum αυτό και είναι το κατάλληλο μέρος για να πω την απορία μου. Απευθύνεται στις γυναίκες και θα εξηγήσω στη συνέχεια... Για αρχή αυτό:

Ήμουν φίλος με μια κοπέλα.. Φαινόταν αρκετά ερωτευμένη μαζί μου αλλά εγώ ήμουν όπως πάντα διστακτικός να κάνω κάτι. Αφού πέρασε λίγος καιρός η κοπέλα άρχισε να χάνει το ενδιαφέρον της και τότε άρχισε να ανεβαίνει κατακόρυφα το δικό μου (όπως γίνεται συνήθως)... Όταν της γνωστοποίησα ότι ήθελα να είμαστε μαζί αυτή ήταν επιφυλακτική και σκεπτική και μου είπε να το αφήσουμε καλύτερα... Ήμουν χάλια για λίγες μέρες που το άργησα τόσο... Μετά από λίγες μέρες δεν ξέρω τι με έπιασε, αισθάνθηκα κάπως ότι έπαιζε μαζί μου (κι από κάποια άλλα σκηνικά που είχαν γίνει τελευταία), αισθάνθηκα άβολα που θα έπρεπε να είμαστε απλά φίλοι σα να μη συμβαίνει τίποτα και τις είπα κάποια πράγματα αρκετά εχθρικά και ικανά να χαλάσουν τη σχέση μας... Το μετάνιωσα απίστευτα μόλις μου καλυτέρεψε λίγο η διάθεση. Προσπάθησα να τα ξαναβρούμε. Η κοπέλα δεν ήθελε να μου ξαναμιλήσει (λογικό), με τα πολλά μιλήσαμε αλλά ήταν πολύ θυμωμένη και δεν είχα καμμιά ελπίδα να την ξανακερδίσω... Πέρασε αρκετός καιρός και γινόμουν όλο και χειρότερα γιατί ένιωθα τόσο προδομένος από τον εαυτό μου, δεν μπορούσα να λειτουργήσω καθόλου... Και τελικά πήρα την ηλίθια απόφαση να της γράψω ένα γράμμα να της πω όλα αυτά που ήθελα πάντα και δε μπορούσα... Της το έστειλα, τονίζοντας της ότι επειδή θα έφευγα από κει δε θα ξαναβρισκόμασταν, ήθελα απλά να τα πω να φύγουν από μέσα μου.. Το τι έγινε μετά είναι άλλη ιστορία. Αλλά εσείς θα με συγχωρούσατε στη θέση της; Θα θέλατε να ξαναμιλήσουμε; Μόνο αυτό θέλω να μάθω\'\'
    ..............................................
    Καλησπέρα Radiant !
    Χωρίς να έχω διαβάσει όλα τα μηνύματα και διαβάζοντας μόνο το πρώτο μήνυμα έχω μόνο μία απορία ...
    Δεν θα ήταν καλύτερο αυτά που ένιωθες να βγείτε για ένα καφέ και να της τα πεις πρόσωπο με πρόσωπο απ\'το να γράψεις ένα γράμμα...
    Ακόμα είπες ότι --> \'\'Της το έστειλα, τονίζοντας της ότι επειδή θα έφευγα από κει δε θα ξαναβρισκόμασταν, ήθελα απλά να τα πω να φύγουν από μέσα μου\'\'
    Να σου πω...Αλήθεια πίστευες από μέσα σου ότι δε θα ξαναβρισκόσασταν όταν της έστειλες το γράμμα? ....
    Δεν νομίζω...γι\'αυτό άλλωστε της το έστειλες ..για να της εξηγήσεις τι πραγματικά ένιωθες για αυτή και να αισθανθεί και αυτή το ίδιο ή τουλάχιστον να σου πει κάτι που να σε απαλίνει....

Ξερεις με τέτοια περιστατικά διαπιστώνω καμιά φορά γιατί οι γυναίκες μας παίζουν και μας έχουν του χεριού τους.... Τι ήταν αυτό γράμμα απολογίας?
    Τεσπα μην με παρεξηγείς αλλά νιώθω καμιά φορά ότι τέτοιες κινήσεις είναι λίγο \'χαζές\'....Σόρρυ κιόλας...

Ας γράψουν πόσες από δω μέσα θα απαντούσαν μετά από ένα τέτιοιο γράμμα και αν θα άλλαζε κάτι σε αυτό που θα σκεφτόσασταν γι\'άυτον...

Αυτά...............

Junior Member
    Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αλλά είστε και οι δύο λίγο έως πολύ μακριά από τα διαδραματιζόμενα... :) Και ρε nickath δε βλέπεις που λέω ότι δεν ήθελε να μου ξαναμιλήσει...
    Το θέμα πάντως έχει απαντηθεί...

Page 2 of 2 FirstFirst 12