Results 1 to 15 of 27
Thread: Τα ετερωνυμα έλκονται ?
-
28-02-2017, 22:48 #1Miliva21Guest
Τα ετερωνυμα έλκονται ?
Τι πιστεύετε ? Ότι ισχύει αυτό που συχνά ακούμε ???
- 28-02-2017, 22:59 #2
Δεν υπάρχουν ομώνυμα στους ανθρώπους. Όλοι ετερώνυμα είμαστε απλά έχουμε κάποια κοινά ενδιαφέροντα, πεποιθήσεις, ηθικές αρχές, αξίες.
Το ποιος θα έλξει ποιον είναι κάτι πολύ πιο πολύπλοκο από τέτοιες απλουστευτικές εκφράσεις. Μπορεί να παίξουν ρόλο πρότυπα κοινωνίας και ομορφιάς, προσωπικό γούστο, ψυχολογική κατάσταση του ατόμου κ.α.
Το θέμα είναι να ξέρεις τι ζητάς από έναν άνθρωπο και ποια θα είναι τα όρια σε μια σχέση.It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti
28-02-2017, 23:20 #3Miliva21GuestΝαι σίγουρα ο καθένας είναι διαφορετικός, απλά εννοώ σαν προσωπικοτητες ....τείνουν να έλκονται οι άνθρωποι από ανθρώπους με κοινά στοιχεία προσωπικοτητας ή με διαφορετικά ....
01-03-2017, 00:59 #4
Δεν ισχυριζομαι οτι εχω την απαντηση σε αυτο το θεμα αλλα εχω μια θεωρια...πιθανοτατα ναι τα ετερωνυμα ελκονται. Το ιδιο και τα ομωνυμα. Απλα τα αιτια ειναι διαφορετικα και ισως (το τονιζω ειναι δικια μου εικασια αυτο) το ποσο υγιης θα ειναι μια σχεση διαφερει μεταξυ των δυο περιπτωσεων.
Ο λογος που ελκονται τα ετερωνυμα υποθετω πως ειναι επειδη το αλλο ατομο μας προσφερει πραγματα που μας λειπουν. Σαν πρωτη σκεψη φαινεται ομορφη και ισως σαν βιωμα ειναι πιο...εντονο; Αλλα αν το καλοσκεφτουμε δεν ειναι και τροπο τινα παγιδα που εμποδιζει το ατομο στην προσωπικη του εξελιξη; Ειναι ευκολο να προκυψουν καταστασεις εξαρτησης η προσωπικου "βαλτωματος" απο ενα τετοιο σεναριο.
Εξαρταται βεβαια και για τι χαρακτηριστικα μιλαμε...αν μιλαμε πχ για ατομο συνεσταλμενο και ηπιων τονων με καποιον πιο...τσαμπουκαλεμενο ισως εκ πρωτης οψεως λειτουργει ομαλα αυτο και συμπληρωνουν ο ενας τον αλλον, ο ενας με δυναμισμο και ο αλλος με ηρεμια και ισορροπια... αλλα το μαζεμενο ηπιων τονων ατομο πιθανον δεν θα δοκιμασει τα ορια του ετσι και ειτε δεν θα καταφερει να αυτονομηθει η θα χασει κομματι της αυτονομιας του ενω το τσαμπουκαλαμενο δεν θα φτασει ευκολα σε σημειο οπου θα δει πως πρεπει να διαχειριζεται καμια φορα τα πραγματα πιο ηρεμα. Και αυτο επειδη μαθαινουν να βασιζονται ο ενας στον αλλον...
Η νεοτερα ατομα με μεγαλυτερα. Ποσο ισορροπημενη μπορει να ειναι μια σχεση με μεγαλη διαφορα ηλικιας πχ; Τι ζητανε οι δυο πλευρες σε μια τετοια σχεση και ποσο υγιες ειναι; Ποια ειναι τα ψυχολογικα κινητρα; Καταλαβαινεις το σκεπτικο μου...λεμε τωρα δυο τυχαια χαζα παραδειγματα εφερα.
Απο την αλλη ενταξει...εχει να κανει εν τελει και με το ποσο ετερωνυμα ειναι τα ατομα και το ποσο σημαντικο η ασημαντο ειναι το θεμα. Πχ αν σας αρεσουν καποιοι διαφορετικοι τροποι ψυχαγωγιας κλαιν, μπορει να ειναι ευκαιρια να διευρυνουν και οι δυο πλευρες τους οριζοντες τους. Νομιζω πως καταβαθος ολοι ξερουν τι ειναι αυτο που "εχουν αναγκη" απο καποιον διαφορετικο απο εκεινους και με ενα δραμι μυαλο μπορουν να κρινουν αν ειναι υγιες η οχι.
Τωρα για τα ομωνυμα...φουλ ομωνυμα θα ηταν βαρετο, αλλα κανεις ανθρωπος δεν ειναι ολοιδιος με εναν αλλον στο κατω κατω της γραφης. Αλλα ναι θεωρω (θεωρω, ετσι το φανταζομαι ρε παιδι μου, μη νομιζεις οτι το χω γενικα χαχα) πως ναι ειναι σημαντικο να υπαρχουν κοινα τουλαχιστον σε καποια θεμελιωδη πραγματα, καποιες κοινες βασεις. Δεν μπορω να σου δωσω πηγη τωρα αλλα ειχα διαβασει καπου για μια ερευνα που ελεγε οτι τουλαχιστον οσον αφορα τις σοβαρες μακροχρονιες δεσμευσεις οι ανθρωποι τεινουν να επιλεγουν τα ομωνυμα...και στεκει βασικα...αμα "το εχεις βρει" γενικα δε νιωθεις οτι σου "λειπει" κατι δεν εχεις αναγκη να σε συμπληρωσει καποιο ατομο διαφορετικο απο εσενα. Και τελοσπαντων αμα δε σου λειπει κατι ξερεις λιγο πολυ ποιος εισαι τι θελεις τι σου αρεσει και θελεις απλα να το μοιραστεις χωρις δραματα...να στο πω πιο απλα...ποσο διαφορετικος απο εσενα θα ηθελες να ειναι ο πατερας των παιδιων σου και να σου γυριζουν τα ματια η να σου ανεβαινει η καρδια στο στομα με το πως ανατρεφει να παιδια σας; Λολ λεμε τωρα...
Νομιζω τελικα πως δεν υπαρχει κανονας αλλα πως εξαρταται απο τη μια απο το που βρισκεται το ατομο στην προσωπικη του εξελιξη και σε τι φαση στη ζωη του γενικα και απο την αλλη απο το τι ζηταει.
Εσυ σε τι παρατηρεις να ελκυεσαι;
01-03-2017, 06:08 #5
Εκ της μακρας πειρας μου, λογω ηλικιας , σαφως τα ομωνυμα ελκονται .................,.ισως υπαρξει καποια ελξη σε ετερωνυμα , αλλα short lived ........
αφου θελω μια σαν εμενα .......... με τις σχεσεις μου που κρατησαν , ειχαμε πολλα κοινα .....παρα πολλα ....διαφορες παντα θα υπαρχουν , αλλα οχι σε θεματα ζωτικης σημασιας ,...........................Last edited by Macgyver; 01-03-2017 at 06:48.
01-03-2017, 08:32 #6
Τα ετερώνυμα έλκονται, το ζήτημα είναι τι θα γίνει αμα φυγει ο ενθουσιασμός. Υπάρχει και η άποψη που λεει πως στο τελος οι άνθρωποι καταληγουν με τα ομωνυμα.
Ομωνυμα ειναι τα ατομα που εχουν όμοιο χαρακτηρα και ιδιοσυγκρασία.
Ωστοσο έχω προσεξει οτι δυναμικοί και τσαμπουκαλαμενοι (όπως τους λες) άντρες έλκονται από τις πιο ήπιες και συνεσταλμένες γυναίκες και με τετοιες επιζητουν να προχωρησουν για σοβαρο σκοπο. Εχω επίσης διαπιστωσει ότι οι δυναμικές γυναικες με τσαμπουκα και ταση για περισσότερη ελευθερια ειτε προσεγγιζουν πιο συνεσταλμενους και ηπιους άντρες ειτε ψάχνουν να βρουν πιο δυναμικούς τους ωστε να τις κουμανταρουν.γιάννης
01-03-2017, 14:16 #7Miliva21GuestΝαι ίσως κάτι τέτοιο να εννοούσα...πχ....οι εξωστρέφεις και πιο αποφασιστικοι άνθρωποι ελκυονται από τους πιο συνεσταλμενους και εσωστρεφεις ή όχι...πχ....εγω που ανήκω στο δεύτερο τύπο (συνεσταλμενη κ ευαίσθητη) ποιους τείνω να προσελκυω καο με ποιους θα μπορουσα να συμβίωσω πιο αρμονικά ....? Εμενα παλιότερα έχει τύχει να μου αρέσει κάποιος που ήταν ντροπαλος σαν εμένα ....Τώρα όμως βλέπω ότι δεν με ελκύει πλέον αυτό...Έχω απορρίψει νεαρό επδ μ φαινόταν πιο συνεσταλμενος καο εσωστρεφης ....και αναρωτιέμαι γενικά οι άνθρωποι απο ποιους τείνουν να έλκονται και ποιους επιλέγουν τλκ ως συντρόφους .....τι γνώμη άραγε να έχει ένας πιο δυναμικός αντρας για μια πιο συνεσταλμενη γυναίκα ? Και αντίστροφα μια τσαμπουκαλου γυναίκα για έναν πιο επιφυλακτικο αντρα??? ΧΔ
01-03-2017, 22:56 #8
Αγαπητη miliva , ενας δυναμικος αντρας , θα θελει μια εξ ισου δυναμικη γυναικα , αν ειναι λιγο συνεσταλμενη , δεν πειραζει , ενιοτε αρεσει σεναν αντρα ναναι και λιγο συνεσταλμενη μια γυναικα , πραμα που δεν ισχυει για τις γυναικες ( δεν αρεσουν οι ιδαιτερως συνεσταλμενοι ) .............καποιος με αυτοπεποιθηση , θα θελει μια γυναικα με αυτοπεποιθηση ...... μια ελαφρως τσαμπουκαλου γυναικα , θα θελει εναν , οχι αναγκαστικα τσαμπουκαλη αντρα , αλλα με αυτοπεποιθηση , ισως και χαμηλων τονων , ο τσαμπουκας δεν δειχνει καλα και ντε αυτοπεποιθηση ....... ο αποφασιστικος , θα κουραστει με μια μη αποφασιστικη γυναικα, και το ιδιο μια γυναικα αποφασιστικη .......ο εξυπνος , θελει εξυπνη .....και το αντιθετο ... ο μη ευαισθητος , θα κουραστει με μια ευαισθητη , ισχυει και το αντιθετο ......
αυτες ειναι προσωπικες αποψεις , δεν ισχυουν γενικως , κρινω απο τον περιγυρο μου , και απο μενα ....ολα σχετικα .........
01-03-2017, 23:18 #9
Υπαρχει και μια θεωρία που λεει παντως οτι ερωτευόμαστε την εικόνα του εαυτού μας που θα θέλαμε. Δηλαδή ψάχνουμε στον αλλον την ιδανική εικόνα του εαυτού μας και μεσω του καθρεφτίσματος τον ερωτευόμαστε. Συμφωνα με αυτη τη θεωρία αν εγω πχ δεν τα παω πολυ καλα με τον εαυτό μου και με καποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά μου, μάλλον θα επιζητήσω να βρω κάποιον με τα αντίθετα μιας και αυτά θα θεωρώ ιδανικά. Όταν θα αρχίζω να τα βρίσκω με μένα, θα ψάχνω περισσότερο ανθρώπους που μου μοιάζουν, ίσως πιο "βελτιωμένους". Σε κάθε περίπτωση νομίζω οτι ερωτευόμαστε τον κατάλληλο άνθρωπο που μας βοηθά κάθε φορά στην εξέλιξη μας ανάλογα την φάση που είμαστε.
01-03-2017, 23:19 #10Miliva21GuestΕννοείς δλδ περί ορέξεως κολοκυθόπιτα....σίγουρα το ποιος μας ελκυει είναι υποκειμενικό ανάλογα με τα γούστα ...Απλά επδ δν έχω καθόλου πείρα σε αυτό το θέμα και από το περιγυρο μου δν μπορω να βγάλω κάποιο συμπέρασμα .....σκεφτόμουν μηοως υπάρχει κάποια λογική σχετικά με το πως ελκυονται οι άνθρωποι..Οι προσωπικοτητες τους...αν τείνουν να επιλέγουν ανθρώπους με στοιχεία αντιθετα που θα τους συμπληρώσουν ή εάν τλκ καταλήγουν με παρόμοιους χαρακτήρες .....
Αλλά όπως λες δν υπάρχει γενικός κανόνας...δλδ ο καθένας ότι ψάχνει
02-03-2017, 00:01 #11
Toν 1ο καθοριστικο λογο στο ποιος μας ελκυει, παιζει η εμφανιση! Και το τι εμφανιση μας αρεσει ειναι θεμα προσωπικου γουστου.
Σε αλλες αρεσουν οι γυμνασμενοι, σε αλλες οι παχουλοι, σε αλλες οι αξυριστοι, σε αλλες οι γιαπις κλπ. Δηλαδη περι ορεξεως οντως κολοκυθοπιτα. Και στους αντρες το ιδιο, σε αλλους αρεσουν οι κοκαλιαρες, σε αλλους οι εχουσες πιασιματα, σε αλλους το ωραιο χαμογελο, σε αλλους το μακρυ μαλλι κλπ. Δεν υπαρχουν στανταρ συνταγες. Υπαρχει σε γενικες πολυ γενικες γραμμες το προτυπο ας πουμε που πλασαρει η μοδα αλλα ο καθενας το προσαρμοζει στο τι του παει και τον αναδεικνυει.
Τωρα σχετικα με το ποιον επιλεγουμε να κανουμε σχεση, πιστευω αυτο εχει να κανει με το τι ζωη θελουμε να ζησουμε με αυτο τον ανθρωπο. Τι εχει να μας προσφερει, τι του προσφερουμε εμεις, και αν το αποτελεσμα γεμιζει και τους 2.Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!
02-03-2017, 00:07 #12Miliva21Guestδεν διαφωνω καθολου ελισσαβετ με αυτο που λες...μαλλον σε αυτη τη φαση βρισκομαι και εγω τωρα ...απλα εμενα μου φαινεται λογικο οι ανθρωποι που ειναι πιο αποφασιστικοι κ δυναμικοι να ελκονται εξισου απο ιδιους τυπους προσωπικοτητας... εδω οι πιο εσωστρεφεις, ευαισθητοι, συνεσταλμενοι ενδεχεται να βρισκουν ενοχλητικα αυτα τα στοιχεια ....πώς οι ανθρωποι που χαρακτηριζονται απο εξωστρεφεια και αποφασιστικοτητα ( στοιχεια ελκυστικα για ολους ) θα μπορουσαν να βρουν ελκυστικο εναν πιο επιφυλακτικο ανθρωπο..? θελω να πω...ναι μεν μπορω να φανταστω τον εσωστρεφη να ελκεται απο τον κοινωνικο αυτο π λεμε τα ετερωνυμα και καλα αλλα οχι το αντιστροφο...τεσπα περισσοτερο το θεμα το ανοιξα ετσι κουβεντα να γινεται και γ να κοψω κιννηση να δω πως σκεφτονται αλλοι ανθρωποι..οποιος αλλος θελει να γραψει την αποψη του........
02-03-2017, 00:11 #13Miliva21Guest
02-03-2017, 03:10 #14
02-03-2017, 06:48 #15
Δεν ξερω αν υπαρχει κανονας , πολυ δυσκολο να βγαλεις συμπερασμα ..............., η σημαντικοτερη σχεση μου , και η μακροβιοτερη ( 8 χρονια ) , ειχαμε την ιδια αυτοπεποιθηση , τις ιδιες ιδεες , την ιδια κοσμοθεωρια , απλα εγω ημουν πιο ασφαλης , αλλα ηταν πιο δυναμικη απο μενα και πιο τσαμπουκας , πιθανον να της καλυπτα ανασφαλειες , αρα εδω υπαρχει καποια συμπληρωματικοτητα ...........κανεις εκ των δυο δεν ζηλευε τον αλλον , σημαντικο , μου αφηνε χωρο , της αφηνα χωρο .................τωρα θυμηθηκα εναν πολυ τσαμπουκα αντρα που ξερω , λοιπον , αυτος δε επελεγε με βαση τον τσαμπουκα τς κοπελλες , αν και η γυναικα του ,που χωρισε , ηταν τσαμπουκας , ταχε και με την αδελφη μου , μικρη , που δενειναι καθολου τσαμπουκας ............δεν ξερω περι τσαμπουκαδων , δεν εχω τετοιους φιλους , το θεωρω διαταραχη νασαι τσαμπουκας !!! λιγουλακι , καλο ειναι ........εριστικος να μην εισαι .......