Τα ετερωνυμα έλκονται ? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 27 of 27
    Senior Member
    Quote Originally Posted by rolen View Post
    Αυτό ισχύει και στην εξωτερική ομορφιά;
    Μπα , οχι , καμμια σχεση , εδω παιζει ρολο η αυτοπεποιθηση κατ εμε ............εχω δει ζευγαρια με αρκετη διαφορα στην εμφανιση .....εως και παρα πολυ ......

Senior Member
    Quote Originally Posted by Miliva21 View Post
    οντως απλα εστιασα περισσοτερο στον παραγοντα προσωπικοτητα....γτ κακα τα ψεματα παιει ρολο η εμφανιση ομως μεσω της εμφανισης "περναμε" και καποια στοιχεια του χαρακτηρα μας..στην αυρα μας...

Στην αυρα , ναι , το πιστευω κιεγω , ειναι τι ' εκπεμπεις ' ..................

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Υπαρχει και μια θεωρία που λεει παντως οτι ερωτευόμαστε την εικόνα του εαυτού μας που θα θέλαμε. Δηλαδή ψάχνουμε στον αλλον την ιδανική εικόνα του εαυτού μας και μεσω του καθρεφτίσματος τον ερωτευόμαστε. Συμφωνα με αυτη τη θεωρία αν εγω πχ δεν τα παω πολυ καλα με τον εαυτό μου και με καποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά μου, μάλλον θα επιζητήσω να βρω κάποιον με τα αντίθετα μιας και αυτά θα θεωρώ ιδανικά. Όταν θα αρχίζω να τα βρίσκω με μένα, θα ψάχνω περισσότερο ανθρώπους που μου μοιάζουν, ίσως πιο "βελτιωμένους". Σε κάθε περίπτωση νομίζω οτι ερωτευόμαστε τον κατάλληλο άνθρωπο που μας βοηθά κάθε φορά στην εξέλιξη μας ανάλογα την φάση που είμαστε.
    Εδω υπαρχει αρκετη αληθεια , αν αγαπας τον εαυτο σου, ψαχνεις κατι παρομοιο με σενα , αν δεν τον αγαπας , δλδ δεν εχεις ιδαιτερη αυτοεκτιμηση , ψαχνεις κατι εντελως δαφορετικο , ισως και ταντιθετο ..............δλδ του στυλ , ' δεν θαθελα να ειμαι μελος σενα κλαμπ , που εχει μελη σαν εμενα ' ...........!

Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Αγαπητη miliva , ενας δυναμικος αντρας , θα θελει μια εξ ισου δυναμικη γυναικα , αν ειναι λιγο συνεσταλμενη , δεν πειραζει , ενιοτε αρεσει σεναν αντρα ναναι και λιγο συνεσταλμενη μια γυναικα , πραμα που δεν ισχυει για τις γυναικες ( δεν αρεσουν οι ιδαιτερως συνεσταλμενοι ) .............καποιος με αυτοπεποιθηση , θα θελει μια γυναικα με αυτοπεποιθηση ...... μια ελαφρως τσαμπουκαλου γυναικα , θα θελει εναν , οχι αναγκαστικα τσαμπουκαλη αντρα , αλλα με αυτοπεποιθηση , ισως και χαμηλων τονων , ο τσαμπουκας δεν δειχνει καλα και ντε αυτοπεποιθηση ....... ο αποφασιστικος , θα κουραστει με μια μη αποφασιστικη γυναικα, και το ιδιο μια γυναικα αποφασιστικη .......ο εξυπνος , θελει εξυπνη .....και το αντιθετο ... ο μη ευαισθητος , θα κουραστει με μια ευαισθητη , ισχυει και το αντιθετο ......
    αυτες ειναι προσωπικες αποψεις , δεν ισχυουν γενικως , κρινω απο τον περιγυρο μου , και απο μενα ....ολα σχετικα .........
    Το "αυτοπεποιθηση" είναι μέρος της αποπλάνησης. Κι όποιος/όποια δεν έχει το χάρισμα της διάκρισης συχγύζει την αυτοπεποίθηση με την αξία, κοιταζει δλδ την αυτοπεποιθηση που εκπέμπει κάποιος και αυτο την παρασυρει να αποδέχεται οτιδήποτε της σερβίρει ως ουσία και ως αξία.
    Π.χ. ένας με μικρό πουλί παρουσιάζεται ως ******ράς με ικανότητες στο κρεβάτι, ένας με λίγες γνώσεις σε καποιο θεμα παρουσιάζει τον ευατό του ως τον ειδήμονα δλδ χέζει απο το στωμα και η αυτοπεποιθηση του κανει τους αλλους να αποδεχονται τα σκατα ως σοφία, παριστανει τα λάθη του ως ασημαντα και ασκει πειθω στους αλλους να συμφωνησουν μαζι του.

Εχω δει έξυπνες με αντρες που εχουν ως μοναδικό προτερημα το σκληρό χαρακτηρα (χωρις κατ αναγκη να εχουν νου) και χαζες να εχουν σχεση με εξυπνους. Το ζήτημα ειναι ποσο πραγματικα ευτυχισμένοι είναι!
    γιάννης

Μπα , οχι , καμμια σχεση , εδω παιζει ρολο η αυτοπεποιθηση κατ εμε ............εχω δει ζευγαρια με αρκετη διαφορα στην εμφανιση .....εως και παρα πολυ ......
    Κι αυτό ισχύει! Συνηθως αυτος απ τους δυο που εχει την χαμηλη αυτοπεποιθηση ειναι ο άντρας!
    γιάννης

Senior Member
    Quote Originally Posted by Miliva21 View Post
    δεν διαφωνω καθολου ελισσαβετ με αυτο που λες...μαλλον σε αυτη τη φαση βρισκομαι και εγω τωρα ...απλα εμενα μου φαινεται λογικο οι ανθρωποι που ειναι πιο αποφασιστικοι κ δυναμικοι να ελκονται εξισου απο ιδιους τυπους προσωπικοτητας... εδω οι πιο εσωστρεφεις, ευαισθητοι, συνεσταλμενοι ενδεχεται να βρισκουν ενοχλητικα αυτα τα στοιχεια ....πώς οι ανθρωποι που χαρακτηριζονται απο εξωστρεφεια και αποφασιστικοτητα ( στοιχεια ελκυστικα για ολους ) θα μπορουσαν να βρουν ελκυστικο εναν πιο επιφυλακτικο ανθρωπο..? θελω να πω...ναι μεν μπορω να φανταστω τον εσωστρεφη να ελκεται απο τον κοινωνικο αυτο π λεμε τα ετερωνυμα και καλα αλλα οχι το αντιστροφο...τεσπα περισσοτερο το θεμα το ανοιξα ετσι κουβεντα να γινεται και γ να κοψω κιννηση να δω πως σκεφτονται αλλοι ανθρωποι..οποιος αλλος θελει να γραψει την αποψη του........
    Κοίτα ο εξωστρεφής και κοινωνικός μπορεί ταυτόχρονα να είναι ανασφαλής πχ οπότε να μην θέλει δίπλα του κάποιον εξίσου κοινωνικό και να στραφεί προς τον εσωστρεφή και πιο συνεσταλμένο ώστε να νιώσει ασφαλής. Πολλά τέτοια παραδείγματα υπάρχουν. Δεν υπάρχει κανόνας!
    Γενικά αυτό που νομίζω είναι χρήσιμο είναι να παρατηρείς ποιοι τύποι σε ελκύουν κάθε φορά αναλόγως την φάση που βρίσκεσαι ώστε να βγάζεις συμπεράσματα για σένα. Αν πχ με ελκύουν συνέχεια τύποι βίαιοι, κάτι δεν πάει καλά, αν με ελκύουν πολύ συνεσταλμένοι και εσωστρεφείς ίσως νιώθω ανασφάλεια, αν με ελκυουν πολύ πιο δυναμικοί από μένα και χειριστικοί ίσως έχω χαμηλή αυτοεκτίμηση, αν με ελκύουν τύποι με εντελώς διαφορετικά ενδιαφέροντα και κοσμοθεωρία από μένα ίσως νιώθω οτι θέλω να διευρύνω τους ορίζοντες μου...όλα μας δείχνουν κάτι, αυτο θέλω να πω. Και οι ερωτικές σχέσεις είναι από τους καλύτερους τρόπους να μάθουμε πράγματα για τον εαυτό μας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Δεν υπάρχουν ομώνυμα στους ανθρώπους. Όλοι ετερώνυμα είμαστε απλά έχουμε κάποια κοινά ενδιαφέροντα, πεποιθήσεις, ηθικές αρχές, αξίες.
    Το ποιος θα έλξει ποιον είναι κάτι πολύ πιο πολύπλοκο από τέτοιες απλουστευτικές εκφράσεις. Μπορεί να παίξουν ρόλο πρότυπα κοινωνίας και ομορφιάς, προσωπικό γούστο, ψυχολογική κατάσταση του ατόμου κ.α.

Το θέμα είναι να ξέρεις τι ζητάς από έναν άνθρωπο και ποια θα είναι τα όρια σε μια σχέση.
    συμφωνω σε ολα.
    ακομα κι αν βρουμε τον κανονα, πχ "ετερωνυμα", δεν ειναι κανεις συνολικα "ετερωνυμος" η "ομονυμος" με καποιον αλλον. σε αλλα θεματα ειναι ετσι και σε αλλα αλλιως.
    επισης σε καθε εποχη του ο ανθρωπος εχει αλλα ζητουμενα απο τον συντροφο του κι απο την ζωη του, πραγμα που επισης καθοριζει το τι ιδιοτητες τον ελκουν.

το ολο θεμα καταλγει στο να καταλαβαινει κανεις τι θελει και τι μπορει να δωσει και να συμπεσει με καποιον αντιστοιχο που αναζητα τα αναλογα.

Miliva21
    Guest
    Ας πουμε πχ....ενα ζευγαρι που ξερω ..(ισως το πιο αγαπημενο)...οι θειοι μου..ο θειος μου ειναι πιο αποφασιστικος,πιο δραστηριος, πιο θεληματικος ,πιο επιβλητικος.....ενω αντιθετα η θεια μου ειναι πλ συνεσταλμενος ανθρωπος, εσωστρεφης και χαμηλων τονων...μ αρεσει που τους βλεπω ετσι να αλληλοσυμπληρωνονται βεβαια το οτι εχουν διαφορετικα χαρακτηριστικα δν σημαινει οτι δεν κουβαλανε τα ιδια μυαλα..οτι δν εχουν τις ιδιες αξιες......απλα εχουν καποια διαφορετικα στοιχεια χαρακτηρα....χωρις αυτο να σημαινει οτι εκμεταλλευεται ο ενας τις αδυναμιες του αλλου...ειναι καλοι χαρακτηρες και οι δυο, γνωριστηκαν μικροι..γυρω στα 20 κατι και ειναι απο τοτε μαζι....παρολαυτα ειναι το πιο αγαπημενο ζευγαρι μακραν...που γνωριζω στον οικογενειακο μου περιγυρο.....ειναι τυχαιο ...? ή οντως μεσω της θεωριας με τα ετερωνυμα μπορουμε να βρουμε μια ισορροπια και να κανουμε πιο πετυχημενες σχεσεις..βεβαια οπως ειπατε ειναι αναλογα τι ψαχνει ο καθενας ....απλα παντα ημουν περιεργη κ ηθελα να ψαχνω για τις σχεσεις των ανθρωπων χΔ

Banned
    επειδη το ενα φυλο ειναι το αντιθετο του αλλου στη πραγματικοτητα 2 ανθρωποι που μιαζουν και εχουν αντιθετα φυλα δεν εχουν τιποτα κοινο ειναι σα τη μερα με τη νυχτα

Banned
    ειναι αρκετα δυσνοητο αυτο γιατι ο ενας μπορει να ειναι αποφασιστικος ενω η αλλη ηρεμη με τα στιχεια τη προσωπικοτητας της να δειχνουν οτι θα πουλησει τη φυση της αυτη

Senior Member
    Στην αυρα , ναι , το πιστευω κιεγω , ειναι τι ' εκπεμπεις ' ..................
    κανονας , αμα ο ενας δεν ενοχλει τον αλλον , ολα καλ , παντα στους δεσμους
    Θα ξαναπντησω , επειδι ολοπι νομιζουν κατι , η 57κις πειρα μου , ειναι οτι δεν υπαρχει κανονας , αλλα οτα μ ενας -μια , ειναι out of your league , μαλλον πρεπει να ψαψεις αλλου , ασχετως ηλικιας .......
    και παλι, αν δεν ταιτιαζουν τα 2 μελη . παλι δεν γινεται τιποτα .................................δεν υπαρχει κανονας , κατ ' εμε .....

Senior Member
    συνήθως έτσι γίνεται μαζί είναι άτομα που ο καθένας έχει τελείως διαφορετικες απόψεις και ολόκληρη προσωπικότητα αλλά ναι είναι μαζί και καλό είναι αυτό δεν μπορούμε να θέλουμε τα ίδια με κάποιον πάντα

Page 2 of 2 FirstFirst 12