Results 106 to 120 of 120
Thread: escape games και survivor....
-
25-03-2017, 21:59 #106
Δεν ειπα ναμαστε σοβαροι συνεχεια , αντιθετως ειμαι υπερ του χιουμορ , υπαρχει σε πολλα ποστ μου , αλλο ομως χιουμορ , αλλο σκουπιδια , δλδ μπορεις να παρακολουθησεις Ελληνοφρενεια ? την πιο ανοητη ΄χιουμοριστικη ΄σαχλάμαρα ? η ενα πρωιναδικο ? εγω δεν μπορω .........ουτε ειδησεις δεν μπορω να δω ........
- 25-03-2017, 23:07 #107
Χιούμορ τύπου πχ Σεφερλή δεν αντέχω ούτε 1'. Επίσης με απωθούν οι βωμολοχίες- δεν καταλαβαίνω τι το αστείο υπάρχει. Τα πρωινάδικα δεν τα βλέπω, είμαι απασχολημένη τις ώρες εκείνες- σε γενικές γραμμές όμως τα βαριέμαι. Οι ειδήσεις με εκνευρίζουν- κατευθυνόμενες και μονομερείς.
Το survivor με διασκεδάζει, δεν το παρακολουθώ με προσήλωση, το χαζεύω πού και πού. Γελάω με τις χαζο-ίντριγκες, με τους συμμετέχοντες (οι μισοί είναι ψωνάρες) και ειδικά με το σατιρικό υλικό που κυκλοφορεί κάθε μέρα στο ιντερνετ. Ε, μπορεί να βγω και με κέρδος μια και το χω με το στοίχημα. Και δε σημαίνει ότι δεν παρακολουθώ ταινίες -είμαι απόλυτα σινεφίλ- ή δε διαβάζω βιβλία. Έτερον εκάτερον.
Πιθανόν να το βαρεθώ σύντομα.
26-03-2017, 04:22 #108
Κι μενα imagine με απωθουν οι βωμολοχιες , κι ομως , ο Λαζοπουλος , που ειχε τεραστια ακροαματικοτητα , βωμολοχουσε ασταματητα , και γεεεεελια απο κατω , αυτο δεν το βρισκω ενδειξη υψηλου νοητικου επιπεδου , και σε επιθεωρησεις να πας , οι βωμολοχιες δινουν και παιρνουν , παλι ενδειξη χαμηλου νοητικου επιπεδου , η δεν ξερω τι , διοτι δεν μου φαινονται καθολου αστειες οι βωμολοχιες ......λες οτιο σαρεσουν οι ιντριγκες στο survivor , δεν μπορω να το σχολιασω , διοτι δεν μπορω να παρακολουθησω ολοκληρο επεισοδιο , οποτε δεν ξερω τι γινεται εκει μεσα ...... ουτε παρασκολουθω σατιρικο υλικο στο νετ , οποτε αγνοοω το αντικειμενο ............... Σεφερλης , καλος ηταν στο ' ταξι ' ( 2000 ) , μετα χαλασε κι αυτος , με τις χαζοεπιθεωρησεις .........το φανταζομαι οτι παρακολουθεις ταινιες , και διαβαζεις βιβλια , δεν δειχνεις χαμηλου επιπεδου ανθρωπος ......
υπαρχουν επισημως 1 εκ. αναλφαβητοι στην Ελλαδα , δλδ αντε ναχουν βγαλει δημοτικο , δεν ξερω αν αυτο μας καθιστα χαμηλου νοητικου επιπεδου , διοτι ποιος θα δει Μενεγακη ? καμμια χαμηλου επιπεδου νοικοκυρα επαρχιωτισα , ισως κι Αθηναια , ξερωγω ?
δεν νομιζω οτι αποτελεις τυπικο δειγμα Ελληνα τηλεθεατη ...........................
μπορει ναναι και θεμα γουστου , ο πατερας μου , ακουει καθε πρωι Τραγκα , εναν πορνογερο , εξυπνακια , που αδυνατω νακουσω , δεν αντεχω και φωνες ........βλεπει ειδησεις , αλλα βλεπει και εργα , και ντοκυμαντερ ...καταλαβαινω οτι ο Τραγκας δεν ειναι κατευθυνομενος ( ετσι εχω καταλαβει ) , οπως πραγματι οι ειδησεις ειναι , αλλα δεν τον αντεχω ..........ειναι φρικτος .....
τελικα , δεν μπορω να καταληξω σενα συμπερασμα για το ποιον των τηλεθεατων /ακροατων ......αβυσσος
δεν παυω ομως να θεωρω αποχαυνωση την παρακολουθηση του survivor , και μια προσβολη στην αισθητικη μου .....Last edited by Macgyver; 26-03-2017 at 04:42.
26-03-2017, 10:06 #109
Ας πω κι εγώ την γνώμη μου..
Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τη βωμολοχία, δεν την θεωρώ απαραίτητα δείγμα χαμηλού επιπέδου (κι ο Αριστοφάνης χρησιμοποιούσε πολλή βωμολοχία στα έργα του!) με χαλάει όμως όταν χρησιμοποιείται για να εκβιάσει το γέλιο.
Νομίζω οτι δεν μπορούμε να πουμε οτι όσοι παρακολουθούν αυτά τα προγράμματα είναι χαμηλού επιπέδου, υπάρχουν και τέτοιοι βεβαίως αλλά το τηλεοπτικό κοινό αποτελείται από ένα μείγμα διαφορετικών ανθρώπων.
Ας φέρω παράδειγμα τον εαυτό μου. Παλιότερα είχα την κακή συνήθεια να ανοίγω την τηλεόραση με το που έμπαινα σπίτι. Τις περισσότερες φορές δεν παρακολουθούσα, απλά είχα συνηθίσει να την έχω πάντα ανοιχτή. Έβλεπα κάποια προγράμματα που μου άρεσαν, αλλά μοιραία χάζευα και σε διάφορες βλακείες. Νομίζω ένα μεγάλο κομμάτι του κοινού έχουν απλά την τηλεόραση ως συνήθεια. Δεν σημαίνει οτι βρίσκουν υψηλού επιπέδου το survivor αλλά όπως είπαν κι άλλοι, τους χαλαρώνει, τους κάνει να ξεχνάνε την δύσκολη καθημερινότητα οπότε βρίσκουν σε αυτό (και σε παρόμοια προγράμματα σίριαλ εκπομπές ) μια προσωρινή ευχαρίστηση.
Είναι κάτι σαν τα ψώνια Μακ που αναφέρεις σε άλλο θέμα, ξέρεις πως δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, αλλά σου δίνουν μια στιγμιαία χαρά.
Αυτοί οι άνθρωποι δεν σημαίνει οτι είναι χαμηλού επιπέδου, ούτε χαμηλής μόρφωσης, μπορεί κάλλιστα εις γνώση τους να βλέπουν βλακείες. Όλοι έχουμε ανάγκη από στιγμές χαλάρωσης και αποσυμπίεσης και για μερικούς ανθρώπους η τηλεόραση το προσφέρει αυτό.
Προσωπικά πιο πολύ ανησυχώ για αυτούς που βλέπουν ειδήσεις ή σοβαρά πολιτικά πανελ με "έγκριτους" δημοσιογράφους γιατί αυτό ενέχει κι ένα είδος μαζοχισμού ενώ το άλλο τουλάχιστον σε χαλαρώνει.
Και πάλι όπως στα περισσότερα θα πω οτι το μέτρο είναι αυτό που κάνει την διαφορα. Αν βλέπω μια στο τόσο και μια βλακεία δεν θα πάθει τίποτα το επίπεδο μου, αν βλέπω συνεχώς βλακείες χωρίς να "ταίζω" τον εαυτό μου με κάτι άλλο (μια καλή θεατρική παράσταση, ένα καλό βιβλίο κτλ) ε στο τέλος θα γίνω βλάκας!
Προσωπικά επειδή έπιανα συχνά τον εαυτό μου να χαζεύει σε βλακείες, έφτασα στο άλλο άκρο και κάποια στιγμή πριν μερικά χρόνια, πέταξα εντελώς την τηλεόραση από την ζωή μου, οπότε τώρα πια όλα αυτά μου φαίνονται κινέζικα, δεν ξέρω καν τι είναι το survivor παρά μόνο από οτι αστείο κυκλοφορεί στο ιντερνετ!!! Θεωρώ οτι έκανα δώρο στον εαυτό μου με αυτή την κίνηση, γιατί έτσι βρήκα άλλους τρόπους να χαλαρώνω.
Πάντως να μην τα ρίχνουμε όλα στην τηλεόραση, και βιβλία χαμηλού επιπέδου υπάρχουν και μουσική και ταινίες και απο όλα κι έχουν κι αυτά την χρησιμότητα τους. Είμαστε άνθρωποι κι έχουμε ανάγκη κι από χαζά πράγματα που απλά μας δίνουν ευχαρίστηση. Αρκεί να βρίσκουμε κάπως την χρυσή τομή.
26-03-2017, 10:16 #110
Eσυ Ελισαβετ , αφου ξεκοψες απ την TV , αυτο δειχνει κατι καλο για σενα , πολυ σπανιο να συναντρησεις τετοιον ανθρωπο , γενικα συμφωνω μαζι σου , αν δεν εχεις συνδρομητικη TV , δεν βλεπεται το χαλι της τηλεορασης , ουτε και μπορω να το συγκρινω με το να ψωνιζεις , αλλο τονα , αλλο ταλλο, και μαρεσει η μετριοπαθης σταση σου ...................ειδησες βλεπουν κατα κανονα ηλικιωμενοι ανθρωποι, ασχετως επιπεδου , απο συνηθεια ? δεν ξερω ........μερικοι διαβαζουν ακομα εφημεριδες , καταλοιπο του παρελθοντος .....
εχω παει αρκετες φορες usa , Ν.Υ . , και το επιπεδο της τηλεορασης ειναι πολυ χαμηλο , σε αλλο στυλ ...... εμ , τι περιμενεις απο ενα λαο που εχει ψηφισει Μπους τζουνιορ και Τραμπ , ακομα χειροτερα ....
πιστευω οτι η TV , εχει κανει μεγαλη ζημια γενικως , καλυτερα να μην ειχε εφευρεθει ......... θα σκεπτοντουσαν περισσοτεροι ανθρωποι ............η ιδιωτικη συγκεκριμενα , πριν το 90 , που δεν ειχε ιδιωτικη TV, ηταν ποιοτικοτερη ....
26-03-2017, 10:50 #111
Δεν ξέκοψα απλώς, την χάρισα!! Δεν έχω καν τηλεόραση δηλαδή στο σπίτι μου
Δεν θα έλεγα καλύτερα να μην είχε εφευρεθεί σε καμία περίπτωση. Για πολλά χρόνια η τηλεόραση αποτελούσε την βασική και μοναδική διασκέδαση και συντροφιά που είχαν καποιοι άνθρωποι. Ακόμα το κάνει για κάποιους μοναχικούς ηλικιωμένους ανθρώπους ίσως (μιας και για τους νεότερους υπάρχει και το ιντερνετ πια) . Και προφανώς έχουν υπάρξει και αξιόλογα προγράμματα κατά το παρελθόν.
Κοίτα όμως τι γίνεται (μιας και αναφέρθηκες και στον αμερικάνικο λαό, αλλά μια χαρά κολλάει και σε μας)... αν ως άνθρωπος επιλέγεις ως διασκέδαση την τηλεόραση (με το όποιο επίπεδο έχει αυτή σήμερα), η μουσική που ακους περιορίζεται σε ευπεπτα τραγουδάκια που βγαίνουν με το κιλό, το θέατρο που βλέπεις περιορίζεται στις επιθεωρήσεις, η εξοδος σου είναι τα μπουζούκια ή το γήπεδο, οι ταινίες που βλέπεις είναι οι χαζοαμερικανιές που επίσης παράγονται με το κιλό, το βιβλίο που διαλέγεις είναι τύπου αρλεκιν, η ενημέρωση που έχεις είναι απο τις δημοσιογραφάρες που έχουμε σήμερα.... ε τότε ναι, από ένα σημείο και μετά παύεις να είσαι σκεπτόμενος. Εκπαιδεύεις το μυαλό σου και τον εαυτό σου γενικά στο ευκολο, στο χαλαρό μόνο, στη μασημένη τροφή οπότε είσαι ο ιδανικός πελάτης, ευκολα χειραγωγίσιμος, χωρίς προσωπική κρίση. Οπότε κάπως έτσι καταλήγεις να ψηφίζεις Τραμπ που λες κι εσύ για να μην ανεφέρουμε δικά μας παραδείγματα και πάει η κουβέντα στα πολιτικά.
Κανένα από αυτά δεν είναι απόλυτα κακό από μόνο του. Όταν κατακλύζεσαι μόνο από αυτά είναι το πρόβλημα.
26-03-2017, 11:22 #112
Oντως , δεν εχεις αδικο , καλο το παραδειγμα του γιατι καταληγεις να ψηφιζεις εναν Τραμπ , εχεις φαει πλυση εγκεφαλου , ενω οι Αμερικανοι , σαν λαος , ειναι επαγγελματιες στην δουλεια τους , ας ειναι σερβιτοροι, πωλητες , οτιδηποτε .......αν εχουν υπαρξει αξιολογα προγραμματα στην TV κατα το παρελθον ? επειδη την εχω ζησει ολη , δεν θα τολεγα , βεβαια δεν αναφερομαι στο σημερινο χαλι , μονο καλες ταινιες επαιζε , τα σηριαλ , ειχαν παντα την τιμητικη τους , μονο που ηταν λιγα , αφου η τηλεοραση αρχιζε το μεσημερι , και τελειωνε κατα τις 2.00 πμ , οπως το χαζο ' καλημερα ζωη ' , που επαιζε επι χρονια , και αλλο ενα που δεν θυμαμαι ......................η κατω βολτα αρχισε το 95 , με το πρωτο πρωιναδικο της Κορομηλα , και το πρωτο κους κους ενεφανισθη το 2000 ..........οι μοναχικοι ανθρωποι ειχαν χειροτερη ποιοτητα ζωης πριν την TV ? δεν νομιζω , δεν ξερω κιολας ........υπηρχε το ραδιοφωνο .....διαβαζε πιο πολυ ο κοσμος ....
26-03-2017, 15:16 #113WhyAlwaysMe?Guest
26-03-2017, 15:28 #114
Γενικά δεν πιστεύω οτι υπάρχει κάτι που είναι απόλυτα κακό, πάντα υπαρχει και η θετική του πλευρά ή χρήση.
Αν μιλάμε για την εποχή της αρχής της τηλεόρασης στην Ελλάδα, παρόλο που δεν είναι τόσα πολλά χρόνια πριν, μιλάμε για εντελώς άλλη εποχή και συνθήκες με το σήμερα.Μην ξεχνάς οτι δεν μιλάμε πάντα για Αθήνα, εμένα πχ η μητέρα μου, που μεγάλωσε σε ένα χωριό μου περιγράφει πως εκείνα τα χρόνια περίμεναν με μεγάλη χαρά να γυρίσουν από την δουλειά για να δούνε την τάδε σειρά. Μπορεί φυσικά να μην ήταν το ποιοτικότερο θέαμα, αλλά πρόσφερε χαρά σε ανθρώπους που δεν είχαν άλλη διέξοδο γιατί μπορεί να ήταν αγράμματοι, μπορεί να μην είχαν ποτέ την ευκαιρία να ταξιδέψουν για να δουν κάτι άλλο έξω από τα στενά όρια της περιοχής τους κτλ και η τηλεόραση αποτελούσε για αυτούς εκτός από διασκέδαση αλλά και την σύνδεση τους με τον έξω κόσμο.
Και πιστεύω πως ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με αυτές τις συνθήκες, που δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ πχ ή είναι μοναχικοί και η τηλεόραση γι αυτούς αποτελεί συντροφιά. Βέβαια σήμερα η ανάγκη για τηλεόραση έχει λιγοστέψει γιατί μπορώ πολύ εύκολα να δω κι ενα ντοκιμαντερ απο τον υπολογιστή μου ή μια ταινία ή μπορώ να επικοινωνώ με ανθρώπους όπως κάνουμε όλοι εμείς εδώ ή να ενημερωθώ. Ακόμα κι αυτό όμως δεν είναι δεδομένο για όλους.
Γιατί το λες πως δεν υπήρχαν ποιοτικά; Δεν ξέρω για τα τελευταία χρόνια γιατί δεν παρακολουθώ, αλλά από όσο θυμάμαι δεν ήταν όλα σκουπίδια. Θυμάμαι δηλαδή και ωραίες σειρές πχ, καλογυρισμένες,με ωραίο σενάριο... το τρίτο στεφάνι ας πούμε ήταν μια που μου ρχεται τώρα. Ή οι απαράδεκτοι απο κωμωδίες. Ή η μηχανή του χρόνου από δημοσιογραφικές δουλειές ή το κουτί της πανδώρας...Δεν θεωρώ οτι είναι όλα στην ίδια κατηγορία, υπάρχουν ας πούμε και πιο "εύπεπτα" που δεν είναι απαραίτητα σκουπίδια και δεν θέλω να τα βάζω όλα στο ίδιο καζάνι.
26-03-2017, 16:49 #115
Διορθωση , πραματι πολλες εφευρεσεις εχουν και καλη και κακη χρηση , σωστο ......επεσες σε ανθρωπο που αντιπαθει οτιδηποτε ελληνικο σηριαλ , τοτε ομως , εβλεπα το πρωτο σηριαλ , με ενδιαφερον , επειδη η τηλεοραση ηταν κατι το πρωτοφανες για την Ελλαδα , αρχιζε το προγραμμα 17.00- 24.00 , εβλεπα τον ' αγνωστο πολεμο ' , ισως επειδη ηταν κατι καινουριο η TV , ηταν και του Φωσκολου .................απαραδεκτους και τριτο στεφανι, πολυυυυ μεταγενεστερα , απαπαπα , μετα ηρθε το ' λουνα παρκ ' , 70s , το καλημερα ζωη , 80s , δεν εβλεπα πια Ελληνικα ....εβλεπα φυσικα Μαγκαιβερ , Miami Vice , Baywatch , κ.ο.κ,.
το ' κουτι της Πανδωρας ' ναι καλο ηταν , οπως και το σημερα προβαλλομενο ' η μηχανη του χρονου ' ., αλλα ηταν ρεπορταζ, οχι σηριαλ ..............μονο το ' απιστευτα κι ομως Ελληνικα ' με τον Ζουγανελλη στα κεφια του , τοβλεπα , κι εχω ακομη γραμμενα επεισοδια ......πρεπει να παραδεχτω οτι φυσικα σε γενικες γραμμες , η τηλεοραση προ του 90 που ηρθε η λαιλαπα των ιδιωτικων καναλιων, ηταν ποιοτικοτερη , ηταν μονο 2 καναλια ομως ....................οσο για τους μοναχικους ανθρωπους , μπορουμε να πουμε οττι ηταν λιγοτερο ευτυχεις προ της ελευσης της τηλεορασης ? απο διηγησεις του πατερα μου , μιλαει για μια ρομαντικη Αθηνα , με ελαχιστα αυτοκινητα , μερες ραδιοφωνου για επαρχια , και πιο συνεσφιγμενες διαπροσωπικες σχεσεις , οποτε δεν συνεβαλε σε τιποτα η τηλεοραση , ακομη κι στην επαρχια , υπηρχαν κινηματογραφοι , που εξαφανιστηκαν με την ελευση τη τηλεορασης , στα 70s , to Χαλανδρι /Βριλησσια ειχε 8 κινηματογραφους , οι 4 θερινοι , σημερα κανεναν , και οντας ανηλικος , σκαρφαλωναμε πανω στα στεγαστρα των σινεμα για να βλεπουμε τα ' ακαταλληλα δι ανηλικους ' !!!......την θεση τους εχουν παρει συσταδα πολυκατοικιων , και καταστηματα .................................βεβαια δηλωνω νοσταλγος των τοτε εποχων , που δεν ειχες την τυχη να ζησεις , λογω μικρης ηλικιας ..........
αχχχ , βρε παιδια , χασατε την ωραιοτερη δεκαετια , τα περιφημα 80s , ξεγνοιασια , και διασκεδαση ....
δεν ειναι τυχαιο οτι πολλες σημερινες ταινιες , ειναι κακεκτυπα ριμεικ των τοτε ταινιων ...................οπως Μαγκαιβερ και Νικιτα , σαν σειρες , ταινιες αφθονες ......................λες και στερεψε η φαντασια ....Last edited by Macgyver; 28-03-2017 at 10:03.
26-03-2017, 20:19 #116
Δεν ξέρω αν ήταν περισσότερο ευτυχείς οι άνθρωποι χωρίς τηλεόραση, δεν νομίζω ότι έχει σχέση το ένα με το άλλο. Ούτε η γιαγια μου πχ ήταν λιγότερο ευτυχισμένη από μένα επειδή δεν είχε αυτοκίνητο και πλυντήριο, αλλά εγώ έχω και αυτά μου κάνουν την ζωή πιο εύκολη.
Ούτε σημαίνει οτι παλιότερα επειδή δεν υπήρχε τηλεόραση οι άνθρωποι συνεχώς έκαναν ποιοτικά πράγματα! Οι άνθρωποι πάντα είχαν ανάγκη και έβρισκαν τον τρόπο ανάλογα με τα μέσα που είχαν να κάνουν και χαζά πράγματα κάποιες φορές απλά επειδή τους ευχαριστούσαν. Παλιότερα και σε εποχή πριν την τβ αυτό μπορεί να ήταν το κουτσομπολιό, μετά η τηλεόραση, σήμερα το ιντερνετ, αύριο κάτι άλλο.... κάθε εποχή έχει τα καλά και τα κακά της.
Συνήθως καθώς μεγαλώνουμε έχουμε την τάση να ωραιοποιούμε την παλιότερη εποχή, ίσως δικαίως κάποιες φορές, αλλά συνήθως δεν είναι απόλυτο αυτό. Η εποχή που περιγράφεις πχ μπορεί να ήταν πιο ρομαντική, οι άνθρωποι να είχαν πιο ουσιαστικές σχέσεις, δεν ήταν τόσο απομονωμένοι όσο είμαστε τώρα, αλλά υπηρχε και η αρνητική πλευρά. Τα 80s ήταν επίσης η εποχή της ελαφρότητας, του φαίνεσθαι, της αμερικανιάς, της υπερακατανάλωσης, του κιτς , δικαιώματα πολλών κοινωνικών ομάδων ήταν ανύπαρκτα, γυναίκες ξυλοκοπούνταν απο τους άντρες τους και αυτό αντιμετωπίζονταν σαν φυσιολογικό (πολύ περισσότερο από σήμερα), οι γκέυ περιθωριοποιούνταν, ήταν η δεκαετία που μεσουρανούσαν οι βιντεοκασέτες (μην μου πεις οτι είχαν ποιότητα αυτές!)....
Με λίγα λόγια θέλω να πω οτι η κάθε εποχή έχει τα δικά της. Είναι λογικό η εποχή που έζησε ο καθένας μας ως παιδί ή νέος να του φαίνεται πιο καλή, αλλά όλες οι εποχές φέρνουν αλλαγές, κάτι κερδίζουμε και κάτι χάνουμε κάθε φορά.
26-03-2017, 21:36 #117
Iσως να ισχυει το οτι ονταςπαιδι , μου φαινοντουσαν ολα καλυτερα , δεν ξερω ουτε εγω ........υπρκαταναλωση τοτε ? με τιποτα , δεν υπηρχε αγορα , ολα κι ολα ηταν στο Κολωνακι τα καταστηματα , το 2000 ηταν το ξεσαλωμα της υπερκαταναλωσης .....κι ομως ακομα βλεπω βιντεοκασεττες , κι εχω τηλεοραση παλαιου τυπου , αυτες τις 50κιλες , μαρεσουν περισσοτερο .... ελαφροτητα του φαινεσθαι , παντα ειχε ο Ελληνας .............κιτς , ναι υπηρχε .....ηταν ξεγνοιαστες εποχες , δουλειες υπηρχαν για ολους , και χρηματα υπηρχαν , εγκληματικοτητα καθολου ........δεν μπορει να γινει συγκριση των εποχων , διοτι δεν υπαρχει αντικειμενικο κριτηριο για το ποια εποχη ηταν καλυτερη ..........αλλα την εποχη μου , δεν υπηρχαν ψυχολογικα ,ουτε αλκοολισμος , αυτο λεει πολλα , νομιζω ........ειχαμε αμεση επαφη με την φυση , το εξω ....ποδηλαταδες , βραδια στις πλατειες για μπλα μπλα κ.ο.κ.
27-03-2017, 12:42 #118
Βεβαίως και υπήρχαν ψυχολογικά, μόνο που οι πάσχοντες δεν τα κοινοποιούσαν πουθενά από το φόβο του στιγματισμού. Δεν υπήρχε καν ενημέρωση. Οι μειονότητες λούφαζαν, όπως σωστά αναφέρει η elisabet, οι γκεϋ στο περιθώριο, οι γυναίκες απέκτησαν ίσα δικαιώματα νομικά με την αλλαγή του οικογενειακού δικαίου το 1983 νομίζω- καταργήθηκε η προίκα, συναινετικό διαζύγιο κτλ. (Ας μην ξεχνάμε ότι μόλις το 1975 κατοχυρώθηκε η ισότητα στην εργασία). Δεν ήταν η καλύτερη εποχή, από πολλές απόψεις. Το κουτσομπολιό πήγαινε σύννεφο και νομίζω πως ήταν χειρότερο τότε.
Το survivor είναι άλλη μια χαζομαρίτσα για ευκαιριακή αποσυμπίεση την καθημερινής έντασης. Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν τέτοιες-προσαρμοσμένες στην εκάστοτε εποχή.
27-03-2017, 13:37 #119
Δεν ξερω , imagine , εγω εξεθεσα την αποψη μου , αυτη ειναι , σωστη η λαθος .........αλλες εποχες τοτε , δεν υπαρχει συγκριση , ειναι σαν να συγκρινεις δυο ανομοια πραματα .....τοσο πολυ .....
27-03-2017, 13:41 #120
Να συμπληρώσω μόνο σε αυτό, πως όχι μόνο οι πάσχοντες δεν τολμούσαν να το κοινοποιήσουν αλλά σε όποιες περιπτώσεις δεν γινόταν να κρυφτεί, οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζονταν σαν δαιμονισμένοι και τους έτρεχαν στις εκκλησίες για εξορκισμούς!!!
Επίσης μια χαρά υπήρχε και τότε αλκοολισμός απλά δεν αντιμετωπίζονταν ως πρόβλημα. Ο άντρας κυρίως που μπεκρούλιαζε μετά τη δουλειά για να γυρίσει σπίτι να ξυλοφορτώσει την γυναίκα του δεν χαρακτηριζόταν από κανέναν ως αλκοολικός αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν ήταν.
Γενικά από θέμα νοοτροπίας και δικαιωμάτων νομίζω οτι δεν υπάρχει σύγκριση στο τότε με το σήμερα.
Οχι δεν πιστέυω οτι ο Ελληνας ήταν πάντα της ελαφρότητας, όχι τόσο όσο την εποχή των 80s τουλάχιστον και ως πολίτη καθόλου σκεπτόμενο δεν μπορώ να τον χαρακτηρίσω παρόλο που δεν υπήρχαν τα ιδιωτικά κανάλια και τα ελαφρά προγράμματα. Ήταν η εποχή που ξεκινησαν τα πολιτικά σκάνδαλα, ο δικομματισμός και το μεγάλο φαγοπότι. Όχι πως τώρα γίναμε ξαφνικά σκεπτόμενοι αλλά τουλάχιστον τώρα υπάρχει μια γενική αποδοκιμασία για το πολιτικό σύστημα, ενώ τότε υπήρχαν μόνο χειροκροτήματα, φανατισμός και μεγαλειώδεις προεκλογικές συναθροίσεις με το απαραίτητο μετά ξεσάλωμα στα μπουζούκια. Υπήρχε λοιπόν μια ελαφρότητα και μια τάση για καλοπέραση με μηδεν κριτική σκέψη που δεν είχε ξαναζήσει ο Ελληνας ως τότε, η οποία έβαλε τις βάσεις για αυτό που ζούμε σήμερα.
Έχει χίλια άσχημα η εποχή μας, αλλά το να τα μηδενίζουμε όλα δεν νομίζω πως βοηθάει. Εγώ βλέπω και πολλά θετικά. Βλέπω περισσότερη σκέψη ως πολίτες, βλέπω περισσότερους ανθρώπους να μαζευουν να σκουπίδια τους από την παραλία, βλέπω λιγότερους στιγματισμούς σε μειονότητες...
Ξαναλέω οτι αυτό δεν σημαίνει πως η μια εποχή είναι καλύτερη και η άλλη όχι. Κι εγώ μεγαλώνοντας με πιάνω να αναπολώ κάποιες στιγμές , η ζωή προχωράει μπροστά όμως και πρέπει να συμβαδίζουμε με την εποχή που ζούμε και να μπορούμε να δούμε και τα δικά της θετικά.