ΑΓΧΟΣ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7

Thread: ΑΓΧΟΣ

Junior Member

ΑΓΧΟΣ

Γεια σας, ειμαι καινουριο μελος.
    εχω γραψει σε πολλα φορουμ αλλα δεν εχω παρει καμια απαντηση, ελπιζω εδω να απαντησει καποιος

τον προηγουμενο χειμωνα που μας περασε ειχα αρχισει να παθαινω κρισεις πανικου, ευτυχως μεχρι σημερα δεν με εχει ξαναπιασει ετσι οπως τοτε.
    Μετακομισα απτους γονεις μου και ηρθα στο εξωτερικο με τον συντροφο μου που ειμαστε μαζι πολλα χρονια και τα παμε τελεια.
    Εχω καταλαβει οτι ειμαι ιδεοψυχαναγκαστικη και παρα πολυ αγχωδης ατομο.
    Τοσο καιρο συγκατοικουσαμε και με αλλα ατομα αλλα τωρα μειναμε μονο εγω και ο συντροφος μου.
    Με το που φυγει για δουλεια και μεινω μονη μου αρχιζουν ολα.... δεν ξερω τι σκεφτομαι , τι κανω, βαζω τα κλαμματα και γενικως τρελενομαι.
    Κανω αυτο με τις αναπνοες και βοηθαει λιγο αλλα δεν ξερω με το που κουνηθω ξεκινανε ολα παλι.
    Δεν εχω μιλησει με καποιον ειδικο δυστυχως μονο με τους γονεις μου που ξερουν την κατασταση μου και με βοηθανε πολυ.
    Φοβαμαι οτι θα αρρωστησω και θα ειμαι μονη μου , οτι θα παθω κακο, με το που μου συμβει κατι βαζω τις πιο κακες σκεψεις στο μυαλο μου. Δεν το αντεχω αλλο, δεν θελω να ζω ετσι, εχω ξεχασει πως ειναι να περνας ωραια και να μην εχεις αγχος.
    Επισης το αλλο που με πιανει ειναι το στομαχι μου , το οποιο κλεινει και δεν μπορω να φαω τιποτα...
    Δεν ξερω τι να κανω πραγματικα,...
    δεν ξερω τι περιμενω να διαβασω απο εσας αλλα θα με βοηθουσατε αν μου λεγατε κατι..

ευχαριστω εκ των προτερων και συγγνωμη για το πριξιμο

Senior Member
    Έχεις στοχοποιήσει κατά ένα μέρος αυτό που σε προβληματίζει και σε κάνει να νιώθεις άχημα... το ονομάζεις άχγος... Έχεις σκεφτεί ποτέ από πηγάζει... Τί είναι αυτό που το προκαλεί και εν τέλει το συντηρεί; Δεν ξέρω ποια είναι η απόψη σου για τους ειδικούς ψυχικής υγείας, αλλά θα μπορούσες να επισκεφτείς κάποιον συμβουλευτικά. Επιπλέον, αναφέρεις ότι έχεις καταλάβει ότι είσαι ιδεοψυχαναγκαστική, θα σου πρότεινα να μην βάζεις ταμπέλες και ετικέτες στον εαυτό σου, διοτί τον προκαλείς να συμπεριφερθεί αναλόγως με την ταμπέλα που του προσάπτεις.

Junior Member
    σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
    δυστυχως δεν εχω την οικονομικη δυνατοτητα να παω σε καποιον ειδικο, ειδικα εδω που ειμαι τωρα.
    δεν ξερω απο που προερχεται το αγχος για να πω την αληθεια , απλα με το που μενω μονη μου σκεφτομαι οτι θα παθω κατι και οτι και να κοιταξω με αγχωνει ,π.χ το σκυλο μου , ή τον κοσμο εξω απτο παραθυρο
    και το τελευταιο που ειπες το ξερω και εγω η ιδια, το εχω καταλαβει οτι το κανω.

Senior Member
    Έχεις σκεφτεί ίσως κάποιο βιβλίο αυτοβοήθειας; Εγώ δεν είμαι οπαδός αυτής της μεθόδου, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βοηθηθεί από τέτοιου είδους βιβλία. Ίσως άλλα μέλη του φόρουμ να μπορούσαν να σου προτείνουν... Εφόσον, δεν μπορείς να ζητήσεις τη βοήθεια κάποιου ειδικού... ίσως έτσι βρείς κάποιο τρόπο να αντιμετωπίζεις το άγχος σου.

Junior Member
    οχι δεν το εχω σκεφτει, θα το ψαξω!

δεν ξερω τι να κανω με το στομαχι μου, απτην ωρα που ξυπναω μεχρι την ωρα που θα κοιμηθω το νιωθω σαν εναν κομπο
    τωρα παλι προσπαθησα να φαω, με την πρωτη μπουκια που εβαλα στο στομα μου μου ηρθε αναγουλα και τα παρατησα

Senior Member
    Το άγχος χτυπάει κατευθείαν στο στομάχι, μόλις χαλαρώσεις λίγο θα επανέλθει η όρεξη σου. Το πεπτικό μας σύστημα λειτουργεί σαν δεύτερος εγκέφαλος και είναι φυσιολογικό να νιώθεις σγίξιμο. Δεν υπάρχουν κάποιες δραστηριότητες που σε χαλαρώνουν, ώστε να ξεχνίεσαι κατά τη διάρκεια της ημέρας; ....Όλα αυτά τα συμπτώματα τα είχες και πριν μετακομίσετε στο εξωτερικό;

Junior Member
    Ναι τα είχα. Είχα συνηθίσει όμως και ήμουν πολύ καλά εδώ και μήνες. Τώρα με ξανά έπιασε!
    Ας πούμε τώρα είμαι στη σχολή και τρέμω ολόκληρη,
    Δυσκολεύομαι να αναπνεύσω, δεν μπορώ να συγκεντρωθώ και θέλω να βάλω τα κλάματα. Ανυπομονώ να περάσει η ώρα να έρθει το διάλλειμα για να σηκωθώ να φύγω =/
    Έχω αναγουλες και φφοβαμαι πως θα κάνω εμετό και επίσης έχω καθυστέρηση και νομίζω πως θα είμαι έγκυος από ατύχημα....δεν ξέρω τι να πω..