Θρησκεία - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 43
    Senior Member
    Quote Originally Posted by GiannisNik3 View Post
    Συμφωνώ με αυτά που παραθέτεις. Όντως, οι περισσότεροι της Εκκλησίας έχουν αυτή την άποψη. Όμως, εάν το ψάξεις βαθύτερα θα διαπιστώσεις αφενός μεν ότι οι απόψεις πολλών, ακόμα και παπάδων, διΰστανται επάνω στο θέμα των διαφυλικών σχέσεων. Για μένα εκείνος που δηλώνει ότι πιστεύει σε κάτι οφείλει να ψάξει τις "ρίζες" της θρησκείας του.
    Μα στο γαμο δεν τους ενδιαφερει αν δεν υπαρχει αγαπη, αρκει που υπαρχει γαμος! Γαμος ισον νομιμο, ευλογημενο και θεαρεστο σεξ. Κι ας μην υπαρχει χημεια μεταξυ τους, ή μοιρασμα, συντροφικοτητα. Και σεξ οχι για τη χαρα της επαφης, αλλα για εκτονωση και αναπαραγωγη. Δηλαδη αν αυτο δεν ειναι διαστρεβλωση του ενστικτου και απαξιωση του ανθρωπινου νου, τι ειναι?
    Ακυρωνουν το συναισθημα. Αυτο με τσαντιζει...
    Δε λεω να περασουμε στο αλλο ακρο, απο τα 14 σεξ, ποτα και καλοπεραση...ουτε στα 20 κανω σεξ αρα παντρευομαι και γεννοβολαω αν δεν μπορω να το υποστηριξω. Ουτε να κυκλοφορω σαν το σουργελο στο δρομο... Στο μεσο φυσιολογικο κοινωνικο πλαισιο αναφερομαι. Να ζησω την ηλικια μου οπως αρμοζει στις συνθηκες, να μιλαω με ανθρωπους, ή μαλλον να εχω το θαρρος να μιλαω με το αλλο φυλο, να κανω παρεες, να εχω φιλους, να αναπτυχθω κοινωνικά, να ζησω εμπειριες (εκδρομες, καλοκαιρια με παρεες, σινεμα, βολτες κλπ).
    Οχι να σκεφτομαι πχ στα 20 αν ειναι αμαρτια να παω σινεμα, λες και δεν εχω την κριση να αντιληφθω τι ειναι αυτο που βλεπω...
    Ή να μιλαω με το αλλο φυλο και να σκεφτομαι πωωωωωωω εκανα κατορθωμα που ειπα 2 κουβεντες.
    Εγω αν μπορουσα να γυρισω το χρονο πισω και να με συμβουλευσω στο γυμνασιο, αυτο θα ελεγα, κοινωνικοποιηση για την κοινωνικοποιηση! να μαθω να μιλαω, να ειμαι ανετη, να εχω χιουμορ, να μην ντρεπομαι, να ειμαι ευχαριστη στην παρεα κλπ. Θα ειχα γλιτωσει μια 10ετια τουλαχιστον αργοτερα κοπων για να τα καταφερω ολα αυτα....

Στην αγαπη που λες, ομως, θα κριθουμε απο τις πραξεις, οχι απο το τι γενικα νιωθουμε. Πως αυτη την αγαπη την μετουσιωσαμε σε πραξεις. Και η γνησια αγαπη προς τον εαυτο μας προυποθετει αυτογνωσια...
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Πέρασες κι εσύ από τις παραεκκλησιαστικές ομάδες;
    Ποιές απαντήσεις βρήκες μετά τα 25;
    oh yeees! ηταν μονοδρομος!
    σε ποια ερωτηματα???
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    [QUOTE=Mara.Z;663325]Μα στο γαμο δεν τους ενδιαφερει αν δεν υπαρχει αγαπη, αρκει που υπαρχει γαμος! Γαμος ισον νομιμο, ευλογημενο και θεαρεστο σεξ. Κι ας μην υπαρχει χημεια μεταξυ τους, ή μοιρασμα, συντροφικοτητα. Και σεξ οχι για τη χαρα της επαφης, αλλα για εκτονωση και αναπαραγωγη. Δηλαδη αν αυτο δεν ειναι διαστρεβλωση του ενστικτου και απαξιωση του ανθρωπινου νου, τι ειναι?
    Ακυρωνουν το συναισθημα. Αυτο με τσαντιζει...

Εσύ, απ' ότι καταλαβαίνω, έπεσες σε πιο ακραίες περιπτώσεις σχετικά μ' αυτό το θέμα!
    Διότι εμένα μου είχανε δώσει να καταλάβω το αντίθετο... Ότι η αγάπη ολοκληρώνεται μέσα στο γάμο και το σεξ είναι αναγκαίο μεν, αλλά μόνο για την τεκνογονία! Και όσο το δυνατόν περισσότερο να αποφεύγεται, ακόμα και μέσα στο γάμο! Υπερτόνιση της αγάπης δηλαδή και ταυτόχρονη υποτίμηση του σεξ ως κάτι ζωώδους..... Πράγματα τα οποία για μένα είναι αφύσικα, ακόμα και τώρα που έχω αρχίσει να πιστεύω πάλι. Από το διάστημα που έχω κινηθεί στο χώρο της Εκκλησίας έχω διαπιστώσει πως στην πραγματικότητα δεν υπάρχει μία, αλλά πολλές "Ορθοδοξίες". Φυσικά αυτό δεν το ομολογούν ούτε στους εαυτούς τους! Κι αυτό αποτελεί μια κακοδαιμονία στο χώρο αυτό, διότι η άρνηση φέρνει συνέπειες είτε βραχυπρόθεσμα, είτε μακροπρόθεσμα στον εαυτό σου, μα και στους άλλους. Στον εαυτό σου διότι καταλήγεις να υποφέρεις από ατέλειωτα συμπλέγματα και στους άλλους διότι δεν παίρνουν στα σοβαρά εκείνο που εκπροσωπείς. Οι πολλές "Ορθοδοξίες", που σου λέω δεν αφορούν τον πυρήνα της πίστης αυτό καθαυτό, αλλά επιμέρους θέματα σαν αυτό που έθιξες. Με το γάμο, τη σεξουαλικότητα, τις σχέσεις κ.α... Υπάρχουν αυτοί που λέμε, υπάρχουν κι άλλοι πιο "light"... Σαν τον Φάρο, αν τον έχεις ακουστά. Τον π. Φιλόθεο Φάρο. Εάν διαβάσεις το παρακάτω βιβλίο που έχει γράψει θα δεις μια τελείως διαφορετική και νορμάλ αντιμετώπιση των άνωθι θεμάτων! https://www.politeianet.gr/books/978...suzugia-150784

Senior Member
    Πω, πω...
    Ήσουν για κανένα διάστημα εκεί μέσα, σα μέλος εννοώ;
    Εγώ μόνο βιβλία αγόραζα... Αλλά κι αυτά ακόμα με επηρέασαν αρνητικά, ως επί το πλείστον...

Εννοώ τα ερωτήματα, τα σχετικά με το Θεό, το Χριστό, το νόημα της ζωής.......

Banned
    πωωω γεμισαμε αιρετικούς εδώ μεσα που το παιζουν ορθοδοξοι.. ρε σεις κανας ορθόδοξος υπαρχει ή ολοι κοβετε και ραβετε την θρησκεια αναλογα πως σας γουσταρει?

κανας γνήσιος ορθόδοξος ρε παιδια.... να από αυτους που πιστευουν ότι τα φιδια μιλανε κλπ κλπ κλπ...

Senior Member
    εντάξει αλλά ο απ.Παύλος είπε και το εξης
    "Η δεν γνωρίζετε, ότι όσοι διαπράττουν αδικίας, δεν θα κληρονομήσουν την βασιλείαν του Θεού; Μη πλανάσθε, ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτραι ούτε μοιχοί ούτε θηλυπρεπείς ούτε αρσενοκοίται"

Banned
    Quote Originally Posted by black_adder View Post
    εντάξει αλλά ο απ.Παύλος είπε και το εξης
    "Η δεν γνωρίζετε, ότι όσοι διαπράττουν αδικίας, δεν θα κληρονομήσουν την βασιλείαν του Θεού; Μη πλανάσθε, ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτραι ούτε μοιχοί ούτε θηλυπρεπείς ούτε αρσενοκοίται"
    πολύ ρατσιστης αυτος ο θεος... κανας άλλος παιζει?

να σε ρωτησω οι χριστιανοι που προσκυνάνε παντοφλες και κοκκαλα νεκρων θεωρουντε ειδωλολατρες?

Senior Member
    Δε γνωρίζω Ορθόδοξο που να πιστεύει ότι τα φίδια μιλάνε...

Senior Member
    Quote Originally Posted by noumac View Post
    πωωω γεμισαμε αιρετικούς εδώ μεσα που το παιζουν ορθοδοξοι.. ρε σεις κανας ορθόδοξος υπαρχει ή ολοι κοβετε και ραβετε την θρησκεια αναλογα πως σας γουσταρει?

κανας γνήσιος ορθόδοξος ρε παιδια.... να από αυτους που πιστευουν ότι τα φιδια μιλανε κλπ κλπ κλπ...

Νoumac, τα κουβαδακια σου και σε αλλη παραλια, παρακαλώ!
    δεν χρειαζεται οπου βρεις συζητηση για θρησκειες να φυτρωνεις για να αμφισβητεις! οκ το πιασαμε, εισαι αθεος, και καλα κανεις!
    Bye!

ευχαριστω :)

Senior Member
    ... ούτε πλεονέκται, ούτε μέθυσοι, ούτε υβρισταί, ούτε άρπαγες, ούτε κλέπται κτλ...
    Εάν το πάρεις κατά λέξη αυτό, τότε δε σώζεται κανείς!
    Το ζήτημα είναι ότι οι Γραφές πρέπει να διαβάζονται "πνευματικώς".
    Με δυο λόγια: "το γράμμα του Νόμου αποκτείνει, το δε πνεύμα ζωοποιεί".
    Γνώμονας και "πυξίδα" του χριστιανού είναι ο Ιησούς Χριστός, όχι ο Παύλος είτε ο οποιοσδήποτε άλλος, όσο άγιος κι αν είναι...
    Ο Ίδιος είπε στον τότε αρχισυνάγωγο, που διαμαρτυρήθηκε επειδή γιάτρεψε μία γυναίκα ημέρα Σάββατο: "Το Σάββατο έγινε για τον άνθρωπο, όχι ο άνθρωπος για το Σάββατο".
    Αυτό πιστεύω εγώ!
    Τώρα αν κάποιοι παπάδες και λοιποί θρησκευόμενοι είναι προσκολλημένοι στους τύπους και χάνουν την ουσία είναι δικό τους πρόβλημα...
    Last edited by GiannisNik3; 09-03-2017 at 01:12.

Banned
    Δε γνωρίζω Ορθόδοξο που να πιστεύει ότι τα φίδια μιλάνε...
    Γενεσις κεφαλαιο 3... το ευακι πιανει κουβεντα με το φιδι.... κοινως με ένα ομιλον φιδι

οποιος ορθόδοξος χριστιανος δεν πιστευει ότι τα φιδια μιλανε αφου το γραφει και το θεοπνευστο βιβλιο σας απλα δεν ειναι χριστιανος... είναι κατι άλλο

εκτος και αν οι γραφες σας δεν είναι θεοπνευστες και γραφουν μπουρδες

Banned
    Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    Νoumac, τα κουβαδακια σου και σε αλλη παραλια, παρακαλώ!
    δεν χρειαζεται οπου βρεις συζητηση για θρησκειες να φυτρωνεις για να αμφισβητεις! οκ το πιασαμε, εισαι αθεος, και καλα κανεις!
    Bye!

ευχαριστω :)
    μαρα μου προς τι ο εκνευρισμος.... σε φορουμ ειμαστε και ο καθεις λεει τις αποψεις του... μεσα στα ορια των κανονων.. αν δεν σου αρεσουν οι κανονες μπορεις να διαγράψεις το λογαριασμο σου

Senior Member
    Δε νομίζω να είναι δεσμευτικό αυτό.
    Υπάρχουν κι άλλες θρησκείες που προκειμένου να εκφράσουν κάποιες αλήθειες χρησιμοποιούν αλληγορική γλώσσα.
    Και πάλι όμως, εκεί με το φίδι δεν είναι το φίδι που μιλάει αυτό καθαυτό..
    Είναι μια άλλη οντότητα, ο Σατανάς, που μιλούσε μέσω του φιδιού....

Senior Member
    Πω, πω...
    Ήσουν για κανένα διάστημα εκεί μέσα, σα μέλος εννοώ;
    Εγώ μόνο βιβλία αγόραζα... Αλλά κι αυτά ακόμα με επηρέασαν αρνητικά, ως επί το πλείστον...

Εννοώ τα ερωτήματα, τα σχετικά με το Θεό, το Χριστό, το νόημα της ζωής.......
    ημουν για χρονια... απο το σχολειο...
    ειχα τρελα μπερδεματα στο σπιτι, και το ειχα βρει σαν καταφυγιο....Οσο παραξενο κι αν σου φανει, η δικη τους αυστηροτητα μπροστα στην καταπιεση που εχω βιωσει στο σπιτι ειναι σταγονα στον ωκεανο...
    Ας πουμε οτι ηταν η πρωτη κοινωνικοποιηση...
    Και τα βιβλια τους διαβαζα παρα πολυ, κυριως γιατι με ηρεμουσαν και υποτιθεται μαθαινα οσα δεν ειχα μαθει στο σπιτι, απο αρχες, συγκροτηση κλπ. Με βοηθουσαν να βαζω σε μια σειρα το χαος, να αντιμετωπιζω τους γονεις, και να λειτουργω σα μαθητρια στο σχολειο.
    Αλλα επειδη αυτα που διαβαζα, τα εφαρμοζα αμεσως, εβλεπα οτι πχ αυτο δεν ειναι ετσι ή το αλλο καπου χωλαινει...
    Αλλιως θα ειχα απομονωθει τελειως! Μετα απο καποιο διαστημα εφυγα, και πηγα λογω παρεας σε εκκλησια, οπου επαθα ενα σοκ λογω της μετριοπαθειας. Απο ενα διαστημα και μετα, τα εγκατελειψα, δεν μου προσφεραν κατι...και τωρα δεν ασχολουμαι καν.

Σχετικα με τα ερωτηματα, εγω δεν ειχα τα σχετικα με Θεο, νοημα ζωης κλπ αλλα πιο πρακτικα.
    Εγω στα 16-17-18 σντε 20 βασανιζομουν απο το ποσο μεσα θα ειμαι στα θρησκευτικα και τι σχεση θα εχω με την κοινωνια....Επειδη το θρησκευτικο κομματι με βοηθουσε εξαιρετικα στην αποδοση, θεωρουσα οτι αν απομακρυνθω, θα πεσει η αποδοση μου. Μου πηρε χρονια να αποσυνδεσω την αποδοση απο το θρησκευτικο κομματι. Ειχα υιοθετησει τις δικες τους αποψεις οτι εμεις ειμαστε οι σωστοι και οι αλλοι ειναι οι λαθος. Και επειδη ημουν μια στο ενα στρατοπεδο μια στο αλλο βασανιζομουν. Ενιωθα λαθος και στα 2. Σαφως ημουν του πρεπει, δεν ειχα ιδεα τι σημαινει ζω για να περναω καλα, αλλα αυτο σχετιζεται πιο πολυ με το οικογενειακο μου υποβαθρο παρα με αυτους. Βασανιστηκα πολυ για να βρω την απαντηση στο ειμαι ανθρωπος του καθηκοντος ή του ζω για να περναω καλα?Ειμαι φιλοτιμη ή πονηρη? Διαβαζω σαν φυτο ή κλεβω κιολας? η εμφανιση μου τι λεει και τι πρεπει να λεει? για να βρω αντρα που να μου ταιριαζει, πρεπει να γινω τσουλαρα ή ετσι οπως ειμαι συνεσταλμενη θα ενδιαφερθει καποιος? θα προσπαθησω εγω να βρω καποιον ή θα ερθει απο μονο του, γιατι αυτα ειναι τυχερα? ειμαι διαφανη, δηλαδη και μονο που με βλεπει ο αλλος, καταλαβαινει τι ανθρωπος ειμαι ή γινομαι χαμαιλέοντας?? ειμαι ευγενικη παντα ή αμα μου τη δωσει ο αλλος ειρωνευομαι?? δουλεια για τα λεφτα ή για την ηθικη ικανοποιηση? δουλεια και καριερα ή αντρας-σπιτι-παιδια-νοικοκυριο? κλπ κλπ κλπ
    Θα μπορουσα να σου πω παρα πολλα προβληματα που αντιμετωπισα αλλα υστερα απο τοσα χρονια δεν ξερω αν εχει νοημα, γιατι τα εχω επιλυσει, και εχω βαλει πλωρη για αλλου. Αν με ρωτησεις πως τα ελυσα, θα σου πω μεσω της δουλειας και της επαφης που ειχα με πολυ κοσμο. Εκει καταλαβα τι ισορροπιες πρεπει να εχω για να ζω καλα, τι αποστασεις να κραταω, τι εγω μπορω να υποστηριξω και πως να φερομαι...και βεβαια μου πηρε χρονια, και ακομα το παλευω...
    Τωρα ας πουμε εχω αλλα ερωτηματα...δε σημαινει οτι τα απαντησα ολα. Καθε ηλικια εχει τα δικα της διλημματα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by noumac View Post
    μαρα μου προς τι ο εκνευρισμος.... σε φορουμ ειμαστε και ο καθεις λεει τις αποψεις του... μεσα στα ορια των κανονων.. αν δεν σου αρεσουν οι κανονες μπορεις να διαγράψεις το λογαριασμο σου
    δεν εκνευριστηκα, απλως σου απαντησα...
    Λειτουργεις σαν alter ego του Μ87? αν θυμαμαι καλα το ονομα.
    εσυ οπου θρησκεια βουρ να μας πεις οτι εισαι αθεος, και καλα κανεις που εισαι αθεος!!!! αλλα οκ βαριομαστε να το ακουμε συνεχως, αλλη δουλεια δεν εχεις να κανεις? και ο Μ87 οπου δει συζητηση για ψυχοτετοιους βουρ για να αμφισβητησει...
    Ενταξει παιδια το λαβαμε το μηνυμα, δεν πιστευετε! ΜΠΡΑΒΟ!!! δεν μας νοιαζει οποτε get a life!

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast