Άτυπη ψυχωτική διαταραχή. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 46
    Senior Member
    δηλαδη εγω που ειχα ενα επισοδειο ψυχωτικο πριν 3 χρονια δικαιουμαι επιδομα, τωρα ειμαι σε φαρμακευτικη αγωγη περνω σολιαν 800mg, δεν μου εχει πει τιποτα ο γιατρος μου για επιδοματα.....

Senior Member
    Εγώ ξέρω απο παλιά ποστ οτι πρεπει να νοσηλεύτρια σε δημόσιο νοσοκομειο γιατί γινόταν παρατυπίες με ιδιωτικούς γιατρούς.

Για να πάρει κάποιος επίδομα πρεπει να έχει αναπηρία 67% κ πανω.Αυτό προϋποθέτει να εχεις συνεχή συμπτώματα που σε ταλαιπωρούν.Δεν το δίνουν εύκολα.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Quote Originally Posted by δελφίνι View Post
    Με το 67% μπορείς να μπεις στο πανεπιστήμιο? Εγώ τι ποσοστό θα πιάσω πιστεύετε?
    Δεν ξέρω τι γίνεται με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια αλλά όπως είπε κ η boo δεν νομιζω να είμαστε σ'αυτη την κατηγορία.

Πανω απο 50% πιστεύω δύσκολα να σου δώσουν.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Ο αδερφος μου παιρνει το επιδομα!η διαγνωση του ειναι αδιαφοροποιητη σχιζοφρενεια δεν ξερω αν ειναι το ιδιο!παντως εκανε αποπειρα ηταν νοσοκομειο αρκετους μηνες,για τα ψυχολογικα του βγαλανε 50%!αλλα του βγαλαν παραπανω ποσοστο αναπηριας(δεν θυμαμαι ποσο)επειδη εχει καποια προβληματα στα ποδια,χερια κ γενικα δεν μπορει να δουλεψει!μονο απ αυτο πηρε!δυσκολα να παρεις μονο για ψυχολογικα!
    No matter how you feel..Get up..Dress up..Show up and..NEVER GIVE UP!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by boo View Post
    οι παθησεις που δικαιολογουν ανευ εξετασεων εισαγωγη στην τριτοβαθμια εκπαιδευση:
    68 ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΠΑΝΙΑ ΣΥΓΓΕΝΗ, ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ Η ΕΠΙΚΤΗΤΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ − ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΔΟΥΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 80% ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Δεν αναφερει πουθενα ψυχικες παθησεις
    Σύμφωνα με το νόμο μπορεί κανείς να διεκδικήσει την εισαγωγή του στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, για το 5% των θέσεων άνευ εξετάσεων με μόνο κριτήριο το απολυτήριο εφόσον πάσχει από κάποιο βαρύ νόσημα. Στα νοσήματα αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα ψυχικά νοσήματα.
    Νομίζω ότι το λέει καθαρά ότι μπορείς άλλωστε το ρώτησα κιόλας και μου είπαν ότι μπορείς.

Senior Member
    Quote Originally Posted by pavlosla View Post
    δηλαδη εγω που ειχα ενα επισοδειο ψυχωτικο πριν 3 χρονια δικαιουμαι επιδομα, τωρα ειμαι σε φαρμακευτικη αγωγη περνω σολιαν 800mg, δεν μου εχει πει τιποτα ο γιατρος μου για επιδοματα.....
    Βεβαίως και μπορείς! Ρωτά τον γιατρό σου κιόλας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by serios View Post
    Δεν ξέρω τι γίνεται με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια αλλά όπως είπε κ η boo δεν νομιζω να είμαστε σ'αυτη την κατηγορία.

Πανω απο 50% πιστεύω δύσκολα να σου δώσουν.
    Κοίτα αν έχεις σχιζοφρένεια παίρνεις ποσοστό 80% και αν παίρνεις αλομπερντίν ξέρω γιατί έχω γνωστούς που πήρανε τόσο. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείς να δώσεις και εξετάσεις με το 5%. Τώρα οι ψυχώσεις δεν ξέρω τι ποσοστά παίρνουνε. Εξαρτάται και από τους εξεταστές τι ποσοστό θα σου δώσουνε. Εγώ πάντως έχω σοβαρό πρόβλημα γιατί δεν μπορώ να δουλέψω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by pink floyd View Post
    Ο αδερφος μου παιρνει το επιδομα!η διαγνωση του ειναι αδιαφοροποιητη σχιζοφρενεια δεν ξερω αν ειναι το ιδιο!παντως εκανε αποπειρα ηταν νοσοκομειο αρκετους μηνες,για τα ψυχολογικα του βγαλανε 50%!αλλα του βγαλαν παραπανω ποσοστο αναπηριας(δεν θυμαμαι ποσο)επειδη εχει καποια προβληματα στα ποδια,χερια κ γενικα δεν μπορει να δουλεψει!μονο απ αυτο πηρε!δυσκολα να παρεις μονο για ψυχολογικα!
    Και εγώ έχω κάνει πολλές προσπάθειες να δουλέψω αλλά τζίφος από παντού με διώχνουνε.

Senior Member
    Και εγώ έχω κάνει πολλές προσπάθειες να δουλέψω αλλά τζίφος από παντού με διώχνουνε.
    Δεν ειναι το ιδιο!αν δεν εχεις αναπηρια η να εχεις νοσηλευτει δυσκολα να στο δωσουν!εμεις πηγαμε στην επιτροπη με το χαρτι απο τον ψυχιατρο,με ολο το φακελο της νοσηλειας του στο νοσοκομειο κ με γνωματευση χειρουργου οτι για πρακτικους λογους δεν γινετε να δουλεψει κ οτι δεν φτιαχνει η κατασταση του!

Senior Member
    Quote Originally Posted by pink floyd View Post
    Δεν ειναι το ιδιο!αν δεν εχεις αναπηρια η να εχεις νοσηλευτει δυσκολα να στο δωσουν!εμεις πηγαμε στην επιτροπη με το χαρτι απο τον ψυχιατρο,με ολο το φακελο της νοσηλειας του στο νοσοκομειο κ με γνωματευση χειρουργου οτι για πρακτικους λογους δεν γινετε να δουλεψει κ οτι δεν φτιαχνει η κατασταση του!
    Εγώ στο ΚΨΥ που πήγα ήτανε σαν να νοσηλεύτηκα. Με παρακολουθούσανε για πάρα πολύ καιρό. Πιστεύω ότι εξαρτάται από την επιτροπή καθαρά. Επίσης γνωρίζω και μία άλλη περίπτωση ενός φίλου μου με σχιζοφρένεια που δεν νοσηλεύτηκε όμως πήρε επίδομα.

Και στην τελική μακάρι να είμαι καλά.

Χειρουργείο γιατί έκανε ο αδελφός σου?

Senior Member
    Δηλαδη εσεις με ψυχωσεις νευρωσεις κτλπ γιατι δεν μπορειτε να δουλεψετε αληθεια ριμαι περιεργος να μαθω γιατι εγω με παρανοικη σχιζοφρενεια οσο πρρνω αγωγη μπορω να κανω τα παντα...μονο οταν δεν περνω αγωγη δεν μπορω οχι μονο να δουλεψω αλλα γενικα να μαι λειτουργικος λασκαρει η βιδα οσο να ναι....παρουσιαζεται την ψυχωση σαν αναπηρια σιγααααα....δεν ξερω ισως για μενα να φαινεται απλο που χω περασει τρεις χειροτερα πραγματα απο μια ψυχωση

Senior Member
    Εγώ έχω αποδιοργανωμενη σχιζοφρένεια αλλά παρόλα αυτά η διάγνωση μου είναι καλη.Είμαι σε απουσία έντονων συμπτωμάτων 1,5 χρονο.Παρολα αυτά καποιες εργασίες δεν μπορω να τις κάνω.Δηλ δεν είμαι ανταγωνιστικός λόγω έλλειψης δεξιοτήτων που προσπαθώ να βελτίωσω.

Το επίδομα δεν νομιζω να μου το έδιναν.Θα ήθελα ενα βοήθημα για όσο δεν δουλεύω.Ξέρω όμως οτι οι περισσοτεροι βολευονται κ δεν ρισκάρουν να δουλέψουν.

Προσωπικά κάνω οτι μπορω για να πάρω την ζωή στα χέρια μου.Το επίπεδο μου σε ζήτημα ανεξαρτησίας είναι νηπιακό αλλά θα το προσπαθήσω.

Senior Member
    Εγώ όσο δεν έπαιρνα χάπια δεν μπορούσα να δουλέψω και δεν είμαι καθόλου ανταγωνιστική. Σε ανταγωνιστικό περιβάλλον δεν μπορώ να λειτουργήσω. Τώρα δεν ξέρω με τα χάπια αν μπορώ να κάνω τίποτα....

Τώρα αν πάρω το επίδομα δεν ξέρω αν με γράψουνε στο σύστημα σαν ΑΜΕΑ και εγώ θέλω να το καλύπτω δεν θέλω να το φανερώνω πάντα.

Senior Member
    Εγώ στο ΚΨΥ που πήγα ήτανε σαν να νοσηλεύτηκα. Με παρακολουθούσανε για πάρα πολύ καιρό. Πιστεύω ότι εξαρτάται από την επιτροπή καθαρά. Επίσης γνωρίζω και μία άλλη περίπτωση ενός φίλου μου με σχιζοφρένεια που δεν νοσηλεύτηκε όμως πήρε επίδομα.

Και στην τελική μακάρι να είμαι καλά.

Χειρουργείο γιατί έκανε ο αδελφός σου?
    Ο αδερφος μου εκανε αποπειρα κ εμεινε 4 μηνες νοσοκομειο,δεν μπορουσε να περπατησει για ενα χρονο!κατεστρεψε τα ποδια του!
    Μακαρι να το παρεις!!απλα το θεωρω δυσκολο γτ οπως σου ειπα του αδερφου μου με ολο αυτο το ιστορικο του βγαλαν 50% ψυχολογικα!

Senior Member
    Quote Originally Posted by kavkaz View Post
    Δηλαδη εσεις με ψυχωσεις νευρωσεις κτλπ γιατι δεν μπορειτε να δουλεψετε αληθεια ριμαι περιεργος να μαθω γιατι εγω με παρανοικη σχιζοφρενεια οσο πρρνω αγωγη μπορω να κανω τα παντα...μονο οταν δεν περνω αγωγη δεν μπορω οχι μονο να δουλεψω αλλα γενικα να μαι λειτουργικος λασκαρει η βιδα οσο να ναι....παρουσιαζεται την ψυχωση σαν αναπηρια σιγααααα....δεν ξερω ισως για μενα να φαινεται απλο που χω περασει τρεις χειροτερα πραγματα απο μια ψυχωση
    Αναλογα σε τι κατασταση ειναι ο καθενας!εγω με νευρωση μπορεσα να δουλεψω οταν ημουν χαλια!ειχα συνεχομενο αγχος κ ζαλαδες αλλα τα καταφερα!ο αδερφος μου δεν μπορει,περα απο την αναπηρια που εχει δεν ειναι κ τοσο λειτουργικος!ουτε να οδηγησει δεν μπορει,ο γιατρος το απαγορεψε γτ δεν δεν μπορει να αντιδραση!ειναι λιγο σαν χαμενος!δεν ξερω πως μπορω να στο εξηγησω καλυτερα!!αλλα υπαρχουν ανθρωποι με ψυχωση που ειναι μια χαρα,ουτε φαινονται κ μπορουν να δουλευουν!

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast