Results 1 to 15 of 85
-
22-02-2017, 00:06 #1
ΕΠΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ-ΓΚΑΛΟΠ
Βρε παιδια θελω να σας ρωτησω κατι: Εχετε δει βελτιωση με τα αντικαταθλιπτικα; Με μονιμα αποτελεσματα;Πειτε μου σας παρακαλω.Εγω π.χ.που μπαινοβγαινω χρονια σε καταθλιψεις δεν εχω δει οριστικο αποτελεσμα ισως καποια προσκαιρη βελτιωση κ μετα παλι τα ιδια.Αν συμβαινει αυτο κ σε αλλους θα πει οτι η αιτια δεν ειναι η ελλειψη σεροτονινης στον εγκεφαλο γιατι αν συνεβαινε αυτο κ ηταν βιολογικο το προβλημα θα λυνοταν με τα φαρμακα.
Υπαρχει ευρεως διαδεδομενη η αποψη οτι τα φαρμακα απλως καλυπτουν το προβλημα κ φυσικα δεν θεραπευουν την ΑΙΤΙΑ.Αν δλδ εχουμε μια καθημερινοτητα χωρις χαρα,χωρις κινητρα,αν δεν αλλαξουμε την καθημερινοτητα κ τις αντιληψεις μας δεν παμε κ στη ριζα του προβληματος ωστε να το θεραπευσουμε.
Ανοιγω αυτο το θεμα γιατι θα ηθελα να κανω ενα γκαλοπ:ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΤΕ ΒΟΗΘΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ;Μιλαω μονο για καταθλιψη οχι ψυχωσεις η κρισεις πανικου κ α.
- 22-02-2017, 01:26 #2
Η κατάθλιψη αυτή καθε αυτή αλλά και όλα τα γύρω γύρω είναι πολυπαραγοντικά κατ εμέ.
Σπανίως οφείλεται ΜΟΝΟ σε έλλειψη σεροτονίνης.
Ζητήμα να μιλάμε για το 10% των περιπτώσεων κατάθλιψης.
Συνήθως οι παράγοντες είναι πολλοί τόσο βιολογικοί (ελλείψεις βιταμινων, θυροειδής, αυτοάνοσα κτλ) όσο και καθημερινότητας (δεν είμαι ευτυχισμένος από την ζωή μου κτλ)...
Πολλές φορές επίσης είναι κάποια κατάσταση που συντηρεί την κατάθλιψη πχ εγώ έχω διάφορα άλλα προβλήματα που με κάνουν να νιωθω μειονεκτικά και ανήμπορα και τροφοδοτούν την κατάθλιψη μου οπότε όσα αντικαταθληπτικά και να παρω μελαγχολικός θα είμαι...
Να θεραπεύουν την κατάθλιψη τα ψυχοφάρμακα συνήθως δεν το κάνουν...
Όχι στο 100%...
Απλά μειώνοντας τα ψυχοσωματικά συνήθως βελτιώνεται και η διάθεση μας (πχ ααα είμαι με κόσμο και δεν έχω κρίση πανικού τι ωραία)...
Αλλά από κει και περα για μενα η κατάθλιψη είναι ένα μακρύ μονοπάτι δυστυχώς πολλές φορές και ισοβιο καθώς όσο την σκαλίζεις τοσο ανακαλύπτεις έξτρα επίπεδα και αιτίες που συντηρούν αυτό το πρόβλημα και πας να λύσεις τους παραγοντες έναν έναν και ξεδιπλώνονται και άλλες αιτίες πίσω από τις αιτίες και χάνεται ο μπουσουλας...
Γιαυτο καταλήγουμε εν τέλει σε πολυφαρμακία οι περισσότεροι.
Ένα χάπι για την κατάθλιψη, ένα ακόμα γιατί το ένα ssri δεν μας πιάνει και καλά, μετά μια βένζο για το άγχος (που τα δύο αντικαταθληπτικά δεν μπόρεσαν να πιάσουν), ένα για την μνήμη αργότερα γιατί με τόσα χάπια η μνήμη έγινε κουρέλι, κανένα αντιψυχωσικό μετά αφού τα αντικαταθληπτικά δεν μας πιάνουν πια (στην ουσία απλά δεν λύσαμε ποτέ τις αιτίες) και βάλε βάλε βάλε...
Καταλήγεις με λίγο cipralex, λίγο effexor, λίγο νευροντιν, που και που καμια βένζο, έναν σταθεροποιήτή γιατί με τόσα αντικαταθληπτικά έκανες υπομανία, κανένα νοοτροπ για νευροπροστασία και μνήμη που σου έκλεψαν όλα τα άλλα, ένα milk thistle γιατί τα ηπατικά ένζυμα πήγαν στον Θεό...
Οπότε απο μένα ΝΑΙ θα σε βοηθήσουν αλλά μόνο σε ένα μικρό ποσοστό που ίσως δεν αξίζει καν το τίμημα (οικονομικό και παρενέργειων) και μόνο προσωρινά αν δεν ψάξεις βαθύτερα και δεν κάνεις σωστή διαφοροδιάγνωση...
22-02-2017, 08:46 #3
Tαχω δοκιμασει ολα , σε καποια βλεπεις μια βοηθεια στις εναρξη ληψεως του αντικαταθλιπτικου , αλλα στην πορεια , σταματα να βοηθα , ισως το συνηθιζει ο οργανιισμος , δεν ξερω ............. οτι εχω καταφερει στην κτθλψη , μονο ιδιαις δυναμεις , και εχω καταφερει αρκετα , παιρνω ' ετσι ' για να μην αισθανομαι χωρις αγωγη 75mg efexor , οχι οτι κανει τιποτα , κανω και μερες να το παρω , αμα ξεχαστω , δεν αλλαζει τιποτα ........... εν κατακλειδι , οτι καταφερεις μονος , καταληγω σε αυτο το συμπερασμα μετα απο 10+ χρονια ληψεως αντικαταθλιπτικων , αχρηστα ειναι .....................για μενα τουλαχιστον , ειδα ενα πολυ καλο τριμηνακι το 2010 , που αρχισα το σεροξατ , περαν ουτου , τιποτα εκτοτε .................. τσαμπα ταλαιπωρω το σηκωτι μου ........... η θετικη σταση βοηθα παρα πολυ , και η πιστη στον εαυτο σου .......
να συμπληρωσω οτι δεν εχω αλλο προβλημα πλην κατθλψεως ..........
22-02-2017, 10:08 #4
Έχω κι εγώ κατάθλιψη. Από ότι έχω καταλάβει υπάρχουν δυο ειδών καταθλίψεις, η κλινική (ή όπως λες βιολογική) και η εξωτερικών παραγόντων. Την πρώτη την γεννά το μυαλό το κεφάλι ενώ η δεύτερη προκαλείται από εξωτερικούς παράγοντες. Η πρώτη καλύπτεται με φάρμακα (κι εγώ δεν πιστεύω ότι θεραπεύεται) ενώ η δεύτερη για να φύγει πρέπει να αλλάξουν οι εξωτερικές συνθήκες. Έτσι έχω καταλάβει, δεν μου τα έχει πει κάποιος απευθείας, απλά με ρώτησε πχ μια μέρα ο γιατρός μου ποιό είδος έχω και από άλλες συζητήσεις που έχω κάνει, δεν ξέρω αν αληθεύει αυτός ο διαχωρισμός.
22-02-2017, 13:19 #5
Εμένα πότε με πιάνουν και πότε όχι.Δεν νομίζω ότι έχουν ιδιαίτερα αποτελέσματα στην περίπτωσή μου.Μη σου πω οτι μερικές φορές με κάνουν και χειρότερα από πριν.Δεν ξέρω ίσως δεν έχω βρει το σωστό φαρμακο ακόμα.Αλλά συμφωνώ με τις απαντήσεις πιο πάνω ότι η κατάθλιψη δεν οφείλεται μονο σε βιολογικούς παράγοντες.
22-02-2017, 15:01 #6
καθως το θεμα σου ειναι πολυ ενδιαφερον, δεν θα μπορουσα να μην γραψω και εγω την γνωμη μου...!!! η περιοδος εναρξης των αντικαταθλιπτικων για πρωτη φορα στην ζωη μας, μας κανει ολους να αισθανομαστε πολυ καλυτερα... μπορει σε καποιους που εχουν βαρια καταθλιψη να πανε στην μετρια, και οι εχων μετρια να γινει ηπια... απο εκει και περα περναει ενα χρονικο διαστημα που υποτιθεται κανεις συντηριση της καταθλιψης, (συνηθως αυτο κραταει αρκετους μηνες) οπου εκει εν τελη διαπιστωνεις οτι καποια στιγμη παυουν να δρανε, σαν να τα εχει συνηθισει ο οργανισμος σου!!!
σαφως και η καταθλιψη δεν ειναι μονο σεροτονινη ή μονο ντοπαμινη που στοχεουν καποια ιδιατερα αντικαταθλιπτικα (οπως το wellbutrin)!!!
πρεπει να υπαρξουν και αλλες αλλαγες....!!! οπως το να βρεις παρεες που θα περνας καλα μαζι τους, να βρεις δουλεια οπου και εκει θα νοιωθεις χρησιμος και παραγωγικος, να βρεις ενα ταιρι οπου υποτιθεται ειναι το αλλο σου μισο....!!! αν αυτην την περιοδο ειχα ενα απο τα τρια θα αισθανομουν ηδη πολυ καλυτερα...!!! αφου δεν μπορω να το κανω αυτο, το μονο που κανω ειναι οσο πιο πολυ ηλιοθεραπεια μπορω... και καθε χειμωνα πληττω... πραγματικα του χρονου το χειμωνα δεν με νοιαζει να μην εχω να φαω, αρκει να ειμαι καπου που θα εχει παντα ηλιοφανεια (πχ παναμα, μεξικο, ντουμπαι)!!!!
22-02-2017, 15:35 #7
Θα μου επιτρεψεις μια μικρη διορθωσουλα , οντως υπαρχουν 2 ειδων κτθλψεων , αυτη που αποκαλεις ' την γεννα το κεφαλι ' , λεγεται ενδογενης , και πραματι , δυσκολα θεραπευεται ...........η κλινικη κτθλψη , εχει σχεση με το αν χρειαζεται φαρμακα ( θεραπεια γενικοτερα ) , μπορει ναναι και εξωγενης ομως , και θεραπευεται ευκολοτερα .................,σορυ για την διορθωση .............
22-02-2017, 15:39 #8
Δοκιμασα αρκετα αντικαταθλιπτικα.το remeron στα 30-45mg με πιανει και δεν κανω σοβαρη καταθλιψη πλεον.
είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
22-02-2017, 15:54 #9
22-02-2017, 16:19 #10
Μπορεις να πας σε ενα ελληνικο νησι κ να πιασεις δουλεια για τη σαιζον.Τιγκα στον ηλιο.Και τα τουριστικα νησια παντα ζητανε προσωπικο γιατι εχουν μεγαλη προσελευση τουριστων.
22-02-2017, 16:21 #11
22-02-2017, 16:23 #12
22-02-2017, 16:27 #13
22-02-2017, 16:39 #14
22-02-2017, 19:19 #15
Εγώ λόγω ενός σεναρίου που έκανα λόγω ψύχωσης μπορώ να καταλάβω ποτέ είμαι καλά κ ποτέ με κρατάει το φάρμακο παρατήρησα τον εαυτό μου για πολύ μικρές διαφορές όταν τα παίρνω κι έτσι ξέρω σε πιο σημείο είμαι κ ποτέ με κρατάει το φάρμακο εγώ έτσι κάνω δεν ξέρω αν ισχύει πάντως εγώ έτσι κάνω εδώ κ χρόνια
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))