Results 1 to 5 of 5
Thread: Είναι Ανησυχητικό?
-
16-03-2017, 20:48 #1
Είναι Ανησυχητικό?
Γεια σας.Ευχαριστώ πολύ που διαβάζετε και εύχομαι τα καλύτερα σε όλους.
Τους τελευταίους μήνες (ίσως παραπάνω απο χρόνο) αισθάνομαι περίεργα. Αισθάνομαι πολύ ένοχη για ασήμαντους λόγους και κρίνω υπερβολικά ακόμη και το παραμικρό λάθος. Ο εγκέφαλός μου έχει εμμονή με το να έχω μια τέλεια προσωπικότητα και όταν κάνω κάτι που δεν ικανοποιεί με τις επιθυμίες του μυαλού μου ,γεμίζω με ενοχές.
Έχω φτάσει σε ένα σημείο όπου δεν ευχαριστιέμαι να είμαι με τους φίλους μου, επειδή οι σκέψεις μου είναι πάντα οι ίδιες
"Είδες την αντίδρασή τους σε αυτό που είπες, δεν τους αρέσε, πώς θα μπορούσες να σας κάνεις αυτό το λάθος!"
το μυαλό μου συλλέγει όλες τις στιγμές της ημέρας μου έκανα το παραμικρό "λάθος" και με βομβαρδίζει με ενοχή.Υπάρχουν μέρες που το μόνο που κάνω είναι να ξανασκέφτομαι στιγμές της μέρας μου έτσι ώστε να βρώ κάποιο λάθος.
Αυτό δεν συμβαίνει μονο στον κοινωνικό τομέα,
Η ίδια εμμονή συμβαίνει με την απόδοσή μου στο σχολείο και οι σχέσεις μου γενικότερα.'Οπου ο εγκέφαλος μου προσπαθεί να με πείσει οτι είμαι αχάριστη,ενοχλητική και οτι το μόνο που κάνω είναι κακό στους άλλους.....
Επίσης καποιες φορές εχω ενοχλητικές σκέψεις (θάνατος,ομοφυλοφιλικές τασεις,παράλογες συμπεριφορές) και πρέπει να επαναλαμβάνω φράσεις και ειδικά προσευχές για να φύγουν.
Η εμμονή μου με το να κάνω τα πάντα σωστά και να ικανοποιώ τις εμμονές μου με κουραζει...
Μερικές φορές χάνω ακόμα την αίσθηση της ταυτότητας μου και πιστεύω ότι είμαι ο χειρότερος άνθρωπος και η αχαριστία μου θα καταστρέψει τις ζωές των άλλων ανθρώπων .
Είμαι χαρούμενος και ενθουσιώδης άνθρωπος, αλλά τώρα αρχίζω να αλλάζω ... Δεν μπορώ να χαρώ τίποτα πια...μπορει να φταιει και το σχολείο η το άνχος ή ο χαρακτήρας μου...
Δεν ξέρω αν τα περιέγραψα πολύ καλα αλλά ανησυχώ οτι αντιμετωπίζω καποιο είδος ψυχαναγκασμού...μπορεί κάποιος να μου πει μια γνώμη?
- 16-03-2017, 21:31 #2
Θα πρέπει να μιλήσεις με έναν ειδικό! Από αυτά που γράφεις έχω την αίσθηση ότι έχεις κάποια στοιχεία ιδεοψυχ.δτχ αλλά μη στενοχωριέσαι όλα αντιμετωπίζονται! Δεν είμαι ειδικός το τονίζω ! Καλύτερα να συμβουλευτείς κάποιον ψυχοθεραπευτή σε πρώτη φάση! Η έστω ψυχίατρο ,- ψυχοθεραπευτή!
17-03-2017, 00:33 #3
Μιλας για τον εγκεφαλο σου σαν να ειναι κατι ανεξαρτητο απο σενα.Αλλα εσυ δεν μπορεις να καθορισεις τις σκεψεις σου κ να επεμβεις σε αυτες αν βλεπεις οτι δεν σε ''συμφερουν''; Εφοσον γραφεις οτι οταν επαναλαμβανεις φρασεις η προσευχες οι αρνητικες σκεψεις σου φευγουν,πιστευεις οτι αυτη η διαδικασια εχει τη δυναμη να τις διωχνει.Ηδη λοιπον εχεις κανει ενα βημα για να παρεμβεις στις σκεψεις σου.Το ιδιο μπορεις να κανεις κ τη στιγμη που γινονται.Το βραδυ αντι να σκεφτεσαι τι ''λαθη''εκανες γιατι δεν σκεφτεσαι να σταματησεις αυτη τη σκεψη κ να την αντικαταστησεις με τι ''σωστο''εκανες;
17-03-2017, 02:37 #4
εφοσον μιλαμε για ψυχαναγκασμους ειναι αδυνατο να τους ελεγξεις ειδικα αν το εχεις παραμελησει για μεγαλο χρονικο διαστημα (μιλαω απο προσωπικη εμπειρια) χρειαζεται υπερπροσπαθεια σε συνδιασμο με φαρμακα και ψυχοθεραπεια οχι για να καταφερεις να τους εξαφανισεις αλλα για να μαθεις να ζεις μ αυτους (απ οτι μου λενε οι γιατροι προσωπικα δεν εχω δει ασπρο φως ακομα)
17-03-2017, 21:55 #5
Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας, μου έκαναν πολύ καλο...θα προσπαθήσω να το παλέψω με τις σκέψεις και μαλλον ένας ψυχολόγος θα βοηθήσει μακροπρόθεσμα.... Το χειρότερο είναι ( δεν ξέρω αν το έχει βιώσει κανένας απο εσάς) οτι νιώθεις οτι κάτι δεν πάει καλά με τη ψυχική σου υγεία αλλα εισαι σε ένα στάδιο άρνησης το οποίο αν δεν σε έχει διαγνώσει ειδικός σε βασανίζει...