Results 1 to 15 of 17
Thread: η ζωη με τις δυο γατες μου!
-
17-03-2017, 14:28 #1
η ζωη με τις δυο γατες μου!
γεια σας! εδω κ λιγο καιρο πηραμε δυο γατες μιας κ μενουμε σε μονοκατοικια κ εχουμε κ δυο σκυλακια + οτι εχουμε κ καποια αδεσποτα που φροντιζουμε!η μονοκατοικια μας ειναι περιφραγμενη κ εχει τεραστιο κηπο οπου παιζουν τα σκυλακια μας.
Υπηρχαν δυο γατουλες οι οποιες ερχοντουσαν συχνα κ τις ταιζαμε με τον αντρα μου, ο οποιος αγαπαει πολυ τα ζωα κ αυτος σαν εμενα κ τελικα της υιοθετησαμε! δλδ μια φορα τις βαλαμε σπιτι κ κοιμηθηκαμε ενα βραδι μαζι τους κ τελικα εδειξαν οτι ηρθαν για να μεινουν!
η χαρα μας τεραστια! γιατι κ οι δυο τα πανε πολυ καλα μεταξυ τους κ μενουνε μεσα στο σπιτι μας..ομως οι δυο σκυλοι μου καπως αντιδρουν που υπαρχουν μεσα στο σπιτι δυο γατες με αποτελεσμα να αγχωνομαι μη τσακωθουν μεταξυ τους κ βρω κανα ματι πουθενα, βγαλμενο.
δεν θελω να αποχωριστω τις γατες μου, ουτε τους σκυλους μου, εχετε καμια ιδεα αν αργοτερα τα σκυλια μου σιγα σιγα εξοικιωθουν μαζι τους?? να σημειωσω οτι οι γατες δεν εχουν θεμα με τα σκυλακια αλλα τα σκυλακια με τις γατες..
θα θελα να ζουμε ολοι μαζι μεσα στο σπιτι μας κ στον κηπο μας ειρηνικα, δεν θελω να δωσω τις γατες μου, ουτε τους σκυλους μου..
καποιος υπαρχει που μπορει να ξερει?
- 17-03-2017, 14:39 #2
Μπορεις να κανεις μια ξεχωριστη περιφραξη για τα σκυλια σου ωστε να εχουν τον χωρο τους και να αφηνεις τις γατες ελευθερες μεσα στο χωρο ωστε να υπαρχει θεμα να μαλωσουν
17-03-2017, 14:42 #3
πολυ σωστη προσεγγιση...αλλα για ποσο καιρο να τα εχω περιφραγμενα??
ο αντρας μου ειναι σπιτι γιατι δουλευει απο το σπιτι, ειναι γραφιστας, αλλα κ αυτος με πηρε τωρα τηλεφωνο κ μου λεει, οκ... αντι να κανω τη δουλεια μου που εχω για τους πελατες, καθομαι κ το παιζω φρουρος!!
αλλα κ αυτος στενοχωριεται δεν θελει να τις δωσουμε!!
μηπως να παρουμε εκπαιδευτη σκυλων λες?
17-03-2017, 15:35 #4
Ταίζεις η παίζεις με τους σκύλους, τους απασχολείς δηλαδή όσο μπορείς και έχεις κάπου τις γάτες μες στο σπίτι να περιφέρονται........αν ορμάνε στις γάτες τους παίζεις με λουρί.........και μειώνεις τον χρόνο σιγά σιγά που θα τους απασχολείς .....λέω τώρα εγώ τι πιστεύω ότι θα έκανα..........
17-03-2017, 15:39 #5
Εφόσον τα σκυλιά προυπήρχαν στο σπίτι και δεν μεγάλωσαν με γάτες, είναι πολύ δύσκολο να εξοικειωθούν εντελώς, δεν ξέρω αν γίνεται με εκπαίδευση, εξαρτάται βέβαια και από τον χαρακτήρα του κάθε σκυλιού.
Εγώ είμαι κάπως σε ίδια φάση με σένα, έχω σκύλο 8 χρόνια τώρα κοντεύει 9 μέσα στο σπίτι, πρόσφατα κονόμησα κ δυο γατάκια που εμφανίστηκαν από το πουθενά...η σκυλίτσα μου δεν τα θέλει με τίποτα! Αυτά είναι δεκτικά μαζί της, την πλησιάζουν....αυτή τίποτα!
Οπότε φροντίζω να τα έχω χωρισμένα εκτός κι αν είμαι μπροστά και τα προσέχω.
Θέλει λίγο προσοχή πάντως...δεν ξέρω αν έχει μεγαλά σκυλιά, αν είναι μεγάλα τότε κινδυνεύουν οι γάτες μάλλον, το δικό μου που είναι μικρό, το έχει τραυματισει γατα στο μάτι!
17-03-2017, 15:51 #6
ωχ! μωρε μαγαλοσωμα ειναι, τεραστια θα ελεγα...
κοιτα ευτυχως δεν μενουν εντελως μονα τα ζωα σπιτι μιας κ οπως σας ειπα, ο αντρας μου ειναι σπιτι γιατι δουλευει απο το σπιτι ως γραφιστας..οποτε καπως τα ελεγχει..
αυτο με την σταδιακη εκθεση θα το δοκιμασω παντως, θελω να γινουν φιλοι ρε γμτ! να τα δω να παιζουν ολα μαζι!! ποσο ομορφο θα ειναι!!
ελπιζω να τα καταφερουμε γιατι δεν θελω με τιποτα να αποχωριστω κανενα! τ αγαπω τοσο πολυ!!
θα κανω αυτο το σκ σταδιακη εκθεση κ θα δινω πιο πολυ σημασια στους σκυλους κ θα δουμε πως θα τα παμε.
κ συ το ιδιο θεμα ελισαβετ ε?? ε ενταξει ρε συ ομως,ως ποτε θα ζουν χωρισμενα?? κριμα ειναι!
θα ρωτησω κ τον γιατρο των σκυλων... να δουμε τι θα μας πει, βλακεια που δεν το εχω κανει κ τοσο καιρο...
17-03-2017, 16:00 #7
προσπαθώ όταν είμαι σπίτι να τα αφήνω όλα μαζί...αλλά δεν βλέπω και ιδιαιτερη βελτίωση!
Ίσως παιζει ρόλο οτι η δική μου μικρή τραυματιστηκε από γατα που της όρμησε και της έμεινε ψυχολογικο δεν ξέρω. Δεν τους ορμαει, όπως κανει αν δει ξενη γατα έξω στη βόλτα πχ, αλλά επειδή αυτά έχουν άγνοια κινδυνου και πηγαινουν και τρίβονται πανω της, φοβαμαι πως αν δεν είμαι μπροστα μπορει και να τους ορμήξει!
Πάντως παλιοτερα που ειχα σκυλο (παντα ειχα!) και η αδερφη μου ειχε μια γατα μεσα στο σπιτι, ειχαν μαθει κ ζουσαν αρμονικα μαζι για περιπου 10 χρονια. καποια στιγμη που λειπαμε όλοι , δεν ξερω τι έγινε και στραβωσε ...ο σκυλος έπνιξε τη γατα!Γυρισαμε και την βρηκαμε ετοιμοθανατη!
17-03-2017, 16:19 #8
τι????? ελα ρε συ!!!! κριμα! δεν το πιστευω!!! πολυ κριμα!
ε θα τσακωθηκανε κ θα την πιεσε στον λαιμο...πωπω!!
απιστευτο!! πρωτη φορα το ακουω!!
ευχομαι μην εχουμε θυματα! γιατι θα νιωθω εγω μετα ενοχες που τα εβαλα ολα μαζι!!
17-03-2017, 18:34 #9
Aυτο που μπορω να σου πω που μου το ειπε εκπαιδευτρια θετικης εκπαιδευσης ειναι Να ταιζεις σε διαφορετικο χωρο τα γατακια κ τα σκυλακια για να αποφευγεις καυγαδες για το φαι.
Οταν βλεπεις οτι τα σκυλακια ενοχλουνται απο την παρουσια των καινουργιων στην προκειμενη γατιων,χαιδευεις τα γατακια λεγοντας καλο καλο κ μεα τα σκυλακια.Ετσι τα σκυλακια θα παρουν το μυνημα
17-03-2017, 18:41 #10
Επισης αν παρεις εκπαιδευτη σκυλων προσεξε να ειναι θετικης εκπαιδευσης να χρησιμοποιει επιβραβευση κ οχι της παλιας σχολης με πνιχτες κ τιμωριες.
Αν κ δεν χρειαζεται να παρεις εκπαιδευτη νομιζω.Αρκει να μιλας καλα στα γατια μπροστα στα σκυλια κ να τα χαιδευεις κ αντιστροφα.
Εγω οταν ο σκυλος μου γρυλιζε στη γατα στην αρχη γιατι περναγε κοντα απο το φαγητο του κ φοβοταν μη του το παρει μολις με ακουγε να πεω καλο καλο κ το ονομα του γατου ξεχναγε το γρυλισμα κ κουνουσε την ουρα.
17-03-2017, 18:53 #11
Ωραίο κ αυτό, πριν λίγο μπήκα σπίτι κ ξεκίνησε το χαίδεμα..τα σκυλάκια ασχολούνται με κάτι μπάλες.. Οι γάτες απλά αναζουν..αλλα μακριά τα σκυλιά από τις γάτες.. Για να δούμε ποιος θα κερδίσει στο τέλος.. Εννοείται πως θα έπαιρνα εκπαιδευτή θετικής εκπαίδευσης.. Άντε να δούμε...παντως ο άντρας μου, μου είπε ότι κύλησε κάπως ήσυχα η μέρα, μόνο κάτι γρυλισματα κάναν.
17-03-2017, 22:25 #12
Άστα ναι...κι ήταν δικός μου ο σκύλος και η γάτα της αδερφής μου....καταλαβαίνεις τι άκουσα μετά!
Πάντως εντάξει, να μην σε αγχωσω, εξαρτάται κι από τον χαρακτήρα του σκύλου. Εσένα είναι και δύο μαζί, έχουν μάθει με παρέα ίσως είναι πιο δεκτικά. Το δικό μου ήταν πάντα μόνο του οπότε νιώθει να απειλείται ο χώρος της από τις γάτες.
Αν είναι και κάποιος πάντα παρον οκ, κανένα πρόβλημα, θα συνηθισουν.... απλά μην ρισκάρεις να τα αφήσεις ποτέ μόνα τους μέχρι να σιγουρευτείς οτι τα χουν βρει.
17-03-2017, 22:56 #13
Αινιγμα ειναι ? οπως αυτο με τον βοσκο που θελει να περασει το ποταμι με βαρκα , με τον λυκο και και το προβατο ?
20-03-2017, 11:27 #14
δεν σε πιανω μακ...
λοιπον... το σκ κυλισε ομορφα, οι γατες ηταν ηρεμες κ δεν πολυπλησιαζαν τα σκυλια..
λιγα γρυλισματα κ οχι καυγαδες ευτυχως, νιωθω πολυ χαρουμενη γιατι βλεπω οτι κατι παει να γινει.. βεβαια δεν κανουν παρεα, αλλα τουλαχιστον δεν κυνηγιουνται κλπ..
ειμασταν ολο το σκ μαζι τους δεν βγηκαμε απο το σπιτι, μονο στον κηπο αραξαμε, βγαλαμε τα σκυλια μας, καποιες στιγμες βγαινανε κ οι γατουλες, οι οποιες δεν φευγουν! αυτο μαρεσει..
δλδ βγαινουν κ ξαναπανω σπιτι μεσα..
δλδ ηδη μας διαλεξαν κ εκαναν το σπιτι μας κ δικο τους..χαιρομαι παααρα πολυ!
ευτυχως κ το καλοκαιρι παμε στο εξοχικο μας που ειναι στην Αναβυσσο κ μπορουμε να τα παρουμε ολα μαζι μας..
θα δειξει...
ειναι ακομα αρχη κ δεν μπορω να ειμαι ακομα ησυχη...
20-03-2017, 17:01 #15
Μια φιλη μου ειχε 2 γατες κ ενα σκυλι!το αστειο ηταν οτι το σκυλακι πηγαινε να παιξει με την γατα αλλα αυτη τον γρατζουναγε!!ποτε δεν της ορμηξε ομως!!το λατρευα αυτο το σκυλι!!ψυχουλα μου!!
No matter how you feel..Get up..Dress up..Show up and..NEVER GIVE UP!!