Results 16 to 19 of 19
Thread: Εγωισμος...
-
20-03-2017, 12:59 #16
Να σου εξηγήσω πως κολλάει στη δική σου περίπτωση όσο μπορώ το ότι έχεις σκέψεις μειωτικεσ για τον εαυτό σου δε σημαίνει ότι ισχύουν οι μειωτικεσ σκέψεις έρχονται όταν δε σε αποδέχεται το περιβάλλον σου τώρα γιατί δε σε αποδέχεται μεγάλη κουβέντα αλλά στην Ελλάδα δεν έχει σχέση με την αξία σου επίσης όταν γνωρίζεις ένα άλλο άνθρωπο δε βλέπει το περιβάλλον σου βλέπει εσένα δηλαδή εγώ που είμαι αγρότης είμαι λίγο Ταλιμπάν για πόλη αλλά το περιβάλλον μου με βλέπει ως βοηθό οπότε καθένας που με γνωρίζει σκέτο καταλαβαίνει αλλά πράγματα και στην τελική μετά από μία ηλικία καθένας ξέρει καλύτερα για τον εαυτό του αυτά είναι λίγο πολύ τα πράγματα
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
- 20-03-2017, 13:34 #17
Λογικό να έχει ακόμα μεγάλη επιρροή πάνω σου... Πιστεύω ότι θάρθει η ώρα, που κι εσύ θα τον αποδομήσεις -ελπίζω σύντομα...- κι έτσι θα μαζέψεις τα κομμάτιά σου, θα ξεσκαρτάρεις τα θετικά... και θα ξανασηκωθείς, για να προχωρήσεις, γιατί το ξέρεις ότι πάντα έτσι χρειάζεται να γίνει.
Ο Γιουνγκ έχει πει ότι: Δεν είμαι ό,τι μου συνέβη... αλλά ό,τι εγώ επιλέγω να γίνω
Είμαι της άποψης ότι και τα στραβά, μας συμβαίνουν τελικά για κάποιο λόγο... μαθαίνουμε...
Μετά όποια και νάναι η κατάληξη μιας περιπέτειας, κάτι πήραμε κάτι χάσαμε...
Επίσης, χαίρομαι που αν και με "διαλυμένο το μυαλό..." οι απαντήσεις που δίνεις στα μέλη εκτός από υποστηρικτικές, είναι και συγκροτημένες κι εύστοχες.Άσε τη ζωή που κάνεις... και ψάξε για τη ζωή που χάνεις
24-03-2017, 03:02 #18
Συμφωνώ κι εγώ.
Εγωιστής ήταν και ο πατέρας μου, που ήθελε όλο να γίνεται το δικό του και δεν μπορούσε να απαγκιστρωθεί από άτομα που τον είχαν πληγώσει και αρνηθεί. Ούτε μπορούσε να δώσει ή να λάβει αισθήματα αγάπης, μια που στο βάθος φοβόταν να ανοιχτεί ως άνθρωπος. Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια κι όλο αυτό το πέρασε στο γάμο του και σ' εμένα.
Το πρώτο που πλήγεται ή κάμπτεται σε μια ψυχοθεραπεία μέσω συζήτησης, είναι ο εγωισμός μας, εφόσον βγαίνουν στην επιφάνεια κομμάτια του εαυτού μας, που δύσκολα αποδεχόμαστε.
Ο μειονεκτικός / εγωιστής δύσκολα αποδέχεται το στραπάτσο ή το λάθος του.
Στο άλλο άκρο, παραδέχεται συνεχώς ότι φταίει. συχνά για να γίνεται αποδεκτός.
09-03-2023, 22:39 #19
άτομο με ιδψ και κατάθλιψη δύσκολα να είναι εγωιστης. να έχει εγωιστικούς τάσεις σίγουρα.. όπως όλοι. τραγικός ο ψυχολόγος, είχα πέσει σε τετοιον ψυχιατρο. ευτυχώς βρήκες τη δύναμη να προχωρήσεις.