η 1η μου νικη! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 34
    Senior Member
    Ειχα και εγω οπτικες παραισθησεις....
    Ηταν λιγο αστειο αυτο γιατι αλλαζανε μορφη οι μουρες των ανθρωπων και πηγαινα να τους αγκαλιασω...

Εγω ρχω συμπτωματα ακομα κυριως παραληρηματα αλλα δεν εχω καμια διαθεση να παρω παραπανω φαρμακα θα ζησω και ετσι

Senior Member
    Να ρωτησω κατι; Οι οπτικές παραισθήσεις είναι συμπτωμα μονο της σχιζο ή μπορεί να υπάρχουν και σε άλλες διαταραχές όπως διπολική κτλ όταν βρίσκεται σε έξαρση;

Senior Member
    Ελισαβετ μπορει να υπαρχει και συη διπολικη σε φαση μανιας αλλα η διαρκεια ειναι λιγοτερη και σαφως πιο σπανιο συμπτωμα στη διπολικη οταν υπαρχει ψυχωση συνηθως ειναι παραληρημα επισης μπορει να χει καποιος οπτικες παραισθησεις που να οφειλονται σε αλλες ασθενειες του εγκεφαλου η να ναι συμπτωμα χρησης ναρκωτικου οπως το LSD

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Να ρωτησω κατι; Οι οπτικές παραισθήσεις είναι συμπτωμα μονο της σχιζο ή μπορεί να υπάρχουν και σε άλλες διαταραχές όπως διπολική κτλ όταν βρίσκεται σε έξαρση;
    γενικα οι ψευδαισθησεις και ολα τα ψυχωσικα συμπτωματα μπορουν να συμβουν σε πολλες παθησεις που μπορει να σχετιστουν με ψυχωτικα συμπτωματα.

τα εχω δει στην σχιζοφρενεια, στη σχιζοσυναισθηματικη, στη μανια της διπολικης οπου καποιος μπορει να εμφανισει ψυχωτικα στοιχεια, τα εχω ακουσει στην ψυχωτικη καταθλιψη, το εχω δει στον κολλητο μου που εχει ιδεοψυχαναγκαστικη με στοιχεια ψυχωσης που εβλεπε πραγματα σχετικα με την εκκλησια.

γενικα υπαρχουν σε διαφορες παθησεις αλλα δεν εχουν τη διαρκεια που εχουν στη σχιζο και συνυπαρχουν με αλλα συμπτωματα, συμπτωματα της καθε ασθενειας

και αναφερομαι στις ψευδαισθησεις, δηλαδη του να βλεπεις κατι που δεν υπαρχει, και οχι σε παραισθησεις δηλαδη να αλλοιωνεται η εικονα αυτου που βλεπεις.
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Καταλαβα...πολύ μπέρδεμα!
    Όχι δεν μιλώ για χρήση ουσιών, μιλώ για οπτικές κάτι σαν αυτό που είπες, όχι βλέπω φαντασματα ή πράγματα που δεν υπάρχουν τελείως, αλλά κάπως πιο ήπιο όπως το να αλλάζει η μορφή των προσώπων. Πχ βλέπω μια φωτογραφία και νομίζω οτι είσαι εσύ που σε ξέρω, αλλά σε όλους τους άλλους είναι εμφανές οτι προκειται για άλλο πρόσωπο γιατί έχει τελείως άλλα χαρακτηριστικά, μου το λένε αλλά εγώ επιμένω να βλέπω εσένα στη φώτο.

Senior Member
    Καταλαβα...πολύ μπέρδεμα!
    Όχι δεν μιλώ για χρήση ουσιών, μιλώ για οπτικές κάτι σαν αυτό που είπες, όχι βλέπω φαντασματα ή πράγματα που δεν υπάρχουν τελείως, αλλά κάπως πιο ήπιο όπως το να αλλάζει η μορφή των προσώπων. Πχ βλέπω μια φωτογραφία και νομίζω οτι είσαι εσύ που σε ξέρω, αλλά σε όλους τους άλλους είναι εμφανές οτι προκειται για άλλο πρόσωπο γιατί έχει τελείως άλλα χαρακτηριστικά, μου το λένε αλλά εγώ επιμένω να βλέπω εσένα στη φώτο.
    αυτο ειναι παραισθηση απο οσο ξερω.κι αυτο ψυχωτικο χαρακτηριστικο ειναι
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Ελισαβετ αυτο που λες το ειχα εγω αλλαζανε οι μορφες προσωπων των ανθρωπων τους μπερδευα με αλλους και πηγαινα κοντα τους

Senior Member
    Quote Originally Posted by kavkaz View Post
    Ελισαβετ αυτο που λες το ειχα εγω αλλαζανε οι μορφες προσωπων των ανθρωπων τους μπερδευα με αλλους και πηγαινα κοντα τους
    ναι το ειδα που το ανεφερες kavkaz και μου το θυμησες ακριβως γιαυτο ρωτησα. αυτό ακριβώς συνέβαινε και σε δικό μου πρόσωπο.
    Αλλα και παλι συμφωνειτε και οι δυο οτι δεν μπορουμε να βγαλουμε συμπερασμα μονο από αυτο...υπάρχει σε διάφορες διαταραχες αλλά πιο λίγο σε διάρκεια.

Senior Member
    Ναι....μπορει να υπαρξουν και σε αλλες ασθενειες που δεν εχουν σχεση με ψυχιατρικη οπως η εγκεφαλιτιδα

Senior Member
    Ναι....μπορει να υπαρξουν και σε αλλες ασθενειες που δεν εχουν σχεση με ψυχιατρικη οπως η εγκεφαλιτιδα
    οχι δε νομιζω...υπήρχαν κι αλλα, συνδρομα καταδίωξης, όλοι είναι εχθροί και θέλουν το κακό μου, οτιδήποτε πει ο αλλος το εκλαμβάνω ως μπιχτή για μένα (που μπορεί να ταν κι ενα απλό αστείο ή κάτι εντελώς άσχετο), μου κάνουν μάγια...κ διάφορα τέτοια.
    Εντωμεταξύ το παρελθόν ένα κουβάρι από παραβατικές συμπεριφορές, κατάχρηση ουσιών, ανοιγματα στα οικονομικά που οδήγησαν σε βατερλό... γενικώς πολύ κουβάρι.

Senior Member
    Δεν μου λες μηπως μιλας για μενα? Χαχαχαχα ολα αυτα τα ειχα εγω ολα

Senior Member
    Δεν μου λες μηπως μιλας για μενα? Χαχαχαχα ολα αυτα τα ειχα εγω ολα
    χαχαχα Σου εγγυώμαι οτι δεν σε ξέρω! Αλλά από οτι έχω δει να γράφεις εδώ μου τον θυμίζεις πολύ ναι.
    Αν ήσουν μεγαλύτερος σε ηλικία μπορεί να νόμιζα οτι είσαι ο ίδιος :)

Senior Member
    Είχα ακούσει ότι στην πολύ βαριά κατάθλιψη οι δυο ασθενειες ''συνδέονται'' και μπορει να αρχίσουν να εμφανίζονται τα συμπτωματα της σχιζοφρενειας, ψευδαισθησεις κτλ. και αν θυμαμαι καλά υπάρχει πιθανότητα να περασει το ατομο απο την καταθλιψη στη σχιζο. Επομένως μπορει να ειναι και συμπτωματα της κατάθλιψης, δεν ξερω αν συμβαινει παντα σε ολες τις περιπτωσεις.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Anti-pression View Post
    Είχα ακούσει ότι στην πολύ βαριά κατάθλιψη οι δυο ασθενειες ''συνδέονται'' και μπορει να αρχίσουν να εμφανίζονται τα συμπτωματα της σχιζοφρενειας, ψευδαισθησεις κτλ. και αν θυμαμαι καλά υπάρχει πιθανότητα να περασει το ατομο απο την καταθλιψη στη σχιζο. Επομένως μπορει να ειναι και συμπτωματα της κατάθλιψης, δεν ξερω αν συμβαινει παντα σε ολες τις περιπτωσεις.
    Όσο περισσότερο τα ψάχνω τόσο περισσότερο πείθομαι οτι η επιστήμη έχει τελικά μαύρα μεσάνυχτα όσον αφορά στις ψυχ. ασθένειες και στις λειτουργίες του εγκεφάλου! Μοιάζει η κάθε περίπτωση να είναι εντελώς ξεχωριστή...

Senior Member
    δε ξερω αν εχουν μαυρα μεσανυχτα γιατι σε καποιες περιπτωσεις τα φαρμακα δουλευουν σωστα.οπως για παραδειγμα το αντικαταθλιπτικο που παιρνω.απο τοτε που το πηρα δε ξαναεκανα καταθλιψη.

παντως το μελλον της ιατρικης ειναι η γονιδιακη θεραπεια και η εξατομικευμενη θεραπεια δηλαδη του καθε ασθενη γιατι οντως καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη ειδικα στις ψυχικες παθησεις.εχουν δρομο ομως ακομα ωσπου να φτασουν εκει..
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast