Results 31 to 45 of 48
Thread: ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ...
-
16-04-2017, 13:04 #31
Καλό Πάσχα Madi και σε όλους!
Mπορεί και λόγω γιορτών να έχεις λίγο παραπάνω ευμετάβλητη συμπεριφορά!!
- 18-04-2017, 10:50 #32
χρόνια πολλά παιδιά! Χριστός Ανέστη! δεν ξέρω αν είναι λόγω γιορτών...αλλά νομίζω θα πάθω κατάθλιψη...
Pionier vsegda gotov!!!
02-05-2017, 13:12 #33
Μάντυ, εγώ έχω πολύ καλές σχέσεις με τους γονείς μου αλλά με τον πατέρα μου έρχομαι σε αντιπαράθεση πολλές φορές και παρουσιάζει πολλά από τα χαρακτηριστικά του δικού σου. Καταλαβαίνω τη στάση σου και ότι θες να κάνεις μια τέτοια διαχείριση ώστε να μην πειραχτεί κανένας. Νομίζω όμως ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Αυτή η αρνητική ενέργεια της αντιπαράθεσης πού πάει όταν δεν εκτονώνεται; Μήπως την απορροφάς εσύ; Στην δική μου περίπτωση ο πατέρας μου έχει σαν αρχή να προστατεύει τον εαυτό του και να μη κρατάει τίποτα μέσα του, άρα κάνει επίθεση την οποία απορροφούσα εγώ παλιότερα. Προσωπικά πιστεύω ότι μια καλή στάση είναι να αποφεύγεις να συζητάς μαζί του (άποψή μου είναι αυτή) για κάποια θέματα. Και μη σκέφτεσαι αν στενοχωρήσεις κάποιον, αυτό είναι και δική του υπόθεση. Δεν είναι δική σου δουλειά να κάνεις το θύμα, φτάνει να είσαι ευγενική. Από εκεί και πέρα ας προσπαθήσει και ο άλλος. Οι περισσότεροι γονείς δεν παύουν ποτέ να ζητούν από τα παιδιά τους. Επίσης, σιγά σιγά και διακριτικά ξέκοψέ τους όποιο ενοχλητικό πάρε δώσε έχουν με το νέο σου σπίτι. Είναι κρίμα να βασανίζεστε εσύ και η νέα σου οικογένεια. Αν προσπαθήσεις να καλύψεις την ανεπάρκεια όλων γύρω σου δύο πράγματα θα συμβούν:
1. Δε θα το καταφέρεις
2. Θα γίνεις κομμάτια
Πάψε λοιπόν να προσπαθείς να τους καλύψεις όλους και κοίτα να απολαύσεις τη ζωή με τη νέα σου οικογένεια αλλά και με τους γονείς στη σωστή απόσταση.
Αυτά πιστεύω εγώ!
02-05-2017, 17:40 #34
ακριβως ετσι λειτουργει και ο δικος μου πατερας...για να μην τα κραταει μεσα του, κανει επιθεση και καθοτι τον σιγονταρει η μητερα μου, εμαθα παντα να κανω πισω..
Παντως εχεις πολυ δικιο σ' αυτο που λες...αλλα ποσο ευκολο τελικα ειναι να θεσω ορια και αποστασεις σ αυτην την ηλικια?Pionier vsegda gotov!!!
02-05-2017, 17:59 #35
Μετα απο μερικα κεφαλοκλειδωματα , ηπια φυσικα , για τρομοκρατια , διοτι εχω πολυ δυναμη λογω γυμναστικης , και γνωση τζουντο που εχει κεφαλοκλειδωματα , με φοβουνται , και μαφηνουν ησυχο ...........πιο καλα να σε φοβουνται , παρα νασαγαπανε ,αυτο ειναι το πιστευω μου .........
03-05-2017, 06:08 #36
03-05-2017, 13:59 #37
Δεν έχει σημασία πόσο εύκολο είναι ρε συ και ούτε μπορώ να σου απαντήσω. Σημασία έχει το ότι έτσι πρέπει να γίνει. Για να σου δώσω να καταλάβεις, η αγνή αγάπη δεν είναι έτσι. Δε λέω ότι ο πατέρας σου δε σε αγαπάει αλλά έχει και πολύ εγωισμό. Αν δε μπορεί να καταλάβει ότι είναι λάθος, ας στενοχωρηθεί και ας σε κατηγορήσει κιόλας. Έτσι πιστεύω. Έχεις έναν άντρα που σε αγαπάει (δεν είναι εύκολο να το βρεις αυτό) και επιτρέπεις να κάνει κόλπα ο πατέρας σου και να σας στενοχωρεί; Τί να σου πω κι εγώ, δεν ξέρω. Ο πατέρας σου και να σε σφάξει θα νομίζει ότι έχει δίκιο και θα έχει και τη μάνα σου να τον υποστηρίζει. Άρα τί προσπαθείς να καταφέρεις; Εσύ προτιμάς να σε σφάξει για να μη στενοχωρηθεί. Εμένα ο πατέρας μου καμιά φορά άμα με βλέπει να κάνω κανένα λάθος και έχει νεύρα μου λέει "ΠΟΤΕ μου δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο" και τον βλέπω άλλες φορές να κάνει κάτι πατάτες που δε θα έκανα ούτε αν ήμουν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Ε, έχουν την ανάγκη να αισθάνονται πάντα σωστοί. Ας τους αφήσουμε μέχρι εκείνο το σημείο στο οποίο δεν είναι ενοχλητικοί. Σου το λέω και πάλι όμως, να είσαι διακριτική για να μη σε καταλάβουν. Κόψε σιγά σιγά τα πολλά χατίρια. Επίσης, πιστεύω ότι καλό είναι να αφήσεις τα κεφαλοκλειδώματα. :p
03-05-2017, 14:13 #38
θα προσπαθησω να το κανω..να φανταστεις μερικες φορες εχω τοσο αποτομα ξεσπασματα απεναντι του που βαζω τις φωνες και πλακωνομαστε ασχημα..αλλα αυτο εγινε συνολικα 5-6 φορες..κ δεν μ αρεσει να βγαινω εκτος εαυτου γιατι θολωνω..
οσο για τα κεφαλοκλειδωματα..εγω ειμαι 1,65..ο πατερας μου 1,85... λιγο δυασκολο να το επιχειρησω! χαχαχαPionier vsegda gotov!!!
03-05-2017, 15:08 #39
Eτσι νομιζω , μην τους ζορισεις ομως πολυ ..........ισα να σε φοβηθουν οτι εισαι παρανοικη/τρελλη , αυτο ειναι το ζητουμενο ........οχι να τους πνιξεις ......ολες οι κοινωνιες ,ανα τους αιωνες , ειχαν εναν φοβο για τους τρελλους .......
οι δικοι μου , ξερουν οτι λογικα δεν θελω να τους κανω κακο , αλλα αν με θεωρησουν παρανοικο , θα φοβηθουν .......
ειναι καλο κολπακι , αλλα θελει να το λεει η ψυχουλα σου ..........να τους αρπαξεις μια φορα τουλαχιστον ........Last edited by Macgyver; 03-05-2017 at 16:00.
03-05-2017, 16:09 #40
Διαβάζω τα ποστ και βλέπω πόσα κοινά έχουν αυτοί οι πατρικοί χαρακτήρες που περιγράφετε με τον δικό μου. Βέβαια ο δικός μου είναι και φωνακλάς, νευρικός,έχει μία ηλίθια νοοτροπία, ότι του χρωστάω...Ναι αυτό πιστεύει, ότι τα παιδιά χρωστούν στους γονείς. Γενικά πάρα πολλά θέματα με γονείς, άπειρα και θεωρώ την οικογένεια καταλυτικό παράγοντα γι'αυτό που είμαι σήμερα...Ξέρω ότι με αγαπούν πάρα πολύ, απλά ποτέ δεν ήταν κατά τη γνώμη μου σε θέση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων...
03-05-2017, 16:15 #41
O γονεις εχουν το εξης ελαφρυντικο , εσυ ξερεις οτι ως γονεας θα γινεις καλος ? δεν το ξερεις , ετσι πιστευεις ......ετσι πιστευε κι αδελφη μου , και δεν εγινε καλη σαν μανα , εχει κανει πολλα λαθη , δεν εκανε τα λαθη των γονεων μας , εκανε αλλα , ισως χειροτερα ......εγω δεν εχω υπαρξει γονεας για να ξερω ....αυτο λεει η πειρα ζωης των 55 μου χρονων , εχω δει φιλους , που κατηγορουσαν γονεις , να γινονται κακοι γονεις .....η να μην κανουν για γονεις ........
03-05-2017, 22:28 #42
μακρια και αγαπημενα!!
Κάνατε μια ζωή με τον σύζυγό σou, έτσι αγνοείτε τους άλλους, αλλιώς θα αρχίσουν τα προβλήματα!!
03-05-2017, 23:16 #43
Συμφωνω οτι το μακρια και αγαπημενοι ειναι το καλυτερο.. αλλα θα αρχισουν τα παραπονα οτι τους αποφευγω..οτι καποτε ημασταν δεμενη οικογενεια και τωρα τους κανω περα, οτι τους γραφω κλπ...αυτην τη γκρινια και τη μιρλα τους δεν αντεχω..αλλα πρεπει να το αντιμετωπισω..
Pionier vsegda gotov!!!
04-05-2017, 14:42 #44
θα πρεπει να σου πω , αγαπητη Μαντυ , οτι οσο κι αν με φοβουνται οι γονεις , τεινουν να ξεχνανε το μπορω να τους κανω , και τους εχω κανει πολλα , και βαριεμαι συνεχως να τους φερομαι βιαια ......αμα ο ανθρωπος ειναι στραβοξυλο , οσο μεγαλωνει θα γινεται πολυ χειροτερος , το λεω εκ πειρας .................η μονη λυση ειναι η φυγη απ το σπιτι , αν σε παιρνει , αλλιως θα φθειρεσαι συνεχως ψυχολογικα , προσπαθωντας να τους αντιμετωπισεις , δεν προκειται να βελτιωθουν , να χειροτερεψουν , ναι .................σορυ για τα δυσαρεστα , αλλα ετσι εχει το πραμα , θα σου σπανε τα νευρα συστηματικα , εδω εγω εχω παραφερθει πολλακις , βιαια , δεν το μετανιωνω , κι ομως , δεν σταματανε το βιολι τους ......η μανα μου , καπου φοβηθηκε , και συμμορφωθηκε , ο πατερας μου , οχι .....δεν πα ναναι 90 , δεν μασαει , εχει και ολο τον οικονομικο ελεγχο , αυτο ειναι το κακο .....δεν μου τον δινει , γιατι ειναι μ@λακας .....και ξερει οτι μετα , δεν υπαρχει ελεγχος , σκατογονεις ......μερικοι δεν κανουν για γονεις ......ουσιαστικα μεχει ομηρο .....οικονομικα παντα .....
το λεω απο την πειρα των 55 ετων , ξερω τι λεω ........ το τι εχω προσπαθησει να κανω στον σπασικλα τον πατερα μου , δεν μπορω να το γραψω , ουτε να το πω .........
04-05-2017, 15:39 #45
μακ εγω δεν μενω με τους δικους μου ουτε εξαρτωμαι οικονομικα απ' αυτους...ευτυχως!!! αλλα οπως κ να εχει με επηρεαζουν πολυ..
Sent from my ZTE Blade Vec 4G using E-Psychology Forum mobile appPionier vsegda gotov!!!