Results 31 to 38 of 38
Thread: πως τα έχω κάνει έτσι..
-
23-03-2008, 12:05 #31
Originally posted by psychangel
Αλήθεια, στάσου σ΄ αυτή τη σκέψη, βάλε το χέρι στην καρδιά και απάντησε με ειλικρίνια στον εαυτό σου :
Originally posted by marina38
..... το να φτάσεις στα \'όρια\' της προσπάθειάς σου ...Originally posted by marina38.... έναν σύντροφο με πολύ διαφορετικά \'όρια\' προσπάθειας από τα δικά σου.Originally posted by marina38
... τι ακριβώς σημαίνει?...
Νομίζω, οι ζωές σας κινούνται σε άλλους άξονες ,παράλληλους χωρίς σημείο επάφής σε στόχους και σε αξίες ...
Ίσως κι αυτός νάναι τελικά δυστυχισμένος κι εγκλωβισμένος στα δικά του αδιέξοδα που τα \"βολεύει\" (ίσως) υπό το πρόσχημα ενός στόχου (ουτοπίας ;;) : το πτυχίο ...
Που όταν το πάρει τελικά, πόσο διαφορετικό θα γίνει το τοπίο στον τρόπο που αντιλαμβάνεστε και λειτουργείτε στην κοινή σας ζωή ;
- 23-03-2008, 12:37 #32
Originally posted by marianna
ναι.όλα τα ξέρει.ξέρει πως νιώθω και ξέρει πως η κατάσταση είναι οριακή..μου απαντάει ότι και εκείνος έχει νεύρα πλέον και δεν μπορεί γενικώς να αντέξει την συμπεριφορά μου(και εν μέρη έχει δικιο.τώρα πλέον έχω αρχίσει να έχω άσχημη συμπεριφορά).γενικώς με κατηγορεί για τα περισσότερα πράγματα που συμβαίνουν και υποστηρίζει ότι το μόνο πρόβλημά μου είναι ότι δεν μου φέρνει λεφτά στο σπίτι..και ειλικρινά έχω ξεχάσει πότε έκανα τελευταία φορά κάτι για τον εαυτό μου...για όνομα του Θεού δεν είμαι φιλοχρήματη, να επιβιώσει η οικογένεια μου προσπαθώ.
απ οσα γραφεις δεν βλεπω να κανει το ιδιο, μα να βολευεται σε μια κατασταση που κ οι 2 δημιουργησατε.
δεν πιστεύω καθολου πως με τη ληψη πτυχιου προκειται να αλλαξει κατι. Μα να αλλαξει μορφη η υπαρχουσα κατασταση,αν δεν κανεις κ δεν κανει κατι.
Τί λεει ο αντρας σου για την μη αναληψη ευθυνων του? Τί σου ειπε οταν ανακαλυψες οτι λειπουν χρηματα απο τον ΚΟΙΝΟ σας λογαριασμο?
Σε οτι αφορα τις διαταραχες προσληψης τροφής σκεψου οτι δεν τιμωρεις μονο εσενα, αλλα κ αλλους. μοιραια....
Τελος λες οτι σε νοιαζει μονο να επιβιωσει η οικογένεια σου? Πώς την εννοεις αυτη την επιβίωση? Με το να μεινετε μαζι? Μέχρι τωρα μονο καταστροφικο φαινεται...Δε νομίζεις?
23-03-2008, 13:06 #33
..... δεν λειτουργούμε σαν ζευγάρι.σε καμια περίπτωση.το αντίθετο θα έλεγα.είμαστε 2 άνθρωποι χωρίς κανένα σημείο πλέον επικοινωνίας......η συζήτηση καταλήγει πάντα σε καυγά και ασυνενοησία.
Πρώτα απ όλα είσαστε ΖΕΥΓΑΡΙ , μετα γίνατε \"σύζυγοι\" με τη νομική έννοια του όρου (συνεταίροι -και- στα οικονομικά), μετά γίνατε \"γονείς\", ... κλπ κλπ ...
Originally posted by mariannaμόνο όταν πρόκειται για το παιδί.εκεί τουλάχιστον συμφωνούμε
Συνεπώς, αυτό απομόνωσέ το από την όποια εξέλιξη θα έχει η συζυγική ή συντροφική σας σχέση στό μέλλον ...
Originally posted by marianna...... ακόμα και να στρώσει το οικονομικό, δεν είμαι και τόσο σίγουρη αν μπορούμε πλέον να βρούμε ένα σημείο επαφής.δεν σας κρύβω ότι θέλω να προσπαθήσω.αν και δεν αισσθάνομαι κάθε μέρα έτσι :(
Αυτά καλή μου , και προσπάθησε να απομονώσεις ένα-ένα τα σημεία που ασκούν πίεση μέσα σου για να τα δεις στις πραγματικές τους διαστάσεις κι όχι σαν \"συνισταμένη\" πίεση \"ολα-σε-ένα\" που σε αποσυντονίζει τόσο ...
23-03-2008, 16:45 #34
νομίζω αυτοκαταστρέφομαι τιμωρώντας τον εαυτο μου που ίσως να επέλεξα λάθος άνθρωπο, τιμωρώ τον εαυτο μου που άρχισα να έχω αισθήματα για έναν άλλον άνθρωπο ξέροντας ότι είναι ανήθικο τον τιμωρώ που έχω νεύρα..τουλάχιστον είμαι καλή μάνα..κάτι είναι και αυτό γιατί σε όλα τα άλλα όπως φαίνεται απέτυχα..
Σίγουρα το γνωρίζεις θεωρητικά , αλλά .......
Πως θα λύσουν οι πρακτικές αυτές το προβλημά σου ? Εκτος αν το πρόβλημα εχει γίνει Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΟΥ .
Και αυτό που ουσιαστικά προσπαθείς είναι να φτάσεις στα όρια σου , δηλ. στον πάτο, ωστε η συνείδηση σου να βρει ενα άλλοθι και να σου επιτρέψει να φύγεις !
Θα ήταν ιδανικότερο να θέσεις τα όρια των αντοχών σου εξ\'αρχής . Δεν είναι δυνατόν να εχεις ολη την οικονομική ευθύνη της οικογένειας πάνω σου .
Στο τώρα : Αν του πρότεινες να χωρίσετε για ενα διάστημα ?
Αυτος θα αναγκαστεί να ζήσει τον εαυτό του και εσύ θα βρεις κάποιο \'\'χώρο\'\' να σκεφτείς .
Και για να προλάβω την συνείδηση σου : Καλό θα του κάνεις , αν τον ξεβολέψεις . Κακό θα του κάνεις αν του επιτρέψεις με την ανοχή σου , να βολευεται !!!!!!!!!!!!!
23-03-2008, 20:29 #35
Originally posted by Sofia
για όνομα του Θεού δεν είμαι φιλοχρήματη, να επιβιώσει η οικογένεια μου προσπαθώ.
απ οσα γραφεις δεν βλεπω να κανει το ιδιο, μα να βολευεται σε μια κατασταση που κ οι 2 δημιουργησατε.
δεν πιστεύω καθολου πως με τη ληψη πτυχιου προκειται να αλλαξει κατι. Μα να αλλαξει μορφη η υπαρχουσα κατασταση,αν δεν κανεις κ δεν κανει κατι.
Τί λεει ο αντρας σου για την μη αναληψη ευθυνων του? Τί σου ειπε οταν ανακαλυψες οτι λειπουν χρηματα απο τον ΚΟΙΝΟ σας λογαριασμο?
Σε οτι αφορα τις διαταραχες προσληψης τροφής σκεψου οτι δεν τιμωρεις μονο εσενα, αλλα κ αλλους. μοιραια....
Τελος λες οτι σε νοιαζει μονο να επιβιωσει η οικογένεια σου? Πώς την εννοεις αυτη την επιβίωση? Με το να μεινετε μαζι? Μέχρι τωρα μονο καταστροφικο φαινεται...Δε νομίζεις?
23-03-2008, 20:35 #36
[quote]Originally posted by psychangel
Αυτά καλή μου , και προσπάθησε να απομονώσεις ένα-ένα τα σημεία που ασκούν πίεση μέσα σου για να τα δεις στις πραγματικές τους διαστάσεις κι όχι σαν \"συνισταμένη\" πίεση \"ολα-σε-ένα\" που σε αποσυντονίζει τόσο ...
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας..Καμιά φορά πρέπει να ακούσεις και κάποια πράγματα από άλλους ανθρώπους εκτός περιβάλλοντος για να καταλήξεις και να συνειδητοποιήσεις το μέγεθος του προβλήματος.Εν μέρη μου επιβεβαιώνετε αυτό που αρνούμαι να δω τόσο καιρό..
23-03-2008, 20:40 #37
[quote]Originally posted by Kleiw
Στο τώρα : Αν του πρότεινες να χωρίσετε για ενα διάστημα ?
Αυτος θα αναγκαστεί να ζήσει τον εαυτό του και εσύ θα βρεις κάποιο \'\'χώρο\'\' να σκεφτείς .
Και για να προλάβω την συνείδηση σου : Καλό θα του κάνεις , αν τον ξεβολέψεις . Κακό θα του κάνεις αν του επιτρέψεις με την ανοχή σου , να βολευεται !!!!!!!!!!!!!
23-03-2008, 22:52 #38
Μαριάννα καλή δύναμη ! Προσπάθησε να αντιμετωπήσεις ήρεμα τις καταστάσεις και με αισιοδοξία . Οποτε νιώθεις την αναγκη για να μιλήσεις είμαστε εδώ !
Ζαναξ. Εμπειρίες
17-06-2025, 21:02 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή