Κλονίζεται η πίστη μου.... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 94
    Senior Member
    Φιλε μου αν κ δεν ασχολουμαι με πολιτικη αλλα κ η χρυση αυγη χριστιανοι ειναι!!αν ειναι ετσι οι χριστιανοι τοτε εγω δεν ειμαι!ο καθενας ας πιστευει οτι θελει,μαγκια του αλλα δεν δεχομαι να λες οτι εισαι χριστιανος,ανηκεις σε μια θρησκεια που μιλαμε για αγαπη κλπ κ να βγαζεις τετοιο μισος η αντιπαθεια σε οποιονδηποτε δεν ειναι σαν κ εσενα!
    Το να πιστευεις ειναι καλο τουλαχιστον για μενα,θεωρω οτι σε βοηθαει στην ψυχολογια αλλα οχι στα ακρα εκει παμε σε αλλη φαση!
    Επισης θα σου πω κ κατι αλλο!ασχετο καπως αλλα μου αρεσει η συζητηση που κανουμε!πιο παλια που δεν ειμασταν τοσο "εξελιγμενοι"(στις σπηλιες ακομα)οι ανθρωποι εβλεπαν τον ηλιο,δεν ηξεραν τι ειναι αυτο,το θεωρουσαν υπερανω οποτε ο θεος του ηλιου κ.αλλα διαφορα τετοια!υπηρχαν πολλοι θεοι τοτε!οποτε μαλλον μετα βγηκαν καποιοι κ δημιουργησαν τον ενα θεο!τουλαχιστον πιστευεις σε ενα οχι σε 12!κ μεχρι πριν λιγα χρονια πιστευαμε τα παντα!η ευα κ ο αδαμ,οι πρωτοι!!παρα πολυ ωραια!!!καναν κ 2 παιδια,αγορια!τελεια!!!κ δεν μου λες αυτοι πως καναν παιδια για να συνεχιστει οι ανθρωποτητα??αρα οσο εξελισομαστε σκεφτομαστε κ διαφορετικα!
    Ενας μεγαλος κυριος μου χε πει κατι σοφο για μενα!παιδι μου ο ανθρωπος ειναι τοσο εγωιστης κ επειδη δεν δεχεται οτι απλα πεθαινει κ δεν υπαρχει εχει την αναγκη να ξερει οτι καπου παει,δεν χανεται!λενε οτι αν πας με την ταχυτητα του φωτος δεν γερνας,αν ανακαλυψουν την αιωνιοτητα(λεμε τωρα)τοτε παυει να υπαρχει κ ο θεος!γιατι μην λεμε μαλακιες οι περισσοτεροι τον θεο τον θυμουνται στα γεραματα!
    No matter how you feel..Get up..Dress up..Show up and..NEVER GIVE UP!!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Natalia_sups View Post
    Αλλα δεν καταλαβαινω γιατι να χασεις τη πιστη σου για αυτο τον λογο στον θεο, εκτος αν εννοεις το ορθοδοξο δογμα...μα αν το καλοσκεφτεις ακομα και η εννοια "δογμα" ειναι πατατα.
    Αν με τη λέξη "Θεός" εννοείς μια Ανώτερη Δύναμη, γενικώς, έναν Δημιουργό και δεν εννοείς κάτι συγκεκριμένο (π.χ. χριστιανικός Θεός, ισλαμικός Θεός και πάει λέγοντας), τότε δε μιλάω γι' αυτή την περίπτωση. Ορθότερο θα ήταν να πω ότι για την ύπαρξη ενός τέτοιου Θεού "δεν ξέρω". Προσωπικά, πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να εκφραστεί με βεβαιότητα αν υπάρχει ένας τέτοιος Δημιουργός ή αν δεν υπάρχει. Τώρα ο Θεός, όπως τον βλέπει η κάθε θρησκεία, είναι άλλο πράγμα.........

Senior Member
    Quote Originally Posted by noumac View Post
    πωωω γεμισε βλάσφημους και αιρετικούς το φορουμ.... θα καειτε ολοι στα καζανια της κολασεως
    Σαν τον Γιαν Χους ή τον Θεόφιλο Καΐρη;

Senior Member
    Quote Originally Posted by pink floyd View Post
    Φιλε μου αν κ δεν ασχολουμαι με πολιτικη αλλα κ η χρυση αυγη χριστιανοι ειναι!!
    Καλά αυτοί είναι........ άλλη φάση!
    Δε νομίζω να είναι χριστιανοί, όπως το θεωρούμε εμείς...
    Απλά "κωλοτούμπες" κάνουν! Ακολουθούν την ίδια τακτική που ακολουθούσε το Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα του Χίτλερ..
    Όταν ήταν "περιθωριακοί" γράφανε ποιήματα για το "Λευκό Εωσφόρο" και δηλώναν παγανιστές και τώρα μόλις βγήκανε στην επιφάνεια είπαν να το παίξουν ευλαβείς και με την κρατούσα θρησκεία, μπας και τσιμπήσουν ψηφαλάκια.... Και δυστυχώς η τακτική αυτή απέδωσε!
    Αυτά για την ηγεσία... Τώρα οι ψηφοφόροι, ναι, μπορεί να είναι κάλλιστα χριστιανοί με την έννοια του εβδομαδιαίου εκκλησιασμού, αλλά αμφιβάλλω αν έχουν εντρυφήσει στα ιερά κείμενα της θρησκείας που πιστεύουν........

Senior Member
    Ενας μεγαλος κυριος μου χε πει κατι σοφο για μενα!παιδι μου ο ανθρωπος ειναι τοσο εγωιστης κ επειδη δεν δεχεται οτι απλα πεθαινει κ δεν υπαρχει εχει την αναγκη να ξερει οτι καπου παει,δεν χανεται!λενε οτι αν πας με την ταχυτητα του φωτος δεν γερνας,αν ανακαλυψουν την αιωνιοτητα(λεμε τωρα)τοτε παυει να υπαρχει κ ο θεος!γιατι μην λεμε μαλακιες οι περισσοτεροι τον θεο τον θυμουνται στα γεραματα!
    Δε νομίζω ότι είναι, κατά βάθος, μόνο θέμα εγωισμού η πίστη στη μεταθάνατον ζωή.
    Είναι περισσότερο η συνειδητοποίηση ότι, πολλές φορές, η ζωή είναι σκληρή και άδικη με το χειρότερο τρόπο!
    Γιατί όταν χάνεται το παιδί κάποιου, από τη μία ώρα στην άλλη, εξαιτίας ενός ατυχήματος ή ακόμα χειρότερα, ενός "τρελού", τότε η φράση "μια ζωή την έχουμε, εδώ είναι όλα" μόνο απελπισία και οργή επισύρει! Χιλιάδες μωρά σκοτώνονται από βομβαρδισμούς, δεν ξέρω κι εγώ , κάθε πόσα δευτερόλεπτα..... Σου φαίνεται εγωιστικό να σκεφτείς εκείνη την ώρα "μακάρι να υπάρχει Θεός για να 'πληρώσει' τα καθάρματα που ρίχνουν βόμβες"; Εμείς δε ζούμε στον Τρίτο κόσμο, θεωρητικά, επομένως μπορεί να μας είναι, έως και, αδύνατο μέχρι και να φανταστούμε τέτοιες καταστάσεις............... Για να μην αναφέρουμε άλλες καταστάσεις, όπως το Ολοκαύτωμα και πολλά άλλα...........
    Επομένως δεν είναι θέμα εγωισμού μόνο! Από ένα σημείο και μετά είναι θέμα αυτοσυντήρησης! Γιατί αλλιώς θα τρελαθούμε όλοι!
    Και γι' αυτό το λόγο οι θρησκείες μπορούν να αποτελέσουν τις πιο επικερδείς "επιχειρήσεις"....... Γιατί εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με την πείνα ή τη δίψα του ανθρώπου, αλλά για πράγματα πολύ βαθύτερα!

Senior Member
    Quote Originally Posted by GiannisNik3 View Post
    Δε νομίζω ότι είναι, κατά βάθος, μόνο θέμα εγωισμού η πίστη στη μεταθάνατον ζωή.
    Είναι περισσότερο η συνειδητοποίηση ότι, πολλές φορές, η ζωή είναι σκληρή και άδικη με το χειρότερο τρόπο!
    Γιατί όταν χάνεται το παιδί κάποιου, από τη μία ώρα στην άλλη, εξαιτίας ενός ατυχήματος ή ακόμα χειρότερα, ενός "τρελού", τότε η φράση "μια ζωή την έχουμε, εδώ είναι όλα" μόνο απελπισία και οργή επισύρει! Χιλιάδες μωρά σκοτώνονται από βομβαρδισμούς, δεν ξέρω κι εγώ , κάθε πόσα δευτερόλεπτα..... Σου φαίνεται εγωιστικό να σκεφτείς εκείνη την ώρα "μακάρι να υπάρχει Θεός για να 'πληρώσει' τα καθάρματα που ρίχνουν βόμβες"; Εμείς δε ζούμε στον Τρίτο κόσμο, θεωρητικά, επομένως μπορεί να μας είναι, έως και, αδύνατο μέχρι και να φανταστούμε τέτοιες καταστάσεις............... Για να μην αναφέρουμε άλλες καταστάσεις, όπως το Ολοκαύτωμα και πολλά άλλα...........
    Επομένως δεν είναι θέμα εγωισμού μόνο! Από ένα σημείο και μετά είναι θέμα αυτοσυντήρησης! Γιατί αλλιώς θα τρελαθούμε όλοι!
    Και γι' αυτό το λόγο οι θρησκείες μπορούν να αποτελέσουν τις πιο επικερδείς "επιχειρήσεις"....... Γιατί εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με την πείνα ή τη δίψα του ανθρώπου, αλλά για πράγματα πολύ βαθύτερα!
    Σωστο ετσι οπως το εθεσες!ο θανατος ομως ειναι ο μεγαλυτερος φοβος της ανθρωποτητας!!βεβαιως η πιστη σε βοηθαει σε πολλες καταστασεις κ πολλες φορες να μην χασεις κ το μυαλο σου(μου χει συμβει)
    Τους πιστους(στα ακρα)τους θεωρω εγωιστες,εχω ακουσει το πιο αστειο,οτι κ να κανω ζηταω συγχωρεση μονο απο τον θεο κ σε κανεναν αλλον!!νταξ,τραγικο,θα σε κλεψω κ θα παω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο!!
    Κ το πιο ηλιθιο που χω ακουσει!ο αδερφος μου εχει ψυχωση κ μου ειπαν οτι αυτο ειναι δουλεια του διαβολου κ κατι ακυρα που δεν τα θυμαμαι!!

Senior Member
    Τους πιστους(στα ακρα)τους θεωρω εγωιστες,εχω ακουσει το πιο αστειο,οτι κ να κανω ζηταω συγχωρεση μονο απο τον θεο κ σε κανεναν αλλον!!νταξ,τραγικο,θα σε κλεψω κ θα παω να ζητησω συγνωμη απο τον θεο!!
    Κ το πιο ηλιθιο που χω ακουσει!ο αδερφος μου εχει ψυχωση κ μου ειπαν οτι αυτο ειναι δουλεια του διαβολου κ κατι ακυρα που δεν τα θυμαμαι!!
    Τόσο τραγικό που καταντά υποκριτικό...
    Αλλά δεν ξέρω αν αυτοί ήταν από πριν ή κατήντησαν να πορεύονται έτσι υποκριτικά στη ζωή λόγω της εκκλησιαστικής διδασκαλίας....
    Γιατί λειτουργούν κι εδώ οι ψυχολογικές άμυνες.
    Εκεί που υπάρχουν πολλές και αφύσικες απαγορεύσεις, δημιουργείται και η ανάγκη για εξιλέωση, για "λύτρωση" από αυτές!
    Προκειμένου να καταλαγιάσουν οι ενοχές, έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι ο Θεός είναι συγχωρητικός και μπορεί να δεχθεί τη μετάνοιά μου οποιαδήποτε στιγμή! Ενώ όποτε υποκύπτω στις "αμαρτίες", ε τι να κάνω; Φταίει η πεπτωκύια ανθρώπινη φύση.............
    Από ένα σημείο και μετά περισσότερο λυπάμαι για την κατάσταση τέτοιων ανθρώπων, παρά τους μέμφομαι... Κι αυτό γιατί μπορεί να είναι θύματα, είτε του εαυτού τους, είτε να έχουν παρασυρθεί, αλλά και διότι έχω περάσει κι εγώ από αυτή τη φάση και καταλαβαίνω πώς είναι..............

Senior Member
    Σωστο ετσι οπως το εθεσες!ο θανατος ομως ειναι ο μεγαλυτερος φοβος της ανθρωποτητας!!
    Και πάντα θα είναι!
    Αν και πιστεύω πως αν υποτεθεί πως μια μέρα ανακαλύπταμε το "ελιξήριο" της αιώνιας ζωής, τα προβλήματα που θα δημιουργούνταν μακροπρόθεσμα θα ήταν τεράστια! Και δε μιλάω μόνο για τον υπερπληθυσμό..........
    Βάλε το μυαλό σου να σκεφτεί τι θα γινόταν, εάν ο καθένας αποφάσιζε ότι θέλει να ζήσει αιώνια!

Senior Member
    Quote Originally Posted by GiannisNik3 View Post
    Τόσο τραγικό που καταντά υποκριτικό...
    Αλλά δεν ξέρω αν αυτοί ήταν από πριν ή κατήντησαν να πορεύονται έτσι υποκριτικά στη ζωή λόγω της εκκλησιαστικής διδασκαλίας....
    Γιατί λειτουργούν κι εδώ οι ψυχολογικές άμυνες.
    Εκεί που υπάρχουν πολλές και αφύσικες απαγορεύσεις, δημιουργείται και η ανάγκη για εξιλέωση, για "λύτρωση" από αυτές!
    Προκειμένου να καταλαγιάσουν οι ενοχές, έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι ο Θεός είναι συγχωρητικός και μπορεί να δεχθεί τη μετάνοιά μου οποιαδήποτε στιγμή! Ενώ όποτε υποκύπτω στις "αμαρτίες", ε τι να κάνω; Φταίει η πεπτωκύια ανθρώπινη φύση.............
    Από ένα σημείο και μετά περισσότερο λυπάμαι για την κατάσταση τέτοιων ανθρώπων, παρά τους μέμφομαι... Κι αυτό γιατί μπορεί να είναι θύματα, είτε του εαυτού τους, είτε να έχουν παρασυρθεί, αλλά και διότι έχω περάσει κι εγώ από αυτή τη φάση και καταλαβαίνω πώς είναι..............
    Ετσι οπως τα λες!!ακριβως!!εγωιστες ανθρωποι που δεν δεχονται κ συνηθως τα λαθοι τους!κ αν κατι δεν παει καλα με εναν αλλον ανθρωπο κ ας φταινε λενε ηταβ θελημα θεου!βολικο!!εγω με κατι τετοια εχω ξενερωσει για αυτο κ για πολλα χρονια δεν ειμαι ουτε τις εκκλησιας,νυστειας κλπ!!σημασια εχει η πιστη μεσα σου οχι τι λες στους αλλους!

Senior Member
    Ετσι οπως τα λες!!ακριβως!!εγωιστες ανθρωποι που δεν δεχονται κ συνηθως τα λαθοι τους!κ αν κατι δεν παει καλα με εναν αλλον ανθρωπο κ ας φταινε λενε ηταβ θελημα θεου!βολικο!!εγω με κατι τετοια εχω ξενερωσει για αυτο κ για πολλα χρονια δεν ειμαι ουτε τις εκκλησιας,νυστειας κλπ!!σημασια εχει η πιστη μεσα σου οχι τι λες στους αλλους!
    Προφανώς!
    Αυτοί νοιάζονται πολύ για την -όπως τη λένε- "έξωθεν καλή μαρτυρία"..

Senior Member
    γεια σας ενα εχω να πω για τον φαινομενο Χριστος.....ολα τα ευαγγελια του εχουν παραποιηθει και ελαχιστα ψυγματα αληθειας εχουν βρεθει σε αυτα.....τα πραγματικα ευαγγελια ειναι αυτα του Ναγκ Χαμαντι τα οποια τα ειχαν κρυψει χριστιανοι για να μην αφανιστουν και αυτα.......το εχω ψαξει πολυ το θεμα γιατι ηθελα πολυ να στραφω στον Χριστο για να με σωσει απο καποια προβληματα ομως η ενοχη συνεχως αναβλυζε μεσα μου........εχει χτιστει μια τεραστια πλανη γυρω απο το ονομα του, τον εκαναν εκκλησια χωρις να το θελει, τον εκαναν θρησκεια και αιρεση χωρις να το ζητησει και ολαυτα για να χειραγωγειται ο ανθρωπος και φυσικα να απομακρυνθει απο Αυτον...........ο Χριστος αν τον βαλετε μεσα στην καρδια σας ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΑ ΣΩΘΕΙΤΕ........δεν εχουν καμια σχεση αυτα που λεγονται για Αυτον με αυτο που ειναι πραγματικα και ηρθε να μας διδαξει........η Αληθεια λοιπον ειναι ΜΙΑ και μονο μια........ηρθε για να μας σωσει......ειπε πιστεψτε σε μενα και εγω θα σας σωσω,.......ζητηστε και θα λαβετε.....ειπε ''δεν ηρθα στον κοσμο για να τον κρινω αλλα για να τον σωσω........... ολαυτα αν ψαχτειτε θα τα βρειτε και αν Τον πιστεψετε και Τον αγαπησετε θα δειτε τεραστια θεραπεια και θαυματα στη ζωη σας.......υπαρχουν αμετρητοι αγιοι που θαυματουργουσαν μεσω του Ιησου και μαρτυρησαν γιαυτον μεσα απο τρομερα βασανιστηρια.....
    και εμενα κατι δεν μου πηγαινε καλα οταν μου μαθανε για τον <Χριστο,αλλα τωρα που εμαθα την αληθεια και τον εβαλα στην καρδια μου και στην ζωη μου εχω σωθει σε πολλα θεματα........
    γιαυτο μην ακουτε τις διαστρευλωμενες αποψης περι Χριστου αλλα ακολουθηστε Τον Ιδιο........

Senior Member
    Quote Originally Posted by marouli66 View Post
    γεια σας ενα εχω να πω για τον φαινομενο Χριστος.....ολα τα ευαγγελια του εχουν παραποιηθει και ελαχιστα ψυγματα αληθειας εχουν βρεθει σε αυτα.....τα πραγματικα ευαγγελια ειναι αυτα του Ναγκ Χαμαντι τα οποια τα ειχαν κρυψει χριστιανοι για να μην αφανιστουν και αυτα.......το εχω ψαξει πολυ το θεμα γιατι ηθελα πολυ να στραφω στον Χριστο για να με σωσει απο καποια προβληματα ομως η ενοχη συνεχως αναβλυζε μεσα μου........εχει χτιστει μια τεραστια πλανη γυρω απο το ονομα του, τον εκαναν εκκλησια χωρις να το θελει, τον εκαναν θρησκεια και αιρεση χωρις να το ζητησει και ολαυτα για να χειραγωγειται ο ανθρωπος και φυσικα να απομακρυνθει απο Αυτον...........ο Χριστος αν τον βαλετε μεσα στην καρδια σας ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΑ ΣΩΘΕΙΤΕ........δεν εχουν καμια σχεση αυτα που λεγονται για Αυτον με αυτο που ειναι πραγματικα και ηρθε να μας διδαξει........η Αληθεια λοιπον ειναι ΜΙΑ και μονο μια........ηρθε για να μας σωσει......ειπε πιστεψτε σε μενα και εγω θα σας σωσω,.......ζητηστε και θα λαβετε.....ειπε ''δεν ηρθα στον κοσμο για να τον κρινω αλλα για να τον σωσω........... ολαυτα αν ψαχτειτε θα τα βρειτε και αν Τον πιστεψετε και Τον αγαπησετε θα δειτε τεραστια θεραπεια και θαυματα στη ζωη σας.......υπαρχουν αμετρητοι αγιοι που θαυματουργουσαν μεσω του Ιησου και μαρτυρησαν γιαυτον μεσα απο τρομερα βασανιστηρια.....
    και εμενα κατι δεν μου πηγαινε καλα οταν μου μαθανε για τον <Χριστο,αλλα τωρα που εμαθα την αληθεια και τον εβαλα στην καρδια μου και στην ζωη μου εχω σωθει σε πολλα θεματα........
    γιαυτο μην ακουτε τις διαστρευλωμενες αποψης περι Χριστου αλλα ακολουθηστε Τον Ιδιο........
    Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά! Μήπως θα μπορούσες να με διαφωτίσεις για το πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα "διαμάντια" από αυτόν τον κυκεώνα εκεί μέσα, που ακούει στο όνομα "Εκκλησία"; Λες πως ο Χριστος, ολα του σχεδον τα ευαγγελια εχουν παραποιηθει και ενταχθει σε θρησκειες και αιρεσεις για να παραπλανουν και να χειραγωγουν τον ανθρωπο..... Από πότε άρχισε να γίνεται αυτή η παραχάραξη, από ποιούς, γιατί και κυρίως πόσο μεγάλη σε έκταση είναι.. Δεύτερον, είμαστε σε θέση σήμερα να "αποκαταστήσουμε", τρόπον τινά, τα αρχικά διδάγματα; Ποιός ήταν τελικά ο Χριστός; Ήταν Θεός, άνθρωπος ή και τα δύο μαζί; Αναστήθηκε πράγματι; Η κόλαση πού κολλάει σε όλα αυτά; Αυτήν, με την οποία μας τρομοκρατούν οι παπάδες; Πώς συμβιβάζεται η ύπαρξη ενός Θεού που ζητάει να αγαπάμε τους εχθρούς μας με την ύπαρξη αιωνίου κολάσεως;

Senior Member
    γεια σου λοιπον η επαφη με την αληθεια ειναι μια οδυνηρη διαδικασια διοτι θα πρεπει να ξεχασεις αυτα που σου εχουν διδαξει.....εγω δεν ειμαι εδω για να σε καθοδηγησω και να σε επηρεάσω αλλα για να σου πω αυτα που εχω διαπιστωσει εγω μεσα απο πολυ ψαξιμο το οποιο αν θελεις το δεχεσαι αν οχι δεν πειραζει.....διοτι να ξερεις καμια φορα οι ανθρωποι στο ακουσμα της αληθειας μπορει να σοκαριστουν τοσο ωστε να την απορριψουν....
    οπως δεν μπορουν να εξηγηθουν πολλα πραγματα στον κοσμο μονο με την λογικη ετσι και το φαινομενο Χριστος θα πρεπει αν ειδωθει απο μια πιο υπερβατικη και μεταφυσικη σκοπια για να γινει κατανοητο....λοιπον θα σου πω αυτα που εχω βρει εως τωρα αλλα σε συμβουλευω να ψαχτεις και μονος σου.......
    λοιπον ο Χριστος οντως υπηρξε ως ιστορικο προσωπο και αυτο το επιβεβαιωνουν και πολλα ευρηματα αλλα και καταθεσεις απο διαφορα αλλα ιστορικα προσωπα που βρεθηκαν καταγεγραμμενα.......ηδη εχουν βρει τον χιτωνα του και εχουν μεσω τελευταιας τεχνολογιας αποτυπωσει και το αληθινο προσωπο του....μπορεις να το δεις και στο γκουγκλ....αν και στην αρχη της αναζητησης μου ημουν και εγω δυσπιστη σχετικα με την υπαρξη του τωρα πλεον ειμαι σιγουρη.....
    ο Χριστος δεν ειναι ουτε μονο ανθρωπος ουτε μονο Θεος....ηταν ο Αληθινος Θεος ενσαρκωμενος σε ανθρωπινο σωμα......διοτι στον υλικο κοσμο επρεπε καπως να παρουσιαστει.....οι αισθησεις μας δεν μπορουν να πιασουν τον πνευματικο κοσμο......οποτε τον Πνευμα επρεπε να μπει σε σαρκα για να φανερωθει σε εμας......
    Ο Χριστος οπως λενε και ολα τα ευαγγελια ηρθε εδω για εναν και μοναδικο σκοπο, οχι για να κρινει τον κοσμο, οχι για να τον κανουν Θεο τους οι ανθρωποι, αλλα για να ΣΩΣΕΙ τον κοσμο......απο ποιον??? απο τις σκοτεινες δυναμεις που προωθουν την πλανη της υλης.....οπως βλεπεις ακομη και σημερα η τηλεοραση ειναι ενα απο τα πιο δυνατα μεσα που μας περνουν και φανερα αλλα και υποσυνειδητα μηνυματα για να εξαρτωμαστε ολο και περισσοτερο απο την υλη και να απομακρυνομαστε απο την καλλιεργια του πνευματος.....το οποιο σωζει απο την πλανη των αισθησεων....ζουμε στην εποχη της εικονας και οποιος δεν συμβαδιζει με αυτην πεφτει σε καταθλιψη.
    (<<ΑΠΟΚΡΥΦΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΙΩΑΝΝΗ<<και εισηλθα εις το μεσον της φυλακης τους που ειναι η φυλακη του σωματος. και ειπα, εκεινος ο οποιος ακουει ας βγει απο τον βαθυ υπνο>>............<<το πνευμα ειναι εκεινο που ζωοποιει, η σαρξς δεν ωφελει ουδεν>> (οταν εννοει σαρκα εννοει το σωμα μας το οποιο ειναι αυτο μας αρρωσταινει με τις αισθησεις, τις επιθυμιες, τα παθη και τις αρρωστιες.....και εμεις εδω γιαυτο αρρωστησαμε επειδη ταυτιστηκαμε με τα οργανα του σωματος μας, δλδ τα αισθητηριακα......ομως η θεραπαεια μας ερχεται μεσα απο την ταυτιση με το πνευμα μας.............
    ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
    <<και θελετε γνωρισει την αληθεια (οτι η σαρκα δεν οφελει δλδ παρα μονο το πνευμα μας) και η αληθεια θελει σας ελευθερωσει>>

ΚΑΤΑ ΘΩΜΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
    <<ο Ιησους ειπε, παρεμεινα στο κεντρο του κοσμου και τους αποκαλυφθηκα μεσα στη σαρκα....τους βρηκα ολους μεθυσμενους (δλδ εννοει οτι βρηκε τους ανθρωπους εξαρτημενους και αποχαυνωμένους απο την υλη και τη σαρκα αντι του πνευματος).δεν υπηρχε κανεις διψασμενος και η ψυχη μου εθλιβη διοτι ειναι τυφλοι μεσα στην καρδια τους. δεν βλεπουν. γυμνοι ηρθαν στον κοσμο γυμνοι θα φυγουν. ετουτη την ωρα ειναι μεθυσμενοι. οταν θα εχουν ξερασει το κρασι τους θα ξαναβρουν το μυαλο τους>>

Οι σκοτεινες δυναμεις βλεποντας την προθυμια του κοσμου να ξυπνησιε ακοουγοντας τα λογια του Χριστου περι του Αληθινου Θεου και να σωθει μεσω αυτου πηγαινοντας στον Αληθινο Πατερα και θελοντας να κανουν τον ανθρωπο δεσμιο της υλης προσπαθησαν να αφανισουν οτι μπορουσαν ή να διαστρευλωσουν την αληθεια του οριζοντας τον στα ευαγγελια ως το ρολο του Κριτη......ομως καποιοι στην προσπαθεια τους κατι να διασωσουν εκρυψαν σε διαφορα σημεια καποιους απο τους λογους Του......ετσι μετα απο πολλα χρονια βρεθηκαν καποια εγγραφα (βλεπε Ναγκ Χαμαντι) τα οποια αποκαλυπταν την πραγματικη αληθεια.......αν θελεις διαβασε τα.......πολλες φορες αν δεις σε ευαγγελια ο Ιησους επαναλαμβανε οτι δεν ηρθε ως κριτης.........
    ετσι και οι εκκλησιες πλανηθηκαν και αρχισαν να διδασκουν αυτα που βρεθηκαν και παραποιηθηκαν.....ακομη και το Αλληλουγια που ψάλλεται στις εκκλησιες σημαινει ''αινω τον Γιαχ'' δλδ τον Γιαχβε δλδ τον σκοτεινο αρχοντα του κοσμου τουτου...(ψαξε να το βρεις)
    τα διαμαντια, δλδ οι εκλεκτοι της εκκλησιας ειναι οποιοι βλεπεις και ειναι ταπεινοι και με πολυ απλες ενδυμασιες (και οχι με χρυσα και πλουτη στολισμενοι)....αλλα κατα μιαν εννοια και αυτοι πλανημένοι ειναι(οσων αφορα την κριση του Θεου)
    τελος τα αρχικα διδαγματα μπορουν να αποκατασταθουν με την φανερωση της Αληθειας αλλα οι σκοτεινες δυναμεις του κοσμου τουτου παλι θα βρουν τροπο να σε μπερδεψουν........
    μολις βρω χρονο θ σου στειλω και καποια αρθρα.......\
    οτι αλλη απορια εχεις μου λες

Senior Member
    O καθενας εχει το δικαιωμα να πιστευει οπως και οπου θελει , οπως αισθανεται , δεν υπαρχουν κανονες για μενα .........

αιρετικη αποψη ? ναι , ειχα μια σκασιλα , ...........

Senior Member
    Last edited by Yoco Choco; 17-06-2018 at 14:05.
    ''Μισώ την ζωή απ'την αγάπη που της έχω'' - Fernando Pessoa

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast