Απαλαγη για το στρατο - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 59 of 59
    Member
    μπραβο φιλε μου...
    αλλα μην ακουω ενοχες και τα παιρνω στο κρανιο....
    υπερηφανος πρεπει να νιωθεις που δεν θα εισαι ενας απο τους πολλους <<μαλακες>> που θα λενε ωωωω!! τελειωσα το στρατο!

Senior Member
    ρε παιδια μη τρελαθουμε οτι ολοι αυτοι που πανε στρατο ειναι και μαλακες..........μια χαρα παιδια ειναι και απολυτα υγιεις.απλα ο winston επειδη ειχε κρισεις πανικου δεν μπορουσε..πολυ σωστο κι αυτο.απλα πιστευω οτι θα μπορουσε να το παλεψει...ισως περνουσε καλα εκει με φιλους και το ξεπερνουσε καπως..τι να πω δεν ξρω

Junior Member
    ρε παιδια μη τρελαθουμε οτι ολοι αυτοι που πανε στρατο ειναι και μαλακες..........μια χαρα παιδια ειναι και απολυτα υγιεις.απλα ο winston επειδη ειχε κρισεις πανικου δεν μπορουσε..πολυ σωστο κι αυτο.απλα πιστευω οτι θα μπορουσε να το παλεψει...ισως περνουσε καλα εκει με φιλους και το ξεπερνουσε καπως..τι να πω δεν ξρω
    Μαλακία είναι ο στρατός...μέσα στο στρατό μπορείς να βρεις άτομα κάθε επιπέδου (όπως άλλωστε και παντού) από τους πιο γαμάτους τύπους μέχρι και πολύ μαλάκες. Το κακό σε σχέση με στρατό και αγχώδεις διαταραχές είναι ότι η πλειοψηφία, επειδή δεν έχει καμία εντύπωση για το τι πραγματικά είναι οι αγχώδεις διαταραχές, θεωρούν ότι κάποιος προσποιείται για να αποφεύγει τις διάφορες αγγαρείες.
    Το αν θέλει να πάει κάποιος να υπηρετήσει ή όχι θεωρώ ότι πρέπει να είναι καθαρά προσωπική απόφαση και να μην αφήνει άλλους να τον επηρεάζουν.
    Προσωπικά, έκανα τη θητεία μου μετά από συννενόηση με το γιατρό μου και σαν ένα είδος \"θεραπείας\" (έκθεση σε στρεσσογόνο περιβάλλον), αλλά πάντα με την σκέψη ότι οποιαδήποτε στιγμή αν δεν τα καταφέρω πέρνω αναβολή. Τελικά την ολοκλήρωσα (Ι3 χωρίς όπλο, όταν πέρασα από επιτροπή ο ψυχίατρος το μόνο που με ρώτησε , όταν είδε τα χαρτιά μου, ήταν αν θέλω να υπηρετήσω ή όχι και όταν του είπα ότι για αυτό πήγα με έβγαλε Ι3 ΧΟ), αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφοροποίηση στην περίπτωσή μου, υπηρέτησα αεροπορία και όχι στρατό ξηράς. Έχοντας μείνει 1 εβδομάδα στο 424 ΓΣΝΕ κατά τη διάρκεια της θητείας και μιλώντας με έναν γνωστό μου στρατιωτικό γιατρό κατάλαβα ότι αν ήμουν στο στρατό ξηράς, μάλλον δεν θα ολοκλήρωνα ποτέ τη θητεία μου...αλλά όλα είναι θεωρητικά μιας και ποτέ δεν ξέρουμε τα όρια του εαυτού μας. Έχω ακούσει περιπτώσεις ατόμων που μετά τη στρατιωτική τους θητεία έγιναν πολύ καλύτερα και άλλους που έγιναν χειρότερα ή τα παράτησαν μετά από λίγες μέρες πέρνοντας αναβολή

Senior Member
    Περασα απο την επιτροπη απαλλαγων στο 401 και ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ. Οπότε ΤΕΛΟΣ με στρατο, οριστικά.

Banned
    χεχε....

καλος πολιτης,

Senior Member
    Ευχαριστω.

Banned
    δεν φαινεται να δυσκολευτηκες παντως....

Senior Member
    Originally posted by krino
    δεν φαινεται να δυσκολευτηκες παντως....
    Οχι η αληθεια ειναι οτι την πηρα πολυ ευκολα. (Ειχα βεβαια 2 χαρτια απο το γιατρο μου που ειναι πρωην Αρχιατρος και του κεντρου)

Αυτο που καταλαβα εγω ζωντας απο πρωτο χερι τις ολες διαδικασιες (δεν ξερω μπορει να κανω και λάθος βεβαια) ειναι οτι οποιος δεν θελει να υπηρετησει (για δικους του χ λογους) την παιρνει την απαλλαγη.

Banned
    Winston man,

Θα σου προτεινα να ανοιξεις ενα νεο θεμα,
    που εκει να καταγραψεις ολη την εμπειρια και την διαδρομη σου, οσον αφορα το θεμα του στρατου.
    Οσο μπορεις με λεπτομεριες επικεντρωνοντας στο τι βρηκες μπροστα σου.
    Τον ταδε γιατρο του στρατου, που σου ειπε αυτα και αυτα και οτι αλλο σκεφτεις.

Φαντασου οτι στην θεση σου βρισκονται αρκετοι με τα ιδια προβληματα οπως εσυ,
    και φοβουνται οπως εσυ η και ακομα περισσοτερο.
    Η βοηθεια σου αν κατεγραφες την εμπειρια σου, προς εκεινους που ειναι αγχωμενοι οπως ησουν εσυ,
    θα τους ηταν ανεκτιμητη.

Οποτε εχεις λοιπον την διαθεση και το κουραγιο καντο.

Συγχαρητηρια winston!Αντε ξεμπλεξες μαυτο το βραχνα.Πανω απολα προεχει η ψυχικη υγεια παιδες.Οντως το συμπερασμα ειναι οτι αμα δε θελει καποιος να παει στρατο δε θα παει.Κανεις δεν μπορει να σε αναγκασει.

καθε παληκαρι που ειναι πραγματι ψυχικα ασθενης και χανει την ευκαιρια να τελειωσει το σολειο της ζωης που λεγεται στρατιωτικη θητεια απλα αναβαλει ενα μεγαλυτερο προβλημα που λεγεται \"κοινωνια\" η \"επαγγελμα\" και για το οποιον παει αν φτασει ως εκει βεβαια \"ξεβρακωτος στα αγκαθια \"...Οι γιατι ο πολεμος ειναι χρησιμς η οτι η Πολιτεια κινδυνευει απο εισβολεις , αλλα γιατι ο στρατος μοιαζει πολυ με μια δοκιμασια την οποια δεν μπορεις ποτε να αποφυγεις .....Για παραδειγμα ολοι τρωνε το Πασχα μαγειριτσα....Εγω ομως ουτε που την ειχα βαλει ποτε στο στομα μου γιατι ημουνα παντα ατιθασος ...Το βραδυ ομως της παραμονης της Αναστασης εφαγα για πρωτη φορα μειγιριτσα στου Παλασκα και εκτοτε δεν θα ξεχασω ποτε στην ζωη μου τι εχανα στο οικογενειακο μου περιβαλλον που με ειχε κανει μαμμοθερφτο και καλομαθημενο...Μια φορα ειδα την γιαγια μου να καθαριζει τα εντερα και απο τοτε ενοιωθα αηδια για να δοκιμασω καν το νοστιμοτερο κατα την αποψη μου σημερα πιατο της Ελληνικης παραδοσιακης κουζινας !!!!

Originally posted by πανος12345
    καθε παληκαρι που ειναι πραγματι ψυχικα ασθενης και χανει την ευκαιρια να τελειωσει το σολειο της ζωης που λεγεται στρατιωτικη θητεια απλα αναβαλει ενα μεγαλυτερο προβλημα που λεγεται \"κοινωνια\" η \"επαγγελμα\" και για το οποιον παει αν φτασει ως εκει βεβαια \"ξεβρακωτος στα αγκαθια \"...Οι γιατι ο πολεμος ειναι χρησιμς η οτι η Πολιτεια κινδυνευει απο εισβολεις , αλλα γιατι ο στρατος μοιαζει πολυ με μια δοκιμασια την οποια δεν μπορεις ποτε να αποφυγεις .....Για παραδειγμα ολοι τρωνε το Πασχα μαγειριτσα....Εγω ομως ουτε που την ειχα βαλει ποτε στο στομα μου γιατι ημουνα παντα ατιθασος ...Το βραδυ ομως της παραμονης της Αναστασης εφαγα για πρωτη φορα μειγιριτσα στου Παλασκα και εκτοτε δεν θα ξεχασω ποτε στην ζωη μου τι εχανα στο οικογενειακο μου περιβαλλον που με ειχε κανει μαμμοθερφτο και καλομαθημενο...Μια φορα ειδα την γιαγια μου να καθαριζει τα εντερα και απο τοτε ενοιωθα αηδια για να δοκιμασω καν το νοστιμοτερο κατα την αποψη μου σημερα πιατο της Ελληνικης παραδοσιακης κουζινας !!!!
    Ενταξει το οτι καποιος δεν παει στρατο δε σημαινει οτι ειναι μαμοθρεφτος και κακομαθημενος.Αλλο το να χεις ψυχολογικο προβλημα και αλλο να σαι λιγο παρτακιας και καλομαθημενος και να τα θες ολα δικα σου.Μιλαω παντα για ψυχιατρικα προβληματα και οχι απλα για μια ευαισθησια.Φαντασου ενα παιδι με κοινωνικη φοβια να τον εχουν καθε μερα να δινει αναφορα η να του μιλανε αποτομα.Συμφωνω οτι και να ξεφυγεις απο το στρατο μετα εχεις το επαγγελματικο που χει πιο πολλες απαιτησεις.Γενικα η ζωη ειναι δυσκολη ποσο μαλλον για ενα παιδι που χει και ψυχολογικο προβλημα.Απλα γνωμη μου ειναι οτι καλυτερα καποιος να κατσει σπιτι του και να κανει ψυχοθεραπεια εντατικη και μετα να βγει στη δουλεια οταν θα ειναι ετοιμος παρα να πιεστει ασκοπα για ενα χρονο και να μεινει πισω στα θεματα της υγειας.

Junior Member
    kalhmera se olh thn parea!!!!!paides phra shmera sto froyrarxeio athhnwn kai mou eipan me poly eygeniko tropo mou ekane entypwsh malista den to perimena oti molis mou erthei to xarti na perasw mazi me ola ta xartia pou exw gia na me steiloun sto analogo nosokomeio gia thn anabolh mou!!lete na exw problhma an exw xarti apo idiwth psyxiatro?

Senior Member
    Οι τοξικομανείς παίρνουν απαλλαγή; αναβολή; τί ακριβώς γίνεται;
    κι α σου μιλώ με παραμύθια και παραβολές.....είναι γιατί τ' ακούς γλυκύτερα κι η θλίψη δεν κουβεντιάζεται.
    ΣΕΦΕΡΗΣ

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234