Results 1 to 13 of 13
Thread: Αλλαγη πορειας??
-
05-04-2017, 02:11 #1
Αλλαγη πορειας??
Ειμαι 3ο ετος οδοντιατρικης και ακομα δεν μπορω να αποδεχτώ αυτη τη σχολη..Απο την αρχη ελεγα οτι δε μου αρεσει αλλα δεν ειχα το θαρρος να την αφησω κ να κανω 10 τοις εκατο. Τωρα εχει αρχίσει να γινεται κ πολυ πιεστικη. Ασθένεις, κλινικες..Του χρονου θα εχω από τις 8 το πρωι μέχρι τις 4 το απόγευμα σχεδον καθε μερα..Κανονικη δουλεια κ μαλιστα με εξτρα πιεση γτ δεν κατεχουμε ακομα το αντικειμενο κ πρέπει συνεχώς να τρεχουμε πισω απο μεταπτυχιακους κ καθηγητες για να τους ζηταμε βοήθεια..Εχω απελπιστει ηδη στη σκεψη..Αλλα τι να κανω? Μπορω ακομα να αλλαξω πορεια εδω που εχω φτασει? :/ Αξιζει να παλεψω για κατι που με φθειρει τοσο ? Ολο λεω θα το συνηθισω μωρε αλλα παντα μα παντα οι αμφιβολιες επανερχονται..
- 05-04-2017, 07:52 #2
η κουραση σε ενοχλει, η δεν σου αρεσει το αντικειμενο?
ειναι μια απο τις (πολλες) δουλειες που για να την κανεις καλα, πρεπει να την αγαπας και να αφοσιωθεις.
αν δεν σου αρεσει το αντικειμενο, αλλαξε.
αν σε τρομαζει το 8-4 και το τρεξιμο, προσπαθησε να προσαρμοστεις.
οταν βγεις στην δουλεια, το 8-4 θα ειναι το μικροτερο προβλημα που θα εχεις, πιστεψε με...
05-04-2017, 14:36 #3
Δεν μου αρέσει κ σαν αντικειμενο..Γιατι και απο το πρωτο ετος σκεφτόμουν να φυγω που ηταν πολυ πιο χαλαρα. Δεν μου κανει καποιο κλικ. Και αν ηταν μια ευκολη σχετικα σχολη κ μπορουσα να τη βγαλω χωρις να τρελαθω στην κουραση θα ελεγα παει στο καλο, την τελειωνω κ βλεπουμε..κανω μετα κατατακτηριες η κατι τετοιο. Αλλα τωρα και δε μ αρεσει και ειναι και πλ δυσκολη.. Απλα δεν εχω επιλογες αυτη τη στιγμή. Μονο να ξαναδώσω πανελληνιες που μου φαινεται πολυ χαζο απο τη στιγμή που την πρώτη φορα που είχα δωσει τα είχα παει τελεια ή σε κάτι ιδιωτικό που δεν ειναι κ τοσο ευκολο λογω χρηματων..Εγκλωβισμος με λιγα λογια. Βεβαια αυτες οι επιλογες δεν ειναι τελειως αδυνατες αλλα δεν ξερω καν πως να ανοιξω το θεμα στους γονεις μου..
05-04-2017, 14:47 #4
οδοντιατρος παντως ειναι καλη δουλεια
αν δεν την παλευης τη να πω μη νομιζεις οτι θα βρεις ευκολα κατι αλλο να κανεις
05-04-2017, 14:54 #5
εγω δεν ξερω τη να κανω με μενα τελειωσα ιχθυολογος περιβαλοντολογος και εδω και 6 χρονια δεν μπωρω να βρω πουθενα δουλεια εχω γινει 38 χρονων και πως να κανω ενα νεο ξεκινημα απο τη μια σκεφτομαι να ασχοληθω με τα αγροτικα απο την αλλη να γραφτω σε ιεκ μαγειρων η τουριστικα επαγγελματα...... δεν ξερω και εγω τη να κανω για να βρω δουλεια στο τομεα που σπουδασα πολυ δυσκολο
05-04-2017, 19:03 #6
Μετα απο μπολικα χρονια φοιτητης στην οδοντιατρικη απθ και πλεον ενεργος οδοντιατρος τα τελευταια χρονια μπορω να σου πω οτι στα 30 μου σκεφτομαι τι αλλες επιλογες εχω και αν με συμφερει να δωσω κατατακτηριες .. Γενικα τριτο ετος εισαι νεος ακομα και μπορεις ανετα να αλλαξεις σχολη. Γνωριζω ατομα που την παρατησαν στο 5ο ετος.. Γενικα η σχολη ειναι πολυ ψυχοφθορα αλλα σιγουρα εχει και καποια θετικα..
Επαγγελματικη αποκατασταση στο εξωτερικο , Αγγλια τουλαχιστον σε παιρνουν αμεσως
Αν εχεις γονιο οδοντιατρο αποκατασταση στην Ελλαδα
Αν δεν εχεις και μπορεσεις να ανοιξεις ιατρειο και εχεις κοσμο καλα λεφτα (σχετικο παντα)
Για τα αρνητικα δε θα πω παραπανω γιατι φανταζομαι ειναι προσωπικη μου αποψη, αλλα σκεψου αν θελεις να κανεις αυτο το επαγγελμα για πολλα χρονια και μη σκεφτεσαι τη δυσκολια της σχολης
05-04-2017, 19:13 #7
Απλά να σας πω κι εγώ που δουλεύω από μικρός κανένα επάγγελμα δεν μπορείς να το κανεισ για πολλά χρόνια έχω αλλάξει δουλειά έξι φορές και τελικά κουράστηκα να προσπαθώ πέρασαν κ τα χρόνια άλλαξαν οι εποχές κ τώρα δε γίνονται αυτά
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
05-04-2017, 22:58 #8
05-04-2017, 23:03 #9
Δηλαδη και σενα δε σου αρέσει καθολου η δουλεια? Παρ ολο που βγαζεις αρκετα λεφτα? Δεν μπορω να ξερω αν θα μ αρεσει σαν επαγγελμα αν δεν το ζησω..Αλλα ετσι οπως το σκεφτομαι δεν ενθουσιαζομαι. Απλώς εχω ακουσει διαφορους οδοντιατρους να λενε οτι απο ενα σημειο κ μετα ειναι ευκολη δουλεια. Αντιθετως στη σχολη μας λενε συνεχως οτι θα εχουμε να κανουμε με δυστροπους ασθενεις και τετοια. Τι να πω! Παντως γονιο οδοντιατρο δεν εχω για να με βοηθήσει..
05-04-2017, 23:37 #10
05-04-2017, 23:58 #11
φορτωθηκα εντωμεταξη και αυτη τη κολοψυχωση αλλιως κατι θα ειχα κανει ποιο νωρις περασα ενα χρονο και δεν εψαχνα καθολου δουλεια χαμενος απο τα συμπτωματα της ψυχωσης και των φαρμακων.... μετα απο 3.5 χρονια απο το ψυχωτικο επεισοδειο τωρα εχω γινει ξανα ενεργητικος για να βρω δουλεια να κανω κατι να αλλαξω τη ροη των πραγματων.......
06-04-2017, 11:30 #12
Στην Ελλαδα οποιος ανοιγει ιατρειο βγαζει ενα μεροκαματο, δεν βγαζουν πολλα γιατι ο κοσμος αντιστοιχα πειναει.. Η δουλεια ειναι σχετικα απλη απο ενα σημειο και μετα, αλλα αν θελεις να ξεχωρισεις θελει να επενδυσεις σε κεφαλαιο και γνωσεις.. Εχει τα κακα και τα καλα του ελευθερου επαγγελματος. Ανα καιρους τρεχουν επιδοτησεις απο προγραμματα για ανοιγμα επιχειρησης, τωρα εχει μια μεχρι το 2020.
Απο τη μια ξερω ατομα που την παλευουν οικονομικα, απο την αλλη αρκετοι κλεινουν τα ιατρεια και φευγουν εξωτερικο.. Αγγλια, Ολλανδια, Σουηδια, Γερμανια, Εμιρατα.. Εγω προς το παρον καλυπτω τα εξοδα μου, δουλευω στο ιατρειο συγγενη μου, δεν ειχα τη δυναμη να κανω δικο μου, ουτε να βγω εξω.
Οι δυστροποι ασθενεις ειναι το μικροτερο, σκεψου αλλου να εχεις δυστροπο αφεντικο. Επισης για να βρεις να δουλεψεις σε αλλο ιατρειο ως υπαλληλος η θα πρεπει να εισαι αρκετα καλος η να μπεις μεσω γνωστου( για Ελλαδα)
Την εμπειρια με τους ασθενεις θα τη δεις και στην σχολη και σκεψου εκει πληρωνουν λιγοτερα απο οτι σε ενα ιδιωτη.. Αν δε δουλευεις πολυ κλινικες ακομα πανε στους μεγαλυτερους να δεις τι παιζει.
Αν δε χρωστας μαθηματα εχεις τη δυνατοτητα να τελειωσεις τη σχολη και μετα κατατακτηριες.
Αν δεις οτι δεν την παλευεις μια σηκω και φυγε οπως εισαι, αλλα προσπαθησε να ειναι ωριμη αποφαση. Πανω απολα η ψυχικη υγεια..
Ελπιζω να περιγραφω τα πραγματα αντικειμενικα και να μην σε επηρεασω αρνητικα..
Διαβασω οσα γραφω και με τρωει η ειρωνια, τοσο που θελω να ανοιξω καινουριο thread για τις δικες μου σκεψεις..
02-05-2017, 13:23 #13
Γεια και από εμένα!
Αγαπητέ rainbow96 θα πρέπει να μην ξεχνάς ότι ο καθένας σου γράφει αυτό που σου γράφει βλέποντας τα πράγματα από μια απολύτως υποκειμενική θέση η οποία έχει διαμορφωθεί από αυτά που έχει βιώσει αλλά και από αυτά που βιώνει τώρα. Έχεις αναρωτηθεί τί άλλη δουλειά θα μπορούσες να κάνεις; Έχεις κάτι στο νου σου; Αν αγαπάς κάτι άλλο θα έλεγα να το κυνηγήσεις τώρα. Εγώ δεν το έκανα και με πονάει. Μη σκέφτεσαι ότι είσαι μεγάλος. Δεν είσαι καθόλου μεγάλος. Δεν πιστεύω να το συνηθίσεις ποτέ αν δε σου αρέσει. Πιστεύω ότι θα εθελοτυφλείς απλά και ότι θα πιέζεις τον εαυτό σου να δεχτεί μια πραγματικότητα που δε σου αρέσει. Για τους γονείς μπορεί να είναι δύσκολο αλλά για εσένα είναι ακόμα δυσκολότερο και αν δε το χειριστείς σωστά εσύ θα την πληρώσεις. Στην τελική, οι γονείς σου θα θέλουν να σε δουν ευτυχισμένο στο τέλος.