Ζητάω την απόδειξη;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 32
    Senior Member

Ζητάω την απόδειξη;

Καλησπέρα.Ηθελα να κάνω αυτή την ερώτηση και στο σάιτ για να ακούσω περισσότερες γνώμες και να βγάλω μία πιο αντικειμενική άποψη.
    Πολλοί από εμάς,έτσι και εγώ έχουμε απείρως βρεθεί ως επί το πλείστον σε κάποιον γιατρό-οδοντίατρο κλπ.που όταν τελειώνει η εξέταση μας και πληρώνουμε το αντίστοιχο ποσό της εξέτασης ο γιατρός δεν κάνει καν λόγο για απόδειξη και δεν κόβει αν δεν του τη ζητήσεις.

Θεωρείται ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να αγνοείται από τον ασθενή ή να ζητάει την απόδειξη του;

Senior Member
    Να ζητάς την απόδειξη σου! Εγώ ειδικά σε γιατρούς που ξέρω οτι βγάζουν χρήματα, πάντα την ζητάω.
    Βέβαια πολλές φορές αν ζητήσεις απόδειξη αλλάζει και η τιμή προς τα επάνω...εκεί αποφασίζεις τι σε συμφέρει περισσότερο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Να ζητάς την απόδειξη σου! Εγώ ειδικά σε γιατρούς που ξέρω οτι βγάζουν χρήματα, πάντα την ζητάω.
    Βέβαια πολλές φορές αν ζητήσεις απόδειξη αλλάζει και η τιμή προς τα επάνω...εκεί αποφασίζεις τι σε συμφέρει περισσότερο.
    Και εγώ αυτό σκέφτομαι.Αν η τιμή αλλάζει προς τα πάνω,κανονικά ο επαγγελματίας θα πρέπει να το δηλώσει από την αρχή αυτό.
    Αναρωτιέμαι με ποιά αιτιολογία κανείς τους δεν κόβει απόδειξη και φυσικά χωρίς να μειώνει τις τιμές.!

Senior Member
    Ε υποτιθεται όσοι το κάνουν αυτό, η λογική είναι οτι σου κάνουν καλύτερη τιμή χωρίς απόδειξη. Οπότε αν ζητήσεις απόδειξη σου λένε παραπάνω χρήματα... τρέχα γύρευε.
    Κοίτα πολλοί το λένε και ξεκάθαρα από την αρχή πάντως. Τόσο με απόδειξη, τόσο χωρίς διάλεξε και πάρε.

Senior Member
    Κάτι άσχετο, οταν ο γιατρός μας γράφει κάποια φάρμακα, μας στέλνει και σε συγκεκριμένο φαρμακείο, έχουν και απο εκεί κάποιο κέρδος?
    ....But tell me where can i go to get away from all this pain...

Senior Member
    Quote Originally Posted by KARMA View Post
    Κάτι άσχετο, οταν ο γιατρός μας γράφει κάποια φάρμακα, μας στέλνει και σε συγκεκριμένο φαρμακείο, έχουν και απο εκεί κάποιο κέρδος?
    δεν μπορει να σε στειλει σε συγκεκριμενο φαρμακειο βρε. οπου θελεις πηγαινεις.
    οι γιατροι χαρτζηλικωνπνται απο τις φαρμακευτικες, οχι απ τα φαρμακεια.

Senior Member
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Ε υποτιθεται όσοι το κάνουν αυτό, η λογική είναι οτι σου κάνουν καλύτερη τιμή χωρίς απόδειξη. Οπότε αν ζητήσεις απόδειξη σου λένε παραπάνω χρήματα... τρέχα γύρευε.
    Κοίτα πολλοί το λένε και ξεκάθαρα από την αρχή πάντως. Τόσο με απόδειξη, τόσο χωρίς διάλεξε και πάρε.
    ακριβως αυτο ισχυει.
    οσο εδινε κινητρα η εφορια και ειχες εκπτωση φορου με τις αποδειξεις των γιατρων, ειχε νοημα να τις ζητας.
    αν δεν εκπιπτουν απο πουθενα, γιατι να την ζητησεις? θα σου ανεβασει την τιμη κι αυτα τα λεφτα δεν θα τα παρεις πισω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    ακριβως αυτο ισχυει.
    οσο εδινε κινητρα η εφορια και ειχες εκπτωση φορου με τις αποδειξεις των γιατρων, ειχε νοημα να τις ζητας.
    αν δεν εκπιπτουν απο πουθενα, γιατι να την ζητησεις? θα σου ανεβασει την τιμη κι αυτα τα λεφτα δεν θα τα παρεις πισω.
    Ενημερωτικά,ακόμα ισχύει η φοροελάφρυνση από συγκεκριμένες ειδικότητες,όπως γιατροί,φαρμακεία,οδοντίατ ροι.
    Επίσης οι διάφοροι επαγγελματίες δεν κόβουν απόδειξη,όχι γιατί σου κάνουν καλύτερη τιμή,αλλά για να γλιτώσουν αυτοί από την εφορία.

Εγώ για παράδειγμα που έχω θέμα με τα δόντια μου,πριν από την κρίση 40ε πλήρωνα για το σφράγισμα,40 πληρώνω και τώρα χωρίς απόδειξη.

Αυτός που θέλει να μην κόψει απόδειξη επειδή θα σου κάνει καλύτερη τιμή,έχει σε κάθε περίπτωση φαντάζομαι την υποχρέωση να σε ρωτήσει για κάτι τέτοιο και να πράξει ανάλογα,όπως μου τυχαίνει κάθε χρόνο με τον γυναικολόγο μου,και φυσικά δέχομαι να μου κόψει ένα 10ευρω από το να πάρω την απόδειξη.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Diana1982 View Post
    Ενημερωτικά,ακόμα ισχύει η φοροελάφρυνση από συγκεκριμένες ειδικότητες,όπως γιατροί,φαρμακεία,οδοντίατ ροι.
    Επίσης οι διάφοροι επαγγελματίες δεν κόβουν απόδειξη,όχι γιατί σου κάνουν καλύτερη τιμή,αλλά για να γλιτώσουν αυτοί από την εφορία.

Εγώ για παράδειγμα που έχω θέμα με τα δόντια μου,πριν από την κρίση 40ε πλήρωνα για το σφράγισμα,40 πληρώνω και τώρα χωρίς απόδειξη.

Αυτός που θέλει να μην κόψει απόδειξη επειδή θα σου κάνει καλύτερη τιμή,έχει σε κάθε περίπτωση φαντάζομαι την υποχρέωση να σε ρωτήσει για κάτι τέτοιο και να πράξει ανάλογα,όπως μου τυχαίνει κάθε χρόνο με τον γυναικολόγο μου,και φυσικά δέχομαι να μου κόψει ένα 10ευρω από το να πάρω την απόδειξη.
    φυσικα
    και σε ρωταει.
    δεν θα αρνηθει καποιος να σου κοψει αποδειξη αν το απαιτησεις.
    οσο για τον οδοντιατρο, επεσες στην περιπτωση.
    ειναι ο μονος γιατρος που επισκεπτομαι και μου λεει ξεκαθαρα, με αποδειξη 50, χωρις αποδειξη 40...
    μαντεψε τι προτιμαω...

Senior Member
    Αν το ποσο ειναι 100 ευρω, εννοειται τη ζητας.
    Αν το ποσο ειναι 20 ή 30 ευρω, τι να ζητησεις? αν κοψει αποδειξη δεν θα του μεινουν ουτε τα 10 στην τσεπη....
    Dream bigger.Work harder.Complain less.Look for opportunities.Focus on effort.Be grateful!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Mara.Z View Post
    Αν το ποσο ειναι 100 ευρω, εννοειται τη ζητας.
    Αν το ποσο ειναι 20 ή 30 ευρω, τι να ζητησεις? αν κοψει αποδειξη δεν θα του μεινουν ουτε τα 10 στην τσεπη....
    Να υποθέσω ότι οι υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος εξαρτώνται από το ποσό που παίρνουμε από τις υπηρεσίες μας;
    Ενας οδοντίατρος παίρνει κάθε μισάωρο 40 ευρώ τουλάχιστον,δουλεύοντας πρωί-βράδυ.Δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο τον δικαιολογεί να μην κόβει απόδειξη.
    Και εγώ έχω πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα και παρ'όλα αυτά φορολογούμαι κανονικά και πληρώνω επίσης κανονικότατα.

Senior Member
    Σενα κρατος υπο διαλυση , τι περιμενεις ? στην Γερμανια αν ρωτησεις ποια ειναι η τιμη χωρις αποδειξη σε κοιτανε σαν εξωγηινο ..........
    αμα ριχναν μερικες σοβαρες τιμωριες , κατι θα γινοταν , αλλα συμφωνω με την ρεμεντυ , αμα δεν δινει το κρατος κινητρα για να παρεις αποδειξη , γιατι να παρεις , οποτε πληρωνεις αναλογως με την τιμη πιατσας ............

Senior Member
    δεν ειναι παντα λογικο να ζητας αποδειξη απο μερικους αυτοαπασχολουμενους.
    ενας πχ γιατρος εργαζεται βραδυ ως τις 10 κτλ και στο κερατσινι που μενω ζητα 20 ευρω η 30 αναλογα με το ποσο γνωστος ειναι.
    εαν του ζητησω αποδειξη δεν θα πληρωσω μονο 20 η 30 αλλα περισσοτερα λογω εφοριας κτλ ο γιατρος δεν εχει κανενα λογο να εργαζεται στις 10 μμ για να του περνει τα μισα η εφορια προτιμα να κατσει σπιτι του αλλα και εγω οταν μου ζητησει τα πιο πολλα για αποδειξη,δεν μπορω να του τα δωσω. αν παλι παω στο δημοσιο θα χασω το μεροκαματο κτλ

τα ιδια και αν φωναξεις ενα μαστορα στο σπιτι σου. γιατι να ζητησω αποδειξη;; για να πληρωσω τον φπα 24% και την εφορια του 35%;;
    εμενα δεν μου περισσευουν
    αυτα ειναι αλυσιδα και δεν αλλαζουν με απλοικες γελιοτητες ειναι σωστο να κοβεις και να κοβει αποδειξη κτλ.
    οι περισσοτεροι αυτοαπασχολουμενοι αν κοψουν αποδειξη την ιδια στιγμη θα πρεπει να πανε και να κρεμαστουν για να μην κρεμαστουν οταν δωσουν 100% προκαταβολη φορου

Banned
    Quote Originally Posted by KARMA View Post
    Οχι αλλά έχουν ένα πάρε δώσε πέρα από φιλία.....δηλαδή αν εγώ είμαι γυναικολόγος και σε στείλω στον χ φαρμακοποιό για μια αλοιφή , η γυναίκα του φαρμακοποιού μπορεί να είναι παθολόγος και να ωθήσει κάποιο πελάτη της σε μένα γιατί εγώ έστειλα στον άντρα της εσένα ....είναι κύκλωμα :P

Senior Member
    Quote Originally Posted by nikos2 View Post
    δεν ειναι παντα λογικο να ζητας αποδειξη απο μερικους αυτοαπασχολουμενους.
    ενας πχ γιατρος εργαζεται βραδυ ως τις 10 κτλ και στο κερατσινι που μενω ζητα 20 ευρω η 30 αναλογα με το ποσο γνωστος ειναι.
    εαν του ζητησω αποδειξη δεν θα πληρωσω μονο 20 η 30 αλλα περισσοτερα λογω εφοριας κτλ ο γιατρος δεν εχει κανενα λογο να εργαζεται στις 10 μμ για να του περνει τα μισα η εφορια προτιμα να κατσει σπιτι τουυ
    Καλα , γιατρος εισαι ?

Page 1 of 3 123 LastLast