Results 181 to 195 of 215
Thread: Πρώτη μου φορά
-
28-03-2008, 19:00 #181
Originally posted by Θεοφανία
siga-siga
Αν για σένα σεβασμός σημαίνει ΜΗ άποψη, θυμήσου την επόμενη φορά να το βάλεις στο ποστ σου πριν ζητήσεις την άποψη του καθένα εδώ μέσα. Είναι άλλο ψυχολογική υποστήριξη και άλλο σου λέω ότι θες να ακούσεις...
Προσωπικά πολύ ασχολήθηκα....
μην γινεσαι υπερβολικη και εσυ....
Δηλαδη αμα καποιος σου απορριψει τα οσα λες σημαινει οτι θεωρησε ως μη αποψη??
Δεν παιζει το σεναριο να μην κανουν οι αποψεις σου (μου - του κλπ)
Επιβαλει κατι να εμπεδωθει η σωστη μας αποψη στον διπλα μας?
Προφανως οταν ο αλλος ζηταει να ακουσει αυτα που θελει ενω εσυ δεν θες κατι τετοιο, κακως θα ασχοληθεις.
Ποτε δεν πρεπει να το κανουμε αυτο παρα μονο να λεμε την γνωμη μας βασει των εμπειριων και σε οποιον κανουν ας της υοθετησει, οι υπολοιποι ας τις τυλιξουν μαζι με μπακαλιαρο.
Μεχρι εδω καλα?
Αυτα ειναι γνωστα ομως σε ολους....
Γιατι χωραει ομως η δικη σου θεση (που δεν χαιδευει αυτια) και δεν χωραει πχ η δικη μου που θελει να χαιδευει???
Γιατι να μην σταθουν εξισου και οι δυο σαν σωστες???
Πως ξερουμε ποια ειναι η αντικειμενικα ορθη για να απορριψουμε την αλλη?
Εγω προσωπικα θελω να ακουω και τις δυο θεσεις (και τις 8 αν υπαρχουν) εξισου και εκει να κρινω βασει των θελω μου, την εμπειρια μου κλπ.
Νομιζω οτι αναλωνόμαστε σε μια προφανως ασκοπη κουβεντα...
- 28-03-2008, 20:26 #182
psyhangel...εγώ δεν είμαι θεός για να ξέρω σε τι ΤΟΠΟ, ΧΡΟΝΟ, ΥΦΟΣ, πρέπει να πω αυτό που πρέπει να πω..
και
...
krino........λέω αυτό που νιώθω και δεν ΠΙΕΖΩ, (όπως κάποιοι άλλοι), κανέναν να με θεωρήσει σωστή.
Απλά, σεβαστείτε ότι αυτό πιστεύω....
Ούτε έθιξα, ούτε πρόσβαλα κανέναν.
Αν παρατηρήσετε, όσο καιρό είμαι εδώ, δεν μπήκα καν στη διαδικασία να πάρω θέση για προβλήματα που αντιμετωπίζουν άνθρωποι και έχουν να κάνουν με ψυχιατρική-γιατί απλά δεν το παίζω γιατρός.
Το συγκεκριμένο ποστ μπήκε στην κατηγορία ΣΧΕΣΕΙΣ-ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ που σημαίνει ότι εκεί μπορεί να πει ο καθένας την άποψη του, αφού έχει να κάνει με ...σχέσεις....τι πιο απλό;
Τώρα...αν υπάρχουν άτομα που αντιμετωπίζουν τις σχέσεις σαν αρρώστεια, πάλι δεν φταίω εγώ.
28-03-2008, 20:30 #183
Εγω αντιθετα αποφευγω να ποσταρω στις σχεσεις γιατι τις θεωρω πολυ πολυπλοκες...το γραπτο κειμενο πολυ φτωχο...και δεν εχω κατι ουσιαστικα να προσφερω και να πω....ο καθενας οπου μπορει:)
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
28-03-2008, 20:39 #184
Εγώ λοιπόν που πιστεύω ότι έχω κάτι να πω, το λέω και είμαι πολύ ευτυχισμένη που παρά τις όσες προσπάθειες γίνονται, μπορώ να λέω ελεύθερα την άποψη μου...
Απο κει και πέρα, σε όποιον αρέσει.
Δεν μπήκα εδώ για να καλύψω τις ανασφάλειες μου και να βρεθούν άτομα που θα πουν, \"τι καλή κοπέλα\" και \"με τι ευαισθησία προσεγγίζει το θέμα\".
Λέω αυτό που πιστεύω και δεν νομίζω ότι προσέβαλα κανένα.
28-03-2008, 20:43 #185
Εσυ λες την γνωμη σου και ταυτοχρονα \"καρφωνεις\" ολους τους αλλους...ως ανασφαλεις και δεν ξερω τι...μην ανησυχεις για το \"καλη\" κοπελα , μαλλον να ανησυχεις για τυχον κομπλεξ...να καρφωσα και εγω...πως σου φαινεται?
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
28-03-2008, 20:52 #186
Ξέρεις πόσο κρατιέμαι για να μη το πω αυτό;
Εσύ βέβαια λες άλλο, αλλά εγώ ξέρω τι ανασφάλειες, ζόρια και κόμπλεξ έχω τραβήξει επειδή έχω διαφορετική άποψη....
28-03-2008, 20:55 #187
Χμ τελοσπαντων δεν εχω διαβασει το θεμα απο την αρχη για να εκφερω γνωμη...ποιο θεμα δηλαδη που εχει βγει εκτος εντελως...αλλα συνηθως αντιδρασεις απο πολλα ατομα πρεπει να τις λαμβανουμε στα υποψιν μας και να σκεφτομαστε μηπως εχω καπου αδικο?
Βεβαια μπορεις να εχεις και δικιο και ολοι οι αλλοι αδικο...τεσπα δεν συνεχιζω.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
28-03-2008, 21:04 #188
Επιτέλους....βαρέθηκα....
Και για να τελειώνω....πριν καμιά πεντακοσαριά σελίδες μιλούσα με τον flamenco και υποσχέθηκα ότι δεν θα είμαι τόσο μονοκόματη...ακόμη και αυτό δεν ήταν αρκετό...
Σε λίγο θα πάθω και γω ψυχολογικά....ένα ολόκληρο φόρουμ με καταδιώκει....μπου!
28-03-2008, 21:09 #189
Χεχε dont worry υπαρχουν ακομα τοσα νηματα για τσακωμο:)
Το μονο ασχημο ειναι οτι χαλασε το νημα της siga-siga....ισως θα ηταν καλυτερα να φτιαξει ενα καινουργιο....γιατι εχουν χαθει τα ποστ της μεσα σε εκατονταδες αλλα.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
28-03-2008, 21:12 #190
Originally posted by Θεοφανία
ένα ολόκληρο φόρουμ με καταδιώκει....μπου!
νομιζω οτι αυτο λεγεται μανια καταδιωξης....
μπιπ μπιπ
28-03-2008, 21:19 #191
Επιτέλους βρήκα από τι πάσχω!
Ευχαριστώ krino
28-03-2008, 21:43 #192
Originally posted by psychangel
Δεν είναι το μήνυμα που θέλουμε να μεταφέρουμε στον άλλον ...
είναι ο ΤΡΟΠΟΣ και ο ΧΡΟΝΟΣ που θα το πούμε ...
κι ενδιαφέρον (κατά τη γνώμη μου πάντα) για τον άλλον σημαίνει
(μεταξύ των άλλων και) το να μπαίνω στον κόπο να βρω τον κατάλληλο
ΤΡΟΠΟ και ΧΡΟΝΟ που ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ άνθρωπος που θέλω να βοηθήσω/υποστηρίξω
θα ΄πιάσει΄ το μήνυμά μου και θα ωφεληθεί απ\' αυτό ...
Στην αντίθετη περίπτωση, τι νόημα θάχει πρακτικά αν πούμε ΣΩΣΤΑ ΛΟΓΙΑ με ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟ και σε ΛΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟ.
Τι νόημα θάχει αντί τελικά να υποστηριχτεί -μέχρι να ξεθολώσει το μυαλό του- να τον αποθαρρύνουμε , έστω κι αν μέσα
μας έχουμε ΚΑΘΕ λόγο να πιστεύουμε ότι κάναμε Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΟΜΙΖΑΜΕ για κείνον ;
Το θέμα είναι να βρούμε τρόπο να κάνουμε Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ έχει ΕΚΕΙΝΟΣ ανάγκη να κάνουμε ...
κι αυτό περνάει μέσα απ΄τη συνάρτηση ΤΡΟΠΟΣ/ΧΡΟΝΟΣ
Διαφορετικά, θα λέμε τη γνώμη μας (άλλωστε Δημόσια συζήτηση κάνουμε ... ) χωρίς να εξετάζουμε και το πρακτικό μέρος του ... αποτελέσματος που στο χώρο αυτό εξ΄ορισμού (και εκ προθέσεως των δημιουργών του) είναι η ... θεραπευτική/υποστηριχτική συμβολή για άτομα που τόχουν ανάγκη ..
... και για να μη παρεξηγηθώ να διευκρινίσω οτι ΔΕΝ απευθύνομαι στη Θεοφανία κατ΄ ανάγκη αλλά ακόμα και σε μένα την ίδια αν με κάποιο τρόπο κάτι που έχω ήδη πει (ή θα πω ) λεχθεί με ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟ σε ΛΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟ ...
εγω ειμαι απολυτως συμφωνη οτι αυτα που λες ισχυουν ψυχ, θα μου πεις ομως εσυ τωρα, ποιος ειναι αυτος ο σωστος τροπος, χρονος κλπ που ειναι ο αποτελεσματικοτερος και βοηθητικοτερος?
γιατι εγω για να μιλησω οπως μιλησα, εκρινα οτι αυτος ηταν!
υποθετω οτι δεν διατεινεσαι οτι τον κατεχεις εσυ, ελπιζω μαλιστα να μη μου προτεινεις να ρωτησω την πλειοψηφια η να ακολουθησω το παραδειγμα της πλειοψηφιας μεχρι να περασει η μπορα....
υποψιαζομαι οτι θα μου ελεγες κατι σαν \"ΕΣΥ θα τον κρινεις τον χρονο και τον τροπο, αφου ομως προσπαθησεις να αφουγκραστεις το ατομο αυτο και τις αναγκες του με γνωμονα παντα να το βοηθησεις να νοιωσει καλυτερα η εστω να νοιωσει οτι δεν ειναι μονο...\" η κατι σχετικο.....
εγω λοιπον, δηλωνω οτι δεν ειμαι θεραπευτρια-ψυχολογος-ψυχιατρος η κατι σχετικο για να ισχυριστω οτι εχω την καταρτιση και την πιστοποιηση οτι κατεχω τον τροπο χειρισμου των αλλων και των προβληματων τους, να σου πω μαλιστα οτι δεν εχω καθολου καλη γνωμη για πολλους απο αυτους και μια χαρα γνωμη για καποιους αλλους απο αυτους... για παραδειγμα, δεν θεωρω ουτε θεραπεια ουτε βοηθεια για εναν εξυπνο (αν και ισως συναισθηματικα αρρωστο) ανθρωπο να ακουει τον τυφλοσουρτη των βιβλιων που απαγγελονται στις παρομοιες περιπτωσεις χωρις κανενα συναισθημα και χωρις καμια συμμετοχη και κανενα πραγματικο ενδιαφερον αναμεσα σε χασμουρητα (εσωτερικα) για να βγει η (επαγγελματικη) υποχρεωση.....δεν ειναι σκοπος μου βεβαια να ανοιξω εδω ΚΑΙ την κουβεντα για τους θεραπευτες και τους \"θεραπευτες\" :))))))
να σου πω ομως, οτι αυτο που κανω σε τετοιες περιπτωσεις , ειναι να φερθω οπως θα θελα να μου φερονται κι εμενα.
κι αυτο δεν ειναι βεβαια οπως ακουσα, προσβλητικα, υβριστικα με κακια η δεν ξερω τι αλλο, αλλα με ειλικρινεια, λεγοντας μου ο καθενας την πραγματικη του γνωμη για το προβλημα μου...
ισως να εκανα λαθος, δεν διεκδικω αλλωστε κανενα αλαθητο ουτε για τις κρισεις μου ουτε για τις αποψεις μου, αλλα εγω στα χειμαρωδη ποστ της σιγα σιγα δεν εβλεπα τοσο μια πληγωμενη καρδια που ειχε αναγκη λογια παρηγοριας, αλλα μια απελπισια που προκληθηκε απο μια μεγαλη ΑΠΟΡΙΑ : \" ΤΙ ΕΓΙΝΕ? ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ!!!! ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ!\"
αυτο ειδα εγω κι εχω βρεθει κι εγω σε αναλογη θεση. δεν εννοω με το ιδιο προβλημα, αλλα παντως με καποιο προβλημα που να μη ξερω απο που μου ρθε η κατραπακια και σε διαβεβαιω οτι μεσα στην μαυριλα μου το μονο που ηθελα ειναι να ΚΑΤΑΛΑΒΩ γιατι εγινε αυτο που εγινε...
και θα εκτιμουσα παρα πολυ και τις σωστες και τις λαθος γνωμες καποιων που θα ειχαν διαθεση να μου εξηγησουν αυτο που καταλαβαν αυτοι ωστε να μπορεσω καποια στιγμη να καταληξω στο δικο μου συμπερασμα για υτο που ειχε γινει.
κι αυτο, επαναλαμβανω ουσα χαλια ψυχολογικα. ουτε σε φαση απολογισμων ουτε σε φαση προγραμματισμων...
αυτο το μηνυμα πηρα ΕΓΩ λοιπον κι απο την κοπελα αυτη.
αν το μηνυμα δεν ηταν αυτο κι εκανα λαθος, αν το μηνυμα ηταν αυτο αλλα δεν αρεσε η δεν βοηθησε η προσεγγιση μου,
αν η κοπελα εκφραζοντας ολη αυτη την απορια για το μεταφυσικο σχεδον αποτελεσμα της εμπειριας που ειχε στην πραγματικοτητα ηθελε μονο λογια παρηγοριας και οχι γνωμες,
δεν φταιει ουτε ο αποστολεας ουτε ο παραληπτης
φταιει το οτι λειτουργωντας μια τετοια διαδικασια σε μια τοσο μεγαλη εκθεση, ο καθενας την εκλαμβανει κατα την κριση του και λεει το μακρυ του και το κοντο του....
οποιος νοιωθει πολυ ευαλωτος για να το ρισκαρει (κι αυτο δεν ειναι ειρωνια αλλα αποψη) δεν πρεπει να εκτιθεται τοσο δημοσια , αλλα μονο σε δοκιμασμενους φιλους του που ξερει οτι του κανει καλο ο λογος τους και που ισως συμφωνουν και στις αποψεις τους.....
για να συνοψισω,
εγω, οχι απλα ειπα την γνωμη μου, αλλα την ειπα και με τον τροπο που θαθελα να μου την πουν κι εμενα σε αντιστοιχη περιπτωση
υ.γ. να τονισω οτι δεν θεωρω εδω οτι καποια ατομα που επισης εκαναν κρισεις, αλλα εριξαν ΟΛΟ το φταιξιμο
στον μαλακα ηταν ανειλικρινη, δεχομαι οτι πραγματικα το πιστευαν, κι ουτε θεωρω οτι τα ατομα που συμφωνουν με την κριση την δικη μου αλλα δεν την εξεφρασαν εκαναν λαθος..
28-03-2008, 21:50 #193
Remedy....που ήσουν;;;;;
Σελίδες τώρα λέω ακριβώς τα ίδια πράγματα και το μόνο που εισπράτω είναι ένα νοητό δάχτυλο στα μούτρα μου, που με μαλώνει γιατί δεν μπήκα στο σωρό....
Είναι τοσο δυσκολονόητα μερικά πράγματα;
28-03-2008, 21:56 #194
ειχα παει λαικη :Ρ
κοιτα, δεν διαφωνω με αυτο που λενε καποιοι απο αυτους, εχουν δικιο οτι ετσι το σκεφτηκαν, οτι ετσι θεωρουν οτι πρεπει να φερθει κανεις...
απλα εγω εχω αλλη αποψη....
28-03-2008, 21:59 #195
Αυτά λέω όσο έλειπες στην λαική....
Εγώ δεν είπα σε κανέναν ότι έχει άδικο, ούτε επιτέθηκα, εν αντιθέσει με ένα τσούρμο ανθρώπους που έβγαλαν πάνω μου όλη τη ...δημοκρατικότητα τους.
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....