Πρώτη μου φορά - Page 9
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 9 of 15 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast
Results 121 to 135 of 215
    Senior Member
    Θεοφανία προτρέχεις και όχι μόνο προτρέχεις αλλά δίνεις τη προσωπική σου αντίληψη για κάτι με τόσο απόλυτο τρόπο λες και είναι αληθινή, ενώ τουλάχιστον κατά τη γνώμη μου είναι απλά επιφανειακή και με ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα (αλλά δεν θα κάτσω να αναλύσω γιατί τη θεωρώ λανθασμένη, δεν είναι ώρα για τέτοια πράγματα και στο κάτω κάτω και η δική μου αντίληψη μπορεί να είναι λανθασμένη, δε μπορώ να είμαι απόλυτη για τίποτα, ούτε καν αυτά που αφορούν εμένα)

Κι εσένα μπορεί να σε βοηθάει να σκέφτεσαι με αυτό τον τρόπο που λες αλλά εμένα δε με βοηθάει. Το ότι βοηθάει εσένα δεν είναι αυταπόδεικτο ότι βοηθάει τους πάντες. Ούτε η δική μου προσέγγιση επειδή βοηθάει εμένα είναι αυταπόδεικτο ότι βοηθάει τους άλλους. Μπορεί να βοηθήσει μερικούς που έχουν το δικό μου στυλ, μπορεί η δική σου προσέγγιση να βοηθήσει άλλους που έχουν το δικό σου στυλ. Αλλά σε παρακαλώ μη πιέζεις τους ανθρώπους να υιοθετήσουν τη δική σου προσέγγιση με το στανιό επειδή πιστεύεις ακράδαντα ότι είναι η σωστή.

Λάθος διατύπωση τότε.
    Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο κομμάτι ευθύνης το έχω εγώ και μετά οι άλλοι, δεδομένων πάντα και των συνθηκών...

Senior Member
    Originally posted by Θεοφανία
    Το πιο εύκολο είναι να κατηγορούμε τους άλλους.
    (μη κόβεις κ το κεφάλι σου οτι ισχύει για ΟΛΟΥΣ ...!)
    γι αύτό σε τέτοια άτομα ... όπως το λες ...\"αυτομαστιγωτικά\" η δική σου πρακτική περί ... \"αυτογνωσίας των δικών τους λαθών\" ίσως να΄λειτουργήσει ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ αν δε γίνει στο σωστό timing . Και στην προκειμένη περίπτωση θα ήταν λάθος να γίνει εξ΄αρχής μιάς κ το \"αυτομαστίγωμα\" το έχουν κάνει ήδη ...

Καλύτερο θάταν γι΄αυτά τα άτομα να κάνουν αποτίμηση των ΔΙΚΩΝ τους λαθών σε χρόνο ύστερο για να μπορούν να τα δουν πιό αντικειμενικά και λιγότερο ... \"αυτοεπικριτικά\" που είναι και η φυσική τους τάση ...

γι αυτό λέω .. Ας είμαστε λιγότερο απόλυτοι ...

Aphelia...
    Μάλλον η δική σου τοποθέτηση δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.
    Πίεσα εγώ κανέναν να υιοθετήσει τη δική μου άποψη;
    Επέβαλλα σε κανέναν να δρομολογήσει τις σκέψεις του σύμφωνα με τις δικές μου;
    Δεν διεκδικώ το αλάθητο του πάπα, και αν προσέξεις όλα-μα όλα-τα μηνύματα μου, μιλούν πάντα για ΔΙΚΗ μου άποψη.
    Τώρα, αν αυτό ενοχλεί γιατί δεν συμπλέει με μερικούς εδώ μέσα, λυπάμαι, δεν είμαι ψυχολόγος, την άποψη μου καταθέτω...

psychangel... συμφωνώ γι\'΄αυτό και αν προσέξεις τα μνμ μου, στην αρχή το χειρίστηκα πολύ προσεκτικά το θέμα γιατί -εγώ τουλάχιστον διέκρινα κάποια πράγματα. Απο κει και πέρα, μπήκαν οι άλλοι στη διαδικασία συζήτησης και δεν μπορω να επικοινωνήσω με σήματα καπνού...

Senior Member
    ε οχι και πολυ προσεκτικα ... ακομα δεν αρχισε να λεει την ιστορια της η κοπελα και την βομβαρδισες με πομπωδεις εκφρασεις τυπου...οτι δεν ειναι νορμαλ..αμ αυτες οι θεωριες οτι οποια αργησε ειχε απωτερα κινητρα?φανταζομαι θα υπονοεις γαμο και κουτσουβελα ε?χμμ για να δω δλδ μηπως ανηκω σε αυτες και δεν το καταλαβα τοσο καιρο?για κοιτα να δεις κατι αποκαλυψεις στα γεραματα :P
    by the way...το νορμαλ ποιοσ το οριζει?γιατι αν το παμε ετσι..και γω δεν θεωρω νορμαλ οτι εισαι35 χρονων και κλαις για την μανα σου..θα μπορουσα να σου πω ανετα οτι εδω μεσα και εκει εξω υπαρχουν πολυυυ σοβαροτερα προβληματα που τα αντιμετωπιζει ο κοσμος με ψηλα το κεφαλι ..αναμεσα σε αλλα και προβληματα υγειας..και προσπαθει να σταθει ΙΣΑΞΙΑ με τους αλλους σαν μελος της κοινωνιας(με δουλεια υποχρεωσεις κτλ κτλ).αντιθετα δεν ειδα κανενα να σου <επιτιθεται >οταν εξεφρασες το προβλημα σου και να σου πουμε να το εκλογικευσεις..οτι δηλαδη ο θανατος ειναι μεσα στον κυκλο της ζωης κλπ κλπ ...για ποια κλικα κανεις υπονοουμενα?
    το ζητουμενο ξερεις για τους συμμετεχοντες ειναι η υποστηριξη που σημαινει και ενσυναισθηση..να προσπαθω να μπω καπως στη θεση του αλλου..να καταλαβω πως νιωθει..εστω και αν διαφωνω η θεωρω οτι λεει χαζομαρες..ωστε να τον βοηθησω..
    σκεφτηκες ποσο εξευτελιστικο μπορει να ειναι γιαυτην το οτι καθεται και ξεδιπλωνει τα εσωτερα της σε τοσο κοσμο και ακουει και τις θεωριες των αλλων απο πανω?αργοτερα ναι θα ειναι σε θεση να ταδει τα πραγματα πιο αντικειμενικα τωρα ομως?σε εναν ανθρωπο που παει να πεσει ..δεν του δινεις μια να τον σπρωξεις ολοτελα στο γκρεμο
    Dum spiro spero (?)

Προφανώς δεν ξέρεις τι σημαίνει η ένοια ΕΚΤΙΘΟΜΑΙ.
    Όπως εγώ λοιπόν εκτέθηκα και άκουσα απόψεις, έτσι έχω το δικαίωμα να πω και γω τις δικές μου.
    Αν εσύ έχεις μεγαλώσει σε μια οικογένεια που δεν σε αγάπησε, λυπάμαι δεν είναι δικό μου πρόβλημα.
    Η μαμά μου έφυγε 55 χρονών και αν αυτό εσύ το θεωρείς κύκλο ζωής, είναι πάλι πρόβλημα του ταραγμένου σου εγκεφάλου.
    Ναι, δεν θεωρώ νορμάλ να κάνουμε σεξ στα 25 και φυσικά ΔΕΝ ενοούσα κουτσούβελα και γάμους, αλλά κάτι βαθύτερο που προφανώς δεν κατάλαβες.

Senior Member
    μαλιστα..εχει ενδιαφερον το θεμα..προβλεπω ν ακονιζουμε νυχακια για καυγα
    για πες απο τι αλλο πασχω γιατρε?
    καποιος αλλος εχει προβλημα να αποδεχτει οτι κανει λαθος..
    λαυρακι θα βγαλουμε λαυρακι:P

μια που δεν ξερω για πες μου εσυ τι σημαινει εκτιθεμαι?
    ουπς μολις εξεθεσες την ανωτεροτητα σου ενωπιον μου και ενωπιον ολων
    μπραβο μπραβο παλαμακια
    Dum spiro spero (?)

Το ποιος εκτέθηκε, άσε να το κρίνουν οι άλλοι...
    Δεν είμαι γιατρός και ούτε έχω καμιά διάθεση να τον κάνω.
    Απλά, βαρέθηκα τόσες ώρες να απολογούμαι επειδή έχω διαφορετική άποψη.

Senior Member
    δεν ζητησε κανεις να συμφωνησεις να της ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙΣ ειπαμε μα δεν διαβαζεις καλα..φαινεται εχεις μαθει απο την ως τωρα ζωη σου οτι ΕΣΥ εχεις παντα δικιο και πρεπει να εχεις τον τελευταιο λογο στα πραγματα -ας κανω και εγω μια διαγνωση-
    κατι μου λεει οτι εκατο σελιδες να γραψω χαμενες θα πανε γιατι δεν καταλαβαινεις η μαλλον δεν θες να καταλαβεις αυτα που διαβαζεις
    ενταξει εγω ειμαι διαταραγμενο ατομο ..εσυ ως νορμαλ τι στο καλο κανεις εδω μεσα ?εξηγησε μου γιατι εκτος απο ψυχώ ειμαι μαλλον και λιγο σλόου και δεν τα πιανω τα υψηλα νοηματα .:P:P
    Dum spiro spero (?)

Senior Member
    Θεοφανία η αλήθεια είναι ότι δε μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον επειδή έφτασε σε αυτή την ηλικία για να γνωρίσει το σεξ. Δεν ξέρεις πως έχει μεγαλώσει η κοπέλα, με τι αντιλήψεις, σε τι περιβάλλον, πόσο ντροπαλή μπορεί να ήταν σα χαρακτήρας, το πως της φερε η τύχη ορισμένες καταστάσεις και πολλά άλλα. Δεν ήταν σίγουρα δική της επιλογή από τότε που ήταν μικρή να κάνει σεξ στα 25. Γι\'αυτό δε μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν.

Και όταν κάποιος νιώθει αδύναμος όταν αντιμετωπίζει τα προβλήματά του, ψάχνει κατανόηση και μόνο αυτό. Οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά είναι για αυτόν ξένη και απειλητική. Μπαίνει στο forum όχι για να του πουν αν έχει δίκιο, καθώς αυτό το θεωρεί βέβαιο, αλλά για να του πουν πως θα ξεφύγει από την κακή του ψυχολογία και να νιώσει καλύτερα. Αφού λοιπόν τον βοηθήσεις με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τα ψυχολογικά του και νιώσει δυνατότερος μπορείς να του κάνεις και την όποια κριτική πάνω στο παρελθόν. Το καλύτερο είναι να μην τον κατακρίνεις όταν είναι ακόμα στην άσχημη κατάσταση, καθώς του δημιουργείς ίσως και ενοχές και άλλες σκέψεις.

Είναι βέβαια και μερικοί που χρειάζονται την ψυχρολουσία τους για να συνέλθουν κάπως. Αλλά αυτοί φαίνονται από χιλιόμετρα... :)

Flamenco....
    Αν διάβασες τα προηγούμενα...βάλλομαι επειδή είπα την άποψη μου.
    Επαναλαμβάνω ότι δεν κατηγόρησα κανέναν...απλά είπα αυτό που σκέφτομαι! Είναι πια, τόσο τραγικό;
    Μπήκα σε μια συζήτηση γιατί πιστεύω ότι αυτή είναι η έννοια της δημοκρατίας και η άλλη μου λέει για τη μαμά μου, και αν είναι φυσιολογικό να στεναχωριέμαι που την έχασα στα 55 της, όντας απόλυτα υγιείς!
    Ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα που αντιμετωπίζουν πιο σημαντικά προβλήματα από το δικό μου, (κατά τη γνώμη τους πάντα), αλλά φταίω ΕΓΩ γι\' αυτό;
    Και όσο για την ψυχρολουσία, πιστεύω ότι χρειάζεται σε όλους μας...

Banned
    χμμ θεοφανια βλεπω οτι εισαι αρκετα γκαζωμενη ε?
    Ειδα σε τουλαχιστον 3 ποστ,
    δεν ειναι δικο μου προβλημα - δεν ειναι δικο μου προβλημα - δεν ειναι δικο μου προβλημα.....

οκ λοιπον απεταξαμην - απεταξαμην!!!
    ξουτ παλιοπροβλημα απο την πλατη μου λαιμαι......

Ας προσθεσω και εγω την εξυπναδα μου λοιπον,

Πιστευω οτι καθε θεμα που μπαινει εδω μεσα, μπαινει γιατι τριβελιζει το μυαλο καπιου, γιατι του τρωει τα συκωτια μια ανεξηγητη σκοτεινη δυναμη, αορατη και αεναη....
    Με σεβασμο προς αυτη την κατευθυνση προσπαθω να απαντησω σε ολα τα ποστ μου.

Θεοφανια,
    οτι απαντηση δωσεις ειναι ασχετο το ποσο εσυ θα νομιζεις οτι δινεις την σωστη απαντηση, οτι δεν θα χαριστεις οπως πρεπει να κανεις και ωφειλεις ως νομιζεις.
    Ειναι ασχετο και αστοχο εαν ολο αυτο το κομματι αρχιζει και τελειωνει με το να το κατανοεις εσυ και μονο εσυ η αντε και εγω.
    Πρεπει η σκεψη σου να ειναι τετοια, ετσι ωστε να καταφερεις να δεις τις κρυμμενες χαραμαδες του συνομιλητη σου και εκει να κεντραρεις για να μπορεσεις να περασεις το μυνημα σου που δεν εχω καμια αμφιβολια οτι εχεις δικαιο.
    Σωστες ατακες η ευστοχες συμβουλες πιστευω οτι μπορουμε να δωσουμε ολοι.
    Το ζητουμενο ομως κατα ποσο μπορουμε να μπουμε στην ψυχη του αλλου και εκει να αναμοχλευσουμε κρυμένες σκεψεις, φοβιες η ανασφαλειες.
    Ο χρηστης που μπαινει εδω μεσα ζηταει να δει μια αλλη οπτικη που δεν την γνωριζει,
    ο τροπος για να την δει δεν ειναι μονο ενας η και δυο.
    Θεση μου ειναι οτι καθε στιγμη πρεπει να εχουμε μπροστα μας ποιος ειναι ο καλυτερος.

Εκτος αν μπαινουμε εδω για να μιλησουμε με τους αλλους, και στην ουσια μιλαμε με τον εαυτο μας....

Senior Member
    ισως γιατι και αυτη η <αλλη> αισθανθηκε προσβεβλημενη οταν την αποκαλεις μη νορμαλ για τους χι ψι ζεντ λογουςεκανε η δεν εκανε οτι ηθελε στη ζωη της.. βαζουμε οοοοοοοοολο τον κοσμο σε ενα τσουβαλι για να το παιξουμε εξυπνοι?προσβαλες εμενα..
    πιο πανω προσβαλες αλλους ..για κατσε και λιγο σε φορουμ υποστηριξης εισαι οχι σε κανα κοσμο τσατ
    και τι η8ελα να αποδειξω με την αναφορα στη μητερα σου?οτι ολα σχετικα ειναι σ αυτη τη ζωη
    ο καθενας το προβλημα του το βλεπει τεραστιο οπως λοιπον κανεις δεν σου την ειπε για την μανα σου ετσι θα πρεπε και εσυ να σεβαστεις τον πονο του αλλου ρε αδερφε
    και δεν καταλαβα ποια εισαι εσυ και θα κανεις αξιολογικες κρισεις για ατομα που δεν ξερεις καν?που ξερεις εσυ τι σχεση ειχα και εγω με τη μανα μου?
    αντε γιατι εχουμε ξεφυγει τελειως ηρθες να μας αποδειξεις δεν ξερεις και συ τι
    τελος απο μενα γιατι καταντησε θεοφανιας τοπικ και δεν ειναι γιαυτο το σκοπο το θεμα..
    σορρυ και απο τους υπολοιπους αλλα δεν ξερω αυτο το αυταρχικο υφακι μου την εδωσε ασχημα στα νευρα.
    Dum spiro spero (?)

Μα αυτό ακριβώς λέω, αλλά προφανώς μιλάω κινέζικα!
    Ναι, δεν είναι πρόβλημα μου, που δεν μπαίνω στο μαντρί και να ακολουθώ μια παρηγορητική κατεύθυνση μόνο και μόνο για να κάνω την καλή και να ανταλλάσω \"απόψεις\" που μάλλον αφορούν σε άλλον πλανήτη και όχι σε αυτόν που ζούμε.
    Λυπάμαι που δεν μπορώ να χωνέψω τη βλακεία ορισμένων και λέω τη γνώμη μου.
    Αν αυτή σε κάποιους δεν αρέσει είναι απόλυτα θεμιτό από μένα, αλλά όχι από αυτούς.
    Είναι ΤΟΣΟ τραγικό να έχει κάποιος διαφορετική άποψη;
    Αν ήθελα να μιλήσω με τον εαυτό μου, δεν θα εξέθετα πρώτα απ΄όλα το πρόβλημα μου και μετά να μπω στη διαδικασία να αναφερθώ στων άλλων....

Page 9 of 15 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast